Gott Nytt År :)

Då jag varit sjuk sedan julafton har det inte funnits någon ork för bloggen. Skickar en hälsning nu och återkommer då jag orkar igen.
 
Ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla. 
Massor med Nyårskramar. Var rädda om er och varandra.

Dan före dopparedan

Gomorron. Så var det fjärde ljuset tänt. I torsdags sa vi hejdå till lilla mormor. Säger inte farväl för det låter så definitivt. Jag vet ju att mormor kommer att finnas med oss så därför blev det hejdå istället. Det var en väldigt fin begravning om än så sorgsen. Vi hade en fin minnesstund. Bara familjen hade vi bestämt. 16 stycken var vi ändå var inte alla med. Brorsan hade gjort så fint bildspel om mormor. Lite gitarrspel och sång blev det oxå. Många glada skratt när vi pratade om mormor blev det . Det kunde inte bli bättre.
 
Igår kväll var Ida här och hjälpte mej att klä granen. Vilken tur att jag har denna lilla hjälpreda :) Den blev så fin så. Klapparna är inslagna och ligger under granen. Jag kom på där jag satt igår att jag glömt baka Dumlekakorna. De är ett måste här till jul. Så det blev bakning då.Tur de går fort att göra Skinkan är klar. Nubbesalladen gjord. Har haft en köttbit i ugnen hela natten. En Tjälknöl ska det bli. Jag har nysss tagit ut den ur ugnen och lagt den i slatlake med en massa goda kryddor :) Klockan elva idag är det tacksägelsegudstjänst så då åker vi till kyrkan. Då jag kommer hem blir det till att göra Janssons. Sen blir det att knata ut i kylan med Ida så hon får köpa julklappar till sin goa mamma och pappa. Nu blir det duschen, sen ner i tvättstugan och ta upp tvätten. Ha en underbar dag och var rädda om er och varandra. Julkramar till er alla från ett kallt Holmsund.
 

Så är dagen kommen.

Denna vecka har det varit full fart. Julbak, julklapsinköp, städning och träff med prästen inför mormor begravning. Lite vovsetid har det hunnit bli oxå.
Idag begraver vi älskade lilla mormor och jag gruvar nåt så fruktansvärt. Jag har en stor klump i magen som bara växer och växer. Det ska bli skönt när den är över.
Sen blir det att slå in julklappar, fixa med julmaten och försöka klä granen. Julstämningen har inte hunnit infina sej här , men förhoppningsvis kommer den. Det är ju några dar kvar till julafton.
 
Måste få visa vad fin Penny blev som Luciatärna. Hon var inte så glad på matte kan jag lova :) Som tur var gick det över när hon fick köra lite agility.
 
Önskar er alla en fin dag. Kram
 
 

Snart julafton då :)

Så var då det tredje ljuset tänt. Dagarna bara rusar fram. Helgen har gått fått. I lördags var vi tillbaks i mormors lägenhet och fortsatte att plocka och dona. Hennes kläder lämnade vi i pingstkyrkans insamlingscontainer. Det är ju bra om de kan komma till nytta. På kvällen var jag hemma hos bästaste föräldrarna och blev bjuden på så god mat och dryck. Skönt att få komma bort en stund. Tack för en helmysig kväll :) 
 
I går bakade jag Hallongrottor. Ska fortsätta bakandet idag så det blir klart. Måste komma ihåg att posta julkorten idag oxå. På onsdag har jag planerat julklappsinköpen, torsdag blir det begravning. Sen är det strax julafton då. Dags nu att sätta igång med bakningen. Ha en bra dag och var rädda om er och varandra. Kramelikram

Dags att ta fram symaskinen :)

Gomorron. Vinter, vinter och mera vinter. Det har visst aldrig tänkt sluta snöa. -0,9 har vi här och det blåser kallt. Kallt känns det i hjärtat oxå. Igår var vi i mormors lägenhet och började plocka lite bland alla saker. Det kändes väldigt konstigt att gå in där och ingen liten mormor som låg i sin säng. Tack för era värmande kommentarer alla fina. 
Idag har jag fått i uppdrag att sy om en luciaklänning till Penny. De ska något luciafirande i morgon och Penny ska vara tärna. Det ska bli spännande att försöka få till det :) I morgon står bakning på schemat. Julen kommer allt närmre och det är massor som ska göras. Måste iväg och köpa julklappar till alla barnbarnen oxå. Inte många dar kvar nu så det är bäst att ila. Nästa vecka blir det begravning och det känns så gruvsamt så fy. Ska dyka i kläderna nu och sätta lite fart så något blir gjort. Ha det bäst. Kramelikram

