Minisemester
Jag låter ljuset brinna för alla i vårt grannland Norge efter det ofattbara hemska som hände där i fredags.

Mördaren från Utøya har uttalat sig i sitt "manifest" att han hellre vill bli hatad än glömmas bort. Ja, då glömmer vi honom, tillsammans. Vi avtalar med varandra att vi inte säger hans namn, vi skriver det inte, vi googlar det inte. Ser vi hans namn i tryck så hoppar vi över det. Vi kommer hellre ihåg dem som förtjänar att bli ihågkomna! Kopiera gärna detta och sätt som din egen status också.

Jag har varit på en liten minisemester i helgen och det var så härligt. Även om attentanten i Norge har legat och dunkat i huvudet så var det skönt att få komma bort.  Vi har ätit och druckit gott. Spelat Boule, Yatsy, surrat och haft det så bra. Här utanför där jag bor så har jag ju järnvägen där tågen lever sjutton dygnet runt. Ute i stugan var det så tyst och fridfullt. Bara fåglarna som sjunger och någon enstaka bil.

Här i lilla gäststugan sov jag. Sov som en stock.

Vi spelade ju boule men inte inte vann jag :)

Blommar gör det så vackert.
Kronblom och Malin tar emot och mäter regnvattnet.

I växthuset frodas tomater och gurkor.


Ute över havet började himla mörkna. Vid halv sju när vi satt och åt hörde vi hur det mullrade ute till havs. Det kom närmre och närmre. Plötsligt hade vi det över oss och runt oss. Regnet fullkomligt vräkte ner. Det åskade och blixtrade länge. Strömavbrott blev det oxå. På ett par timmar hade det kommit 17mm regn.


Det gick i alla fall ingen nöd på oss. Vi satt inomhus och bara myste.

Idag är det mulet här men varmt. Enligt vädergudarna ska det bli sol på eftermiddan. Hoppas det då.
Annars knallar dagarna på här. Har varit vovsevakt och haft lilla Ida här på övernattning och mys. Datorn har fått stå. Tror jag hamnat i sommarkoma då skrivlusten inte velat infinna sig. Nu får ni ha en bra dag och var rädda om er och varandra.

Ingen sommar utan skador.Gomorron. Här sitter en något skada jag. Jag har ett knä som inte mår så bra. När jag suttit en stund har jag väldigt svårt att stiga upp igen. I torsdags hände det som inte får hända. Jag och min väninna åkte in till Umeå för att ha lite skoj. Vi gick ner till kajen och ombord på en av restaurangbåtarna (Sjöbris) och tog oss en öl. Det blev ju att sitta alldeles för länge naturligtvis. Då jag skulle stiga upp så låste sej knäet och jag stöp som en klubbad oxe. Vänstra foten vek sig innåt. Jäklar vad det knastrade och gjorde ont. Somnade i varje fall ganska fort när jag kom hem. På morgonen höll jag inte på att ta mej ur sängen. Det blev ett besök hos farbror doktorn. Inget brutet trodde han men en väldigt kraftig stukning. Foten ser ut som en fotboll. De lindade den hårt som bara den och förklarade att den svullnaden kan sitta i länge. Rackarns tur att jag införskaffat skotertoaletten :) Ja, så kan det gå. Vi hade i alla fall trevligt.

När vi satt på Sjöbris kom lila dottern Jenny och hennes kompis Ida. Trevligt trevligt.
Det fotades lite och alla fastnade vi på bilderna.

Här är jag och Jenny då.

Det kommer lite fler bilder sen.
Igår kväll var det så vacker regnbåge ute. Inget regn och klockan var över elva. Fotade med telefonen så det syns lite dåligt tyvär.


I morgon ska jag åka på en liten minisemester. Då styr jag kosan hit.

Jag ska åka iväg till Obbola och våldgästa föräldrarna ute i sommarstugan. Det ska bli så skönt. Hoppas bara att vädret håller i sej. Ha det bäst.

