Grattis smurfan :)

Säger jag idag till min älskade dotter Jenny som fyller 31 år.
 
 
Önskar dej en underbar födelsedag
 
Vi ses i eftermiddag. Kramelikramar i massor. 
 
 
 

Helger kan vara roliga dem med :)

Gomorron. Trött är jag så det räcker och blir över. Har fortfarande så ont i hela käken sen tandläkarbesöket förra veckan. Sår i mungipan som spricker,blöder och gör ont. Det har blivit lite dåligt med sömn men förhoppningsvis går det över. Det sura vädret gör ju inte saken bättre. Det är ju dags att börja ta fram ljusstakar , stjärnor och annat som hör julen till. Ska nog försöka sätta igång med det idag. Helgen som var blev en toppenskojsig helg. På lördagen hade jag de här tre underbara lurvisarna här. De är ju bara för goa. Här med mattte som  gömt sej och husse.
 
 
Hade även lyckan att få ha goa Ida här den dan ;-) Här är senaste skolfotot. Så söt så :love:
 
Vi hade en jättemysig dag som jag avslutade med att se på Så Mycket Bättre. Måste ju titta på herr Uggla.
 
På söndan kom Ida tillbaks. Skojsigt. På eftermiddan ringde det på dörren och in kom lille charmgossen Elias. Detta är oxå senaste skolfotot men det är i mindre format. De hade kommit från vindeln då storasyster Amanda hade innebandymatcher. Hon hade åkt med pappa direkt till sporthallen.
Mina goa barnbarn Elias och Amanda. Sötnosar  :love:
 
Klockan två var det dags för första matchen för Amanda (de skulle spela två) så vi promenerade iväg till hallen. De var jätteduktiga småknattarna och vann första matchen. Jag tog Elias och gick hem då det blir alldeles för lång tid för en liten kille med spring i bena att sitta flera timmar. De skulle spela andra matchen klockan fyra. Efter allt var klart gick vi alla ut och åt. Lehna och Ida var med samt en lagkamrat till Amanda så vi blev några stycken.
Det blev en helrolig dag tillsammans med nära och kär. Tack alla. Älskar er  :love:
Nu är det dags att plocka fram julgardinerna som måste fållas upp. Tur det finns fållband så symaskinen får vila. Ha en bra dag och var rädda om er. Kramelikram
Bortskänkes
  

Jag älskar tandläkare not

 
Skribenten här har lyst med sin frånvaro. Har haft annat att tänka på ett tag. Tänkte bara ge mej till känna och tala om att jag lever. Jag har suttit och lekt med bloggen och tapetserat om. Skönt att skingra tankarna lite ibland. Då är bloggen bra med alla sina duttar prickar och vete gudarna allt. Har snart fått till det som jag vill ha det :-P
 
Denna vecka tror jag jag har upplevt mitt livs värsta mardröm. Med ett kort mellanrum lossnade det bitar från två av mina kindtänder ner till vänster. Natten mot måndag fick jag sån hikelig tandvärk så det gick inte att sova. Ringde tandis och fick en akuttid på måndagafton. Den ena tanden gick att lag men den andra (längst in) måste dras ut. Fick ny tid på tisdagen för det. Det hade farit så mycket från den tanden så pulpan var framme. Där hade det blivit en blodig infektion som tandis sa.
 
5 ampuller med bedövning som inte tog. Jag måste bedöva i tanden sa den gode tandläkaren och det kommer att göra ont. 3 gånger bedövade hon ner i tanden och jag trodde banne mej jag skulle dö. Till slut sa jag "bara gör det du måste" då hade hon lyckats borra mej i tungan :-s . Hon satt och skruvade med nåt verktyg för att få hål så det skulle gå att få fäste med tången. Efter en time och tjugo minuter så säger hon"äntligen, där kom den" så blev det tyst en sekund oxå sa hon"halva tanden. Strax efter fick hon bort den andra halvan. Phu vilken lättnad. Händer detta någon fler gång så får det banne mej bli gummiklubba.
 
Har haft ont som bara den. Mungipan ser inte så vacker ut efter den behandlingen och inte tungan heller men tandvärken är borta Kan ju verkligen säga att hon fick jobba för sin lön. Det var en jättefin och lugn tandläkare som tur var. Två tandläkarbesök och bara 1790 kr. Som fått hahhahahahaha. Nu ska jag dricka lite kaffe och titta på tv en stund. Hoppas på sömn i natt. Har vart lite dåligt med det i vecka. Ha det bäst. Kramelikram :love:
 
Alla sätt är bra utom de dåliga.

