Inte lika skönt.......

 
Här sitter jag och väntar på mina goa barnbarn Amanda och Elias. Som jag längtar. Jag är lite mörbultad och öm i hela kroppen. Halkade i måndagskväll och föll platt som en pannkaka på rygg. Klarade att hålla upp skallen och kände inte så mycket just då. Jag var på väg hem och hade Ida i sällskap, därför gick jag med cykeln. Det var inte halkigt alls när jag for hemifrån men plötsligt var det bara snorhalt. Kände bara hur fötterna försvann över mej. Där låg jag med cykeln över mej och började gapskratta :) Ida blev rädd och trodde jag grät och undrade hur det gick. Då jag sa att det gick bra och hon förstod att jag skrattade frågade hon om hon fick filma. Nix svarade jag. Det kom några tonårskillar bakom oss och de blev lika försskräckta och frågade hur det gick. Bra svarade jag men det skulle vara snällt om någon lyfter bort cykel så jag kommer mej upp. En av killarna var så gullig så han lyfte bort odjuret och hjälpte mej upp :) Så promenerade jag och Ida vidare och skrattade fortfarnade när vi kom hem. I går morse när jag vaknade var jag alldeles ledbruten ajajaj. Jag, Lehna och Ida åkte in till La Stada. Var ju tvungen att köpa skor mm. Skor blev det. Varma, sköna och dyra.
 
Jag har sagt så länge att jag ska köpa en trådlös mus till datorn och äntligen fick jag tummen ur att göra det. Liten och söt är den.
 
Dragkedja till min jacka kom jag oxå ihåg samt svart sytråd :) Den är 75cm lång och jag gruvar som faen för att sy dit den.
 
Så presenter till Elias som fyllt år och batterier. 
 
Vi köpte jacka och skor till Ida. Mamma Jenny jobbade så jag tog på emj den uppgiften. Lehna köpte vinterskor, underkläder och lite mera grejor.Har inga foton på deras grejs. Sen blev det mat på Max och till sist bussen hem. På kvällen var jag helt slut efter allt promenerande runt stan. Är ingen sån som tycker om att springa runt på stan och shoppa men iblnd måste man ju :) Nu ska jag ta fram och fixa lite lunch till Sötisarna. De kommer vid elva. Då blir det mys, bus och en massa kramar. Ha en bra dag. Kramelikram
 

Så skönt :)

Är så rackarns glad. Jag annonserade ut en av skinnsofforna och nu är den såld. Det gick fort. Så skönt att bli av med den. Den andra ska Lehna ta.  Fortfarande vackert ute. Hoppas bara det fortsätter nu så det är lika fint när barnbarnen kommer från Vindeln på onsdag. Längtar som bara den efter dem.
Tjingeling.

Bara en helt vanlig måndag :)

 
Ännu en vacker dag verkar det bli här. -3,5 och solen lyser från en molnfri himmel. Snön lyser med sin frånvaro som tur är. Det har varit en lugn helg. Har haft Ida här på besök. Det var så roligt i lördags när jag var hos mormor. Hon var vaken och pratade på :) På kvällen blev det Så mycket Bättre. Blev så snopen när Sylvia Wrethammar dök upp. Henne har de kunnat vara utan. Det är en artist som jag aldrig gillat. Bäst ut denna gång var ju Miss Li och hennes tolkning av Här Kommer Natten som hon framförde helt fantastiskt. Så var det ju detta med att ställa om klockorna. Vaknade strax före fem i går morse. Låg och snurrade en stund och insåg att det var lika bra att stiga upp. Klockan var då 05:10. Skiit hade glömt så plötsligt var klockan bara tio över fyra. Det blev en lång dag. Idag står det städ på schemat. Bara fram med snabeldraken och sätta igång. Njut av denna måndag, det ska jag göra. Kramelikram.
 