 

The Wheels of Life
Med detta i minnet köpte jag mig en ny skoter.

 

Jag ville ha någon som var billig i drift och kunde ta mig till affären och runt i stan.

Den här tyckte jag skulle passa till ALLA mina behov.

Jag älskar


Kom ihåg:

Äldre människor är värdefulla:

Vi är mer värdefulla än den yngre generationen:

Vi har silver i vårt hår.


Vi har guld i våra tänder.

Vi har stenar i våra njurar.


Vi har
bly i våra fötter.

och


Vi är laddade med
naturell gas!


Skicka detta vidare!!  Alla behöver ett gott skratt om dagen !!!

Nu har jag gråtit floder.

Författare © Jim Willis

"Hur kunde du?"

Här jag var valp, underhöll jag dig med mina egenheter och fick dig att skratta.

Du kallade mig ditt barn, och trots antalet skor jag tuggade sönder och några totalförstörda kuddar, blev jag din allra bästa vän. När jag var "dum" hund, pekade du ditt finger mot mig och frågade: "Hur kunde du?" - men sedan veknade du och la mig på rygg och gosade med mig.

Det tog lite längre tid än väntat för mig att bli rumsren, för du hade väldigt mycket att göra, men vi klarade av det tillsammans. Jag kommer ihåg nätterna när jag låg tätt vid din sida och lyssnade på ditt snarkande, lyssnade på dina lugna andetag och hemliga drömmar, och jag tänkte att livet kan inte bli mer perfekt än så här.

Vi gick långa promenader i parkerna, åkte långa bilturer och stannade för att äta glass (jag fick bara våfflan för "glass är inte bra för hundar" sa du), jag tog långa tupplurar i solen då jag väntade på att du skulle komma hem vid slutet av dagen.

Så småningom började du spendera mer tid på arbetet och du satsade på din karriär, och la mycket tid på att leta efter en människovän. Jag väntade tålmodigt, tröstade ditt brustna hjärta och förstod dina besvikelser, klagade aldrig på dåliga beslut, jag viftade på svansen och visade glädje då du kom hem, och jag blev lycklig för din skull när du blev kär.

Hon, numera din fru, är inte en "hundmänniska", men trots det välkomnade jag henne till vårt hem, visade henne tillit och lydde henne. Jag var lycklig därför att du var lycklig. Sen kom människobarnen, och jag delade din glädje och lycka. Jag var fascinerad över deras små fingrar, hur dom luktade, och jag ville ta hand om dem också. Det var bara det att hon och du var oroliga att jag skulle skada dom, och jag tillbringade mesta tiden förvisad till ett annat rum eller en hundbur. Åh, som jag ville älska dom, men jag blev "fånge i kärleken."

När dom blev äldre blev jag deras vän. Dom hängde i min päls då de försökte stå på egna ben, petade med fingrarna i mina ögon, undersökte mina öron, kysste mig på nosen. Jag älskade allt som hade med dom att göra och deras beröringar, ditt kel med mig var numera så sällsynt- och jag skulle försvara dem med mitt liv om det så behövdes. Jag smög ner i deras sängar om natten och lyssnade till deras oroliga andetag och hemliga drömmar, och tillsammans väntade vi på ljudet av din bil på uppfarten.

Det var tider då andra frågade om din hund, och du visade stolt det foto av mig som du bevarade i din plånbok och berättade historier om mig. De senaste åren svarade du bara "Ja" och bytte sedan samtalsämne. Jag hade gått från att vara din hund till bara en hund, och du undvek alla kostnader som hade med mig att göra.

Nu har du en ny karriärmöjlighet i en annan stad, och du och de ska flytta till en lägenhet där husdjur inte är välkomna. Du har tagit det rätta beslutet för din familj, men det fanns en tid då jag var din enda familj.

