Gott Nytt År

Snön yr och det är 9-. Jag mår lite bättre som tur är.
Samtidigt som jag mår så fruktansvärt dåligt. Vi ska åka upp till mormor nu . Hon är jättedålig och ligger bara och ber att hon ska få dö. Ikväll är vi bortbjudna till våra bästa vänner. Vilket är skoj. Det jobbiga är att min väninna har cancer och vi vet alla att det här är nog sista nyåret vi firar tillsammnans. Hur ska jag klara att krama henne klockan tolv och säga Gott Nytt År. Jag bara gråter. Vi måste ju försöka göra det bästa av kvällen , men det blir inte lätt. Det ska gudarna veta. Tack för alla era goa kommentarer. Jag har läst dem men inte orkat svara. Det kommer efterhand. Ha nu en riktigt bra kväll. Kramar till er alla.

Snuv,snuv hemskt mycket snuv.

Fy katten så kallt det är. -19,9 just nu. Jag har blivit förkyld igen.  Sov hela kvällen igår och tills klockan halv nio i morse. Det verkar som det inte blir något nyårsfirande i år heller. Så roligt så.  Jag har ju glömt att berätta att Izze (vvoven som blev påkörd) fick komma hem i söndags. Operationen gick bra men det kommer att bli en lång rehabilitering. Var så orolig i söndags. Det var då värssta snökaoset och husse skulle köra upp till Luleå och hämta honom. Han hann bara någon mil så körde han av vägen. Det var ju hur mycket snö som helst. Både småvägarna och E 4:an. Som tur var gick det bra och blev inga skador annat än ett par trasiga lyktor. Mormor ligger kvar på lasarettet och är inte alls pigg. I går upptäckte det att hon fått vätska i ena lungsäcken och satte in dränage som nu ska tappas var sjätte timme. De har även satt in en CVK som det heter. En liten manick under huden där de kan ge all näring, vätska och medicin. Då slipper hon droppnålarna. Hon är så sönderstucken den stackars lilla gumman. Jag hade tänkt tillbringa några timmar med henne idag. Nu kan jag ju inte göra det pga av den här jäkla förkylningen. Får försöka kurra mej så får vi se vad morgondagen har att ge.

Jag har en liten julkalpp till er. Bättre sent än aldrig. Klicka på länken. Skriv ditt namn i rutan som kommer fram senare och ha ljudet på.
http://www.my-3-sons.com/Xmas/santa_xmas.htm

Ha det gott. Kramen till er alla.

Tror du att du är ung?

Tror du att du är ung?

Glöm det! När ni läser detta förstår ni varför …

De som tar studenten i år är 19 år och:

  • De vet inte vilka Bröderna Herrey var.
  • De tror att A-Teens skrivit alla sina låtar själva.
  • Så länge de kan minnas har det varit lag på att man skall ha bilbälte,
    även i baksätet.
  • De minns inte den tid då lösglass bara fanns i vanilj-, choklad- och
    jordgubbssmak.
  • För dem har Per Gessle alltid sjungit på engelska.
  • Man har alltid kunnat plocka lösgodis själv.
  • Magnus Härenstam leder Jeopardy och har aldrig varit komiker.
  • Freestyle är en fickbandspelare, inte en popgrupp.
  • De har aldrig ägt en femöring eller en femkronorssedel, de kommer inte
    ihåg att det funnits tiokronorssedlar.
  • Kungen har alltid haft tre barn.
  • Kebab har alltid funnits i Sverige.
  • Man har alltid kunnat hyra videofilmer.
  • Bamse och Brumelisa har alltid varit gifta och haft ungar.
  • De vet inte att personerna i Melrose Place en gång var mentalt friska.
  • De tror att det aldrig har varit snö på vintern söder om Gävle.
  • De har aldrig sett fram emot "Anslagstavlan och "Linus på linjen" för då
    fick man se tecknat på TV.
  • De tror att 4.2 är ett nytt officepaket och inte ett skolbetyg.
  • AIDS har alltid funnits i deras begreppsvärld.
  • Läskflaskor har alltid öppnats med kapsylöppnare.
  • De har aldrig spelat Pac-Man.
  • CD-skivan uppfanns det år de föddes.
  • De har inte druckit Festis ur pyramidformade tetrapack.
  • De kan inte ens ana sig till hur livet skulle vara utan fjärrkontroll.
  • Rullskridskor har alltid inneburit in-lines.
  • Popcorn har alltid poppats i mikrovågsugnen.
  • De har aldrig badat i havet och tänkt på "Hajen".
  • De vet inte vem JR är och bryr sig inte om vem det var som sköt honom.
  • Michael Jackson har alltid varit vit.
  • MTV har alltid funnits.

Nyårslöften eller inte ?

Tisdag idag och detta året går mot sitt slut. Brukar ni avge några nyårslöften? Det  gör inte jag. Har insett att de går oftast inte att hålla så det är lika bra att låta bli. Faen vad det snöade här igår.  Igår var det ca -2 här . Idag är det nästan -14 men dock inget snöande. Det är längesedan vi haft så mycket snö. ringde till Lillsessan Ida och frågade om hon ville tillbringa dagen med mormor. Det ville hon. Jag fick så fin present av henne som hon gjort alldeles själv.

De här korten fick vi i julklapp av sötnosarna i Vindeln. Amanda och Elias.