Dagens Klokord

Dags att ställa om klockan då :)

I morse var det vittt på backen när jag tittade ut. Inte så mycket dock. 0,6 plus visar termometern och den gule däruppe sprider sina strålar. Med andra ord en vacker dag. Gårdagen började med en tidig morgon. Ida sov över. Hon skulle upp tidigt och göra sej iordning för spökfest på skolan. Det var lösögonfransar och vampyrtänder som skulle på. Fransarna gick bra men tänderna var svåra att få att fastna. Hon var så tjusig så när hon traskade iväg. Det var även hunddag igår. Tre underbara lurvisar gjorde entre klockan 7. De är så glada när de kommer. Då ska det keals busas och kramas.Det blev flera långa promenader i det vackra vädret. På eftermiddan kom Ida igen för mera sminkning då hon hade sina grejor här. Hon och en kamrat hade bjudit tjejerna i klassen på Halloweenparty. Hoppas de hade trevligt. Någon dragkedja har det inte blitt ännu. Det får bli efter helgen. Jag ska hälsa på lilla mormor idag och hoppas på att hon är vaken. Sista gångerna jag vart där har hon sovit den lilla gumman. Är man 91 år gammal och sjuk får man vara trött. Brukar sitta där en stund ändå och prata lite och krama henne. Sen ikväll måste jag komma ihåg att titta på Så Mycket Bättre som visar nya avsnitt nu. Det var nog allt för nu :) Ha en underbar lördag. Kramelikram.
 
Glöm inte...

Där for den dragkedjan :(

Dejt med tvättstugan idag igen :) !,7 plus visar termometern idag. Lite grått men ser ändå ut som några strålar försöker tränga sej igenom. Fasen vad denna vecka gått fort. Dagarna bara dundrar förbi. Inga vovsar har jag här idag. Blir ganska tyst och tomt. Nästa vecka blir det nog mera fart och stoj här. Då kommer småtrollen från Vindeln och ska vara här några dar. Allhelgonahelgen tänkte jag fira i Vindeln så jag och barnen åker tåg dit då. Wow vilket äventyr. Elias älskar allt som har med tåg att göra så det blir skoj.Längtar så vansinnigt. Vad jag däremot inte längtar till är att jag måste byta dragkedja i min vinterjacka. Köpte ju den i fjol och bara älskar den så det blir ny dragkedja. Jackan är lång så jag får väl jäklas ett tag innan jag får dit den. Jag måste in till Umeå för att köpa dragkedjan. Finns inget sådant i den här byhålan synd nog. Måste även köpa mej ett par vinterskor. Hoppas bara jag hittar några. Brukar ha svårt att hitta skor som jag gillar. Dags nu att hänga lite tvätt. Tjillevippen alla och Kramelikram
 
Lär dig engelska innan du tar ett deckaruppdrag utomlands. 

En bosnier befarade att hans fru varit otrogen mot honom. Han anlitade en detektiv, den billigaste han kunde hitta. En kines. Rapporten löd följande:
- Most honorable, sir. You leave house. I watch house. He come to house. I watch. He and she leave house. I follow. He and she so in hotel. I climb tree. I look in window. He kiss she. He strip she. She strip he. He play with she. She play with he. I play with me. I fall of tree. I not see. No fee. Cheng Lee.

Tror det kallas Bloggtorka....

Det kallas visst bloggtorka det jag drabbats av sista dagarna. Fingrarna låser sej totlat när man försöker skriva något. Ska i alla fall försöka låsa upp dem nu. I måndags upptäckte de att pumpen till fjärrvärmen var trasig. Det har ju varit så vansinnigt kallt här. Pumpen är nu bytt men kkallt har vi fortfarande på nätterna. Den måste gå en vecka innan de kan ändra något säger de. Bara att frysa då och vänta. Som tur var har jag haft tre lurviga vovs här. De värmer gott. I måndags då vi var ute träffade vi Ida som just kom från skolan. De vart så glada så :)
 
På måndagskvällen var jag och hälsade på finaste mor och far. Där bjöds det på sniglar. Har aldrig vågat smaka detta men nu tog jag tjuren vid hornen och åt. Det var otroligt gott. De var kokta i vitlökssmör och så gott bröd till att doppa i smöret. Det var inte sista gången jag åt dessa godsaker :) Vi har haft några fina höstdagar med sol och värme. Så skönt så. Idag blåser det kallt . Det är ju mindre roligt men inget att göra åt. Rönnbären kanske blåser ner från sina träd nu. Det är så hemskt mycket rönnbär i år. Rött överallt.
 