Himlen har fått ännu en vacker ängel

 
I går den 11 december klockan 12:35 somnade vår älskade lilla momme in 91 år gammal.
 Ett långt liv är slut och ett nytt liv väntar himlen. Hon somnade in lugnt och stilla med mej, min mamma och bror vid sin sida. Kvällen innan var vi samlade där och sjöng för henne. Mina föräldrar, min bror och två av hans barn, jag, 3 av mina döttrar och ett av hennes barnbarnsbarn(Ida). Mamma, min bror och jag stannade kvar hos henne över natten. Vi pratade med henne höll hennes fina tuna små händer och strök henes silvergråa hår. Nu har hon fått återförenas med finaste moffe (gubben min) som hon brukade säga. De dansar nog runt av glädje på de gröna ängarna. Det känns tungt idag. Vi har ingen momme längre men massor med många fina minnen.
 
Sov i ro älskade lilla momme och tack för allt. Krama morfar från oss alla.
Du fattas oss
 

Plus minus eller mittemellan???????

 

Gomorron på er. Temperaturen flyger upp och ner. Igår kväll var det plus och tidigt i morse -4,5. Nu är det -3. Snöar gör det ännu. Läste att skolan backat om pepparkaksgubbarna. Det var då för väl. Nån måtta får det vara. Tog mej en sparktur igår till lilla mormor. Det är så jobbigt att se henne när hon är så dålig som hon är. Hon var vaken en stund och försökte prata men det är svårt att förstå vad hon säger. Blir att åka dit en stund idag oxå. Kvällen ska jag tillbringa hos Anna som fyllde år igår. Hon har jobbar hela helgen så därför blir det kalas ikväll istället:)
 
Nu då det är kalasat färdigt är det dags att inhandla resten av julklapparna. Har några klara och några som fattas. Tur jag vet vad som ska inhandlas. Är inte så mycket för att springa i affärer. Sitter i morgonrocken fortfarande och funderar på att klä på mej :) Sen blir det fram med snabeldraken och jaga råttor. Ha en bra måndag. Kramelikram
 
Visste ni att
 

Vad har det blivit av Sverige ?????

Så är då det andra adventsljuset tänt och julen närmar sig med stormsteg. Snön vräker ner här och termometern visar -0,3. Bara det inte nu blir blask av alltihopa. Blir så irriterad när jag läser detta: Var är vi påväg. Är inte Sverige vårt fosterland längre? http://na.se/nyheter/laxa/1.1909703-pepparkaksgubbar-forbjuds-i-luciataget Detta om något är väl diskriminering. Ta bort pepparkaksgubbarna visar ju verkligen på att vi ska göra skillnad. Inget mörkt här inte. Nej fy faen för detta . Hoppas verkligen att denne lärare får sig en rejäl åthutning.
 
I går morse gjorde jag klar Idas mössa. Hon var så glad så.vTofsen är av rävskinn. Dyr var den oxå. 165 kronor. Höll på att falla baklänges när jag skulle betala. Men vad gör man inte för så söta småtroll :)
 
Nu har jag börjat sticka på Amandas mössa. Hon har valt vitt garn. Dessvärre går det inte att sätta på en sån tofs då hon är så allergisk mot pälsdjur. Måste kolla om det finns fusk, annars får det bli nåt annat roligt.
Nu får ni alla ha en härlig andra advent. Kramelikram.
 
Dagens Klokord

Grattis sötnos :)

 
Idag på andra advent säger jag Grattis till min älskade dotter Anna som fyller 24 år :love:
Önskar dej en alldeles underbar födelsdag.
Massor med kramizar.
 

Snö,snö och mera snö :)

Gomorron runt om i stugorna. Sitter här med en värkande hals, snorig och ont i öronen. Inte riktigt vad jag hade tänkt mej så här före jul :-s . Bara att hoppas att det går över lika fort som det kom. -2,7 visar termometer på just nu. Snöar gör det, tycker det räcker med snö nu. I går var jag och Anna till lilla mormor en stund. Hon bara sover men det känns ändå bra att vara där. Får se om jag orkar gå dit en stund idag oxå. 
 
Årets första jukgrupp är klar. Den ska jag ha själv. Ska göra några till och ge bort oxå.
 