Inte lätt att vara ny :)

Har lite skrivkramp idag så det får bli en historia istället.
 
Brevet från ärkebiskopen
 
Den unge prästen var så nervös inför sin första gudstjänst så han kunde inte ens prata ordentligt. Inför sin andra gudstjänst söndagen därpå berättade den äldre ärkebiskopen hur man kunde göra för att slappna av lite. Han föreslog följande: Nästa gång, ta ett par droppar vodka i ett vattenglas och drick det. Du kommer genast att märka hur avslappnad du blir.

Söndagen därpå gjorde prästen som han hade blivit tillrådd och kände genast hur avslappnad han blev. Gudstjänsten flöt på fint och han stammade inte alls. Efter nattvarden hittade prästen ett brev från ärkebiskopen på sitt rum:

Käre fader, nästa gång ska ni lägga ett par droppar vodka i ett vattenglas, inte ett par droppar vatten i ett vodkaglas.

Jag tänkte berätta om några fel jag lade märke till, så att de inte upprepas nästa söndag:

Den lilla skålen bredvid altaret är inte en toalett.

Försök att undvika att luta er mot statyn som föreställer jungfru Maria och speciellt att krama henne och känna henne på brösten.

Budorden är 10, inte 12. Lärjungarna var däremot 12, inte sju. Och ingen av dem var dvärg.

vi hänvisar inte till vår herre Jesus Kristus som "JC and the boys".

Vi hänvisar inte heller till Judas som en "jävla skvallertacka". Bin Laden hade ingenting med Jesu död att göra.

Syndarna hamnar i helvetet, inte i hästarslet. Fader vår skall läsas mot hhimlen, inte genom att göra vågen.

Smutta på nattvardsvinet, svep den inte. 

Jesus var fin och helig, inte full och velig. 

Jacob ledde sin åsna, han led inte av att sätta på den. 

Vi kallar inte Jesus kristus för J.K. 

Om vår Fader, Sonen och den Heliga Anden, säger vi inte, Farsan, Lillen, och Spöket. 

David besegrade Goliat, han spöade inte skiten ur honom. 

När David träffades av en sten och föll av sin åsna, ska du inte säga att han ramlade för att han var helt stenad. 

. Vägskälet kallar vi inte för det stora T:t 

När Jesus bröt brödet under den sista nattvarden sa han:- Ta brödet och ät med mig, för det är min kropp.Han sa inte:- Ta min kropp och släta av mig. 
Jungfru Maria kallar vi inte för, Maria du skuldfria. 

En bra bordsbön är inte: Nu ska vi spisa och fisa, yeah gud! 

Nästa Söndag ska vi ha en lott-dragning, inte bli dragna hos Lotten

Den typen som satt i hörnet på altaret som ni hänvisade till som "bögen" och "mögelkäftad transvestit", var jag.

Jag hoppas att dessa saker skall rättas till tills nästa nattvard.


MVH
Ärkebiskopen
 

Lite fredagskoj :)

NORRMÄN

En svensk åkte till Australien för att jobba på oljeplattform. 
Tiden gick och han kände sig väldigt ensam för där fanns ingen han kunde umgås med. 
Men så en dag kommer det två norrmän till plattformen för att jobba, de tre blir snabbt goda vänner 
Varje dag efter jobbets slut går dom tre grabbarna till puben på plattformen och detta pågår till svensken omkommer i en olycka. 
Då säger den ene norrmannen till den andra: 
- Vi måste kolla en sak på svensken innan dom fraktar bort kroppen härifrån ! 
- Vadå,frågade den andre norrmannen ? 
- Jo, vi måste kolla om han har två rövhål !!! 
- Men herregud, man kan väl inte ha två rövhål ?? 
- Jooo ! Har du inte hört vad bartendern säger varje gång vi kommer in på puben ?? 
" here comes the Swede with the two ass holes again"
 

Det var underbara nyheter

Vilken lättnad det var i morse när jag hörde på nyheterna att man hittat den lilla flickan som varit försvunnen i Göteborg. Hoppas nu bara att hon inte blivit utsatt för några hemskheter. Mindre roligt var ju att läsa om modern som var ute och övningskörde med sin dotter och var full. http://www.vk.se/738969/rattfull-mor-ovningskorde-med-dotter  Hur är människan funtad när hon gör något sådant. Hon hade dessutom stannat på vägen och druckit Whiskey. Herregud säger jag bara.
 
