Fredagsträffen V 5.

Hej på er. Jag är med i fredagsträffen . Tycker att ni ska gå med i den ni oxå. Ni kan gå in på den här länken för att läsa mera.  http://www.forsnetblogg.se/Maria/?page_id=96

Detta vill jag dela med mej av denna fredag. Den här sången brukade mamma sjunga för mej när jag var lite. Jag bara älskar den. Jag har själv sjungit den för mina barn och barnbarn. Kanske är det någon fler som känner igen den.  Ha en bra fredagskväll.

Lykkeliten
Svensk Text: Eland Musik: Friman Glasen
SchL

1. När Lykke liten kom till världen G a
såg alla himlens stjärnor på, D7 G
de önska lycka till på färden a
av livet glädje du skall få. D7 G

Och sommarnatten var så stilla, D7 G
när alla träd och blommor såg C H7
på fjärilsdansen kring den lilla G a
som i sin fina vagga låg. D7 G

2. Ja så kom lilla Lykkeliten G a
till ett av världens minsta land. D7 G
Han var ej stor vår Lykkeliten a
han nästan rymdes i min hand. D7 G

Man höll en fest i gröna lunden D7 G
och till musik av västanvind, C H7
låg han och skrek den första stunden G a
men med en skrattgrop i sin kind. D7 G

3. Hans hela värld är silkesängen G a
han har en skallra i sin hand. D7 G
Och liksom blommorna på ängen a
är han en kung i eget land. D7 G

Och han vill inget mer begära D7 G
de allra första år han har C H7
för det finns mycket kvar att lära G a
till det han första steget tar. D7 G

4. Till livets ära sker ett under G a
i alla land var dag som går. D7 G
I var och en av de sekunder a
som mänsklighetens klocka slår. D7 G

Men ödet har i sina händer D7 G
den väg som barnet måste gå C H7
och ingen vet vad 1ivet sänder G a
av ljusa dagar och av grå.

Fredagsfräckis. Den med Humlan


  En kvinna låg och solade på stranden. Plötsligt flög det upp en humla mellan benen på henne. Hon fick panik och sprang (så gott hon kunde) till en doktor. Hon berättade vad som hänt och doktorn svarade:

- Gå hem till din man och be honom smörja in snoppen i honung, låt honom försiktigt för in den och locka ut humlan.

- Men doktorn, jag är tyvärr singel!

- Jaha, då kanske jag kan hjälpa dig.
Så han hämta honung, smorde in sitt vapen och började sedan sakta föra in den. Det gick en stund, men så började han att öka takten mer och mer.

- Men vad gör du? skrek kvinnan. Du skulle ju ta det försiktigt.

- Jag har ändrat mig! Jag skjuter den jäveln istället!

Look A Like

Mornings. Så är det fredag igen då. Är trött som vet inte vad idag. Har bälgat i mej massor med kaffe så att jag vaknar till liv.
Hoppas det hjälper. Jag ska iväg och jobba klocjkan tio, bra då om man kan hålla upp ögonen så jag inte cyklar vilse.
Här kommer lite rarra bilder. Det sägs ju att alla männskor har en dubbelgångare och jag tror banne mej det stämmer.Vad tycks ? Dom är ju onekligen jäkligt lika sin dubbelgångare. Ha en toppendag. Kramizzzzzzzzzzzzzzzar.

Torsdagsfräckis


 

Har du hört om de 2 prästerna som skulle duscha efter en hård arbetsdag?
Nakna och blöta inne i duschen upptäcker dom att ingen tvål finns...! Fader John kommer ihåg att han faktiskt har 2 st. tvålar inne på sitt kontor, alltså beger han sig dit. Det är inte långt till kontoret så han bestämmer sig för att bara kila dit så snabbt han kan, alltså kilar han dit så som Gud skapat honom, d.v.s. naken.
Väl inne på kontoret finner han tvålarna, grabbar tag i dom och beger sig tillbaka till duschen. På vägen tillbaka ser han i korridoren att 3 nunnor kommer gående, panikslagen ser han sig omkring för att gömma sig och sin nakenhet...
Med att grymtande upptäcker han att det finns ingenstans att ta vägen, varför han ställer sig mot väggen, blickstilla för att efterlikna en staty. Nunnorna kommer fram till platsen där prästen står, stannar och ser på honom med förundrade ögon.
- Jösses vilken staty! Den är så verklighetstrogen, säger den första nunnan.
- Ja verkligen, säger den andra nunnan glatt och grabbar tag i prästens snopp. Helt förskräckt trycker prästen ihop handen där han håller tvålen i, och med ett plopp så flyger en tvål iväg och landar på golvet.
- Titta, säger nunnan med snoppen i handen, det är en tvålmaskin!
- Jag vill också ha en tvål, säger då den första nunnan, och grabbar bryskt tag i prästens snopp, varvid prästen nu helt förskräckt trycker ihop handen ännu en gång och plopp så flyger den andra tvålen ifrån handen på honom.
- Va kul! Säger den tredje nunnan och grabbar tag i snoppen..... Ingen tvål kommer...
- Det var väl märkligt, säger hon och drar i snoppen 1 gång, 2 gånger, 3 gånger... Ingen tvål kommer..
Till slut tar hon ett ordentligt tag i den med bägge händerna och ropar glatt: - Titta systrar! Det fanns flytande tvål också!!

Håll lågan brinnande.

Håll lågan brinnande!

 

 

   

 

Kära vän!

Allt jag ber om är att Du håller detta mail i cirkulation. Även om du skickar det

till bara en person så håller du lågan brinnande.

Detta görs till minne av alla som drabbats av cancer.

Ett ljus förlorar inget genom att tända ett annat ljus.

Låt detta ljus brinna!

Det enda vi ber om är att Du skickar ljuset vidare! Tack! 

 

 

 

 Fjärilar i magen.....


Gomorron på er, även om det snart är mitt på dagen. Känner mej så jäkla seg idag. Vaknade två inatt och kunde inte sova. Var uppe till kvart över fyra och vaknade före sju. Fasen vad less jag blir. Är ju ledig idag och hade tänkt hinna så mycket, men nu känner jag mej bara lat. Det får nog bli en slö och slappar dag. Fjärilar i magen har jag oxå. En av döttrarna ska på lassa idag och göra en Datortomografi. Hon har en cysta bakom näsan som måste kollas upp. Tidigare har hon haft i ena njuren, livmodern och käken. Man blir ju så jäkla orolig. Hon är ju bara 27 år.  Ska i varje fall ta en prommis till mormor och morfar och vara lite social.Fint väder har vi. En grad kallt  och alldeles stilla ute. Här blir det Tacos idag till middag. Vår 18 åring  har beställt det. Får väl vara snäll och fixa det då. Måste försöka komma i kläderna nu. Sitter i morgonrocken än. Min härligt mjuka underbara morgonrock som jag älskar att krypa in i. Ha det bäst och kramixzzar i massor till er alla .

Utmärkelse

UTMÄRKELSEJag har fått en utmärkelse av snälla goa Sannof. Tusen tack . jag blev både glad och rörd. Titta in till hennes mysiga blogg. Det är värt ett besök.  http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.2143477

Reglerna är enkla... skriv 5 saker du inte kan vara utan..

1..Min familj.

2. Min morgonrock

3. Mina handarbeten

4. Datorn.. måste ju villigt erkännas. Så att jag kan surra med alla mina vänner på nätet.

5. Min samling Beatlesskivor.

Så enkelt är det. Nu skickar jag detta vidare till

Annsan

Makrame

Sarah

Minaya

miahmariah


Kramizzzzzzzzzzzzzzzar till er och kycka till.