Jag var jätteglad över bilturen (precis som i början av vårt förhållande) tills vi kom fram till djurhemmet. Det luktade hund och katt, rädsla, och hopplöshet. Du skrev under lite papper och sa: "Jag vet att ni kommer att hitta ett fint hem till henne." Dom skakade sina huvuden och gav dig en ansträngd blick. Dom inser att för en medelålders hund, även med papper så är det nästan omöjligt. Du var tvungen att ansträngt rycka din sons händer från min päls medan han skrek: "Nej pappa!!! Snälla, låt dom inte ta min hund!"

Och du var orolig för honom, och vilken hemsk erfarenhet du precis gett honom angående lojalitet, vänskap och respekt för liv! Du gav mig en avskedsklapp på huvudet, undvek mina ögon, och artigt vägrade du ta mitt halsband och koppel med dig. Du hade en tid att passa, och nu har jag en också.

Efter att du gått sa de snälla flickorna att du säkert visste om att du skulle behöva lämna bort mig för flera månader sen men att du inte gjort några försök att hitta ett bra och mysigt hem. Dom skakade sina huvuden och sa: "Hur kunde du?">

Dom är så snälla mot oss som deras upptagna scheman tillåter. Dom matar oss, naturligtvis, men jag tappade aptiten för flera dagar sedan. I början då någon passerade min bur, pirrade det i magen och jag tänkte och hoppades att allt detta bara var en ond dröm och att du kommit tillbaka för att hämta mig, eller så hoppades jag att det var någon som brydde sig, någon som kunde rädda mig. När jag förstod att jag inte kunde konkurrera med den glädje de söta valparna visade så gav jag upp och satte mig i ett hörn och väntade.

Jag hörde fotsteg från korridoren när hon kom till mig i slutet av dagen, och jag följde henne snällt genom korridoren till ett annat rum. Ett obehagligt tyst och tomt rum. Hon satte mig på ett bord och smekte mina öron, och sa till mig att jag inte behövde oroa mig. Mitt hjärta dunkade av förväntan och spänning för vad som skulle hända, men det var också en känsla av lättnad. "Kärlekens fånge" hade nu nått slutet. Jag var orolig för henne, sådan är min natur. Bördan vägde tungt för henne, och det känner jag till, på samma vis som jag kände till alla dina sinnesstämningar. Försiktigt band hon ett band runt mina framben samtidigt som en tår föll längs hennes kind. Jag slickade hennes hand på samma vis som jag brukade trösta dig för många år sedan. Vant stack hon in nålen i min åder. När jag kände sticket och den kalla vätskan som for genom min kropp, la jag mig tröttsamt ner, såg in i hennes vänliga ögon och mumlade: "Hur kunde du?"
Kanske förstod hon mitt hundspråk för hon sa "Jag är så ledsen." Hon kramade mig, och förklarade snabbt att det var hennes jobb att se till att jag kom till en bättre plats, där jag aldrig mer skulle bli ignorerad, slagen, övergiven, eller behöva försvara mig själv - en plats med mycket kärlek och ljus, så väldigt annorlunda än den här platsen på jorden. Och med den sista lilla kraften jag hade försökte jag visa henne genom att vifta på svansen att mitt: "Hur kunde du?" inte var riktat mot henne. Det var dig, min älskade husse, jag tänkte på. Jag glömmer dig aldrig och kommer att vänta på dig i all framtid. Måtte alla i ditt liv fortsätta att visa dig så mycket lojalitet.