De här fick vi av Ida. Det till vänster är taget nu i höst. Det andra i fjol på 6-års.

Så småprinsarna Victor och Jonthan.

Tog ur korten ur ramarna då det blev så konstiga reflexer. Det är så rackarns skoj att få såna fina bilder.
Jag har ont i halsen idag. Hade tänkt åka upp på lassa till mormor men hoppar över det idag. Ska ta och tvätta lite istället. Så håller jag tummarna att jag inte blir sjuk. Förra nyårsafton låg jag ju däckad här. Vill inte göra det i år oxå. Hade ju oxå tänkt mej iväg på mellandagsrean. Jag fick ju presentkort i julklapp. Tror att det får vänta.
Dags för  kaffe nu känner jag. Ha det så gott och var rädda om er.
Snälla glöm inte Namninasamlingen mot pedofilerna http://upprop.nu/FJNU
Ej heller Veikens insamling till Cancerfonden http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12635466
Tveka inte SKRIV PÅ

Sugen på att sspela Bingo med Lasse? Då ska du titta in här.

Här kan ni köpa julklappen både till henne och honom
Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Då är julen över för denna gången.

Gomorron. Så var julen överstökad och det är vardag igen. Dags att gå igenom kylskåpet och alla spännande rester. Det är fördelen med jul. Man behöver inte handla på ett tag.  Helgen har vart toppenbra . Annan dag jul började bi med att åka upp till mormor. Hon är fortfarande dålig. Det går upp och ner. kvällen tillbringade vi  hos mina föräldrar. Åt gott, drack gott spelade spel och hade det bara skoj.
Den glade kocken, min far.

Här är jag med föräldrarna.

Jag och mamma.

Så var det dags för Uno. Det har blivit ett måste att spela det när vi träffas.

Trevligt värre hade vi. Tack för en härlig kväll. Det var storm när vi gick dit. Tror banne mej det var orkan när vi gick hem. Massor med snö. Snöandet fortsatte hela söndagen. Det var total kaos. Här inne i samhället plogades det inte förrän på kvällen. De hade fullt upp att hålla de stora vägarna fri från snö. Det kom 55 cm på ett dygn. Mer blev det oxå.

Taget från vårt ena köksfönster.


Så här såg det ut på torget här hos oss. Där hade de plogat bilparkeringen och en del av gångvägarna.


Nu har det börjat snöa igen och ska tydligen fortsätta så det är bara på med kläderna och ut och skotta. Hoppas ni haft en bra helg. Dags för påtåren nu. Ha det gott och bamsekramar till er alla.

Tok och blåfår, det är vad vi är.

Go kväll och God Fortsättning på julen. Här har ögonen gått i kors idag. Julafton blev så bra så. På dagen var vi på lasarettet hos mormor. Brorsan hade gitarren med sej så vi sjöng en massa julsånger . Det blev gansk fullt i det lilla rummet . Vi var 8 stycken plus mormor. Som tur var så var hon någorlunda pigg igår . Hon var så otroligt glad och låg bara och njöt.  Väl hemkommen så  började vi duka för julmiddagen.  Klockan tre tittade vi på Kalle. Det är först när det börjar som jag känner att nu är det jul .
Sen åt vi så vi hmnade i paltkoma här. Efter maten blev det julklappsutdelning. Tydligen har jag vart snäll. Fick julklappar i år oxå. Har sagt till döttrarna att de ska hoppa över klappar till oss vuxna. Men de kan inte låta bli. Fick så sköna tofflor, presentkort på Kapp Ahl, choklad, pengar,lotter, DVD fimer, en blomgrupp och en jättevacker flaska vin.
Tack  goingarna för det. Halv åtta knatade vi iväg till broder med familj. Där blev det mera tuggande. Först åt vi ostbricka, ännu mera paltkoma. Vi spelade spel. Alias och Kasta Gris. Så åkte gitarrerna  och alla sångpärmar fram. Vi hade så jäkla trevligt. Strax före tolv gick förälsrarna hem. De hoppade över kaffet. Halv fem i morse knatade vi hemåt. Kom hem tio i fem. Snacka om dårar . Jag kastade mej i säng och gubbas gick och eldade.
Tack för en härlig kväll säger jag till bror med fru. Halv sju vaknade jag men lyckades faktiskt somna om och sov till tio. Kan ju säga att jag varit seg idag. Vi tog en promenad mitt på dagen för att vakna till liv. Det var skönt.  Hoppas att ni haft det bra . Nu känner jag någon som ska kasta sej i sänghalmen. Gubbas ligger på soffan och snarkar. Ska ta och ruska liv i honom så han inte knäcker nacken. Natti,natti och suss gott. Vi hörs i morgon

Mina tankar går till alla som har det svårt.



Jag vill tända ett ljus för alla  som har det svårt ,
för alla som sitter ensam denna julaftonskväll.
Den här diketen hittade jag här hos Wihlemina Scedin
Den är så vacker.


Min juldikt 1989
Jag vill tända ett ljus
för den som gråter
över hårda ord.

Jag vill tända ett ljus
för dem som svälter
på vår jord.


Jag vill tända ett ljus
för dem som är rädda
i krigsdrabbad land.


Jag vill tända ett ljus
för dem som förföljs
för frihetens kamp.