Vinnare i tävlingen av fotvårdsprodukter är dragen.Dragningen av vinnaren till tävlingen om fotvårdsprodukter är nu klar. Klicka på bilden för att komma in på tävlingsbloggen och se om det var du som vann. Ha det bäst  och kramizzzzzzzzzzzzzzzzzar i massor till er alla

Det kommer en tidDu kommer till en tid I ditt liv när du inser

Vem som betyder något

Vem som aldrig gjorde det

Vem som inte kommer att göra det

Vem som alltid kommer att göra det.

Så, oroa dig inte för människor i ditt förflutna

Det finns en anledning till att de inte finns med i din framtid

´Var snällare än nödvändigt för alla du möter har någon slags strid att vinna.´

Vårtävling hos SecondhandtorgetNy härlig tävling hos secondhandtorget . Klicka bara på bilden och läs mer. Kramizzzzzzzzzzzar

7 stycken på 2 badrum. Då blir det livat.


Morrn, morrn på er. Ny dag igen. Tycker veckorna går sä rackarns fort. Det är bra. Då blir det sommar fort oxå. När jag vaknade i morse hade gubbas och dottern åkt iväg. alldeles knäpptyst här. Började tänka på förr när alla fem döttrarna var hemma. Då var det bullriga mornar. Sju stycken som skulle iväg samtidigt. 5  tjejer som skulle sminka sej, fixa håret och bråka om vem som skulle ha badrummet först. Även om man har två badrum är det ju för lite . Jäklar vilka munfighter det kunde vara. Ibland saknar jag det . Nu är det nästan för tyst istället. Men ändå ganska skönt. Ha en härlig dag.
Kramizzzzzzzzzzzzzzar.

Nu kämpar vi för att komma i baddräkten i sommar.


Cykelturen till och från jobbet gick bättre idag. Kom på att det vore optimalt att få cykla som på bilden här, då kanske man fick ha murvan i behåll. Var föribi på affären och handlade innan jag for hem. Blev så jäkla sugen på spagetti och köttfärssås. Det får bli middan idag det. Ikväll ska jag göra klart dragningen på Fotvårdsprodukterna. Resultatet kommer senare . Har haft en häftig dag på jobbet idag. Det är så festligt. Varje år efter jul kommer alla dessa salladsätare som ska komma i baddräkten innan sommaren. Det är så klassiskt.  Men vadå? Sallad i all ära, men all denna dreesing då. Den är gjord  på majonäs, grädde, creme fraish. Inte speciellt mager. Sen får ju alla som beställer sallad nybakt bröd till.Det brödet bakas av pizzadeg och är inte speciellt nyttigt heller. Undrar om de kommer i baddräkten, det återstår ju att se. Får väl ta en tur på badstränderna och kika runt lite. Spänningen är oliiiiiidlig Ha det bäst och kramizzzzzzzzzzzzzar i massor till er alla

Vilket djurplågeri.


Gomorron. Ny dag och nya äventyr. Känner mej ganska öm och blåslagen efter bangen med cykeln igår. Ska försöka gå och jobba i varje fall. Såg ett inslag på TV häromlvällen. Det var en förhandsvisning av Kalla Fakta och hur dom plockar fåglar levande. så fruktansvärt vidrigt. Stackars djur. Allt bara för att vi männskor ska ha varma dunjackor, härliga täcken , kuddar och allt vad det används till. Jag är tacksam att jag är allergiker så några dunprodukter köps aldrig här.
Ni kan läsa Hela Artikeln Här  
Ha en bra tisdag och kramizzzzzzzzzzar i massor till er alla därute.

IBLAND Ibland.... ...IBLANDIbland....

när du gråter...

ser ingen dina tårar.


Ibland....

när du har ont....

ser ingen att du har ont.Ibland....

när du är bekymrad...

ser ingen dina bekymmer.Ibland...

när du är lycklig....

ser ingen att du ler.-

-

-


Men  SLÄPP EN FIS bara EN gång...

Och alla vet det!!!!
 Där lurade jag dig!!
Du trodde det skulle bli en av alla dessa hjärtskärande historier
ha ha ha


 


Satan i gatan vad ont det gjorde............Fick en smärre chock idag när jag cyklade hem från jobbet. Pang, där var ett hål som jag cyklade på. Det bara vart tvärstopp.
Satan i gatan vad ont det gjorde. Kan ju bara säga att jag tror murvan är ganska obrukbar ett tag framöver. Kommer nog att gå väldigt konstigt. Aja, ska ta och lägga mej på soffan en stund nu och försöka återhämta mej . Ha det bäst och kramizzzzzzzzzzzzzzzzzar i massor till er alla från en ajsuckande quinna.

Måndag igen då.


Så  är det måndag igen då och en ny arbetsvecka. Äntligen känns det som denna envisa förkylning har kommit underfund med att söka sej till nån annan. Det har snöat igen så det är så vitt och fint ute. Måste lägga in en taext som är väldigt gammal , men så bra. Då jag väntade mitt första barn 1975 fick alla gravida en plansch på mödravårdscentralen.
Denna plansch har vi fortfarande kvar. Läs och begrunda. Det är så bra skrivet. Ha en bra dag. Kramizzzzzzzzzzar.

Ett Barn

Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma.

 Ett barn som möter fientlighet lär sig att slåss.

 Ett barn som möter fruktan lär sig försiktighet.

 Ett barn som möter medömkan lär sig tycka synd om sig själv.

 Ett barn som förlöjligas lär sig skygghet.

 Ett barn som möter avundsjuka lär sig att avundas.

 Ett barn som möter skam lär sig att känna skuld.

 Ett barn som får uppmuntran lär sig självförtroende.

 Ett barn som möter tolerans lär sig tålamod.

 Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta.

 Ett barn som blir accepterat lär sig att älska.

 Ett barn som blir uppskattat lär sig att tycka om sig själv.

 Ett barn som får erkännanden lär sig att det är bra att ha ett mål.

 Ett barn som får vara med och dela lär sig generositet.

 Ett barn som möter ärlighet och hederlighet lär sig vad sanning och rättvisa är.

 Ett barn som möter trygghet lär sig tro på sig själv och på andra.

 Ett barn som möter vänlighet lär sig att världen är en bra plats att bo på.

 


Barns oro över föräldrars internetvanor.


Eller god förmiddag kanske passar bättre. Här har det vart ännu en natt med lite sömn. Jobbigt som fan är det då. Skulle vara så skönt att få sova ordentligt och vakna pigg och utvilad.  Jag har suttit och läst en massa artiklar här på morgonen och en som jag tycker alla föräldrar borde läsa är då den här.

Föräldrars internetvanor oroar barnen

DN Många barn oroas av det deras föräldrar gör på internet. Det visar en ny rapport från Bris. Bland annat handlar det om föräldrar som porrsurfar eller sköter sina otrohetsaffärer på familjens dator.
Här kan ni läsa hela artikeln.  Läs Här.   Det här är ju nåt som alla föräldrar borde tänka på och prata med sina barn om.
Vad gör vi på Internet ?  Varför ?
Ha en bra dag. Kramizzzzzzzzzzzzzzzzzzzar i massor till er alla.

Jag bara älskar Magnus Uggla

Sitter här och lyssnar på Magnus Uggla. Tycker han är så jäkla bra . Han texter är så sanna. Inga försköningar där inte.
Kan no lyssna på honom hur mycket som helst. Ha en bra kväll alla.

 

Ny tävling på G. Var med och tävla.

Jag lottar åter ut ett paket med hudvårdsprodukter från Dove. Vad du behöver göra är att kopiera gärna bilden och skriv om tävlingen i din blogg. Länka tillbaks hit till mej. Prenumerera gärna på min blogg. Tävlingen avslutas den 15 februari. Lycka till.

