Frustation

Jag blir så frustrerad och ledsen då jag läser om allt sniffande. Tonåringar som dör pga av detta skit. Dessutom måste tidningarna mangla ut bilder på vad som används. Vår ungdomar blir ju matade med bilder av allt som innehåller drivgas. Väldigt onödigt tycker jag. Härom dan när jag var in i en av våra butiker var där 5 småkillar  (vet att ingen av dem är över tolv) och köpte varsin cigarettändare. Vad skulle dom ha dem till. Elda , sniffa drivgas eller röka? Blir helt ställd. Varför inte införa åldersgräns på cigarettändare oxå nu då det är som det är. Vi måste ju göra allt vi kan för att ungdomarna inte får tillgång till dessa saker. Förövrigt rullar livet på i samma takt. Härligt väder är det ute. Solen lyser,
vilket gör att allt känns så mycket roligare.
Ha det bäst. Kramizzzzzzzzzzzzzzzar i massor .

Lättlagad Festfilé

Ett litet tips så här innför helgen.
För 4 personer.

Lättlagad och snabb festmiddag, klart på 30 minuter.

Ingredienser
400-500 g kycklingfilé
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm oregano
Margarin till stekning
1 burk (225 g) skivade champinjoner eller motsvarande färska
1 strimlad röd paprika
2 dl grädde
4 msk riven ost
4 msk chilisås

Ugn 250º.

Stek filébitarna 3-4 min på varje sida, salta och peppra, lägg kycklingen i en eldfast form.

Fräs champinjoner och paprika lätt i margarin och lägg över filéerna. Blanda grädde, chilisås och oregano, häll över. Strö på riven ost över.

Gratineras i ugn ca 15 minuter.

Kameran trasig igen då .........................


Man kan ju bli galen för mindre. Fick en ny digitalkamera av min underbara familj när jag fyllde. Vad händer ? Efter en månad går den sönder. Lämnar in den , får vänta tre veckor innan jag får tillbaka den. Har haft kameran tre veckor efter rep så pajar den igen. Smma jäkla fel. In på rep igen. Kommer ju att vara livrädd att den ska paja igen då. Är Olympus kamerot dåliga ? Eller är det jag som fått en måndagsexemplar?????????? Tiden får väl utvisa vilket. Ha det bäst

Olympus

Höstens mode

HöstmodeHjälp vad sugen jag blir att shoppa järnet. tur jag jobbar idag annars vet man inte vad som hänt. Dumt att tömma börsen oxå, men sugen är jag. Har i alla fall beställt tid för att klippa mej. Alltid nåt. Det verkar bli härligt väder idag. Solen lyser och det är 15 plus i skuggan. Aja dags att göra sig iordning.
Tjilev

LÖRDAG DEN 20/9 2008. DAGEN MED STORT D

Så är den äntligen här, dagen som jag längtat efter i fyra år. Vaknade med en pirrande mage. Vi ska ju åka och hälsa på Jonathan och Victor som äntligen återvänt hem från Turkiet. Hur ska jag hålla mej från att gråta? Kan ju inte skrämma slag på dom ju. Fem muggar kaffe och en massa cigg får ju inte magen att bli bättre. Aja, nu ska jag gå till bussen och åka in till Umeå med Maria. Vi hoppade av bussen på Maxi. Var in och köpte presenter till killarna. En ryggsäck var (dom
ska ju börja skolan nu) Bilar , målarböcker och kritor plus godis. Vi fyllde ryggisarna och slog in dom. Käkade på Mc Donalds. Vidare ner på stan med nästa buss. Där börjar det pirra i magen igen. måste hålla me, måste hålla mej. Men
hur? Jag som är världens lipsill. Då vi kom fram och plingade på dörren höll hjärtat på bulta sönder. Dunk, dunk, dunk.
Så öppnas dörren och två små glada killar kommer springande. Kramar mamma Maria. Efter ett par minuter så kom då det förlösande ögonblicket att få känna dessa små armar om min hals. Då vart jag våt i ögonen men klarade mej ganska bra. Dom var så fina och glada. Vart jätteglada för presenterna. Vi tog ju naturligtvis en massa kort. Killarna fotede jättemycket. Dom bara älskar kameran. Kramar lek och bus både ute och inne. Jag kan bara inte beskriva den otroligt härliga känslan med ord. Rahim och killarna följde oss till bussen sen, där vart det stort kramkalas igen. Äntligen känner jag mej hel inombords.
Tjillevippen på er alla. ha det bäst Kraamizzzzzzzzzzzzar.                                           

