Filmjölkslimpa i långpannan.

I helgen bakade jag denna limpa som är en favorit här.



Ingridienser

1l Filmjölk
2dl Sirap
1100g Rågsikt
2msk Fänkål
1msk Anis
3tsk Bakpulver
3tsk Bikarbonat

Gör å här

Srbeta ihop degen och bred ut den i långpanna. Degen blir ganska lös så jag brukar doppa slickepotten i vatten och dra ut den med.
Grädda i mitten av ugnen
30 minuter i 100 grader och sedan
45 minuter i 150 grader.
Pensla med vatten då limpan är klar. Skär i mindre bitar. Går utmärkt att frysa in.


Kommentarer
Postat av: Ing-Marie

Hej!

Hur stor form har du till detta brödrecept?

2010-12-10 @ 22:32:56
URL: http://pysselsida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0