Jag vill tända ett ljus
för dem som är sjuka
och lider av smärta.


Men jag vill också tända
ett ljus
för dem som hjälper, uppmuntrar
och har gott hjärta


God Jul.

En riktigt God Jul önskar jag er alla. Kör försiktigt om ni ska ut i jultrafiken. Kom ihåg att ta det lugnt och njuta av julen.  Masssor med julkramar till er.

Ida bjöd på middag idag.


Nu är skinkan klar och steken äg klar. Potatisen är skalad äggen likaså. Risalámaltan står färdig i kylen och prinskorvarna är klippta. Idag har jag haft Ida här. Hon tittade på filmen Bolt medans jag höll på med förberedelserna av maten. Sen blev det hennes tur att fixa mat till mej. Hon hade med sej playdoo och verktyg till den.


Här är tallriken jag fick. Det är köttbullar och spagetti. De gröna godsalerna är gurka. Den lilla röda med grön hatt på är en tomat. Det var så gott så.:-P

Hon var här tills klockan sex. Det är så myspysigt att ha henne här. Jag har lyckats färga håret idag oxå. Har haft färgen hemma länge men det har inte blivit av. Nu säger jag tack för idag och Natti,natti.

Dan före dopparedan.


En dag kvar nu sen smäller det. Det ser ut som det blir juk här oxå. Julapelsinerna är på plats.

Granen är klädd.

Klapparna på gång. Barnbarnens klappar är levererade.

Idag ska jag göra iordning julskinkan och den obligatoriska julsteken. Har en gubbe här som varken äter sill eller lax. Jag la steken i saltlake igår . Blir så mycket mer smak då. Sista städet före jul ska oxå göras. I eftermiddag kommer Ida hit medans mor och far ska göra färdigt sista julstöket. I år ska döttrarna som har familj fira med pappornas släkt. Det brukar bli vartannat år.  Vikommer att åka upp till moromor på lassa i morrn på dagen. Vår familj ,föräldrarna och bror med familj. Det blir bara jag ,gubbas och Lena hemma till middagen. Efter det ska vi träffas hos broderen. Blir så bra så. Nu måste jag sätta igång här så jag hinner det som ska göras. Ha en toppendag alla och ta det lugnt. Kram och puss.

Toalettpappershållare Årets Julklapp.

Det känns inte riktigt rätt...



Om toalettpappret går av för långt in....skulle du sticka in fingret för att pilla ut det??


Snälla glöm inte Namninasamlingen mot pedofilerna http://upprop.nu/FJNU
Ej heller Veikens insamling till Cancerfonden http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12635466
Tveka inte SKRIV PÅ

Sugen på att sspela Bingo med Lasse? Då ska du titta in här.

Här kan ni köpa julklappen både till henne och honom
Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Jag har hittat rymlingen (julstämningen)


Snart är det julafton och här börjar det hända saker. Tror jag hittat lite av julstämningen. Mormor är väldigt dålig igen. Likaså lilla vovven. Men har bestämt mej för att försöka göra det bästa av situationen. I går var ju Annelii och hennes gubbe och vbarnbarnen här. Det fick verkligen mitt humör att stiga. Jag gjorde Janssons igår så nu är det klart. Även julapelsinerna blev gjorda. Denna julgrupp gjorde jag och var till föräldrarna  i går kväll.


Blev väldigt förvånad när min älskade gubbe kom hem från jobbet igår. Han var sen så jag trätte på honom. Han brukar alltid ringa även om han bara blir en halvtimme sen. Då log han lite förläget och sa"jag har varit och köpt din julklapp" Fick ju skämmas då. Jag ahr surrat länge om att vi ska köpa en ny stereo. Den vi har har vart trasig länge. Skicor går ju bra att spela på datorn men jag vill även kunna lyssna på radion. "Du får den nu för jag har inte sklagit in den" Denna här var det . Gissa om jag blev glad.


Till saken hör att vi brukar inte köpa några julklappar till varandra. Vi köper hellre nåt när vi behöver det. Tack älskade vän. Nu har även jag gjort bort julklappsinköpen. Åkte iväg med föräldrarna in till Umeå i morse. Nu är det gjort. Ska göra mej en kopp kaffe nu, sen ska jag klä granen.  Känner äntligen att glädjen håller på att infinna sej. Kan inte skriva vad jag köpt då mina nära och kära läser min blogg. Tack alla goa vänner för er omtanke. Det är guld värt att ni finns.
Bamsekramar till er alla.

Vindkraftsverkens vara eller inte vara.

Vindkrafteverken är inte bara till godo. De kan vara av ondo oxå.


Snälla glöm inte Namninasamlingen mot pedofilerna http://upprop.nu/FJNU
Ej heller Veikens insamling till Cancerfonden http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12635466
Tveka inte SKRIV PÅ

Sugen på att sspela Bingo med Lasse? Då ska du titta in här.

Här kan ni köpa julklappen både till henne och honom
Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Helgen blev som den vart.

Gomorron på er. Så var fjärde advent till ända. Ska försöka ta mej i kragen nu och skriva lite. Jag har varit så knäckt så jag har inte orkat.  Lördagen ägnade jag mej åt dessa små sötisar. Åkte iväg själv eftersom gubbas skulle iväg med jobbet på julskoj. Det får bli en bild från i somras då virriga Birgitta glömde kameran.