 
Tack för alla kommentarer. Har kommit efter med att svara på dem. Ska göra det nu eftersom. Ha en bra dag. Kramelikram

Sol ute men kallt inne :(

 
För andra dagen i rad skiner solen från en molnfri himmel. Kanppt så man tror det är sant. Det blev en rejäl sovmorgon här idag. Vaknade halvt timme. Otroligt men så skönt :) Mindre skönt då är att de stänger av värmen här på nätterna. Det är så förbaskat kallt så fy. Det var samma sak i fjol. Då visade det sej att de hade stängt av allt från klockn 22 -06. Nu blir det att ringa och klaga. Pratade med fler av hyresgästerna i går kväll då de höll på att frysa sönder. Lyckades hålla mej vaken hela dagen igår trots att jag steg upp vid tre på morgonen. Var ute och promenerade med dotra i det vackra vädret. Så åt vi en supergod middag :) En tvätt hann jag med oxå då det var ledigt i tvättstugan. Idag ska jag göra Biff ala Lindström tänkte jag. Blev så sugen på det igår så jag var tvungen att ila och köpa köttfärs. Nej nu på med kläderna och ut i den vackra dagen. Måste ju passa på. Ha en bra dag. Kramelikram.
 
En mans hjärna
 

Sol, sol och mera sol :)

 
 
En rackarns massa kaffe kommer det att gå åt idag. Blev ingen mer sömn för mej så når måste jag göra för att hålla mej vaken. Otroligt vackert väder har vi idag så jag ska ut och promenera och insupa massor med frisk luft. Det brukar ta bort  tröttheten oxå. Jag får väl pendla mellan kaffemuggen och promenadstråken :) Idag blir det helstekt fläskfilé och rotsaksgratäng till middag. Har bjudit hit dotter Lehna. Alltid roligare att vara två när man äter. Kanske lyxar till det och gör en plommonpaj oxå. På återseende. Kramelikram
 
Man blir aldrig för gammal för att leva livet :)
 
 
 
 
 

Vill sova jue....

Sitter här och är tröttare än tröttast. Vaknade tre och kunde inte somna om :bigeyes: Me don´t like :-s Dagen blir ju så förbaskat lång när man stiger upp den tiden på dygnet. Vädret fortsätter att vara skiit. I går regnade det hela dagen. när fasen ska det sluta. Regn eller inte så var jag rvungen att grensla min röde tvåhjuliga vän och trampa iväg till butiken. Där träffade jag två grannfruar. Vi har sagt så länge att vi skulle gå ut och luncha någon dag. Nu gjorde vi slag i saken. Det var trevligt. Vi satt länge och åt och surrade. Vi var sjöblöta alla tre när vi kom hem då regnet öste ner. Sen blev det lite fredagsstäd och lateri. På kvällen var jag och Lehna och hälsade på en av grannfruarna. Vi var bjudna på fika. Mys pys. Tittade sen på tv och vid halv ett gick jag isäng. Lika förbaskat vaknar jag så tidigt. Ska dricka en kopp kaffe till nu och sen försöka sussa en stund. Hoppas bara jag somnar :tired: Ha det gött. Kramen

 

Detta är otroligt ... Läs alla nummer ....


Långsamt och i ordning.

Var noga med att inte missa någon:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30


Bläddra ned ........................

 

 

 

I morgon ska jag lära dig ABC: s

Äntligen klart :)

Ännu en grå och trist dag. 9 grader plus dock. Skulle vara så skönt med lite solljus. I går kväll kom dotter Maria och hälsade på med hennes fina Kisha. Skrattade gott då hon satt här på köksgolvet och räkte fram tassen. Hon vet så väl att hos mormor får man alltid någon liten munsbit :)
 
Hon är så fin den lilla vovsen. 
 
Det regnade här hela eftermiddan och kvällen i går. Snacka om att man tappar lusten till att göra något. Nej då får det hellre komma lite snö. Blir så mycket ljusare ute då. Så håller jag verkligen tummarna att det blir fint väder på höstlovet. Då kommer Amanda och Elias hit några dar. Skönt då om man kan vara ute lite :) Längtar som bara den efter de små trollen :)
Idag har jag gjort klart i vardagsrummet. Har äntligen fått på klädseln på soffa nr2. Så här blev det.
 
Är så jätteglad för dessa för mej vackra och sköna soffor. Nu har jag fått främmande av två mysiga vovsar. Bobby och Penny. Skoja har följt matte på en ridtur, sen ska de på kurs för den lilla Skojisen :) Det håller på att klarna upp ute och det är 12 grader varmt. Så skönt. Nu kan man ju släcka alla lysen. Härligt härligt. Vi ska gå ut på en promenad och få lite friks luft. Ha det bäst . Kramelikram.
 
