Får man behandla en gammal människa hur som helst?


Så härligt att vakna och titta ut och inte se någon snö som yr omkring. -6 grader har vi så även temperaturen är snäll med oss idag. Har haft två intensiva dagar här. I förrgår åkte vi och skulle hälsa på mormor på sjukan. Precis då vi kom in i fojen så ringde en av döttrarna och sa"vet ni om att de skickar hem gammelmormorm i morgon" Nej sa jag, det är det ingen som sagt.
Måste ju säga att det är tur att vi har döttrar som jobbar inom äldrevården här. Annars hade vi inget vetat. Till saken hör att min mamma pratade med ansvarig sköterska för mormor på måndagsmorgonen och fråga de om det skulle bli nån hemfärddenna vecka. Det visste de inte. Vi tar en dag i sänder svarade hon. När vi kom in tilll mormor kom en sköterska in och vi frågade honom om detta stämde. Ja Elsy ska hem i morgon , det har varit bestämt sedan förra veckan. Vi blev så förbannade och den stackaren blev alldeles förskräckt. Han trodde oss knappt när vi sa att ingen sagt något till oss.  Tänk om de skickat hem henne som fortfarande inte är riktigt frisk och ganska förvirrad vissa dar. Hem till en lägenhet där hon förmodligen inte skulle känna igen sej och ingen där för att ta emot henne. Vi å andra sidan hade väl åkt upp till sjukhuset för att hälsa på hennen vilket vi gjort mest varje dag. Då vi kom hem ringde jag till boendet hennes. De hade bara fått veta att Elsy eventuellt skulle komma nästa dag och att det är sjukhusets ansvar att meddela de anhöriga. Den kvällen gick åt att försöka kurera huvudvärken.  Så igår kom hon då hem lilla mormor.
Hon var så förskräckt då hon kom. Det blev bårbil och hon undrade vart hon skulle. Hon blev så glad när hon rullades in i sin lägenhet. Tårarna bara rann. Då personalen kom som hon dagen tilll ära kände igen blev det stort kramkalas. Det är så gullig personal på gullvivan där hon bor. De tog verkligen emot henne med öppna armar och mycket kramar. Stort tack till er. Men vad snyggt jag har det sa hon flera gånger. ska jag bo här? Det är ju här du bor sa vi och då började hon titta runt äch kände igen sina tavlor och de möbler som var kvar. Det fattas någonting sa hon och tittade runt. Jag berättade att vi varit tvungen att ta bort hennes Rokokomöbler för att kunna ställa sängen under lyftanordningen och att de står i källaren nu. Då blev hon nöjd. Förhoppningsvis blir hon mer motiverad att försöka gå igen när hon får vara hemma hos sej själv med personal hon känner igen. Det blir ju även lättre för oss att springa upp till henne. Ja det här blev ett långt inlägg. Nu är jag förbaskat kaffesugen. Ha det bäst och en massa kramar.

Här hos MYSTICA hittar du massor med roliga grejor både till henne, honom och hemmet.

Vill du tjäna pengar på din hemsida/blogg? Då kan du titta in här.
Sugen på att spela Bingo med Lasse? Då ska du titta in här.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

 

 


KOMMENTARER
Jenfan75

Hade dom vetat det en vecka utan att säga nåt??!! vilket sätt. Ni som anhöriga skall ju också kunna förbereda er för hennes hemkomst..

Hoppas det går bra för henne nu iallafall när hon är hemma..

2010-02-04 09:55:27
URL: http://jenfan75.wordpress.com
Mia64

ja kan inte säga att jag blir förvånad över bristen på information.Tycker det händer lite då och då.Hoppas hon klarar sig bra hemma /Kram

2010-02-04 10:36:28
URL: http://mia64.blogspot.com/
Mi

Vad skönt att hon kände igen sig och att hon även kände igen personalen. Ja du fy sjutton hur det är med sjukvårde. Man får inget veta.

vi har noll grader i dag. Vet inte om det blåser för jag har inte varit ut än.

Ha en fin dag. Kramar!

