Mina första skolår :)


Så har stormen satt igång igen. Nu får det banne mej ge sej med detta blåsande. Nu är i alla fall mormor klippt. Jag cyklade en lite extra sväng när jag for hem och hamnade här utanför. Lövöskola. Skolan där jag mina första tre år. ¤ av mina döttrar har oxå gått där. Idag används det av förskolan som det heter. Man får ju inte säga dagis längre.

När jag var barn fanns det inga staket inne på skolgården. Men då det är småbarn där är det ju ett måste. Det var grus, gräs och massor med träd. Vi lekte ofta där på kvällarna oxå. vi var många som bodde väldigt nära. Det fanns ingen matsal utan äta fick vi göra på en närliggande skola Sandviksskolan. Där gick mellanstadieeleverna.

Vi fick ställa oss i ordentliga led och promenera dit. Det var en liten smal grusväg på några 100 meter. Efter den vägen stod en del gamla hus oxå likvagnsboden som vi sa. Där var en springa mellan dörrarna så man kunde se in. Oj vad vi sprnag fort förbi. På kvällarna var vi ofta där runt omkring och lekte. Det var ju både kusligt och spännande.

Det här är roten på en gammal, gammal tall. Den står fortfarande kvar på skolgården. Då vi var barn tyckte vi den var så stor. Där lekte vi oxå mycket och hade denna rot som skattgömma. Det är en ganska djup skåra där i mitten som det rymdes både det ena och det andra.


Kan oxå berätta att vi hade ingen gympasal i skolan. Vi fick hålla till i klassrummet. I vårt klassrum hade vi en gammal tramporgel. Flickorna fick byta om framför orgeln och pojkarna bakom. Där drog vi på oss de stiliga blå gympadräkterna och de vita sockeplasten:) Det gick bra det oxå. I tredje klass fick vi börja använda oss av sporthallen. Undrar än idag varför vi inte fick vara där tidigare.
Det var lite om mina första skolår.
Kramelikram

KOMMENTARER
sladdertackan

Hur länge sedan är det du gick där?

2011-05-25 15:06:57
URL: http://www.sladdertackan.blogspot.com/
carina

Kikar in och önskar dig en fin kväll vännen!

Kramen♥

2011-05-25 19:51:34
URL: http://Izors-blogg.blogspot.com
ansepanse

det var jätteroligt att höra om och se bilder från dina första skolår

ha det gott vännen - bamsekramar

2011-05-25 22:28:57
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Anki

Min nya blogadressKraaaaaaaaaaaam

Kommer inte ens in på min gamla blogg trots rätt lösenord, kan inte heller kommentera på någon blogg som tillhör blogspot.'Mycket märkligtKraaaaaaaam i gen

2011-05-25 23:00:01
URL: http://nabbann.favs.se
Snejky

Vad roligt att få se på dina foton..

Ja, jag kommer oxå i håg dessa gympakläder, de e annat än idag...L

Bamsekram till dig tjejjen..

:love::cool:

2011-05-25 23:14:58
URL: http://snejkysmix.blogspot.com/
Mita

Vad härligt med lite tillbaka blickar och gamla minnen. Sock i plast,finns det längre?;-)

Kramen pådej!

2011-05-26 00:01:40
URL: http://mithasplace.wordpress.com
roffe

Godmorgon.Har haft en hemlighet i en vecka nu.Ska till Västervik imorgon,på en jobbinterljuv.dom rignde förra veckan om jag ville komma och visa upp mig.Kanske hälsa på vänner på vägen dit.inte ofta man kör åt det hållet.Ha en skön helg.kram

2011-05-26 04:56:34
URL: http://rolfsalomon.blogg.se/
Anki

Jo jag kan se min blogg och allt det är inte det, Men jag kan inte komma in på blogger och läsa kommentarer, inte heller skriva ett inlägg, den är totalt låst. Jag skriver rätt lösenord, men det går inte. Att kommentera på andra blogspot går inte heller??

Kraaaaaaaaam

2011-05-26 06:35:52
URL: http://nabbann.favs.se
Lillemor

Kul att få höra om dina första skolår och även få se så fina bilder

Ha en bra dag

Kram

2011-05-26 07:15:41
URL: http://danslillis.bloggplatsen.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)

Trackback