Hej Kalaspinglan.

Det här fick jag av en väninna för ett tag sen. Tycker det är rätt så festligt.

Hej kalaspinglan!


Det här en skål.... till oss...

till de män som har oss,

och förlorarna som hade oss,

och de lyckliga människor som kommer att möta oss!!

sänd detta brev till 10 vackra kvinnor, inklusive den som skickat det till dig!!!

Du har blivit vald. Du är ansedd som en av de 10 vackraste kvinnorna i min lista över vänninor.

När du har blivit vald, måste också du välja de 10 vackraste damerna i din bekantskapskrets.

Om du blir utvald igen, vet du att du är RIKTIGT snygg.
Om du däremot bryter kedjan kommer du vara motsatsen i minst 10 år.

Så maila dina vänninor och låt dem få veta att de är något extra.

Hjälp till att stoppa pedofilerna på nätet !!!!!!!!!

Man läser dagligen om barn och ungdomar som blivit utsatta av pedofiler på nätet. Det är så viktigt att vi förmår våra barn att förstår detta med att inte lämna ut telefonnummer, vars man bor osv. Har här två bra sidor.
Stoppa barnporren på nätet. Anmäl genast om ni ser nåt konstigt , för detta måste vi hjälpas åt med.

http://www.ecpathotline.se/

http://www.boes.org/nordic/stop/

Spara dessa länkar och klistra gärna in dem på er sida. Tillsammans är vi starka, glöm inte det. Ha en bra dag.

Snart skriker råttorna i kylskåpet Äntligen fredag då. Den här veckan har gått så rackarns fort. Sitter just nu och funderar över kassaklirret. Nästa månad är en katastrof månad.
Det är så många som fyller år då. Gubbens syster, ena dottern fyller 30, två av barnbarnen, min svärmor oxå min morfar.
Halleluja eller vad säger man. Sen är börsen så tom så råttorna skriker i kylskåpet. Det är ändå skoj med dom små.
Amanda fyller 5 och Ida fyller 7. De är ju så förväntansfulla och att få se deras tindrande ögon är ju bara helt underbart.
Det överväger nog den tomma börsen. Nu ska jag ta ett kliv in i duschen och sen försöka få nåt gjort denna fredag.
Ha det bäst och kramizzzzzzzzzar i massor till er alla.

Var med och tävla om örhängen från Glitter


Jag är med och tävlar om örhöngen frå  Glitter hos Dolce Delinda   Var med du oxå. Gå in på länken här.
Dom är jättesöta. Ha en bra kväll önskar lilla jag.

Mustigt och gott Middagstips.

Januari är en kall och mörk månad även om det just nu är plusgrader ut. Värm dig med en god soppa.
 
Minestronesoppa
100g bacon.
2 stora lökar.
2 morötter.
125g rotselleri.
2 burkar krossad tomat.
8 dl vatten.
3 kvistar timjan.
3 kvistar persilja.
1 lagerblad.
Salt och peppar.
1 burk kidneybönor.
100g gröna bönor.
100g blomkål eller broccoli.
 
Tärna och stek bacon. Ta upp bacontärningarna, tärna grönsakerna och stek dem i baconfettet. Tillsätt vatten och krossade tomater. Blanda i timjan, persilja, lagerblad, salt och peppar och låt koka ca 30 minuter. Ta sedan bort timjan, persiljan och lagerbladet och tillsätt kidneybönor, grovhackade gröna bönor och blomkålsbuketter. Låt koka ytterligare 8 minuter. Smaka av. Dekorera med bacontärningarna och servera med ett gott bröd och riven ost.
 Smaklig måltid .

3 dar kvar att vara med och tävla.

Gomorron på er. Idag är jag trött, trött och skittrött. Har inte sovit många timmar inatt. Kan inte hjälpas. måste snart bege mej till jobbet. Vill bara  påminna er om tävlingen om Fotvårdsprodukterna från Yves Rocher. Tävlingen avslutas den 25 så
än hinner ni vara med. Klicla bara på bilden här nedanför så kommer ni till tävlingen direkt. Lycka till.Ha en bra dag. Kramizzzzzzzzzzzzzzzar i massortill er alla.

En kärring har flyttat in hos mej. Gissa vem ?


 En kärring har flyttat in hos mig.

Om du tycker jag e lite frånvarande, trött och konstig så ska jag berätta en sak för dig så att du lättare kan förstå mig.
En konstig gammal kärring har flyttat in hos mej, vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån.
Jag har absolut inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hon där. Hon är en listig jävel.
Hon håller sig undan för det mesta, men när jag går förbi en spegel kan jag se skymten av henne.
När jag ställer mej framför spegeln så står kärring-fan där och täcker nästan hela mig,
så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild.
Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon ropar bara tillbaka. Det är grymt.

Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala hyra, men nej då.
Hittar ibland nån liten slant i en ficka eller under soffdynan, men det är bara småpotatis.
Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig.
Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så bara försvinner dom?????
JAG kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket pengar, min enda slutsats är att kärring- fan stjäl.
                                                                                                                                                                          
Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna.
Men det är inte bara pengar som försvinner!
Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna, speciellt godsaker som choklad, vin och annat gott.
Jag kan inte ha sånt hemma numera, hon tycks vara riktig sötrövad. Men hon borde se upp - kilon kommer fort.
Tror att hon förstår problemet för hon justerar min våg så att den visar för mycket när jag stiger på och på så sätt
vill hon få mej att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt.

Stackars kärring, för att vara en gammal människa e hon väldigt barnslig.
Hon ändrar även på mina kläder så att dom inte längre passar mej.
Sen rotar hon i mina papper och saker så att jag inte kan hitta nåt längre.
Speciellt det här är tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på allt.

Hon kan till och med röra om i mina videoband, så att jag spelar över sånt som jag skulle ha kvar.
Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min post och i tidningarna suddar hon ut,
så att jag knappt kan se vad som står. Tv:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel.
Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre.
Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag inte ska få upp dom.
Tycker ni att hennes sätt att återgälda min gästfrihet är rättvis???

På nätterna snarkar hon så hårt att jag vaknar - mycket störande.
Hon följer mej vart jag än går, när jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon samma plagg
och ställer sig framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej i spegeln.
Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne..
Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med mig på men då jag skulle ta ett nytt
passfoto - vad tror ni då hände? Just som det blixtrade till ställde hon sig framför mej.
SÅ NU FÅR JAG HA HENNE I PASSET 10 ÅR FRAMÅT!!!!!

Dagens visdomsord. Ljug inte för mamma.

Tom hade bjudit hem sin mor på middag. Under middagen kunde inte hans mor undgå att lägga märke till att Toms
rumskompis var väldigt stor och ståtlig.


Hon hade länge misstänkt att de två var något mer än bara rumskompisar sa hon frågade sin son om det var så att de var mer än kompisar.
Men Tom förnekade det hela och försäkrade sin mor om att de bara var rumskompisar.
En vecka senare sa Per till Tom:
-Har du sett den vackra soppsleven i silver? Den har varit borta ända sen din mor var här på middag. Du tror väl inte att hon tagit den?
Tom trodde inte det men han skickade henne ett mail för säkerhets skull;


Kära mor, jag säger inte att du 'tog' eller 'inte tog' soppsleven men
det är ett faktum att den har varit borta ända sedan du var här på
middag. Hälsningar Tom.

Några dagar senare fick han svar från sin mor:
"Kära Tom, jag säger inte att du 'ligger' eller 'inte ligger' med Per,
men faktum är att om han hade sovit i sin egen säng hade han hittat soppsleven för länge sedan. Hälsingar Mor.


Dagens visdomsord : LJUG INTE FÖR MAMMA!
 