Eftersom vi inte ska fira jul tillsmmans var jag hos Jonathan och Victor och lämnade deras julklappar. Vi mysade på och hade det bara skoj. Medans jag var där ringde Jenny och berättade att deras ena vove Izze hade blivit påkörd. Den som gjort det hade dessutom bara lämnat honom liggande med ena benet brutet och blodet rinnande ur munnen. Hur är man funtad när man gör så. Han hade halsband , reflexväst med både telefonnummer och adress på. Tur att han hade GPS på sej annars kanske de inte hittat honom. Daniel fick köra upp till Luleå med honom. Mellan 30-40 mil. Där ska han nu opereras. Så ringde mamma och berättade att mormor var jättedålig. Så den dagen slutade inte alls bra.  Igår åkte jag min bror och hans fr upp till mormor. Döm om vår förvåning så hon var mycket piggare. Hon pratde och skojade, även om det var med sluddrig röst . Hon var så glad för de hade duschat henne. Hon ville att jag skulle kamma henne. Så åt hon en pepparkaka. Det låter fånigt , men har man inte svalt når på en vecka är det ett stort framsteg. Vi var alla så glada. Det vart inte aå många timmar av den glädjen. På kvällen ringde en av läkarna till mamma och berättade att mormor är i så dåligt skick så om hon får hjärtstillestånd så gör dem inget åt det. Det kändes som hela världen rasade under mej igen.
Jag har lyckats koka knäck och göra juleköttbullarna under helgen. Måste ta mej för något och skingra tankarna en stund. Fortfarande är inga klappar köpta förutom gopojkarnas som jag lämnade i lördags. Just nu känns julen bara som ett onödigt måste. Idag ska jag tillbringa dagen med Amanda ovh Elias. Mamma och pappa ska ut och shoppa.



Vi träffs ju inte varje dag då de bor nästan tio mil härifrån. Det ska bli så mysigt så. Sen är det bara resten kvar. Klä julgranen, handla julklappar ,göra skinkan, göra janssons och allt det andra som inte är gjort. Det blev några rader här . Hoppas ni alla har det bra. Var rädda ome er och kör försiktigt om ni är ute på vägarna. Massor med kramar.

Tävla om dessa härliga tofflor.

Jag är med och tävlar öm dessa härliga tofflor från Björn Borg.
Du vinner inte bara ett par utan två . Ett för henne och ett för honom.
Tävlar gör du här hos Fashionhaggan. Kila in och var med och tävla du oxå.
Vinnaren dras på tisdag.

Julesmak och Tomtens bak.

Hej och hallå. Ännu en kall dag här. 15,4- och en molfri himmel. Solen är på väg så det kanske blir en fin dag. Fy och usch vad jobbigt det var hos mormor går. Då vi kom dit så frågade hon varför inte Erling kom (morfar). Hon sa flera gånger med en nästan ohörbar röst "jag trodde då verkligen att Erling skulle komma nu när jag är så sjuk" . Morfar dog ju i våras. Vi fick lov att säga till henne att han är borta. Hon blev alldeles chokad och jätteledsen. Hon är just nu minst 40 år tillbaka i tiden.  Prognoserna ser inte alls bra ut så nu kan vi bara hoppas. Ska snart åka iväg till henne igen. Har skingrat mina tankar genom att göra klart julbaket i varje fall.
Nötchokladrutor är bara et måste till jul här.        Likaså Bondkakorna.

Kolakakor måste vi oxa ha på kakfatet                Till slut då Hallongrottorna

När jag julbakar använder jag alltid smör. Annars är det inte så noga. Kan då lika gärna använda margarin.
Mormor lärde mej när jag var barn att smör är ett måste i julbaket. I morrn ska jag koka knäck oxå ska vi klä julgranen. Måste även ut och handla julklappar. Det får bli när det blir.
Ni får gärna fortsätta rösta på mej hos Niclas. Man får rösta en gång per dag. Nu ska jag klä mej och cykla iväg till affären. Måste inhandla lite rökverk. Har ju tyvär inte lyckats sluta med de dumheterna ännu. Ha en jättebra dag och var rädda om er. Kram,kram
Snälla glöm inte Namninasamlingen mot pedofilerna http://upprop.nu/FJNU
Ej heller Veikens insamling till Cancerfonden http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12635466
Tveka inte SKRIV PÅ

Sugen på att sspela Bingo med Lasse? Då ska du titta in här.

Här kan ni köpa julklappen både till henne och honom
Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

I en sal på lasarettet.

Idag är det kally ute. 17,4 grader brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Bara att klä sej ordentligt. Blir lite upp och ner här nu. Min lilla mormor är jättedålig och prognoserna ser inte allrför bra ut. Hon blev i alla fall flyttad till ett eget rum igår. Det är så jobbigt attt se henne. Hon är så förvirrad , kan knappt prata och förstår inte vars hon är. Vi ska åka iväg till henne lite senare. Måste försöka vakna till först. Det har inte vart så bra med sömnen de senaste tv nätterna. Nu är jag med och tävlar inne hos Niclas igen. Ni får gärna gå in och rösta på mej där. I såna fall att ni gör det ska ni rösta i högerspalten och inte i kommentarer. Ska svara på alla kommentarer nu. Var ju borta hela kvällen igår och var sjukligt trött när jag kom hem. Ha det bäst och var rädda om er.
Snälla glöm inte Namninasamlingen mot pedofilerna http://upprop.nu/FJNU
Ej heller Veikens insamling till Cancerfonden http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12635466
Tveka inte SKRIV PÅ

Sugen på att sspela Bingo med Lasse? Då ska du titta in här.

