Några vinterbilder


Jag hittade ett judiskt ordspråk idag som jag tycker var så bra så jag lägger indet här.

Vad du ser kan du inte hjälpa,
men vad du säger beror helt på dig själv


Har tagit några bilder oxå genom fönstren. Det första är tagit från mitt köksfönster.

I det stora gula huset med röda knutar  så bor min dotter Jenny och hennes familj. Det är här vi brukar vinka och blinka med lamporna till varandra jag och Ida. Taget från sovrumsfönstret.

Nästa är taget från ballkongen.

Så det sista då oxå taget från köksfönstret.

Det har varit så vackert ute idag men kallt. Solen har gnistrat på träden.
Ha en bra fortsättning på dagen. Kramelikram

Kallt som faen igen då


Så blev det kallt igen då. Nästan -20 grader var det när jag steg upp i morse. Fy tusan. I går hade jag tvättstugan. Det tar ett tag att vänja sig med det. Tidigare tvättade jag när jag ville . Nu måste jag boka tid. Det är en jättebra tvättstuga vi har här i huset. Ännu bättre om folk städade efter sig. Det var så dammigt ohc hemskt när jag kom ner dit igår så jag började med att städa där. Pratade med en av granntanterna som oxå var irriterad på att det är ostädat där för det mesta. Det blir väl så när det används låskolvar för att boka tid. Ingen vet vem som tvättar så då kan man ju strunta i städningen. Vi sa att vi skulle prata med hyresvärden och förslå att han sätter upp en namnlista där alla får skriva upp sitt låsnummer. Då vet ju alla vem som tvättar.  Jag hade middagsfrämmande här igår. Jenny, Ida och Jennys bonusdotter Emelie samt Anna (söta Pennys matte) . Vi åt Tacos. Det var så gott så. Jenny skojade häromdagen  och frågade om jag inte skulle bjuda på middag nån dag. Tacos skulle vara gott sa hon med ett stort smile på läpparna :) . Så då fick det bli så. Det är så himla skoj med lite liv och rörelse. Allt känns så mycket bättre då. Snart är det dags att inhandla födelsedagspresenter. Har ju några som fyller år i februari. Min dotter Maria fyller 31 den 5 februari. Så barnbarnen då. Amande fyller sju den fjortonde februari och Ida fyller nio den 25 februari. Tänk vad tiden går fort. Tycker inte det är längsedan de kröp omkring. Nu måste jag ut i kylan. ni får ha en bra dag. Var rädda om er och varandra. Bamsekram

Explosinen var nära.


Så här arg var jag i afton. Höll på att dammsuga när det knackade på dörren. Utanför står en jätteledsen Ida med tårarna rinnade utför kinderna. Klockan var kvart i fyra. Jenny skulle hämta henne på fritids 16:15. En i personalen sa till henne att nu är det dags för dej att gå hem. Stackaren knatade hem. Dörren låst och ingen hemma naturligtvis då både mamma och pappa jobbade. Mörkt och otäckt ute. Det var bara tur att jag var hemma. Om man skrivit att man ska hämta sitt barn en viss tid ska banne mej inte personalen skicka iväg dem ensam och dessutom  45 minuter tidigare än vad som står på listan. Jag höll på att explodera. Ringde Jenny på jobbet för att berätta att Ida var här men hon hade just gått. Hennes arbetskompis fick tag i henne och berättade vad som hänt så hon rusade iväg till fritids och undrade vad i friden de höll på med.  hon blev glad igen så småningom den lilla tjejen. De stannade på middag och efter det klädde vi av granen. Jag har alltid polkagrisstänger i granen och tror i min fantasi att Piff och Puff ska komma. Men ack nej , inte då. Polkagrisarna fick Ida och hennes storasyster (mitt bonusbarnbarn) Dela på.  Jag och Jenny bar ner granen i källaren med julgransbelysningen kvar. Då slipper jag böka med den nästa jul. Så fiffigt så. Dammråttorna är nu utflyttade  för denna gång. Det jäkliga är ju att de flyttar tillbaks så fort. I morgon har jag tvättstugan så då vet jag vad jag gör.

Natti,natti och suss gott. Bamsekramar.