 
 

Vad lite som kan göra en männska glad.


Gomorron . Tänk vad lite som kan göra en människa lycklig. Jag sover ju oftast så dåligt på nätterna. Min natt brukar bestå av ca 3 - 4 timmars sömn. Inatt har jag sovit 8 timmar och det känns helt underbart. Blev chockad när jag vaknade i morse och hade sovit så länge. Det händer inte ofta . Diskbråcket jag har spökar ofta när jag ligger plus den förbannade ledvärken. Detta gör att jag vaknar , måste upp och röra på mej. Sover en stund , vaknar igen. Så är mina nätter normalt.
Men nog om mina nätter nu. Känner mej utvilad, det är jättehärligt väder ute. Kan väl inte begära så mycket mer just nu.
Ha en underbar dag och kramizzzzzzzzzar i massor.

Adoptera en droppe du oxå.

 

Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg, så visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i sin ensamhet.

Vicke

 

Ett barn behöver närhet,
inte bryskhet!
Ett barn behöver kärlek,
inte svek!

Ett barn behöver trygghet,
inte otrygghet!
Ett barn behöver vägledning,
inte en socialutredning!
©Vicke

Titta in på vickes hemsida, där hittar in den här texten och massor mad annat roliga och bra grejor.

http://www.vicke.be/  

Underbart god vitaminkick.

Det här är en riktig vitaminkick som bara är så god. Vi behöver nog massor av sånt nu då det är vinter och mörkt. Med eller utan snö så är det ju faktiskt vinter. Prova den , jag lovar att den smakar helt underbart.

Vitamina Tropical
För 4 personer.
 
En riktig vitaminkick!

Ingredienser
3/4 dl Dansukker Flor med jordgubbsmak
2 skivor ananas utan stock, 2 1/2 cm tjocka
1 mango
1 banan
1 papaya
2–3 dl frysta eller färska jordgubbar
1 passionsfrukt
1 liter apelsinjuice
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj

Gör så här
Skala och kärna ur frukterna. Skär dem i bitar.

Skrapa kärnorna ur passionsfrukten med en sked.

Mixa frukten och bären med flor med jordgubbsmak, apelsinjuice och vaniljsocker väl. Sila blandningen.

Tillsätt istärningar om du inte använder frysta jordgubbar.

Ha en bra kväll. Kramizzzzzzzzzzzzzar till er alla.

Måndag igen då....Morrn, morrn. Så är det måndag igen då. Här har det inte blivit mycket skriviet i helgen. Min blogg fick fnatt. Allt försvann när man kollade i IE. I Firefox funkade det utmärkt. Satt hela lördagskvällen och bråkade med bloggen. Återställde kodmallen. Hände inget. Gick igen stilmallen och kodmallen tecken för tecken. Hittade inget fel (jämförde med min backup). Återställde kodmallen igen och började om från början. Efter många timmars arbete, svärande och svett så
plötsligt funkade allt. Det är väl som man säger , Datorer lever sitt eget liv. Söndag jobbade jag. Tror aldrig det vart så mycket folk på jobbet sen jag började där för snart sex år sen. Började nästan tro att alla pizzerior i Umeå brunnit eller nåt. Var helt död när jag kom hem så då blev det inget bloggande heller. Som sagt nu är det måndag och jag ska snart iväg och jobba. Det snöar ute och är 2 grader kallt. Alldeles lämpligt.  Hoppas det är lite lugnare på jobbet idag så man hinner andas mellan varven. Skulle vara jäkligt skönt. Ha en bra dag och kramizzzzzzzzzzzzzzar i massor.

Dataregler som är ganska sanna.

I morse vaknade jag fem. Kunde inte somna om så det var bara att stiga upp. Kallt som fasen var det här inne. Det har stormat hela natten så det har bara knakat i väggarna. Det blev till att springa fort till källaren och elda. Hittade en rolig grej som jag kände att jag måste lägga in här. Stämmer väldigt bra tycker jag. Håller ni med eller ?

10 datorregler

1. Fungerar datorn är det troligt att den kraschar inom en minut.
2. Om datorn har krashat är det ett allvarligt fel som tar en evighet att reparera.
3. Om datorn fungerar utmärkt i en vecka måste den snart in på verkstan i en månad.
4. Glöm inte att datorn har en egen själ! Den gör allt för att göra hemanvändare med taskig datorkoll förbannade.
5. De spel som fungerade innan du ominstallerade Windows funkar nu inte.
6. Sitter din mamma/flickvän/syster/kompis vid datorn fungerar den utmärkt.
7. Glöm inte att datorn fuskar i datorspel.
8. Din nya dyra DVD-brännare kommer inte att fungera med din dator.
9. Om datorn har ett lösenord kommer du att glömma bort det.
10. Allt som datorn säger kommer att hända. Händer det inte direkt så sker det när du bortser från den tionde varningen. Då händer allt på en gång.

Hahahaha så är det ju. Ha det bäst och kramizzzzzar i massor till er alla.

Humor. Virusvarning_Eller Inte ?Ett nytt virus sprider sig, kallat 'arbete'.

Om du får 'arbete' från dina kollegor, din chef, via e-post eller på annat
sätt, rör inte 'arbetet' på något sätt.


Detta virus raderar ditt privatliv !!!  Om du får viruset, följ dessa
instruktioner:

1. Ta på dig jackan och ta två goda vänner med dig.

2. Gå till närmaste pub.
3. Beställ tre drinkar.

4. När du upprepat punkt tre 14 gånger, märker du att 'arbetet' totalt har

raderats från din hjärna.


Skicka denna virusvarning omgående till minst fem av dina vänner. Om du
inte har fem vänner, har viruset redan påverkat dig och arbetet har tagit

kontrollen över ditt liv


Vi ses på puben!

Äntligen fredag och kallt som fan.


Så är det äntligen fredga då. Tycker den här veckan gått så jäkla fort. vet inte vars den tagit vägen. Kallt är det ute oxå  . Minus 20.  Kung Bore nyper verkligen i kinderna idag. Jag börjar jobba klockan 4 så det är bara att hoppas på att det blivit lite mildare då. Skulle behöva tvätta oxå. Har ingen lust men jag måste väl. Middag får gubben fixa när han kommer hem. Det är det som är så skönt när man jobbar kväll. Att bara gå ut och stänga dörren och inte behöva bry sej.
Här kommer ett par tips om hur du lätt tjänar extra pengar på den blogg. Enkelt och lätt och en bra extraslant varje månad

Är kassan skral efter jul? Ett lätt sätt att få lite extra i börsen är att registrera sej här. Double.net; din blogg!
Eller Registrera dej på  FameBloggers. Längst ner på sidan finns en annons där du kan klicka och registrera dej
Eller så kan du gå in på denna länk  http://www.famebloggers.com
Det kostar inget , du bara tjänar på det. Lycka till. Ha det bäst och massor med kramizzzzzzzzzzzzzzzar till er alla.

Tacka vet jag karlar!

Kan det bli mer sant än så här.

Tacka vet jag karlar!

Tacka vet jag karlar!

Kvinnor är tråkiga.
Alltid ska dom städa, laga mat och ta hand om barnen. Inte kan dom sitta stilla en sekund.

Nej, tacka vet jag karlar.
Dom kan det här med avkoppling. Dom kommer hem från jobbet, kastar sig i soffan och rör inte ett finger förrän sporten på TV börjar.

Kvinnor är trångsynta.
Dom bryr sig bara om bagateller, var man ska bo, lägenhet eller villa, hur många barn man ska ha.

Tacka vet jag karlar,
dom engagerar sig i de stora frågorna. Kommer Sverige med i fotbolls-VM? Vinner Edberg Stockholm Open?