 

Dessa varningstexter :)

Har inte så mycket att babbla om jsut nu, men här kommer en liten tankeställare :)
 
Numera, när det finns varningstexter på cigarrettaskarna borde liknande varningstexter även sättas på öl- och ciderflaskorna, exempelvis följande:

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du viskar, trots att du inte gör det.

VARNING: Alkoholförtäring har den verkan att du ser ut som en idiot när du dansar.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du kan sjunga.

VARNING: Alkoho
lförtäring kan få dig att tro att din ex-älskade kommer att dö om du inte ringer honom/henne klockan 4 på morgonen.

VARNING: Alkoholförtäring är den största orsaken till annars oförklarbara asfaltmärken i ansiktet och på knäna.

VARNING: Alkoholanvändande kan orsaka fantasier om att du är hårdare,häftigare, snabbare och ser bättre ut än alla andra människor.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du är osynlig.

Skicka denna varningstext till minst fyra vänner - till en som behöver detta, till två för vilka texten är viktig och ett till en som över huvudtaget inte behöver bry sig. Alla behöver dock veta vad alkohol kan orsaka. Nu kan du fundera över varför du fick detta mail

Efter alla varningsord blandar vi oss en liten jäkel - Eller? 

SVENSK SCREWDRIVER

17 cl Vodka
1 st Apelsinklyfta

Häll vodkan i halsen och titta på apelsinklyftan
 
Ha en bra onsdag ovh var rädda om er. Kramelikram

Hundväder idag...

Hundväder idag och då blir man blöt som en dränkt katt. Undrar var dessa uttryck har myntats. Idag har vi hundväder här. Det spöregnar och blåser småspik. 6,7 grader plus visar termometern. Nu har vi ju varit ute i detta hundväder . Jag och de tre lurvusarna. Kan verkligen säga att vi var blöta som dränkta katter alla 4 när vi kom in. De är roliga de små liven. Jag slängde ett lakna över ena soffan för att de skulle få ligga där efter de torkat. De var upp och nosade, la sej ett par minuter sen ner igen.  Inte populärt med nya soffor för vovsarna. De la sej på golvet alla tre. Konstiga prickar må jag säga :) I morse höll jag på att spola ner min morgon rock i toan. Hade varit och gjort nummer ett. Steg upp och skulle spola. Lyckades på nåt jäkla vis få ner skärpet i toan. Tänk så duktig man kan vara. Tur det finns tvättmaskiner :) Idag blir det Spagettti och köttfärsås till middag och då klockan är fyra är det nog dags att börja med den. Ha det bäst. Kramelikram.
 
Bra att veta.



 
 
 
 

Ska klä på soffan nu...

 
Gomorron. Lite molnigt har vi idag. Inget regn ännu och 5 grader varmt. Jag ringde Jysk direkt de öppnade igår. Fick prata med killen som skulle kommit i lördags. Frågade om han glömt bort mig. Nej då, hans bil hade pajat sa han. Sa till honom att han hade ju kunnat höra av sej då. Han hade ju telefonnumret. Då sa han att "jag kommer ikväll efter sex när jag slutat jobba" om det går bra. Det är säkrast det svarade jag.:mad:  Som tur var för honom och Jysk så dök han upp vid tjugo över sex. Idag blir det att klä på den andra soffan :) Skönt att få det gjort. Tömma kaffemuggen nu och sen sätta igång. Ha de bäst. Kramelikram ;-)
 
Dagens klokord

Förbaskade slarvpelle.....

Idag regnar det som attan. Tråk tråk. Den rare killen från Jysk som jag skrev om igår är inte så rar längre. Han skulle ju komma igårkväll med klädseln till soffan. Men ack nej, inte ett livstecken. Var lagomt förbaskad när jag gick isäng. Ska ringa dit nu så fort de öppnar. Jag har haft två söta tjejer på övernattning. Ida och hennes kompis Tindra. Det blev film, glass, popcorn och läsk. Mys pys. Halv elva var filmen slut. Då var vi alla tre så trötta så jag tror vi sov innan huvudena landat på kudden :) Klockan tolv har jag dejt med tvättstugan. Ska bli så skoj så. Ska ta och diska bort efter frukosten nu sen tror jag det blir att sticka lite grann. Ha en härlig söndag. Kramelikram.
 