Träden är så vackra



Gomorron denna vackra tisdag. fy katten vad trött jag var i morse :tired: Ida sov här och vi brukar stiga upp vid kvart i sju då. Jag vaknade kvart över sju så det blev lite panik. Ida var oxå trött och hade lite svårt att vakna.  Hon börjar skolan 8:20 och det är tur det är nära till skolan. Jag tog en uppfriskande promenad efter jag lämnat Ida på skolan. Det är så vackert ute idag. Träden är alldeles vita och solen lyser lite så det gnistrar så vackert. Igår åkte jag och mamma iväg till mormor. Vi städade bort julen där och jag bytte gardiner. Mormor var så glad när vi var klara. Hon bara satt och log :) . Sen åkte vi hem till mej. Mamma har ju aldrig varit hit sen jag flyttade. Hon har ju inte kunnat gå utan kryckor och absolut inte i trappor. Hon ramlade samma helg som jag flyttade och det ärju snart två månader sen. Jag har saknat hennes besök så mycket så det kändes bra. Vid tre kom så Ida och hennes kompis Tindra. Det blev lek och film. Till middag beställde de Korv Stroganoff och Ris.  Efter Tindra åkt hem satte sej Ida vid datorn och letade bilder som vi sedan skrev ut. Hon skrev en saga till en av bilderna som hon sen läste för mej. Så mysigt så. Då både mor och far jobbade kväll sov hon över.  Idag ska jag städa lite här innan dammråttorna gör sej alltför hemmastadda :) Ha en toppendag. Bamsekramar till er alla

Ny vecka nya mål


 

Idag håller jag tummarna att veckan startar bättre än förra. Tror jag glömt att berätta om vår otur. Jag hade ju Ida här på måndagen. skulle installera ett spel till henne på min nyinköpta dator. Plötsligt fanns det ingen cd/dvdrom, den var bara borta. Okej det är ju garanti på datorn så det är lugnt. På kvällen skulle Lehna se på film. Stoppade in en skiva i sin dvd och efter en stund slocknade den. Ingen ström alls i eländet. Filmen fick hon se ändå. Hon fick ta vår andra dvd. På tisdagsmorgonen när Lehna slog på sin dator (en laptop) så var skärmen svart. Man hörde hur den gick igång och att fläkten snurrade men inget mer hände.:mad: Vi kollade upp den och hur mycket det skulle kosta att laga. Minst ett par tusen. Det kändes inte som någon bra idé då datorn håller på att ha ett par år på nacken.  Så i torsdags åkte hon iväg med sin far och köpte en ny. Hon gjorde en deal med pappa så hon ska betala honom lite vrje månad. Förutom det var veckan bra.

Idag ska jag följa med min rara mamma och hälsa på mormor. Mamma är lite skadad. hon ramlade utför en trapp för två månader sedan och spräckte bäckenet.:-s Tur i oturen var att hon föll på sidan annars hade hon nog krossat skallen. Hon hoppar fortfarnade på kryckor. Upp till tre månader sa läkaren att det skulle ta innan det var läckt så hon har haft en jobbig tid. Hon skulle hämta mej med bilen. Tror det är första gången hon kör bil sedan olyckan.

Idag blåser det inte och det är bara 8 grader kallt. Äntligen en dag då man kan gå ut utan att frysa eller blåsa bort. Känns så bra så. På eftermiddan kommer Ida med en klasskamrat och ska vara  här. Ida sover över då både mamma och pappa jobbar ikväll. Det är alltid lika skoj då hon kommer och hälsar på. Dags för en mugg kaffe till nu, sen duschen och på med lite kläder. Ha en härlig måndag och bamsekramar till er alla :)

Ett par skojsiga dar




Vilket rackarns eländigt väder vi har. Igår var det -24 idag är det -5, snön yr och det stormar. Jag har haft ett par datorfria dar och försökt att bara ägna mej åt mej själv. I fredags var jag bortbjuden på middag. Det var så skönt att få sätta sej vid dukat bord och bara ha trevligt. I går kväll var jag hos min dotter Jenny och hennes familj och blev bjuden på middag där. Det passade bra då Lehna skulle till sin far på middag. Medans jag var där kom oxå två till små barnbarn på besök . Jätteskoj. Jag har ju både tvåbenta och fyrbenta barnbarn :) På kvällen kom Anna med sin lilla söta Penny. En Shetland Sheepdog. Jag var vovevakt medans hon var ute på galej. Det blev varmt i sängen med den lilla sovkompisen. Proppade i mej ett par allergitabletter innan hon kom så det gick bra.