Kvinnor är oförståndiga.
Dom inser inte att man är sjuk när man har trettionio graders feber. Nej, dom ska upp i alla fall och laga frukost och se till att barnen kommer till dagis och skola.

Tacka vet jag karlar.
Dom hostar en gång och ligger sedan däckade i sängen en vecka och blir ompysslade.

Kvinnor är oekonomiska.
Dom kan inte handskas med pengar, dom sätter in dem på banken, köper kläder och mat till familjen eller nya gardiner.

Tacka vet jag karlar.
Dom tar pengarna och går ut och roar sig med grabbarna eller köper en radiostyrd bil.

Kvinnor inser inte sin begränsning.
Först går dom ut och jobbar i åtta timmar, sen går dom hem och jobbar åtta timmar till. Och sen ska dom leka med barnen och hinna vara vackra och kanske sova en stund också.

Tacka vet jag karlar.
Dom vet vad dom kan och låter bli saker dom inte klarar av. Som att fälla ner toalettringen, plocka bort ALLA saker från bordet efter middagen, eller torka av det.

 

Vilken tur att vi kvinnor är så bra på att uppfostra våra söner till karlar!

Måste banne mej sluta röka nu.


Idag har det varit en slö slappar dag. jag har varit ledig och inte gjort ett jäkla skit förutom att elda. Det är kallt ute. Sitter här med dåligt samvete över denna förbannade rökning. Som jag berättat tidigare så har ju gubbas slutat röka. det är fyra månader sen nu. Varje gång jag går ut och röker så får jag dåligt samvete. Vet att jag borde stötta honom i detta.
Rökningen är ju absolut inte bra för hälsan eller ekonomin heller. Varför ska det vara så jäkla svårt att ta det beslutet då.
Beror det kanske på att jag inte vill eller vad. Vet inte själv, men jag känner ju att nu jävlar måste jag ta ett krafttag och åtominstone göra ett försök. Ni får gärna stötta mej i min kamp, det skulle vara jättegulligt. Är det fler som försöker så hör gärna av er.  Följ gärna min blogg på bloglovin . Kramizzzzzzzzzzzzzzzzzzzar i massor till er alla och ha det bäst.

En liten sängfösare .

Norrländsk dödsannons

Det bar sig inte bättre än att Alfred från Malåträsk hade avlidit och
lämnat sin fru Alma.

Som brukligt så skulle det annonseras i lokaltidningen, så Alma ringde
annonsavdelningen för att meddela det inträffade.

Följande samtal utspelade sig:

Alma: e re annonsavdelninga?

Tidningens annonsmedarbetare: Jo, det stämmer.

Alma: - N' Alfre´ e dö.
Medarbetaren: - Eeh jaha.... och nu vill ni sätta in en dödsannons förstår jag.

Alma:- Tschou (visslade inandning - norrländska för ja)

Medarbetaren: - Och vad vill ni att det ska stå i annonsen då?
Alma: - N' Alfre´ e dö.

Medarbetaren: - Jahaa, hmm... och vad vill du att vi ska skriva mer i annonsen?

Alma: - Inge mejr, för he vål se dyrt om je skriv na mejr. He e int lönnt å lägg ut nå i onödan.

Tidningens medarbetare funderade en stund och kom fram till att det nog skulle bli svårt att övertala denna dam till att skriva något mera i annonsen, så efter övervägande så sa han till Alma:

- Du får tre ord till gratis.. Vi bjuder på dem.

Alma funderade några sekunder och sa sedan:
- Ja, isåfall se vill je att he ska stå: Skoter till salu!

Detta är ju så typiskt oss norrlänningar. Natti  , natti och en rackarans massa kramar.

Ny design. Passa på och vinn 2 biobiljetter.

Nu har jag suttit och lattjat lite med bloggen. Man lär ju så länge man lever sägs det. Bakgrunden har jag hittat på Vickes hemsida. Den måste ni bara besöka. Helt otroligt bra . Klicka på länken här.   http://www.vicke.be/
Tack Vicke . Påminner oxå om utlottningen av biobiljetter. glöm inte vara med och tävla Klicka på bilden här nedanför så kommer du direkt till tävlingen. Tävlingen håeller på till den 10 februari.
Klicka här.

Nu säljer jag min Skallebang och mitt Snorhorn.


Godmornings. Nu är jag så jäkla less på denna vidriga förkylning. Vakna varenda morgon med huvudvärk och en näsa som bara rinner. Är alldeles rödflamsig i hela ansiktet. Så nu säljer jag det. billigt.  Kom med ett bud vetja. Det har kommit lite snö igen och det är då en fördel. Bättre än regn och is. Har vart jäkligt spännande att ta sej till jobbet de senaste dagarna.
Men peppar,peppar ingen vurpa än.  Nu ska jag snart bege mej till jobbet. Sedan i eftermiddag kommer lilla Ida och ska vara här. Då blir det mysmys. Kan ju bara säga att barnbarnen det är livets efterrätt. Ha en bra dag och kramizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzar i massor till er alla därute.

IT till vardags . Är det så här vi blir

IT till vardags

1. Dubbelklicka på strömbrytarna till lamporna hemma.

2. Lägg bokmärken på dina favoritställen.

3. Starta nyhetsgrupper i tvättstugan.

4. Kolla din brevlåda var tionde minut.

5. Hämta upp gamla saker ur papperskorgen.

6. Kladda lim mellan sidorna i tidningen, så att det går långsammare att bläddra.

7. Sätt upp ett timglas när du arbetar

  8. Börja alla samtal med en subject-rad.

9. När något gått fel under dagen, kör en omstart. Åk hem, gå och lägg dig och börja om från början.

10. När du ska uttrycka dina känslor, lägg huvudet horisontellt och gör miner. :-)

Tycker det här är så jäkla bra. Hittade det här   http://123an.tjosan.se/      Finns väldigt mycket skoj på den sidan och som man säger  "ett gott skratt förlänger livet" Ha det bäst och kramizzzzzzzzzzzzzzzzar i massor till er alla.

Vara med och tävla om MINAYAS debutsingel? Läs detta .Gomorron på er. Nu måste ni gå in på Minayas blogg och vara med och tävla . Hon släpper sin debutsingel den 29
denna månad och lottar ut fem stycken.  En otroligt duktig och rar tjej. så tveka inte . Gå in på länken här NU och var med och tävla. MINAYA  och till dej minaya vill jag lycka till och hoppas det blir fler skivor.
Ha det bäst och kramizzzzzzzzzzzzzzzzzar till er alla.

Nya sjukregler. Skriv på du oxå......

Ingen kan väl ha undgått att hört om de nya (helt sjuka) reglerna i sjukförsäkringen. Kanske tänker många att - Äh, jag behöver inte bry mig, jag är ju frisk som en nötkärna!

Men ordet OM finns.....tänk OM just DU blir sjuk! Ja, då kan jag lova dig att det inte blir roligt, OM du inte är så pass frisk att du inte behöver vara sjukskriven mer än 1 år, men skulle du vara sjuk längre så "får" du inte, för du SKA (som det verkar i alla fall) vara frisk inom 1 år, punkt slut! (Alltså enligt de nya reglerna). Naturligtvis finns det undantag, men i det stora hela så kommer det att bli väldigt svårt för de sjukskrivna att få rätt till ersättning. Och ingen människa kan väl ska behöva bli tvingad att jobba när denne inte är frisk......räcker det inte att det är nog jobbigt att bli och vara sjuk?! Ska de sjuka också tvingas brottas med myndigheter för att över huvud taget kunna överleva vad det gäller praktiska saker som pengar till mat, mediciner osv.....hur i hela friden ska man orka med det när man redan har tappat ork pga sjukdom. Nä, detta ska vi INTE tolerera, det är min åsikt åtminstone och jag tror defenitivt inte att jag är ensam om att tycka det!