Camilla

Dåligt av dem att inte informera på en gång de visste om att hon skulle hem. Men förstår att Elsy tyckte det var skönt få komma hem. Hoppas allt går bra nu :)

2010-02-04 11:33:09
URL: http://millansmemoarer.blogg.se/
Lillemor

Tyvärr så funkar det så i vården ibland.Vad skönt att din mormor fick komma hem till personl som bryr sig och gav henne lite ömhet

Ha en bra dag

Kramen

2010-02-04 12:16:01
URL: http://danslillis.bloggplatsen.se/
Anki

Ja, inte är det nån ordning någonstans. Under all kritik, man gråter nästan! Vilken tur att det är en sådan fin personal hon har runt omkring sej och att hon har anhöriga! Det är inte lätt att bli gammal/sjuk och förvirrad



Kram goa Attis

2010-02-04 12:41:23
URL: http://ninnieblogspotcom.blogspot.com
Kadri

usch vilken personal

2010-02-04 13:37:32
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/
Jeanette

Jag som själv jobbar inom vården vet att detta stämmer, och kan säga att det är vansinne. Kram

2010-02-04 14:38:35
URL: http://www.metrobloggen.se/nett
Ellis

Dåligt att de inte medddelade er först och främst!

Här verkar det lugnt, men snöar lite lätt ute!

Just ja, pysseldamerna från Holmsund, en är tydligen släkt med dig, Birgitta Eriksson, tremänning med din far eller nåt sånt! =) Så du får gärna hänga med dem när de kommer och pysslar! =)

Ha en fin kväll!

Kramar

2010-02-04 15:01:53
URL: http://www.metrobloggen.se/paltbarn
sannof

Ja nog behandlas gamla dåligt allt för ofta.. trist när man tänker på att man kommer dit själv.. Ha nu en toppen dag.. kramen

Ellis

Birgitta ska fara på onsdag, så du kan ju kolla med henne då! =)

Ha en fin kväll, nu ska jag cykla hemåt! =)

Kramar

2010-02-04 15:23:51
URL: http://www.metrobloggen.se/paltbarn
Stevie

Hej Attis!:-d



När min mamma (som gick med en gåbock) hade brutit höger arm och låg på sjukhuset, skulle jag besöka henne efter jobb en kväll. Kom dit och sköterskan sa att hon var på toaletten, men jag kunde vänta inne i rummet. När min mamma kom ut från toan såg jag att de bundit upp högerarmen så att hon hade handen under hakan, istället för i den ställning man brukar ha armen när den är bruten.:bigeyes:



Men eftersom hon hade varit krasslig innan armbrottet så hade hon blöja på sig. Hon gick och stog dåligt så därför hade hon gåbocken. När sköterskan så kom var mammas blöja på väg ner för benen, eftersom hon inte fått hjälp på toaletten.:rolleyes::question:



:mad:Tror faktiskt att jag sa till sköterskan att man för fan inte kan lämna en person som knappast kan stå själva inne på toan, speciellt om hon behöver ha hjälp med att få på blöjan. Sköterskan svara bara att hon kunde larma. Tackar för det, en förvirrad person som har blivit utskälld för att hon/han larmat av hemtjänst personal, larmar definitivt inte när dom ska ha hjälp, utan försöker då att klara sig själva.:mad:



Har varit med om att dom skickat hem vårdtagare mitt i natten, vårdtagare som legat inlagda länge, och varken har vått eller torrt i huset. Sedan har dom skyllt på att de inte kunde få någon hemtransport under dagen. Men då får man väl för fan skicka hem dom dagen efter.:-|



Kram

Stevie

:tired:

Helen

Ja du man blir verkligen arg när informationen brister.

Händer allt för ofta att våra gamla körs över och behandlas som skit .

Som tur är så har dom flesta bra folk omkring sig som vårdpersonal och anhöriga som kan ställa div personer till svars.

Hoppas hon har det gott hemma nu.

Kram

2010-02-04 17:20:38
URL: http://famstenstroms.blogg.se/
Frogprincess

Men har de ingen koll alls???

Skönt att hon är hemma nu iallafall och att hon trivs.

Svar: Annonsen från blocket var nog på skämt från en som tröttnat på allt det vita för den hade annonserat ut snö under skänkes mot avhämtning...

2010-02-04 17:51:53
URL: http://frogprincess2.blogspot.com


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)





Trackback