Förkylningen känns mycket bättre idag. Hurra säger jag för det :) Toppenväder är det oxå. Minus 1,9, sol coh helt vindstilla. Kan ju inte bli bättre. Dags för mej att börja funder avad jag ska ge tre av mina döttrar som snart fyller år i födelsadagspresent. Jenny fyller 31 den 30/11, Annelii 37 den 2/12 och Anna 24 den 9/12. Det blir tätt mellan kalsaen sen så är det strax jul :) Tänk hur man ställer det :) Jag sitter fortfarande i morgon rocken och bara latar mej. Ska nog ta och klä på mej och försöka få upp farten. Kan ju berätta att det varit lugnt härnere sin jag fick mitt lilla utbrott. Så skönt så. På tal om det måste jag komma ihåg att ringa hyresvärden. Har ett element här som inte fungerar. Ha nu en superskön fredag alla och var rädda om er. Kramelikram.
 
Så var det då och så är det nu

Lite uppdatering för de sista dagarna...

 
Här sitter en väldigt snorig och matt jag. Började nysa så fruktansvärt i går kväll och idag mår jag skiit. 0,5 plus ute men det blåser kallat som tusan. Tänkte försöka uppdatera lite från helgen som var. Börjar med lördag då. Hann träffa barnbarnen Victor och Jonathan och pappa Rahim en stund när de kom för att hämta Jenny och Ida. De skulle iväg till badhuset. Vi har ju ett jättefint äventyrsbad i denna lilla byhåla. Detta är en bild från i somras.
'
 
Medans de var på badhuset var jag hos min mormor som var jättedålig. Inte roligt att se henne sådan.
Halv fem hämtade jag upp Ida. Jenny hade åkt till jobbet och jag och Ida skulle hem till mina föräldrar på middag. Där fick vi så jättegod mat, dryck och dessert. Dessutom blev det kladdkaka och vaniljsås senare på kvällen. Snacka om att få matkoma :) Glömde ju naturligtvis att ta med kameran så det blev inga bilder. Vi hade en heltrevligkväll. Tittade även på Så Mycket Bättre där Magnus Uggla blev kvällens stjärskott när han tolkade Olle Ljungströms låt Jag och Min Far. Uggla har alltid varit min stora idol. Det han gjorde här var nog bland det bästa jag hört av honom. Halv tio kom Jenny från jobbet och kvart i elva gick vi hemåt. 
 
Under mig har två unga tjejer flyttat in under helgen. Kvart över tolv på natten började de bära in möbler och annat. Tro hela huset här var hysterisk. De small, gapade och levde skithus. Bad dem två gånger att dämpa sej lite men ack nej"vi lever inte om" trodde de ja :( Strax före halv fem på morgonen blev det lugnt.
 
Söndagen gick i trötthetens tecken. Bara en riktig slappardag. På natten blev det samma jävla liv härunder. Då var det dessutom skällande hundar och barn som skrek och levde rövare. Tjugo över tolv slog jag en träslev i elementet så det bara dundrade här. Grannarna var och sa till dem men det hjälpte inte heller. Klockan var nästan halv fem nu oxå innan det blev lugnt.
 
Måndag började jag med att vara elak. Tänkte så här, Ska ni hålla alla vakna på nätterna ska ni faen inte ligga och sova hela dagen. Kvert över sju tog jag en sked och drog på elementet säkert tio gånger. Tog inte lång stund innan det började röra å sej därnere. Sen arbetade snabeldraken och jag. Var även och titta till mormor som fortfarande var lika dålig.
 
Tisdag var jag och Anna (en av döttrarna) hos mormor. Blev så glad när vi kom dit för denna dag satt hon uppe i rullstolen och var jättepigg. Pratade, skrattade och var jätteglad :) Då jag kom hem gjorde jag en stor form med Moussaka. Lehna var hit och åt med mej. Gjorde iordning några formar med mat till henne som hon skulle stoppa i sin frys.
 
Onsdag gjorde jag inte mycket alls. Började nysa så förbaskat och har snorat mest hela natten. Det var nog allt för denna gång. Ha en bra dag och halka inte när ni går ut. Kramen

Även det roliga har ett slut :)

I fredags var det då dags för Elias och Amanda att åka hem. Amaneda och Ida skulle ut och Halloweena ett tag. De spökade ut sej, gick ut och kom in lika fort. De ångrade sej. Det blev lite dataspel istället. Amanda har tvättat bort sitt men inte Ida. De turades om att spela.
 
 
Vid tolv kom Annelii och Johan för att hämta de små. Elias som hade en lös tand skrek plötsligt till. Jättelycklig berättade han att han tappat tanden:) Han har en jätteglugg nu. Då de åkt bara slappade vi här. IDa som var kvar gjorde iordning en pumpa på aftonen.
 