Så snälla! Gör din röst hörd och protestera medan du har ork och kraft!
Gå in på  http://www.sjukskrivning.just.nu och skriv under med ditt namn på namninsamlingen mot sjukskrivningsreglerna.
Glöm inte. Det kan drabba dej oxå , även om du är frisk idag.
Ha det bäst och kramizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzar i massor till er alla
PS. Ni är väl med och tävlar om biobiljetterna. Läs föregående inlägg. DS

Tävla om två biobiljetter.


Var med och tävla nu. Jag lottar ut två biobiljetter. Skriv en kommentar om varför just du ska vinna och länka gärna tillbaks hit till min blogg. http://attisblogg.blogg.se         Tävlingen pågår till den 10 februari. Följ gärna min blogg via bloglovin.

Jag är med och tävlar här.Jag är med och tävlar om de här fina smyckena. Var med ni oxå . gå in på SoffiZ blogg och var med. Kram Birgitta.
Här är länken till tävlingen..          SoffiZ.blogg.se

Läs det här om/när ni tycker att allting känns jobbigt...


Läs det här om/när ni tycker att allting känns jobbigt...

Ja det är bara att suga i sig av all denna positivitet.

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.

När någon frågade honom hur han mådde svarade han: 'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.

Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.

Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'

Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'

Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.

Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.

Jag väljer de positiva sidorna i livet.

'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.

'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.

Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.

Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.

Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.

Jag funderade över vad Kalle hade sagt.

Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.
Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast.. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen. Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar.. Vill du se ärren?'
Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.

'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.

'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.

'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag

Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.

Vad gjorde du då?', frågade jag.

Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.

Hon frågade om jag var allergisk mot något.

Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar. Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.

Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.

Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.
Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.

Inställningen är, trots allt, allt.

Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'.

Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.

Subject: När det känns för j-ligt, tänk så här......

Jag är tacksam....... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han
hemma och inte ute på gatorna.

.....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.

.....för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.

.....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.

.....för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.

.....för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.

.....för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.

.....för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.

.....för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.

.....för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.

.....för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig.

.....för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.

.....för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.

.....och sist men inte minst för att jag får många mail, för det betyder att någon tänker på mig.

Natti, natti och sov gott

SMS Race

Lille Pelle frågar fröken i skolan om man kan äta glödlampor. - Nej, Pelle lille, det kan man faktiskt inte. - Det var konstigt, för när mamma och pappa skulle lägga sig igår kväll sa mamma: - Släck lampan nu, så tar jag den i munnen!

Två kamrater:
- Kan klitoris sitta där bak?
- Nej, det är inte möjligt.
- Säkert?
- Ja, helt säkert.
- Faaan! Då har jag sugit på en hemoroid hela natten.

Vet du vad det blir då man parar en pittbullterrier med en kommunalarbetare, nä! Jo, en mördarsnigel!

En dam med små bröst hittade ingen bh som var liten nog. Hon blottade brösten för biträdet och sa: Har ni något för dessa? Biträdet: - Har du provat Clearasil?

Hej! Kommer du ihåg när vi åkte tåg tillsammans och jag körde ut röven genom fönstret och du tittade ut samtidigt? Det var då folk trodde vi var tvillingar!

- Mamma, varför guppade du upp och ner på pappas mage igår kväll?
- Jag är tvungen att göra så, annars blir pappas mage jättetjock, guppandet håller honom smal.
- Det kommer inte att fungera!
- Varför inte?
- Barnvakten blåser ju upp honom igen hela tiden.

Tre män diskuterar sexställningar.
- Jag gillar att ligga över så jag ser hennes vackra ansikte, sa engelsmannen.
- Jag gillar att ligga under så jag ser hennes vackra bröst, sa fransmannen.
- Jag gillar att ta henne bakifrån, sa svensken.
- Men vad ser du då?
- Ja, det varierar, sist var det hockey.

Just nu suger 24 miljoner kvinnor kuk, 27 miljoner män slickar fitta 29 miljoner par har OTROLIGT SKÖNT SEX och så finns det en liten mupp som läser sms.

I vetenskapens värld förra veckan kom forskarna med starka bevis på att homosexuella kollar sms med tummen, nu är det för sent att byta finger ditt lilla homo.

- Förra veckan när det var strömavbrott satt jag fast i hissen i tre timmar.
- Det är väl inget. Jag stod fyra timmar i en rulltrappa.

SMS SERVICE:stadsbiblioteket.gbg.se Vi ber dig returnera boken "sex med svin". Samtidigt vill vi meddela att boken "Att leva med liten kuk" har kommit in.

En finsk kille på MC träffade en tjej och bjöd henne med på pallen. Efter en rundtur kom killen plötsligt ihåg att han inte presenterat sig. Han sträckte fram handen och sa:
- Matti Musa.
- Nej, svarade tjejen, bara lite öm i arslet.

Polisen har hittat ett lik med kaffebruna tänder, skrumplever extremt slapp stjärt. Ring mig så att jag vet att du är okej.

Killen kommer hem och hör flickvännen stöna i sovrummet. Han går in och kollar vad som står på. Då ser han sin bästa kompis stå och sätta på henne som aldrig förr. Killen tar fram hagelbössan och skjuter sin kompis i bakhuvudet. Flickvännen tittar på honom och säger: -"De där va väl onödigt, fortsätter du så här kommer du inte ha några kompisar kvar.

Ditt sexliv har beviljats ekonomiskt stöd från kommunen kulturbudget då det kan betraktas som handarbete.

Hej! Det är jag, din mobil, jag har inget att medela. Jag ville bara komma ur byxfikan. Lukten från ditt könsorgan är förjävlig!! Tack för lite frisk luft.

Vet du varför kvinnor föredrar jägare som älskare? Jo dom kryper längre ini busken! Skjuter gärna 2 gånger och smakar gärna på bytet!

Nu är glada julen slut, slut slut...........

Så har man gjort ett arbetspass igen då. Ikväll har det varit massor av skrovmål och annan fettstinkande mat. Man luktar ju som en friterad kyckling när man kommer hem. Snuskigt härligt att få kasta sej i duschen kan jag lova. Det blev pizza till middag idag. Äter inte det så ofta , men idag var jag så otroligt sugen på just pizza. Lätt att ta med sej midddan hem från jobbet. Måste ju få vara lat nångång oxå.  Det är inte många dar kvar tills julen ska kastas ut nu. Tänker på alla gånger vi haft julgransplundring här. Med fem ungar och tillhörande kompisar har det blivit en del utdansande av granen. Jag saknar ofta dom där speciella grejorna från när barnen var små. Tystnaden idag om man jämför med då alla fem var hemma är ju enorm. Det är ju bar lilla Lena kvar . (18 år och längst av dem alla)  och hon ser man ju inte mycket av. Plugget på dagarna , danskurser och extrajobb på kvällarna . Man får försöka tigga till sej nån stund för att surra lite. Men det är ju livets gång.
Tur då att vi har barnbarnen som vi får låna tätt som oftast. Då blir det lite fart i stugan igen. Ska försöka kasta mej i säng nu och sussa lite. Kände för att skriva av mej. Natti natti och sov gott och du, följ gärna min blogg på bloglovin. Kramizzzzzzzzzzzzar till er alla i massor.