Dagens Klokord

Man kan ju bli galen för mindre.....

 
Nu har jag fått hem mina soffor. Stort tack till goaste föräldrarna och finaste lillbroren för hjälpen. Höll på att få slag när vi kom hem. Fick två kartonger med överdrag, en till varje soffa. Roligt värre då den ena var ljusbrun (vilket jag skulle ha) och det andra var vitt. Ringde Jysk och blev väldigt vänligt bemött. Killen som svarade skulle köra hem rätt överdrag till mej ikväll. Tack för det. Lehna och hennes kompis therese kom hit och hälsade på. Vi satte ihop den ena soffan och jag har satt på alla överdrag. Det gick enkelt och smärtfritt och utan fula ord :) Nu har jag strax satt ihop den andra soffan. Alldeles själv dessutom. Jisses vad jag är duktig :) Får bara vänta nu på Jyskleveransen så jag får sätta på klädseln på den oxå. Måste nog få i mej lite mat nu känns det som. Ha det gött. Kramen

Barns tankar om att åldras

Barns tankar om att åldras...

När man blir gammal dricker man kaffe med socker i. Alfred 7 år

Och så äter dom hela saltgurkor. Såna där med sås. Johan 8 år

Då blir man pensionär och dricker kaffe ur faten. Och så lägger man tuggummi i. Man får kort hår också. Paula 6 år

För killarna är det ännu värre. De tappar mycket mer och kan bli flintskalliga. Emma 7 år

Skelettet blir mjukare så det bryts mycket lättare. Emma 7 år

Nej, skelettet stelnar och blir orörligare så det gör ont att böja sig. Alfred 7 år

Dom äter mindre. Jag känner en som åt en banan som stannade kvar i magen, tror jag. Hon blev sjuk men bra sen igen. Gamla människor är snälla. Emma 7 år

De kan få diabetes med. Då kan man inte äta godis. Men min gammel-mormor äter tuggummi ändå. Paula 6 år

Min gammelmorfar ser ut som domaren i Vem vill bli miljonär.Johan 8 år

När man är liten får man ha en massa leksaker men sen när man

blir gammal måste man slänga dom. Felix 7 år

 

 

Spännande dag :)

 
Ingen frost idag. 6 grader varmt. Inte alls dumt. Dumt är dock att jag vaknar så förbaskat tidigt. Halv sex var jag uppe. Skulle inte alls ha något emot att sova lite längre på mornarna. Oj så Bobby blev glad i går när matte kom och hämtade honom :) Sen var det bara att dra fram Snabeldraken och försöka få bort en massa hundhår. Ida kom hit med en klasskompis. De skulle ha en tävling om vem som kunde äta mest lime. Hon visste att jag hade lime på fruktfatet. De delade en mitt itu och så var det klara färdiga gå. De gav upp ganska fort båda två. Ida sa snabbt "jag förlorar" och grimaserade hej vilt. Vid halv fyra for tjejerna ut mot nya äventyr :) Det blev en lugn och stilla kväll. Var så trött efter natten med den vankande Bobby.
Idag bär det iväg till stora staden för att hämta de nya sofforna. Faen vad skoj det känns. Min gullige far och bror ska hjälpa mej. Var ner till grannen Macken igår och bokade en släpvagn. 190 kr. Tycker det var billigt. Om de kör hem möblerna kostar det 500 kr plus bärhjälp 200 kr. Är de då två som bär blir det 200 till. 900 spänn då. Lite för mycket tycker jag. Ner i kaffemuggen nu för lite påtår. Tror det blir tredje eller fjärde och sen in i duschen. Ha en skön lördag och var rädda om er. Kramelikram
 
Dagens viktiga ord

Lite fräckt så här på fredag :)

 
 
 
 
 

En massa babbel :)

 
Vackert väder här idag oxå. Det var lite frost ute ridigare i morse men solen lyser och just nu är det 5 grader varmt. Den här veckan har det varit mycket hundliv. Så mysigt så. Igår tog jag in pelargonierna. Satte dem i en blomlåda och ställde dem i ena fönstret i trapphuset. De blommar fortfarande så vadkert så det kändes hemskt att ställa ner dem i källaren. Hade Penny och Skoja här så det blev flera härliga promenader. I går kväll kom den stor stilige collie Bobby.
 