Här kan ni köpa julklappen både till henne och honom
Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Tror du på tomten?

Till alla som tror på tomten eller liknande


SCROLLA









Den perfekte mannen.......



Och så här går det med damerna... som väntar.... och tror han finns!

En kväll på lasarettet

Ny dag och nya strävanden. Snön ligger kvar och termometern visar just nu på -11,4. I går eftermiddag fick vi åka in till lasarettet med min lilla mormor. Hon hade så svårt att andas. Lågt blodtryck och en sänka på över 200. Dessutom 39,8 i feber. Hon brukar aldrig ha feber . Inte heller så att sänken höjs. Spelar ingen roll hur sjuk hon varit. Så då blir man ju väldigt rädd. Hon har fått lunghinne inflamation. Det blev en jobbig kväll. Hon blev inlagd på infektionskliniken. Där höll jag på att få nippran. En sal med två andra bla en tonåring. Det gör mej inget. Det jävliga var Tv:n Den var på högsta volym hela kvälle. Mormor var så ledsen och rädd. Trött och slut av sjukdomen och allt som hände runt omkring henne. Mamman till denna tjej var där . Trodde kanske att hon skulle ha vett att sänka volymen lite men icke. Ringde sjukhuset i morse och det hade varit en jobbig natt. Jag hoppas och ber att hon klarar detta. Hon är ju snart 90 år lilla gumman.
Halv elva igår fick jag i varje fall min första kopp riktigt kaffe. Det var så gott. Det var svårt att sova inatt. Både pga av det sena kaffedrickandet och oron för att telefonen skulle ringa. Lyckades somna till slut och sov tills kvart över åtta i morse. Nu ska jag fortsätta med min bakning. Åker upp till sjukhuset ikväll. Föräldrarna ska åka dit och vara där nu under dagen. Ha det gott och massa kramizar till er alla.
Snälla glöm inte Namninasamlingen mot pedofilerna http://upprop.nu/FJNU
Ej heller Veikens insamling till Cancerfonden http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12635466
Tveka inte SKRIV PÅ

Sugen på att sspela Bingo med Lasse? Då ska du titta in här.

Här kan ni köpa julklappen både till henne och honom
Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

 

Bara att hålla tungan rätt i mun.

 Nu har jag bakat klart för idag. Det blev Mockarutor och Snickerskakor
Blev lite kris här när jag började . upptäckte att äggen var slut. Bara att kasta sej på cykeln och ut i snöyran. Klarade mej oskadd från det äventyret. Det är oplogat fortfarande och lite besvärligt att cykla.

Snickerskakor


Ingredienser
1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
8 dl krossade cornflakes
1 kaka mörk choklad (200 gram)

Gör så här
Smält jordnötssmör, sirap och strösocker tillsammans i en kastrull. Blanda i cornflakes och vaniljsocker. Slå allt i en liten, smord långpanna eller klicka ut lagom stora portionsbitar på ett bakplåtspapper.
Smält chokladen i vattenbad och häll över jordnötsmassan.
När det har stelnat, skär det i småbitar.

Ät och njut !

Titta nu på denna bild. Fokusera så kommer ni snart att se en giraff. Det händer verkligen.




 

Perculator på vift.

Äntligen har vi fått lite snö här. 4grader kallt är det så den kanske får ligga kvar. När vi åkte till Anna och Erik i går tog jag med vår perculator. Deras hade gått sönder. Innan vi skulle åka hem diskade jag den och packade ner den i en kasse. Sa så förståndigt att den kan jag ju inte glömma. Gissa vars perculatorn är? Jo i Norrmjöle. Tur det finns snabbkaffe. Gillar det i och för sig inte men i nödfall så. Då vi är ute i båten på somrarna tycker jag det är så gott. Hemma här tycker jag det smakar skit. Anna jobbar ju här i Holmsund men just idag börjar hon inte förrän klockan 4. Blir nog lite bakning här idag. Nej nu är det dags att knäppa igång vattenkokaren.

Dagens citat.
Avundas aldrig någon hans sken av lycka. Du känner inte hans hemliga sorger.

Ha det bäst och massa,massa kramar.

Hur söt får man vara?

I kväll har vi varit och grattat dottern Anna som fyllde år förra veckan. Hon har jobbat så mycket så kalaset vart framskjutet. Har ju gosat med världens sötaste små valpar. Berit, Berta och Börje. Stackars krakar att få såna hemska namn.



Så lillla mamma Muffin. Ögonfärgen vart väldigt konstig men det kan inte hjälpas.


Man blir ju bara alldeles sjuk. Tänk om jag inte var så allergisk. Tänk om vi inte hade båten. Ja det finns alltid en massa om och men. De är fem veckor nu och busar på. Nu gäller det ju bara att hitta bra hem till de små liven.
Nu ska jag krypa ner i sänghalmen och drömma sött (hoppas jag) Natti,natti och suss gott.

Två goda recept.

Noblesskakor.