Att bli galen eller inte ? Det är frågan .Har suttit halva dan med bloggen nu. Mina annonser är på olika ställen varje gång jag går in på bloggen . Blir så jävulskt irriterad. Har bara konstaterat att Blogg.se har haft mycket problem efter nyår (inte bara jag som klagar) Sen skulle det ju var djävligt skoj om bloggen kunde se likadan ut i olika webläsare. Min blogg lämpar sej bäst i Firefox med en upplösning på 1034x768. Aja, ska snart iväg och jobba så det är väl bara att ge upp för idag. Ha en bra fredagskväll
och kramizzzzzzzzzzzzzar i massor till er alla.

Dags att börja vara lite nyttig..............Gomooron på er. Det är väl bäst att försöka vara lite nyttig nu efter allt frossande. Måste ju försöka få nån ordning på figuren.
Konstigt att alla kläder krymper såna här storhelger. Åtminstone gör dom det för mej.
Det här äter/dricker jag till frukost varje dag. Väldigt nyttigt och innehåller det mesta kroppen behöver för att få en bra start på dagen!

Nyttig frukostdrink
För 1 person.

Ingredienser
1 st banan
1 dl frysta bär
1 dl youghurt
2 dl mjölk
1 dl havregryn
1 msk proteinpulver
1 msk hampafrön

Gör så här
Häll i alla ingredienser i en mixer, börja med det som inte är flytande. Det blander sig bättre då.

Kör mixern på låg hastighet så det inte blandas in för mycket luft, då blir den väldigt trögflytande.

Efter allt har mixat klart kan man låta den stå i någon minut och sen köra den igen för att vara säker på att alla frysta bär har blandas.

Man behöver inte ha i hampafrön, men det är väldigt nyttigt och är bra för immunförsvaret. Proteinpulver behövs bara ifall man tycker att man får i sig för lite proteiner.
Kramizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzar från mej.

Vet ej om de går att dricka, men det kan vara värt ett försök.

Lite härliga drinkrecept. Prova om ni törs. Kan var skoj att testa nåt annorlunda nu efter alla dessa helger som varit.
Skål och lycka till.

FRIHETSGUDINNAN

Ta 80 % stråhrom eller annan dricka som brinner bra och häll upp i ett glas. Se till att ha ett stearinljus och en hink vatten i närheten (det sistnämnda är för nybörjare). Doppa pek- och långfinger i glaset och håll dem sedan över stearinljuset. När du fått en fin låga på fingrarna håller du upp dem som en fackla och dricker stolt ditt upp glas.

HEMGLASS
1 st GB Sandwich
3 cl vodka
Coca Cola
Placera glassen i ett grogglas, häll i vodkan och fyll glaset med colan.
Nynna hemglassmelodin och avnjut sedan.

HÖGER-VÄNSTER
En flaska sprit i ena handen och en flaska läsk i andra.
Ta en mun ur varje och gurgla.

HÖSTRENSNING
5 liter hembränt (alt. vodka för lyxlirare eller höstdeprimerade som inte har tid att vänta).
1 hink (5-10 liter)
Häll spriten i hinken. Gå upp på taket och häll ut spriten på taket
ovanför dina höstlövsöverfyllda stuprännor. Spring ned snabbt som attans. Lägg dig med munnen under stuprännsukastet och sörpla i dej löv-sprit-blandningen efterhand som den rinner ner. Du blir mätt och belåten och får stuprännan rensad samt även magen (så småningom).

KAFFEKASK (Norrländskt recept)
1 st sockerbit
Kaffe
Hembränt
Släpp ner sockerbiten i den tomma kaffemuggen. Häll i kaffe så du inte ser sockerbiten. Fyll på med hembränt tills du kan se sockerbiten igen.
Slappna av och njut.

KAFFEKASK (Halländsk variant)
1 st mynt
Kaffe
Hembränt
Lägg ett mynt i en kopp, häll på kaffe till kanten på myntet och fyll
sedan upp koppen med brännvin.

KAMIKAZE
1 flaska Absinth.
Svep spriten på under en minut slå dig sedan medvetslös med den tomma flaskan.DAGEN EFTER
1/2 liter hembränt
1 rör Alvedon
1 rör C-vitamin (jordgubb)
1 skiva apelsin
1 tomtebloss
Häll upp halvlitern i passade glas, häll ner båda rören med brustabletter och vänta tills de är upplösta. Sätt tomteblosset i apelsinskivan och sätt fyr. Ner med det också i glaset. PANG den är färdig.

DRÄPAREN
1,5 liter hembränt
1 st stövel (helst Tretorn)
1 st fodrad sula
Pölsa
Tag och häll upp spriten i den tomma stöveln som måste varit ingången en jaktsäsong (smakråd). Fyll den till bredden med sprit. Tag sedan och koka den fodrade sulan i pölsan i 10 minuter. Lägg ner sulan i stöveln och jag lovar att det blir en dräpare på alla sätt och vis.

EN SEXA SKÅNE
1 st vykort av Skåneslätten.
6 cl hembränt
Häll upp spriten i ett snapsglas (eller vad som finns tillgängligt).
Svep drycken. Studera vykortet.

FINSK CHAMPAGNE
Ett helrör Finlandia
En treo
Stoppa treon i helröret. Voila!

FINSK SOMMARSOPPA
Koskenkorva i en blommig tallrik.
Ät med sked.
(OBS! Skippa skeden om du har bråttom.)

FOLKTANDVÅRDEN
6 cl vodka
5 ml tandkräm
20 cm tandtråd
Fyll bottenlagret i ett snapsglas med valfri tandkräm (Pepsodent
rekommenderas) och häll sedan i vodkan. Garnera med tandtråden

PAJALA SUNBURN
Ett glas hembränt med en stekt falukorvsskiva på kanten.

ROM & NOVALUCOLA
6 cl Rom
20 cl Cola
1 påse novalucol
Blanda allt i ett högt glas. Måste röras om kraftigt eftersom den annars
riskerar att skära sig. Den är väldigt bra för folk som krökat så kraftigt att de fått magsår eller liknande.

RYSK TEQUILA MED KNACK
1 liter vodka
1 citronskiva
Halsa flaskan, knacka i bordet och titta på citronen.

TEQUILA BJÖRN BORG
6 cl Tequila
Salt och citron.
Ta citronen mellan vänster pekfinger och tumme. Häll salt i gropen som
bildas mellan pekfinger och tumme. Håll sexan med tequila i höger hand. Sätt näsan mot saltet och sniffa in det, svep snapsen, kasta upp citronen i luften och serva iväg den mot bartendern.

ATOMUBÅT (Norrländskt recept)
1 stort ölglas med hembränd sprit
1 st snapsglas med öl
Häll upp spriten i ölglaset, fyll snapsglaset med öl. Släpp ner
snapsglaset i ölglaset. Drick och glid in i dimman.

CAMPING KALUHA
Tag en ruta Marabou mjölkchoklad, tugga till en geggig sörja och skölj ned med 6 cl hembränt. En hit i friluftslivet!

Snacka om att få mardrömmar ;)

Tänk dej att komma in på denna toa och vara lite på lullan. Vilken jävla chock .

Det här rummer är inte så dumt heller.


Jag tycker det är helt otroliga bilder. Det är bara målningar. Skulle var förbaskat roligt att få göra så på toan .
Dags för matlagning nu. Ha det bäst och Bon Apetité  . Kram

Så har man jobbat två dar då.............Så har man jobbat i två dar då. Har fortfarande ont i halsen och känner mej allt annat än pigg. Det är bara att inse att den här jäkla förkylningen verkar ha kommit för att stanna. Konstigt väder är det oxå. Ena stunden är det 15 grade kallt och nästa en grad kallt. Just nu blåser det och snöar ute. Är jäkligt glad att jag hann komma innanför dörren innan det började yra ute. Sitter just nu och undrar vadjag ska göra till middag idag. Man blir lite fantasilös. först står man på jobbet och lagar mat timmar i sträck sen hem och klura vad man ska göra. Nånting blir det , vi får väl se. Ni måste kolla dom här bloggarna. Tycker dom är så skitbra om man får säga så.  Jag börjar med Sarah . hon är så himla duktig på blogdesign och blivande brud.       http://sarahsglitter.blogg.se/TJUVKIK
Sen fortsätter jag med joockeez blogg då. Joockee som håller på att ta körkort. Lycka till .  http://joockeez.blogg.se/God Morgon
Gör ett besök ni oxå, det är värt det. Måste springa iväg och stoppa in några pinnar i brasan nu. Ha det bäst och kramizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzar i massor till er alla .