Han tycker ju inte livet är så roligt nu när Skoja löper. Blir inte mycket sova för husse och matte då han vankar, ylar och har sej. Tänkte då att han kunde vara här över natten så Anna och Tobba skulle få sova. De börjar ju jobba klockan sju. Jag och Lehna tog en kvällsprommis  med honom. Vid elva vart det en kort promenad och det var så skönt ute då. Jag höll just på somna vid ett då jag flög upp snabbt. Trodde det var ett brandlarm som gick. Det var bara Bobby. Sen vankade han omkring till vid halv tre tiden. Han somnade till slut. Vid kvart över sju steg jag upp. Då var han piggelin igen. På med kläderna och ut på en prommis. Nu är kaffet uppdrucket, Bobby har ätit och sover just nu. Kan säga att jag är ganska trött :) Hurra, hurra. Fick SMS att mina soffor kommit till butik. Bara att hämta dem då. Så jäkla skoj det känns. Ha en skön fredag alla. Kramelikram.
 
Dagens hihi

 
 

Så vackert ute :)

Vackert ute idag. Inte ett moln ännu och den gule sprider sina strålar. Full rulle har det vart på morgonen. Tjugo i sju ringde fröken IDa och frågade om hon fick komma. Hon hade hoppat från en sten i går och vrickat foten så hon behövde kryckor. Kryckorna fanns här så hon kom hoppande. Hon åt frukost här så hon slapp gå hem igen innan skolan började. Tur hon bor nära. Pappa hade hunnit åka iväg till jobbet annars hade hon fått skjuts. vid sju kom ytterligare två charmanta tjejej. Penny och Skoja. Penny ligger i ena soffan och myser och Skoja ligger här och värmer mina fötter. 
Perfekt dag för att hänga ut sängkläderna är det så nu hänger de på balkongen. Så skönt att hoppa isäng när det är renbäddat. Ska oxå pass på att ta in pelargonierna och bära ner dem i källaren. Det blir ju  kallare och kallare på nätterna nu. Bara 3 grader i morse. Nu drar jag på mej kläder och tar en uppfriskande prommis med damerna som ligger här. Ha en bra dag. Kramelikram.
 
                                                                    Sanna ord

Otroligt men sant. Jag ser en sol :)

 
vilket vackert höstväder vi har idag. Inget regn. Jippi. Det tackar vi för. I morse fick jag hit lilla charmtrollet Skoja.  
Vi har  just kommit in från en lång skön promenad. 
Vad är det som låter därbota månne. Måste sätta mej och titta :)
 
En liten svampfamilj hittade vi. Förr om åren brukade jag plocka dessa svampar i massor. De är en riktig delikatess om man tillagar dem rätt. Nu när jag bara har mej själv att tänka på då alla barn är utflygna ids jag inte :)
 
Lite blandade färger ser man överallt. Detta har jag tagit från mitt köksfönster.
 
Halv ett Blir det hundbyte. Då kommer matte och hämtar Skoja och lämnar Bobby och Penny här ett par timmar. Idag blir det korvsoppa till middag. Får höra om Lehna vill komma och käka. Vi bor ju isamma hus. Bara olika trappuppgångar. Bara att springa genom källaren eller genom vinden. Nu tror jag det får bli lite mys med Skoja. Ha det bäst. Kramelikram.
 
Dagens Klokord

 

Aldrig mer vispa pannkakssmet :)

Mornings. Ny dag igen då. Idag är det mulet ute och regnet hänger i luften. 7,5 grad varmt har vi här. I söndagskväll gjorde jag en god gärning. Jag rengjorde ugnen. Det är något som inte gillas men ett måste ibland. Då jag var klar med den slängde jag in en köttbit för att göra en Tjälknöl. Bra att göra det under natten då den ska vara i ugnen 8-10 timmar.  Kokade lagen med kryddor när jag steg upp i går morse. Sen fick den ligga där sina 5 timmar. Jäklar så god den blev. Mums:) Vid sju i går morse kom mina tre fyrbenta barnbarn. Fick ha dem åtskilda då Skoja löper och det gillar ju Bobby. Bara att sätta upp gller för dörrarna. För ett par veckor sedan fick jag en påse pannkaksmix av mamma. Fick den briljanta ide´n att jag skulle göra crepes. Det blev 25 stycken med skink och kantarellstuvning. Ganska mycket mix kvar i påsen ändå. Helt otroligt bra. Bara att tillsätta vatten. Tänk så praktiskt. Nu får det bli lite frukost, dusch och sen får jag se vad jag hittar på. Det har börjat regna nu. så det blir då inga utomhusaktiviteter. Ha det bäst. Kramelikram.
 
