Det får man väl säga...

Det får man väl säga fast vädret är piss. Just nu  är det uppehåll. Men rgnat har det gjort sedan i går kväll. Inatt har jag lyckats lura hostan. Har ju fktiskt sovit ganska bra. Vart yuppe och druckit vatten ett opar gånger , men annars har det vart en bra natt. Har hostat desstomer sedan jag steg upp istället. Känner mej änså lite piggare idag så hoppas,hoppas och hoppas att det är på väg att ge mej se. Nog tjatat om mej. Hur är det med er alla denna söndag. För många har det ju vart skolavslutningar och studentfirande  under veckan. Nu är det efterlängtade sommarlovet här. Har själv en dotter som bara går omkring och myser. Det kan jag förstå. Skolan är inte det lättaste för dem idag. Långa dagar mycket läxor. Om man tänker efter. Säg att du jobbar 8 timmar om dan. två timmars restid var dag. Så när du kommer hem har du tre timmars arbete kvar. Jag tycker det är alldeles för mycket.  Det är många ungdomar som inte klarar av detta.  Lena har 4,5 mils resväg till skolan. Det är 9 mil per dag. Bara det är ganska jobbigt. Hon stiger upp sex. Åker hemifrån vid sju. Nu har hon turen så hon kan åka med gubbas in till Umeå , annars hade hon fått kliva upp ännu tidigare. Sen buss till Vännäs ca 3 mil till då. Hon är hemma vid fem. Så ska det ätas middag. Har man sen då en massa läxor blir det ingen tid över för annat. Idag är det  många som hoppas av gymnasiet för de inte orkar.  Det kanske börjar bli dags att se över vad det beror på. Jag vill i varje fall inte ha såna dar. Ha nu en bra söndag trots regn och rusk. Kramizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzar i massor till er alla. Var rädda om er.

Glöm inte att titta in på Bloggplus.se. Tjänsten är helt gratis.
Som ny medlem får ni 1000 besökare, 2000 bannervisningar och 2000 textvisningar. OBS Metro godkänner inte detta för sina bloggare.
.
Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

KOMMENTARER
Bibbi

God morgon gumman. Du är igång tidigt denna söndagsmorgon =) Vet inte om smittan kan gå via datorn men idag är jag rejält förkyld, haha. Hade tänkt mig ett besök i kyrkan men får avstå.



Det känns helt sjukt med dessa långa resor som skolbarn/ungdomar måste göra varje dag. Det är lika dant här nerikring. De behöver verkligen sitt sommarlov med normala arbetstider så de har något positivt att se framemot.



Kramen på dig och skönt att du fick sova i natt hälsar Bibsan

2009-06-14 10:09:03
URL: http://tryggimigsjalv.blogg.se/
Majsan47

Först vill jag säga att du har en sak hos mig ;-)



Det är verkligen inte lätt för ungdomarna som verkligen ligger i och pluggar. Fy så långa dagar de har. De är verkligen värda en långt skönt sommarlov



Kram och krya på dig

2009-06-14 10:50:43
URL: http://www.metrobloggen.se/majsan47
vesna

godmorgon.. allt bra? =)

2009-06-14 11:01:09
URL: http://vesna.blogg.se/
Barnens Hjältar

Det är mycket svårare i skolan idag. 25% av alla ungdomar klarar inte av målen. Det borde ju få skolvrket och politiker att fatta att målen är för höga?



Ha en fin dag!

2009-06-14 11:13:59
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Mia

Tycker att skolorna är hårda. Min dotter som gick ur 8:an nu hade minst 2 prov i vecka samt alla läxor på det. Ha en bra dag i regnet!Kram

2009-06-14 11:39:47
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Bitte

Där håller jag med,inte har de lätt idag i plugget inte.Det är mycket mer krävande nuförtiden,skolan.Sen läxor och restid.Nog är de trötta och behöver ledigt nu.Så sköönt du känner dig lite bättre,kram!

2009-06-14 12:53:48
URL: http://www.metrobloggen.se/leva
Becka

Hehe ja =) Här är det sol, hoppas den kommer till dig med. Kram

2009-06-14 13:16:02
URL: http://metrobloggen.se/tiggis
Anki

Tjejen är beundransvärd. Ja det är mycket läxor för ungdommarna, på tok förmycket-



Kram

2009-06-14 14:37:44
URL: http://ninnieblogspotcom.blogspot.com
vesna

hoppas du ahr haft en fin helg =)

2009-06-14 18:56:53
URL: http://vesna.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)





Trackback