Till alla er som gillade aLeX. Här kommer en till

Han är ju bara så otroligt bra. Lyssna och njut.

Jag vill oxå rekommendera en jättebra blogg . Titta in på ett besök här     http://joockeez.blogg.se

Blev ingen bra start på dagen idag .Morrn, morrn. Idag blev det ingen bra start. Steg upp och höll på att frysa ihjäl. Det var 16,7 grader här inne. Benny sprang ner i källaren och gjorde upp eld. En halvtimme senare kom jag på Fan sotarn kommer klockan sju. Försent att ångra sej då. Sotarn som skulle komma klockan sju har fortfarande inte kommit. Har ju kunnat sova nån timme till då. men ack nej. Måste ju vänte ut honom så han inte börjar riva i skorstenen. Har i varje fall haft en bra helg. Vi var bortbjudna på trettondagsafton. Det blev en massa god mat och även gott dricka. Kom hem halv tre på morronen. Jag sov till halv tolv i går. Det var längesen jag låg så länge. Höll knappt på ta mej upp. Är väl kanske för gammal för såna tillställningar, men det skiter jag i . Trevligt hade vi och det är väl huvudsaken. Idag ska jag börja jobba igen och det känns skitbra. Har ju varit hemma så länge nu då jag vart sjuk. Nu är det bara att hoppas att Lena blir frisk oxå. Hon hostar så det låter som taket ska lyfta den lilla stackaren.  Nu kommer sotaren så jag måste rusa.
Ha det bäst och kramizzzzzzzzzzzzzzzar i massor till er alla.

Vet ni vad snögubben gör på sommaren?Han vill ju inte gå arbetslös. Kram på er alla och sov gott. Dröm inte om glass nu .

Felsökningsschema för barbesökare..........
Det här kanske man borde lägga på minnet. Ganska fifiigt eller hur.
Symptom Orsak Åtgärd
Drinken varken smakar eller värmer. Skjortan känns blöt. Du har inte munnen öppen när du dricker, eller du sätter glaset till fel del av ansiktet. Köp en ny drink och träna framför spegeln, tills du behärskar tekniken.
Drinken varken smakar eller värmer. Drinken ovanligt klar. Glaset tomt ! Försök hitta någon som bjuder på en ny drink.
Fötterna känns kalla och fuktiga. Du håller glaset i fel vinkel. Vänd på glaset så att öppningen riktas mot taket.
Fötterna känns varma och fuktiga. Du har delvis mist kontrollen över kroppen. Leta upp en hund som du kan skylla på. Kräv en drink av husse som tröst och ersättning.
Baren är suddig. Du tittar genom botten av glaset. Försök hitta någon som bjuder på en ny drink.
Baren gungar. Du sitter i korsdrag. Sätt dig i ett hörn, eller träd stolsryggen innanför skjortan.
Baren flyttar sig. Du håller på att bli utburen. Försök att få reda på om du bärs till en annan bar, skrik annars att du blir kidnappad.
Det har plötsligt blivit mycket folk. Du ser dubbelt. Blunda med ena ögat.
Väggen mittemot är avdelad med tak- bjälkar och lampor sticker ut. Du har fallit baklänges. Om glaset inte är tomt så ligg kvar, be annars om hjälp att komma upp till baren.
Det har blivit skumt, du har fimpar och grus i munnen. Du har fallit framåt. Samma som fall bakåt.
Sängen är hård, kall och blöt när du vaknar. Du känner ej igen ditt sovrum. Du har sovit i rännstenen. Försök se på klockan om baren är öppen, om inte så somna om.
Allt börjar mörkna. Baren håller på att stänga.

Jag bara älskar mellandagsrean. 
Var runt på Lindex, Kicks, Kapp Ahl .
Handla de här grejorna plus lite nya underkläder. Blev lite drygt 800 för allt. Tycker det vart jäkligt billtigt. Då jag dessutom fått presentkort i julklapp kan man ju säga att det kostar gratis . Väldigt bra . Måste nog upp en sväng till och försöka hitta en svart tight kjol.Vill bara ha en sån .
Ha en trevlig trettondagsafton . Det tänker jag ha. Kramizzzzzzzzzzzzar till er alla.

Den här killen måste ni bara kolla in.......

Måste bara få visa en av mina favoriter från YouTube


Undrar hur länge han tränat . Ha det bäst och kramizzzzzzzzzzar i massor

Vilket jävla humör man kan vara på.......................


Gokväll. Är ännu mera pigg idag. Hoppas verkligen att influensan är på väg dit pepparn växer.Vill vara frisk nu och ägna mej åt att leva. Saknar jobbet oxå. Var och drack kaffe och Amarula hos en kompis idag. Rackarns så gott det är. Bra för hälsan oxå sägs det. Kan behövs nåt lugnande här när man ska tampas med den ickerökande karln som jag trots allt älskar så jävla mycket. Men igår hade jag kunnat strypa han alldeles gratis eller sälja han på nån loppis .
Gubben har ju hållit upp med rökningen i 3 månader nu. Strongt gjort älskling. Men humöret kunde ju faktiskt vara lite bättre. Igår var det en sån där jävla trist dag. 47 år gammal oxå ligga på soffan och sura som en 5 åring som inte fick den där bilen .  Man får väl för fan lov att behärska sej lite och tänka på sin omgivning oxå, och inte göra livet surt för alla.
Nej tack, skärpning eller oxå börjar du för fan att röka igen om vi övriga familjen ska stå ut nåt mycket längre. Vi är tre stycken som bor här. Du är inte ensam. Tänk på det . Måste bara få skriva av mej min ilska . Hoppas ni ursäktar.
Ha det bäst . Natti, natti och en massa kramizzzzar.

Uppstånden från de nästan döda.


God fortsättning på det nya året . Så här som bilden visar har jag kännt mej sista veckan. Bara varit sjuk. Nyårsafton blev ju inte skoj alls. Igår var jag lite piggare så vi firade en liten försenad nyår med god middag, dessert och Irish Coffee. Det var så mysigt så. Idag har jag vart ut en stund. Skönt som katten . Hoppas bara att det går över ordentligt nu så det inte kommer tillbaka igen..  Ni glömmer väl inte min lilla EXTRA TÄVLING ? Läs bara inlägget här nedanför soch skriv en rad så är du med. Hoppas  ni har haft en nice nyårshelg och sluppit vara sjuka. Här är det kallt idag 15- har det vart, inte alls skönt.
Nu ber vi om varmare väder och friskare tider. Ska springa tillbaka till köket nu och fortsätta med den tänkta middagspizzan.
Ha det bäst och kramizzzzzzzzzzzzar i massor till er alla.

Liten extra tävling

En liten extra tävling så här till nyår.
Skriv och berätta vad ni är mest tacksam för under året som gått. Jag kommer att lotta ut en nyårspresent.
Vinsten är ett Halebop startpaket. Tävlingen pågår till den 15/1 2009. Som jag skrev. skriv en kommentar och berätta
vad du är mest tacksam för år 2008.
Ha det bäst och lycka till.