Här är en bild på det lilla charmtrollet.


Fast jag haft ett par ganska datafria dar har jag läst era kommentarer. Jag ska bättra mej och svara på dem så snart jag hinner.  Tack alla för er värme och ert stöd. Jag har i allafall sovit ganska gott ett par nätter nu och kännt mej glad och ganska avslappnad under helgen som gått. Ska ta och dyka ner i diskbaljan nu, sen ska jag lägga mej och läsa en stund :) Natti,natti och suss gott. Bamsekramar till er alla.

Sömmerska på heltid??????


Jag vill börja med att tacka för denna fina Award som jag fått av mina goa bloggvänner  Mi och Anki Titta gära in hos dem och säg hej. Tack så jättemycket. Nu ska jag ju egentligen skicka vidare till 5 av mina bloggvänner. Känner att jag inte är kapabel att välja just nu så ta för er ni som vill.

I går var ju Ida här. Hon bestämde sej för att sy kläder till Barbiedockan hon hade med sej.  Hon började redan kvällen före med att rita mönster. Så igår åkte tyg och tråd fram. Till saken hör att min symaskin är trasig s¨hon fick sy för hands. Inga problem med det.

Så det färdiga resultatet då.

Ett skärp fick hon oxå och ett par tofflor. Tofflorna syns inte på bilden, men fina blev de. Hon åkte hem vid halv fem för att komma tillbaks vid halv åtta. Det blev en övernattning till annanrs hade hon fått stiga upp halv sex i morse. vi bor ju så nära varandra nu och hon tycker om att vara här så det är skoj. :) I går pratde vi om att det är bara en månad kvar tills hon fyller 9. Lehna skojade med henne och sa "om 5 år blir du fjortis Ida" Då skrattade hon så gott. Jag sa "då vill du nog inte sova med mormor" jodå svarade hon, det vill jag visst :) Vi får väl se när den tiden kommer. Idag har jag varit iväg till huset och hämtat alla bär jag hade i frysen. Mycket slit med att plocka dem så de tänker jag ta vara på. Nu blir det att umgås med min bäste vän Snabeldraken. Ha det bäst och kramizar till er alla.

 

Mysigt med sovkompis.


 

Tråkvädret verkar aldrig sluta. Det blåser och regnar ute. Halkigt blir det så man gör nog bäst i att hålla sej inomhus. Inatt har jag haft sovkompis här igen. Ida kom igår kväll för övernattning . Fritids är nämligen stängt idag. Hon ska sy Barbiekläder idag har hon bestämt. Hon gjorde en garderob i gårkväll av en kartong och grillpinnar. Snacka om en tjej som är uppfinningsrik och pysllig. Själv ska jag sätta igång och städa bort julen. Granen ska få stå kvar men resten tar jag bort. Tycker det är lika vemodigt varje år. Det är ju så fint med alla dessa ljustakar och allt det varma röda.

I går kväll var det första kvällen jag somnade utan att ligga och gråta halva natten. Det känns i kroppen idag att jag fått sova ordentligt. Första natten sedan den 23 oktober så det var välbehövligt. Snart ska jag väcka prinsessan som sover ännu. Dags att börja stiga upp i tid nu så skolan börjar om ett par dar. Ha det bäst  och Bamskramar till er alla.

Jag har oxå varit snäll...


Jag glömde ju säga att jag har tydligen varit snäll jag oxå. Fick så fina julklappar.

Dessa Slippies fick jag av Jenny och hennes familj. De är fyllda med linfrö och värms 90 sek i micron. Helt underbara för mina värkande fötter.

Den här vackra skapelsen fick jag av Anna och Lehna.

 

Av Annelii och hennes familj fick jag så fina förstoringar på amanda och Elias. Av mina föräldrar och min mormor fick jag pengar och det behövs ju alltid. Tack så jätte mycket till er alla.

Tjillevippen.