Skulle kanske vara skönt med Jacussi

Känner för att lääga mej i badet. Här är vi ju så omoderna så vi har ett hederligt gammalt badkar. Kanske skulle vara skönt med ett Jacussi bad. Men det är ju så förbaskat dyr. Finns så mycket annat som behöver läggas pengar på. Lena ska ta körkort. Huset måste målas om, så badrummet får väl bli en senare fråga. Men skönt skulle det vara i allafall. Får väl ta och krypa ner i vårt gamla hederliga och drömma då för bada ska jag, med bubblor. (Skumbubblor) hihihihi. Blir nog bra det. Eller vad tror ni. Man tager vad man haver. T
bad

Så var det snart helg igen då

19 /8 2008
Så var det fredag igen då. Kallt och ruggit och inte alls trevligt.hade tänkt gå och jobba idag
men har hostat så förbaskat inatt så jag stananr hemma istället. Hoppas på bättre väder i morrn.
Det skulle ju bli sommarvärme i helgen, vi får väl se då. Ska ialla fall och till Umeå i morrn och
hälsa på Småkillarna . Det känns så jäkla spännande. Undras om jag kan låta bli att lipa?
Tvivelaktigt skulle jag vilja säga. Har man inte setts på 4 år så  vad gör man. det ska i alla fall bli
otroligt skoj.
Tjilevippen på er alla. Ha det bäst och massor med kramizzzzzzzzzzzzzzzzzzzar.

O Eviga Ungdom

Tänk om man vore 6 år och satt hemma i mammas kök och gjorde halsband av rönnbär,,vill
Just nu känner jag mej som 80, näsan är alldeles röd av allt snorande. Undrar vad barnbarnen skulle säga om dom såg mej  nu? Sjöng nyss i telefonen för det yngsta barnbarnet Elias. Han älskar ju sången om Bockarna Bruse. Tänk snrt fyller
han 2 år. Amanda som är 4 och ett halv år, hon hade minsann fått en klubba hon fast det inte är lördag. Hihihihi. Dom är
gulliga dom små liven. Ida 6 och ett halvt har börjat sexårs. Nu sitter hon så stolt och skriver ord. Hon är så rackarns duktig.
Så är det tvillingarna då Jonathan och Victor som blev sex år i maj. Dom har bott i Turkiet i 4 år , men flyttat tillbaka , tack gode gud för det. Dom ska börja sex-års den 1 oktober. Tiden går så fort . Det är ju på barnen man ser attman blitt gammal.
Nu sitterjag här och snorar , drömmer mej tillbaks rill mammas kök och mitt rönnbärshalsband.
Tjiilevippen på er. Kramar i massor

HÖSTFÖRKYLNINGAR ÄR SÅ JÄKLA JOBBIGA.

Förkyld                 Hosta och feber                   Idag mår jag inte speciellt bra. Har hostat och snorat hela natten . 
                                                                                              Jenny är sjuk, Anna är sjuk (mina döttrar) Hoppas bara att inte  Ida blir sjuk oxå. Hon var ju här hos oss hela helgen. Näsan är röd av allt torkande. Ser väl ut som  ett gammalt fyllo . tur
man slipper gå ut idag. Men skulle behövt mjuka pappersnäsdukar för att spara på huden runt näsan lite grann .  Får väl se till att smörja ansiktet ordentligt. Det är kallt, grått och ruggigt ute idag . Bara 7 grader brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr . Räcker med feberfrossn jag hade inatt , vill inte frysa inne oxå. Fryser fast värmen är på. Nu är det bara att hoppas att detta går över tills på lördag så jag ska följa Maria och träffa Jonthan och Victor (barnbarnen) Som jag inte sett på fyra år. Dom har ju vart i Turkiet, men har nu kommit hem till Sverige efter alla om och män. Nån glädje i bedrövelsen  i alla fall.
Tjilevippen alla. Ha det bäst                                                 

Dags att höstshoppa

Snygg ellerÄlskar skrammelbeslutsångestVad ska jag välja

Hjälp, nu vill jag verkligen ut och shoppa. Men det är ju så jäkla mycket man vill ha.
Väskor är min stora passion, måste verkligen känna , nypa och vända dom ut och in.
Sen alla dessa örhängen so jag har liggande överallt, men köper gärna nåt par till.
Ett par snygga stövlar skulle sitta fint , men vilken modell ? vilken färg? Hur höga klackar klarar jag.
Får ta mej en tur in till stora staden och se vad jag kan hitta. får ta med mej nån av döttrarna som smakråd.
Tjilevippen på och ha en underbar dag.