Ugn ca 175grader

200g rumstempererat smör/margarin
3  dl vetemjöl
1  dl strösocker
1 tsk bakpulver.
Blanda allt och knåda ihop till en kakdeg.
Rulla bollar. Minst 20 st.
Anvaänd aluminiumbakformar eller mazarinformar(papper)
Lägg en boll i varje och tryck ner en halv dumle i varje boll.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min . Då kakorna är klara så lägg en Nobless på varje.
Sätt gärna i plåpten i frysen en stund så stelnar chokladen fortare..

Mjukpepparkaka i långpannan

Ingredienser
6 tsk bikarbonat
6 tsk nejlikor
6 tsk kanel
1½ liter vetemjöl
9 dl strösocker
2 dl lingonsylt
150 g smält margarin
1 liter filmjölk

Gör så här
Smörj och bröa stora ugnsformen.

Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke, rör sedan ner filmjölken, lingonsylten och tillsist det smälta margarinet.

Häll pepparkakssmeten i stora ugnsformen och grädda i 175 grader i ca 1 timme, i nedre delen av ugnen.

Lycka till.

En björn, ett lejon och en gris träffas.


En björn, ett lejon och en gris träffas.
Björnen säger: "Om jag skriker så darrar, hela skogen av rädsla."
Lejonet säger: "Om jag skriker så skakar hela djungeln av rädsla."
Då säger svinet : "Ha, jag behöver bara hosta och hela världen skiter i byxorna!"

Snälla glöm inte Namninasamlingen mot pedofilerna http://upprop.nu/FJNU
Ej heller Veikens insamling till Cancerfonden http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12635466
Tveka inte SKRIV PÅ

Sugen på att sspela Bingo med Lasse? Då ska du titta in här.

Här kan ni köpa julklappen både till henne och honom
Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

 

Full rulle hela helgen.


 Gomorron alla goa männskor. Så har vi tänt det tredje ljuset och firat Lucia.

Denna helgen har det varit paus från allt vad datorer heter. Var så spyless efter allt strulande . Det har varit väldigt skönt. Har fått en väldigt massa annat gjort istället. Några julgrupper har det blivit.




Ett gäng Noblessekakor som är farligt goda.


Så en mjukpepparkaka i långpannan. enkelt och gott.

Till slut då pepparkakshuset.
Av detta

blev det här.

Som till slut blev så här.


Helgen avslutades med innebandycup. Det är Ida som spelar.


De är så himla duktiga småtjejerna. De vann bägge sina matcher. I lördagskväll var vi ute och åt middag med goda vänner. Sen var vi här hemma och partajade lite. Det var e härlig helg som resulterade i mycket . Hoppas ni har haft det bra. Nu är det dags att fylla kaffemuggen. Ha det bäst. Kramar till er alla.

 

Smält socker Bränns



Så var det fredag igen då. Inget regn idag Så skönt så. I går bakade jag lite här. Bla bakade jag det som ska bli pepparkakshus. Det ska jag göra färdigt idag. Grattis säger jag till Anki och Jaja som fick ett underbart besked igår. Tittade lite på Nobelmiddagen i går kväll. Tänk vilka otroliga pengar detta kostar. Pengar som vi skattebetalare får betala. Vi borde ju få vara med en sväng oxå. Min far fick komma hem från sjukan igår. Äntligen. Han är fortfarande dålig men på bättringsvägen. Svullnaden han fått på magen beror på att tarmen blivit infekterad . Han får äta två olika sorters antibiotika för att få bukt med detta. Nu är det dags för lilla mej att smälta socker. Socker som jag förmodligen kommer att svära åt när jag bränner mej.Lägger  in en bild när allt är klart. Ha en bra fredag. Kram på er alla.

Ordspråket 'Man är inte äldre än man gör sig' får en helt ny innebörd nu... ;-)

Jag röker tio stora cigarrer varje dag, sa hon, och innan jag går till sängs röker
jag ytterligare en stor fet cigarr. Jag har ätit snabbmat i hela mitt liv,
och jag dricker 7 flaskor rödvin varje vecka. På helgerna käkar jag lyckopiller,
och jag har aldrig någonsin motionerat.

Otroligt !! Fantastiskt !! svarade jag. Hur gammal är du ????
24 svarade damen....

Regn,regn förbaskade regn.

Gomorron. Ännu en regnig och mörk dag. !,8 grader varmt är det här. Nu har pepparkaksdegen åkt fram. Jag ska baka pepparkakshus idag så småtomtarna får flytta in. Är trött som bara den men det beror nog på det här skitvädret vi har. Idag går mina tankar till vår goa bloggvän Anki och hennes Jaja. Idag har dagen kommit, dagen då de får besked om hennes älskade Jaja får någon levertransplantaion eller inte. Jag håller alla tummar och tår jag bara kan för ett positivt besked. Önskar er all lycka till som går att uppbringa. Dags att ta en morgonrunda hos er nu medans jag hinkar i mej mitt morgonkaffe. Ha det bästelibäst.
Snälla glöm inte Namninasamlingen mot pedofilerna http://upprop.nu/FJNU
Ej heller Veikens insamling till Cancerfonden http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12635466
Tveka inte SKRIV PÅ

Sugen på att sspela Bingo med Lasse? Då ska du titta in här.

Här kan ni köpa julklappen både till henne och honom
Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

 

Julen närmar sej med stormsteg.