Nu vet jag varför jag är sladdrig :)

Barns funderingar

 

  • Förr i tiden var folk uppdelade i raser - de fina och de ofina. De fina var rika och hade råd med schampo och hårgele, medan de ofinare fick nöja sig med loppor och löss.

  • Förr i tiden var de inte så bortskämda. De hade inga lekar eller soffkuddar eller mariekex. Istället hade de mera gråa saker som inte var farliga för naturen.

  • Jag tror folk var lyckligare förr i tiden. I alla fall såg det så ut. Idag blir barnen tvingade att skratta och se glada ut.
  • Förr i världen var tandläkaren en farlig person. Han använde järntänger och drog ut tänder överallt. Till och med visdomständerna drog han ut. Därför visste inte folk så mycket på den tiden.

  • När man gifte sig förr i tiden var det för att staten sa det och prästerna tyckte det var bäst. Idag kan man slå sig ihop med den ena sambon efter den andra utan att staten säger mu eller bä.

  • Förr i tiden fick pappan inte lov att föda barn. De tyckte att det var omusikaliskt. Men idag är det vanligt att mamman och pappan föder barnet tillsammans.

  • När man gifter sig spelar organismen en sorgmarsch medan bruden går mot mannen.

  • Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret. Eller så kan man flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste är att man vet det själv.

  • När man gifter sig så får man inte skratta. Och så får man inte säga nej.

  • När man gifter sig ger man varandra ett tysthetslöfte. Om man inte håller det måste man skilja sig och då måste man dela på lamporna och knivarna och för det mesta kan man inte komma överens om vem som ska ha barnen. De som inte kommer överens om det måste gå till en börsmäklare. Han bestämmer att den ena ska ha barnen och då får den andre ett extra matbord istället.

  • Om man börjar bli gammal och kommer på att man inte vill dö kan man bara ta vitamintabletter och avföringstabletter.

  • Plötsligt vaknar man en morgon och har fått grått hår. Man hoppar upp ur sängen och tittar i spegeln, men det hjälper inte att ropa på hjälp. Om vi inte haft gamla människor skulle alla kappfabriker och alla de som gör löständer ha gått i konkurs.

  • Ett pensionärshem är en sorts kennel för gamla människor. Familjerna kan lämna dem där om de ska åka på semester eller om de vill vara ifred. Fast de behöver inte ha koppel på sig.

  • Om man tycker att man har blivit skrynklig i ansiktet kan man bara ta en liten ansiktslyftning. Då går man till en frisersalong och sätter sig i en stol. Och så klipper de bort rynkorna och svetsar på ett ungt och tufft uttryck.

En helt vanlig dag..

Hallojs där ute i världen. Regnigt idag men det blir ljusare och ljusare på himlen. Penny och Skoja är här och håller mej sällskap idag. Så typiskt att det ska regna då. Det är ju så mysigt med blöta sandiga vovsar. Gör inget då jag älskar dem lika mycket ändå. Har tagit fram fisk ur frysen. Det blir fiskgratäng idag. Mums vad jag längtar tills det är klart. Annars en trevlig helg. I fredags var jag hos en väninna. Där bjöds det på vin ,ostar,kex och druvor mm :) Hade en rackarns skallebang när jag vaknade i går morse. Tur nog så gick det över fort. Igår var det bara lugna gatan. Var hos en granne på kvällen. Fikade och surrade. Även det trevligt. Jag ska springa förbi lilla mormor en stund idag och hålla henne sällskap en stund. Sen blir det bara att ta det lugnt mellan hundpromenaderna. Sätter mej med min stickning. Beror på busiga Skoja om hon vill hjälpa mej :) Ha en skön söndag. Kramelikram.
 
Dagens Klokord

Inte lätt att bli dömd i Mexico

Lite fredagsskoj
 
Om ni någonsin åker till Mexico så akta er för lagens långa armar, annars kan det gå så här.
 