Dagarna som gått


 

Hallåsan där ute i stora världen. Äntligen är alla helger överstökade och dvardagen på intågande. -1 och massor med snö och blåst har vi här. Här har varit full fart sista dagarna. Trettondagsafton ägnade jag åt att förbereda maten till trettondagen. Äldsta dottern med femilj kom då. Det var så rackarns roligt. Vi har ju inte träffats på ganska länge då de inte bor så nära och jag har varit i så dåligt skick. Det blev julklappsöppnande , surr, bus och massa ätande. Ida var oxå här och träffade kusinerna. Hon sov över då mamma och pappa skulle upp och jobba tidigt. På fredagen bara latade vi oss och myste på här. I går hade jag en av de andra döttrarna på middag. Så mysigt så. Hon hade beställt kladdkaka och grädde till efterrätt, så då fick det bli det med hallon till. Skönt med lite sällskap är det ju. Har fortfarande svårt att få någon ro på nätterna. Då kommer den förbaskade saknaden, ilskan och alla grubblerier. För att inte tala om gråtattackerna som inte går att hålla tillbaka. Men det blir i alla fall lite bättre och bättre för varje dag som går.

Snart ska jag ge mej ut i snöstormen och hälsa på mormor en stund. Senare kommer Ida hit och ska sova över igen. Fritids har stängt i morgon så då får det bli fritids hos mormor i stället. Jag tog lite bilder i torsdags.

 

Elias, Amanda och Ida i soffan

Tjejerna vid granen

Annelii med maken Johan

Här sitter Lehna och surrar med storasyster

Ida ser på film och fingervirkar. Det blev en halsduk till mamma. Filmen var lite sorglig just när jag tog bilden.

 

Dags nu att hoppa in i duschen och få på sej lite kläder. Ha det bäst och Bamsekramar till er alla.

 

Lite ditten och datten


Min dag har varit ganska bra. Har handlat inför morgondagen då äldsta dottern med familj kommer och våldgästar. Har gjort en cheesecake med hallon i. Den är så vansinnigt god. I förrgår kom fröken Ida hit. Hon har varit sjuk så det var inte läge för något fritids. Hon sussade över här. Igår tvättade vi. Hon är så rackarns gullig. Hon skulle absolut hjälpa till och städa i tvättstugan. Det blev en hel del filmtittande för henne oxå. Hon var ganska trött efter att ha hostat halva natten men tvättstugan skulle hon med till. På kvällen efter hon åkt hem åkte jag och Lehna upp till Maxi och handlade. Köpte en skrivare till datorn. Fick pengar av lilla mor för en månad sen för att köpa en skrivare. Nu blev det äntligen av. Tack mamma.  Det är skrivare, scanner och kopiator i den. Väldigt bra. Julrea oxå. 499 kronor. Lite annat smått och gott blev det oxå. Köpte hårfärg, så idag har jag färgat håret och klippt mej litegrann, En ny vaxduk till köksbordet då det snart är dax att ta bort julduken. Det kommer kanske nån bild så småningom. Idag har det varit kallt här som bara den, över 20 grader men nu håller det på att bli mildare igen. Har även hunnit med att hälsa på min lilla mormor idag. Hon blir alltid så strålande glad när vi kommer dit.

 

Här kommer en bild på vår julgran som Ida klätt det mesta av.

På Juldagen var anna hit med sin kille och fyra av deras hundar. Här har Simson tagit plats utmed husse efter att vi ätit klart.

På annadagen kom tvillingarna Victor och Jonathan med pappa Rahim oxå Ida med mamma Jenny.

Så fick sötisen Jenny var med på bild oxå.

Ja det var lite svammel om dittan och dattan. Hoppas er dag och kväll varit bra. Nu blir det nog att titta på tv en stund innan sängen kallar. Natti,natti och suss gott. Massor med kramisar till er alla.

 

 

l

 

Skönt att helgerna snart är över.



God fortsättning önskar jag er alla. Ett nytt år har börjat och jag hoppas verkligen att det blir bättre än 2010. Tack för aööa styrkekramr ni skickat mej. Det värmer så mycket ska ni veta. Känns så bra att vara tillbaks här. Har saknat er men inte haft någon ork för bloggen. Helgerna har varit lite jobbiga men det har gått. Har haft barnbarnen här och det är toppenskoj. På torsdag kommer äldsta dottern med familj. De bor ju en bit härifrån och det blir ju inte varje dag vi träffs. Längtar så efter småtrollen Amanda och Elias. Det ska bli toppen . De har inte fått sina julklappar ännu så det blir en sen extra julafton för dem. Hoppas nu att ni haft en bra nyårshelg. Var rädda om er och varandra. Ha det bäst. Bamsekramar skickar jag er alla.