Fick äntligen Idas mössa färdigstickad igår så nu blir det att sy ihop den och sätta fast tofsen. Hon var hit igår kväll och undrade om inte hennes mössa var klar snart. Lovade ringa henne idag när den är klar :)
Ha en skön lördag och var rädda om er och varandra. Kramelikram

Jag är en Buzzador

 
 
 
 
Jag är en Buzzador  . Det innebär att man får möjlighet att prova på olika nya produkter. Det är jättetrevligt.
 
Denna gång har jag fått hem ett paket från Dove och ska prova deras nya Body Lotion. Har använt Doves produkter i flera år och gillar det helskarpt. Roligt när det kommer något nytt. Så här ser paketetr ut som jag fick hem.
 
Nu blir det att buzza med vänner så de oxå får prova på Dove :)
Vill du veta mer om Buzzador så kan du kika in här. http://www.buzzador.com/?refstr=attigrib&lang=SE  . Vill du själv bli en Buzzador så kan du anmäla dej här https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=attigrib .
 
Ha en skön lördag. Kramelikram

Plötsligt händer det :)

 
Min goa dotter Jenny som fyllde år i fredags fick trisslotter av sin svärfar. Skrapade glatt och vann 1000kr så skrapade hon antal gånger och gissa vad det stod, jo det stod X10. Alltså blev det 10 000kr. Vi var alla så glada för hennes skull :) Här visar Ida glatt upp vinstlotten :)
Tidig morgon blev det här idag. Jag steg upp tjugo över fyra och det gillas inte kan jag lova. -5,8 står det på termometern i skrivandes stund. Igår var det -15 brrrrrrrrrrrrrr så kallt. Idag står det köttbullar på schemat. Tog fram nästan 2 kilo köttfärs ur frysen igår. Tänkte börja förbereda för julen lite :) Får se om jag hinner med Janssons idag oxå. Tycker det är så skönt att slippa stå vid spisen alldeles vid jul. Bättre att kunna ta det lugnt och vara pigg och utvilad på julafton :)
 
Ett besök hos älskade lilla mormor blir det idag oxå. Hon är väldigt dålig nu. Hennes lilla kropp håller på att ge upp. Det känns så jobbigt men vi vet att det är det bästa för henne ;-( Jag satt hos henne ganska länge igår. Hon såg så liten och bedrövlig ut. Hon sov hela tiden men det känns ändå bra att vara där och sitta och hålla hennes lilla tunna hand :love:
 
Två födelsedagar bortgjorda nu. Den tredje har vi på söndag. Efter det blir det julklappsinköp till alla barnbarnen. Julkorten är skrivna och väntar bara på att bli skickade. Så ska jag väl baka lite till julen. Bäst nu att sätta igång med köttbullarna. Jag steker dem i ugnen när jag gör mycket. Går så mycket fortare då och goda blir de oxå. Ha en underbar dag och var rädda om er och varandra. Kramelikram .
 
Inför Julen
 

Suss gott

 
Tittar in en snbbis och säger natti natti till er alla. Ska bli skönt att krypa ner under täcket. Är trött som bara den.
Ha det bäst. Kramelikram

Välkommen advent :)

Så är det då första advent och första ljuset är tänt. Det är så mysigt med allt detta julpynt. Vinter har vi fått oxå. Det har kommit massor med snö sen igår. Snö ska det vara till advent. Så är det ju oxå skyltsöndag idag. Skyltsöndag utan snö tar ju bort stämmningen. Allt känns bara så perfekt.
Har varit ute och sopat lite. Ingen har skottat här och det gick knappt att få upp ytterdörren ;-( . Hoppas de kommer så det går att ta sej ut från gården.
 
I går var jag och julpyntade hos min lilla mormor. Hon var pigg igår och blev så glad så. Det är så härligt när hon är sån. Man får ta tillvara på de bra dagarna :) Mamma kom oxå dit. Hon hade köpt en vacker julstjärna till henne med guldglitter på. Det gillar mormor helskarpt. Hon frågade flera gånger vem hon hade fått den fina blomman av. Så är det när minnet tryter.
 
Här är det tätt mellan kalasen den här tiden på året. Jenny i fredags, Annelii idag och Anna nästa fredag. Förstår inte hur jag lyckats ställa till det så :) Nej nu måste jag göra nån nytta här. Bädda sängen och lägga in tvätten sen igår. Ha en underbar första advent och var rädda om er.
 
Dagens Klokord

Dröm om morgondagen.
Minns gårdagen.
Lev idag 
 

Grattis fina Annelii :)

 
Idag på första advent grattar jag min älskade dotter Annelii som fyller 37 år. :love:
 
Önskar dej en alldeles underbar födelsdag.
Massor med kramizar.