Några ord från författaren;

Om "Hur kunde du?" fått dig att gråta när du läste det, som det fick mig att göra när jag skrev det, därför att det är den sammansatta historien om miljoner av "ägda" husdjur som dör varje år i amerikanska och kanadensiska djurgårdar. Den som vill ha denna text är välkommen att använda den för ickekommersiellt bruk, så länge copyrighten respekteras. Hjälp oss att informera, på hemsidor, i tidningar, på djurgårdar och veterinärklinikernas anslagstavlor. Tala om att det beslut man tar att skaffa ett husdjur i familjen är ett viktigt beslut med ansvar för ett liv, att djur förtjänar vår kärlek och omtanke, att finna ett nytt hem för vårt husdjur är vårt ansvar och om vi behöver hjälp med omplacering finns goda råd och stöd att få hos olika djurskyddsföreningar. Att allt liv är värdefullt. Gör en insats för att stoppa dödandet och uppmuntra steriliserings- och kastreringskampanjer i avsikt att förhindra oönskade djur.


Hela denna vers får lov att spridas.Det är vad författaren vill.

Fyrbenta barnbarn behöver oxå barnvakt :)
Gomorron. nu måste jag ta mej i kragen och försöka skriva ner några rader. Här har det varit absolut bloggtorka. Förra veckan kantades av sorg,ilska, frustation och maktlöshet. Detta efter mordet på 7 årige Sami som blev brutalt knivmördad av sin pappa här i Umeå. Var är världen på väg? Hur kan något sådant hända?  Att ge sej på ett försvarslöst litet barn som inget ont gjort är ju det absolut värsta en människa kan göra.

Jag vill i alla fall tacka GillaRoffe och Stevie som länkade mitt inlägg om blomflugeutrotningen. Kram till er. Det har varit väldigt effektivt med massor av döda blomflugor.

Helgen som gått har jag ägnat åt två av mina fyrbenta barnbarn,. Bobby och Penny. Det har varit så härligt att ha dem här. Matte och husse har varit till Åsele på marknaden hela helgen. Det har blivit många och långa promenader och mycket mys. Det behövde jag. Tack för lånet Anna och Tobias.


Bobby

Penny


Idag går tvättmaskinerna på högfart. Det har varit trångt om tvättider men idag så fanns det äntligen. Vädret är si så där. Sol och moln tävlar  med varandra . Just nu är det 19 grader varmt. Ska även försöka hinna med att hälsa på lilla mormor en stund idag. Ja det var lite både ditten och datten. Ha det så gott och var rädda om er och varandra.

Jag håller på att utrota små äckliga flygfän

Äntligen har jag fåt bukt med de irriterande små äcklig krypen som kallas blomflugor. Hittade ett husmorstips på nätet.
2 delar ättika eller vinäger.
1 del vatten
Ett par droppar diskmedel
1-2 teskedar socker.
De eländiga krypen kan tydligen inte motstå lukten av denna blandning. Snacka om att vara effektivt. Jag gjorde iordning två glas. Ställde ett i vardagsrummet och ett i köket. Åkte iväg och hälsade på mormor. Då jag kom hem efter drygt en timme så var det massor med blomflugor i bägge glasen. Helt otroligt skönt. Jag tycker det är så bra att slippa använda en massa konstiga gifter för att bli av med sådant. Det ska hjälpa mot bananflugor och andra fruktflugor oxå.

Värmen fortsätter här. Är dock en del moln på himlen men varmt som i ......... ja ni vet. Får faktiskt lite skrivtorka men så får det då vara. Man måste ju ta tillvara på de vackra dagarna. Sommaren är ju inte så lång. Ha en toppendag alla därute i cyberrymden. Tjillevippen på er.

 

Rekommenderade Spelsajter hittar du här.