Uppe med tuppen

 
I morse steg jag upp strax efter fyra, Jäkligt irriterande. Försökte somna om men det gick inte alls. Det blev ingen morotskaka igår å jag glömt köpa morötter. Fixade det igår kväll så nu på morgonen har jag bakat istället.
Nu ska bara glasyren få stelna lite så det går att dra ut den utan att den smälter.
 
Fick blåbär av lilla mamma häromdagen och det har jag kokat sylt av. 
 
I källaren snurrar tvättmaskinerna. Skönt att få bort tvätten. Ute är det gråmulet och trist. Blommar gör det ändå fast hösten kommit.
Mina Million Bells ser ut så här.
 
Pelagonierna blommar även de.
 
Likaså Penseérna.
 
Lite höstfint fick det bli i stora krukan vid bron.
 
Mina Tagetes lever oxå :) De håller nog på att gjort sitt.
 
Dags för lite kaffe tror jag. Sen blir det ner i tvättstugan och hänga lite tvätt. Ha en skön fredag. Kramar till er alla.
 
Är vi Svenskar verkligen så här besvärliga????

 

Mjölk är inte så bra alla gånger :)

Idag är det ju Kanelbullens dag. Några bullar blir det inte. Däremot tänker jag baka en morotskaka. Det är flera år sen sist och jag blev bara så fruktansvärt sugen. Har nyss varit ute på en långis med Skoja så nu kan jag baka utan avbrott. Så skönt att det slutat regna och blåsa. Tjingling så länge. Kramiz.
 
Var försiktig med mjölkdrickandet

Grattis Elias

 
Idag fyller vår älskade lillprins Elias 6 år. Skickar massor med grattiskramar. Tänk, hela 6 år. Vad hiskeligt fort tiden går. Han är så stolt nu när han börjat skolan (6-års) sötingen. :) 
 
Regn och storm har vi idag. fy tusan vad trist. Lilla Skoja kom just. Det blir att hålla i hatten på dagens promenader. Ida kommer med en kompis efter skolan i eftermiddag. Till middag ska vi göra pizza har i bestämt. Nu dyker jag ner i kaffemuggen. Ha det bäst. Kramelikram.
 
Dagens klokord
 

 
 

Äntligen :)

 
Vilken vacker höstdag vi haft här. Man kan ju inte annat än njuta. I går blev det av det jag längtat efter i flera år. Jag for in till stora staden med dotter Anna och köpte mej nya soffor. Skinnsofforna jag har är så nersuttna så röven tar i golvet nästan. Är så rackarns glad. Köpte en 3:a och en 2 och en halva. å här ser det ut.
De var väldigt sköna att sitta. Stor fördel oxå att om man blir less så finns det att köpa överdrag i andra färger.  Då denna färgen inte fanns hemma så skulle det ta 7-10 dar innan de kommer. Så härligt det ska bli :) Hade lilla Skoja här på förmiddagen innan vi åkte iväg. Det blev ett par sköna prommisar då.
 
Idag har jag kokat kalops. Det doftar mumma. Så har jag och mamsen vart till finaste lilla mormor som var på ett strålande humör. Så skoj när hon är pigg, vaken och skrattar och pratar. Nu väntar jag på dotter Lehna som ska komma hit och äta middag med mej. Håller på att vara hungrig så jag hoppas hon dyker upp snart. Sen blir det nog att vila en stund. Har fått en ny blodtrycksmedicin igen som jag blir så trött av och får en jäkla huvudvärk. Ska prova veckan ut. Blir det inte bättre måste jag ringa VC och be att få byta tillbaks till min gamla. Ha det bra så länge. Kramelikram.
 
Ett litet tips då vi nu går mot Vinter

Hundliv är underbart :)

 
 
Ja måndag är det hela dagen. Sol och moln om vartaannat just nu. 11grader varmt har vi. Inte dumt det. Idag är det hundugt värre här. Har alla 3 härliga lurvisar här. Det är så skönt för då kommer man sej verkligen ut.
 
Igår hade brukhundsklubben här i Holmsund klubbmästerskap. I Agilityklassen vann finaste Bobby (hann i mitten) med husse Tobias.Jätteskoj.Så nu är hann klubbmästFår ju bara hoppas att de inte blir högfärdig nu då :) Ska snart ta fram snabeldraken tror jag. Blir ganska lurvigt och sandigt inomhus med tre lurvtussar. Har inte så mycket mer att förtälja just nu. Ha en bra måndag. Kramelikram