På kvällen åt vi en god middag och hade lite mys. När mamma Jenny kom från jobbet åt vi denna goda dessert.
Kan ju tillägga att det var ett rackarns skitväder den dagen. Det regnade och blåste från tidig morgon till sen kväll. Nu väntar vi på jullovet då sötisarna ville komma igen. Ha det bäst.
Kramen

Lite mera höstlov då.

Minusgrader här idag. Bara 3,2 men det är fullt tillräckligt. Här kommer lite mer från höstlovsveckan med sötkidsen. På torsdagen hade vi bestämt att vi skulle gå till Vårt fina Tropichus som vi har här i Holmsund. Amanda och Ida har varit där förut men inte Elias. Han var lite orolig för ormarna och pratade hejvilt hur han skulle göra med dem. Förklarade att de är intelåsta och kan inte smita ut. Efter lunchen så traskade vi iväg då. Oj så spännande det var :)  Då vi väl kom dit så var det full fart. Elias var så faacdcinerad av dessa ormar och tryckte näsan mot glasen. Mest spännande var nog skallerormarna.
 
 
Vi gick runt och tittade på alla djuren. Kolla blicken på Elias här :)
 
 
De har jättestora tusenfotingar som jag inte tycker om . Ida däremot gillar dem helskarpt. Då de hållit i dessa var det viktigt att man tvättade händerna då de kan utsöndra nån form av gift.
 
De har två ormar där som de tar fram så man får hålla i. Oj vad spännande det blev. Elias var först i kön men när de kom ut med ormen försvann han blixtsnabbt. Amanda både ville och inte. Till slut bestämde hon sej för att föröka lillhjärtat.
 
 
Ida har hållit i den några gånger tidigare och stod över denna dag till förmånen för alla andra barn som var där. (Två grupper förskolebarn ) så det var mycket folk. Jag klappade oxå ormen men vägrade hålla i den. Är livrädd fär de otäckingarna. Så gick vi runt och tittade på allt som fanns där . Blev en del bilder .
 
En av Skallerormarna de har där.
 
Denna ormen låg så festligt uppringlad.
 
Många små silkesapor har de där. De är ju så söta.
 
 
De här små raringarna är bedårande söta. Kommer inte ihåg vad de heter men nån form av  ekorre är det.
 
De har även spindlar, skorpioner, massor med både giftiga och icket giftiga ormar, skölpaddor, vandrande pinnar, ödlor, både stora och små och vete gudarna allt. Det blev ett par spännande timmar som avslutades med att Amanda och Ida köpte ett litet mjukisdjur var och Elias köpte en orm. Vi knatade iväg till Konsum och köpte glass och lite andra förnödenheter. Sen bar det iväg hem. Jenny som var här hade bakat sockerkaka medans vi var borta. Mums. Mina föräldrar kom och hälsade på och då blev det denna goda kaka och glass. Hade lovat barnen att vi skulle äta hamburgare till middag. Oj vad de åt :) På kvällen blev det film och mys igen. Det var nog allt från denna dagen. Kramen från mej till er alla.

Tystnaden har infunnit sig...

 
Här är så tyst idag. Amanda och Elias åkte hem igår. Egentligen var det meningen att jag skulle åka med dem till Vindeln men det blev ändrade planer. Amanda var bjuden på spökkalas igår annars hade det blivit hemfärd idag. Det har varit några härliga dar med full fart, mys och bus. Ida är kvar och hon sover fortfarnade.Hon ska på badhuset här i Holmsund med kusinerna Victor och Jonathan. Ikväll ska vi till mina föräldrar på middag. Nästan nio grader varmt har vi och mulet. 
 
I onsdags när barnen kom promenerade vi iväg ut på samhället här. Blev en liten paus i centrum på lekplatsen.
 
Sen blev det dags för lite käk. Dagen till ära blev det pizza. Här i väntan på maten :)
 
Nästa stopp blev då konsum där vi handlade lite för kvällens mys.
 
Väl hemma igen intog sötisarna sofforna. Ida och Elias med täcke och filt. Amanda tyckte det var för varmt för det. Så blev det film och tuggelitugg.
 
Det var lite smått och gott från den dagen med mina gulliga barnbarn. Kan ju säga att det var ganska skönt att få krypa isäng på kvällen. Det känns att man inte är tjugo längre. Men vad gör väl det när man har förmånen att få dessa härliga ungar hos sej :) Mera uppdateringen från veckan kommer senare. Ha det bäst och var rädda om er. Kramelikram
 
Dagens Klokord