Det finns många olika alternativ då det gäller att spela BINGO på nätet. Man behöver inte spela om pengar utan kan även hitta alternativ där du får spela gratis. Vår granne vann 25 000 kr då hon spelade . Inte fy skam. Själv har jag provat spela gratisbingo men inte vunnit något. Innan du spelar så ta reda på mer om alla dessa spelsajter som finns. Om du vill spela  seriöst finns här en bra sida där du får veta allt om detta. De rekommenderar vad som är säkra spel. Deras motto är bla.
  • Vara enkel att förstå. Det skall vara lätt att spela.
  • Vara licensierade.
  • Ha ett gott rykte ibland sina spelare.
  • Ha en säker programvara.
Det finns även många andra spel på de spelhallar som de rekommenderar. Denna sida har funnits sedan 2004 . De kan oxå erbjuda speciella kampanjer för sina besökare. Du kan sitta hemma i lugn och ro när du spelar BINGO. Tänk bara på att välja med stor omsorg när du väljer ditt spel. Det gör du lättast genom att gå in på den här sajten. Det är så viktigt så man inte hamnar på fel ställe.
Lycka till

Dagens tips:)


Ett litet tips för oss som är lite mulliga :)

Nu vet jag varför jag är tjock. Mitt schampo rinner ner över hela kroppen när jag duschar & på flaskan står det " För extra volym & fyllnad"Nu byter jag till YES diskmedel. Där står " tar bort fett som annars är svår att få bort "

Badbomberna blev så bra så :)

Ännu en dag med värme. Lite moln har dykt upp på himlen men varmt är det. Inatt halv ett var det 23 grader ute. Det kallas ju för tropisk värme om det är över 21 grader dygnet runt. tur det är svalt i lägenheten. Tidigare i veckan så gjorde ju Ida badbomber här. Det var ganska gormigt men skoj. Fina och väldoftande blev de.

Stolt tjej beskådar sina badbomber.


Dags för provning då.

Ett spännande ögonblick blev det. Det fungerade utmärkt. Fräste på bra när den kom ner i vattnet.

Då det blev en massa torkade rosenblad kvar gjorde vi ett doftpotpurri. Rosenblad och kanel. Luktar helt underbart.

Nu väntar jag bara att det ska bli måndag så jag får åka iväg och fixa min onda tand. Det ska bli orotligt skönt kan jag lova. Har inga andra planer för dagen än att grilla ikväll. Umgås med min vän snabeldraken en sväng kanske men annars blir det bara lugnt. Ha en härlig lördag alla och hoppas solen lyser på er.

 

Vilken underbar dag.
Vilka härliga dagar det varit denna vecka. Sol, varmt och bad har det blivit. Bloggen har fått vila. Tandvärken håller i sej. Fanns ingen ledig tid föräns på måndag. Inte mycket att göra åt. I går kom mamma och hämtade mej och Ida. Det blev en heldag ute i deras sommarstuga och på stranden där. Äldsta dottern Annelii och hennes familj var oxå där. vi hade en helt underbar dag. 29 grader varmt i skuggan och bara sol, sol och sol så långt ögat kunde se.Så här vacker är utsikten från deras altan. Rakt ut mot havet.


Då vi fikat och surrat en stund for vi ner till stranden Piren som den kallas där till och med jag badade.
Amanda och Ida njuter av det varma vattnet.


Elias myser med mamma anneli som badmadrass.

Blöt sand är jätteskoj.

Bus i vatttnet.

Även mamma Anneli har roligt med den blöta sanden.

Dags för lunch och fikapaus då.

Amanda och Ida hittade vattensniglar som de tog väl hand om.

Goaste lilla mamma då.

Här kom båda föräldrarna med. Mamma dock lite mörk.

Två trötta tjejer efter en dags bad och lek.

Mamma skjutsade hem mej och Ida. Hon sprang hem då Jenny slutat jobba och då blev det soffan en stund för mej. Kan ju säga att man var ganska matt efter en hel dag i solen.Tack alla för en underbar dag. Hoppas det inte dröjer så länge tills nästa gång.

Jag steg upp halv fyra i morse. Ska lägga mej en stund och se om det går att sova lite. Ha det bäst och var rädda om er.


Tandvärk och väldoftande rosenblad.
Fy fasen så trött jag är idag. Halv tre i natt steg jag upp och gick ut på balkongen och satte mej. Då kom Lehna som inte heller kunde sova. Vi satt och surrade en stund innan vi kröp ner i våra sängar. I min säng låg Ida och snusade så gott. Jag somnade men vaknade kvart över fem och då var det sovit färdigt.