Hej och hallå denna regniga grå onsdag. Här är det 4 grader varmt men mörkare än mörkast. Desto ljusare är det i sinnet. Pappsen mår lite bättre idag även om han fortfarande är ganska illa därann. Dessutom verkar det som datorn behövde denna formatering. Den har fortfarande inte släckt ner sej. Kan tala om att den varit nära döden eller vad man ska kalla det. Hur har ni det i julstöket? Här går det sakta men säkert. Julklapparna tar vi nästa vecka då alla födelsedagskalas är bortgjorda. I morrn ska jag sätta i gång och baka. Bakar sällan kakor men till jul har jag mina favoriter som jag bara måste göra. Idag ska det tvättas. Oxå ett nödvändigt ont . Nu ska jag fortsätta installera allt som ska tillbaks i datorn. Det lär ta sin lilla tid. Ha det allra bäst  och massor med karamr till er alla. Snälla glöm inte Namninasamlingen mot pedofilerna http://upprop.nu/FJNU
Ej heller Veikens insamling till Cancerfonden http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12635466
Tveka inte SKRIV PÅ

Sugen på att sspela Bingo med Lasse? Då ska du titta in här.


Här kan ni köpa julklappen både till henne och honom

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

 

 


Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

 

Happy birthday to you.

Så var det då dags för nr 3 i glada femman att fylla år. Idag är det vår goa dotter Anna som fyller 21.

Jättegrattis på födelsedagen älskade gums. Önskar dej en underbar dag. Vi kommer på lördag . Ha det toppen och kör försiktigt i mörkret . Älskar dej. Kramizzzar i massor. Skickar med en liten tårta. Glömde ju säga Grattis på namnsdagen oxå.

Nu jäklar börjar det hända saker här.

Goder afton. Idag har jag formaterat datorn och det verkar ha hjälpt. Datorn har varit igån hela dagen och har inte stannat en enda gång. Kanske,kanske äntligen det ska bli ordning här.  I går var jag på lassa hos mi far nästan hela dagen. Åkte direkt därifrån och hämtade lilla Ida på skolan. Hem och lagade middag medans Ida såg på film. Efetr maten vart det bad och läseläxa. Sen åkte jag hem med Ida och stoppade henne isäng. Den lilla goungen läste gonattsaga för mej. Mysigt värre. Halv tio kom Jenny hem så då fick gubbas hämta mej. Jäklar så trött jag var när jag kom hem.
I morse satt jag och gruvade ett tag innan jag satte igång med datorskrället. Nu är det i alla fall gjort. Men så är det ju allt som ska installeras om igen. Blir säkert klart nån gång. Pappsen är kvar på lassa. Han har fått en riktig dunderinfektion. De öppnade opsåret idag. Han har fått en stor svullnad bredvid det så de skulle tömma den. Det kom dock inget därifrån. Sänkan är skyhög och värdet på vita blodkroppar är alldeles för högt. De pumpar i honom antibiotika nu. Vilket de skulle ha gjort efter operationen. Nu ska jag fortsätta installera det nödvändigaste.
Ha en bra fortsättning på kvällen. Kramiz

Tävla om DVDbox med Tingeling.

Hej igen. Jag är med och tävlar i denna Disney Pixie Tävling Hos vår vän Stevie
Titta in du oxå och var med och tävla. Detta kan du vinna. Innehållande en DVD box och två Tingelingfilmer.

Mors Lilla Dator

Mel: Mors lilla Olle

Mors lilla dator åt skogen gick,
mitt i programmet sade det klick
svart bidde skärmen och minnet försvann,
den informationen kan ingen få fram.

Brummeli-brum vad brummar där?
Det sprakar och gnistrar, ett jordfel det är!
Blixtar blå från burken det slå,
synd att jag här nu ensam stå.

Hyscheli-hysch vad prasslar här?
fram väller pappret ur printern där!
Den har fått nippran av tecken så små,
jag tror att jag snart hemåt skall gå.



Har ni varit snälla?



Snart kommer han igen den efterlängtade tomten. Ni har väl varit snälla? Här är det grått och regnigt idag oxå. Idag känns det banska bra förutom då att min far är jättedålig. Han har haft så ont efter operationen i fredagsnatt. Vi ifrågasatte varför han inte fick antibiotika . Det togs bort redan några timmar efter OP. I  går kväll kom då tre läkare efter många om och men. Då blev det fart. Röntgen , näringsdropp och antibiotika. han hade fortfarande infektion i magen. Brusten blindtarm är ju inget att leka med. Dessa läkare föstor inte varför i hela friden antibiotikan tagits bort. Verkar inte fungera så bra med kommunikationen. Efter lunch ska jag och mamma åka upp till lassa och titta till honom. Smurfigast åkte iväg till skolan idag. Biverkningarna efter vaccineringen har släppt det mesta. Marias mage håller på att återställa sej. Hon har inte ätit griskött på nästan ett år men förra veckan gjorde hon det. Läkaren på akuten trodde att det var detta det berodde på. Ingen noggrannare undersökning gjordes. Hoppas bara att han har rätt. Datorn vrkar oxå må ganska bra idag. Måste försöka få tillbaks lite ork nu. Behöver ju julbaka och handla julklappar. Jag har inte gjort ett dugg ännu. Men det blir väl. Tack alla för er goa kommentarer och omtanke. Dags att göra sej i ordning nu. Om datorn vill så hörs vi senare idag. Ha det gott och kramizar till er alla.
Snälla glöm inte Namninasamlingen mot pedofilerna http://upprop.nu/FJNU
Ej heller Veikens insamling till Cancerfonden http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12635466
Tveka inte SKRIV PÅ

Sugen på att sspela Bingo med Lasse? Då ska du titta in här.