Älskar höstens vackra färger.

  • Vad vackert det är att vara ute på hösten . Kunde inte låta bli att fota rönnen.torget
  • Längtar tills allt börjar skifta i olika färger. Då bara njuter jag. Att få vandra omkring ute och titta fota och njuta.
  • Måste väl ge mej ut i trädgården och göra färdigt för hösten . Klippa ner blommor och ansa buskar. Ta rätt på resten av äpplena. Lite mulet idag men det kanske blir sol nån dag. Det är ju så mycket roligare att vara ute då .
  • Tjilevippen på er.

Hårvård, Höstkläder oxå Kroppen då

          hår höst kropp                       

Då var det dags igen att börja handla innför hösten. Ellos katalog har ju mycket snyggt, men vad vill jag ha.
Håret behöver en riktig genomgång efter sommarens solblekning. Wellas produkter tycker jag är ett bra alternativ.
Så var det det här med kroppsvård då. Vilket av alla krämer ska man använda? En ska är säker. Det är inte lät att välja.
Tjillevippen.

Regn och rusk och massor med kaffe

                

Vaknade i morse med en värkande hals och rinnande näsa. Regnet piskade mot fönstern. På med kaffepannan.
Efter ett par muggar kaffe och ett par cigg (som man egentligen dkulle hoppa över) känns ju allt mycket bättre.
Undrar om man kan bli kafffeförgiftad. Jag dricker alldeles för mycket. Nu börjar ialla fall solen titta fram så det kanske blir en ganska bra dag ändå.
Tjilevippen och ha en bra dag.
                                       

Klippa mej eller inte ?

Bra grejor för håret
                      
3 september 2008

Idag har det vart regn och rusk. Känner att jag skulle vilja göra nåt med mej själv. En helkroppsbehandling skulle sitta fint. Gå till frissan . Vet inte om jag ska klippa mej eller bra färga håret. Beslutsångest så in i norden.
Får väl sova på saken och känna efter ordentligt. Har ialla fall gjort våfflor idag som Lena längtat efter så länge.
Med svärmors hallonsylt och grädde var det faktiskt gottis .
Tjilevippen på er alla.

MOROTSKAKA

 
attis

Diarieinlägg

Morotskaka

Skrivet idag 08.21. 126 ord
Ni ville ha Leilas recept på världens godaste morotskaka, den är populär som ni ser på bilden så here we go:

3 eko ägg
3 dl ströskocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja
4.5 dl rårivna morötter

topping:
60 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 gram philadelphia

Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg och socker pöskigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Sillsätt olja och rivna morötter. Hälls smet i smord och bröad form, 24 cm. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna. Vispa alla ingredienser till toppingen krämigt. Bred över kakan

Utkast: Undrar hur ...

Undrar hur många små katter som springer vilsna därute nu. Tänk er för alla som lämnat sommarkatten vind för våg, det är inte snällt.



Sommarkatt


Hittade denna dikt och tyckte den var så vacker.

Sommarkatten

Nu mörknar kvällen vid stugans knut,

ljuv är september, vi veta.

Ändå vi drar oss till stadens ljus,

när dagarna inte längre är heta.



September månad är skön och ljuv,

men hungrig och hemlös får han smyga

som en tjuv.

Han som var så älskad, gullig och fager,

är nu helt ensam, ledsen och mager.



Nu kallar man honom för raggiga katta,

hur ska han nånsin kunna fatta..

att barnen som smekt och kelat så ömt,

när sommaren gått redan allting glömt.

...................
Viola Wellbrant

Höstfärger

Höstens färger är ju bara så vackra. Att få gå ut i naturen och titta och njuta av allt. Det är så avstressande
och det behöver väl alla männskor i dagens samhälle.Färgmässigt så är ju hösten den vackraste årstiden.

Utkast: Idag är ...

  Idag är det kallt ute. Jag hade tänkt plocka in vinbären idag. Får nog vänta till i eftermiddag så kanske det blivit lite varmare. Tli

Slut på sommaren ?

Det är nästan lite vemodigt att fira stugsista. Det känns som sommaren är slut fast det kan bli många fina dar än.
Hösten är ju så vacker årstid. Hoppas bara att det blir varma soliga dar .
Tjilevippen.