Tandvärk har jag så in i bomben. Bet sönder en tand i lördags. Försökte igår att få tag i en tandläkare som inte har semesterstängt. Det lyckades till slut. De skulle ringa upp under dagen men inget samtal kom så jag hoppas de ringer idag.

Ida hittade ju ett recept på badbomber igår. Där skulle man bla använda rosenblad. När hon kom hit igår kväll hade hon plockat massor av sådana som nu ligger här på torkning och doftar underbart gott.


Det tar ju några dar att torka dem så vi får se när vi kan göra bomberna då. Ska bli spännande. Just nu är det soligt och fint ute. Jag hoppas det förblir så under dagen. Ett tag såg det ut som det skulle bli regn men prognoserna har ändrats. Nu ska jag fylla på kaffemuggen och försöka bota tröttheten. Ha en underbar dag. Tjillevippen på er alla.

 

 

Hurra jag vann.......


Nu har det varit bloggtorka här ett par dar. Jag har passat på att njuta av det vackra vädret som tyvär inte har varit lika vackert idag. Jag är så glad idag. Jag har vunnit i tävlingen sim Gilla hade på sin blogg. Tycker absolut ni ska titta in hos henne. Där finns så mycket vackert att beskåda.

Det här fina skärpspännet har jag vunnit. Tack för det.


Nu sitter jag och väntar på Ida som ska komma på övernattning. Både mamma och pappa jobbar dag i morgon så då har vi mys här. Hoppas vi kommer oss ut på badstranden då. vi hade tänkt åka idag men då vart det kallt, molnigt och blåsigt. Vi ägnade eftermiddan till att göra en receptbok till Ida istället. Hon fick bara för sej att hon skulle göra en sådan. Bla skrev vi ut ett recept bå badbomber som vi ska försöka göra någon dag. Det ska bli spännande att se om vi lyckas. Jag ska hoppa in i duschen nu innan hon kommer. Ha det bäst och sköt om er alla.

En härlig dag på stranden.
Regnet det bara öser ner och jag blir så våt om både skor och strumpor lalalalalalalalala. Idag har himlen verkligen öppnat sej. Blixtar och dunder och störtregn. Det behövs ju lite regn oxå så det gör inget. Gårdagen var helt fantastisk. Jag tog med mej min snoriga skalle och cyklade ner till Ljumviken (badstranden) där jag avlöste Jenny när hon åkte till jobbet. Ida badade hela dagen. Dagen till ära hade hon köpt en ny badmadrass.


Soldyrkaren Jenny då som passade på att njuta av solen innan det var dags för jobb. Du ska vara försiktig med solen säger jag. Ja svarar hon och fortsätter sola.


Ida hittade små räkor. Funderade på Skagenröra men vi hoppade över det.


Glasspaus måste man ju ha på stranden eller hur?


Så lite bilder från omgivningen runt stranden.

Jag kom oxå med på ett hörn.


På hemvägen stannade vi till hos en kompis och fikade lite och plockade med oss lite rabarber. Så blev det middag och slapparstund i soffan. Så cyklad vi iväg och handllade lite. Då vi kom hem var vi ute på gården och spelade lite skojsigt spel ett tag sen kokkade jag rabarberkräm. På kvällen fick jag en smärre chock när jag tittade mej i spegeln. Jag är ju ingen soldyrkare precis så jag försöker hålla mej i skuggan. Satt med mina solglasögon hela tiden jag var ute. Jäkligt vacker är jag nu. Halva näsan är väldigt mörkbrun och övre halvan vit. Få nog köpa mej en flaska brun utan sol :)

Idag tvättar jag och Ida virkar. Hon har sovit här inatt. Nu är det lunchdax. Ha en underbar fredag alla.