Ge bort ett presentkort i julklapp? Här finns både musik, spel ,filmer talböcker mm.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

 

Vilken jäkla helg det varit.

Hej på er alla denna andra advent. Här har allt vart upp och ner några dar. Blev så less på allt strulande så jag orkade inte ens försöka. Nätet fungerar nu men datorn har vart helt knasig. Den har vart på ca 5-10 minuter. Sen har den stängt ner sej själv. Har fått vänta en timme innan den gått att starta igen. Den är två år gammal och nu är det mesta bytt i den. Ska bara formatera den nu och funkar det inte då så blir det in på rep eller ut genom fönstret. Förkylningarna som löst av varandra har tagit knäcken på mej. Så ork för att göra nåt lyser med sin frånvaro. Helgen har gått i sjukdomarnas tecken. Lehna vaccinerade sej i torsdags. Hon har haft världens huvudvärk , frossa och mått jättedåligt. I fredags fick Maria (en av döttrararna) åka in på akuten då hon både kräktes och sket blod. Natten mot fredag fick min far så fruktansvärt ont i magen. Det fortsatte under hela dagen. På kvällen skrek han av smärta. Mamma ringde efter min svägerska som är läkare. Iltransport till akuten. Det var blindtarmen som brustit så det blev akutoperation.
Det har vart en intensivt jobbig helg. Hur som helst har jag saknat er så rackarns mycket. Hoppas ni mår bra och att ni vill hålla tummarna för den här dumburken så att det blir någon ordning på den. Ha det bästast och massor med kramizzzzzzzzzzzzzzar till er alla.

Kom på den smarta idén att byta nätverkskort.

Ska försöka få in ett inlääg snabbt. Den här jäkla dumburken har mosat våra hjärnor sista dygnet. Den sslockanr oftare än vi andas. Så har det tagit en timme innan den gått att starta igen. Då jag slog på datorn i morse fanns det inget nät. En nätverkskabel är inte ansluten stod det. Kom på den smarta iden att byta nätverks kort då vi har två i datorn. Då gick nätet igång. Nu väntar jag med spänning för att se om den slocknar igen eller om det är det förra nätverkskortet som ställt till allt. Det har ju vart nog mycket strul med nätet ändå här via nätleverantören.  Ska låta datorn stå på nu och se om det håller. Vi hörs av senare idag om detta fortsätter fungera. Kramizar till er alla.
Snälla glöm inte Namninasamlingen mot pedofilerna http://upprop.nu/FJNU
Ej heller Veikens insamling till Cancerfonden http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12635466
Tveka inte SKRIV PÅ Ge bort ett presentkort i julklapp? Här finns både musik, spel ,filmer talböcker mm.

Sugen på att sspela Bingo med Lasse? Då ska du titta in här.

Ge bort ett presentkort i julklapp? Här finns både musik, spel ,filmer talböcker mm.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

 

Då var det dags igen.

Då var det födelsdagskalas i igen. I dag fyller nästa tjej i glada femman gänget 34 år. Det är vår äldsta dotter Annelii som fyller idag. Grattis älskade gumsi. Önskar dej en underbar födelsedag. Present kommer med posten.
Tänk om ni kunde bo lite närmre. Kanske kommer och kidnappar dej någon dag. Massor med kramar och pussar. Älskar dej gums.

Tänkvärda ord.

"Om man talar sanning behöver man inte anstränga sig efteråt för att komma ihåg vad man har sagt"

"Människor är som viner - antingen mognar vi med tiden eller också blir vi som ättika"

"Leendet du sänder ut vänder åter till dig"

"Den som inte hoppas på att vinna har redan förlorat"

"Man kommer aldrig först, om man följer andras fotspår"

"Det är med idéer som med barn
man tycker bäst om sina egna"

"Oberoende kallar man de människor som är beroende av sin plånbok"

"Förmågan att idag tänka annorlunda än igår skiljer den vise från den envise"

"Den som inte kan se bakåt och inte vågar se framåt, måste se upp"

"Endast intresserade människor är intressanta"

"Du kan inte hindra sorgens
fåglar från att flyga över ditt huvud. Men du kan hindra dem från att bygga bo i ditt hår"

"Om du ger din vän en fisk så blir han mätt för en dag. Om du lär honom att fiska så blir han mätt
hela livet"

"Kunskap är makt"

"Gör vad du fruktar och din fruktan kommer att dö"


"Den som älskat kan ej glömma
Den som glömt ej älskat har
Den som älskade, men glömde
visste ej vad kärlek var"

"Vila är ett vapen, mäktigt nog att avgöra utgången av ett fältslag"

Kalasdags på bloggen igen.


Säger vi idag till dessa två goa bloggvänner. Sita och  Sladdertackan
Skickar er en stor bukett blommor och önskar er en underbar födelsedag;-P;-P


Naturligtvis massor med kramar oxå.