Det hjälpte att efterlysa den Gule :)


Måste bara fåsäga tack till er som skickat solstrålar. Det lönade sej att be om detta.
Så här såg det ju ut i morse.

Plötsligt såg jag något som lyste.

Molnen börjar skingras.

Just nu ser det ut så här och jag hoppas det förblir så en stund.

Jag säger bara Tackelitack och Bamsekram till er alla.

Den där Gula Runda efterlyses

 


Gomorron på er. Någon som vet var solen och värmen tagit väge??????????????????????? Kan ju bara konstatera att här är den då inte. Så här ser det ut där uppe idag.

Det är 8 grader, blåser och riktigt tråkväder.  Morsdag blev en bra dag. Några av döttrarna var här på söndagskvällen och grattade mej. Lehna hade gjort en supergod tårta medans jag var borta. Presenter fick jag oxå:) Tack goungar för det. Vi tittade på Mästarnas Mästare och blev så glada att Stenis vann. Han är ju så mysig den karln. Tom Ida gillar honom skarpt.

Den lilla fröken sov över här. Jag följde henne till skolan på måndagsmorgonen. Hann bara hem så däckade jag. Började må fruktansvärt illa och fick världens huvudvärk. Blir faktiskt lite orolig då jag vet att blodtrycket är så högt. Jag sov i stort sett hela dagen. Försökte vara uppe någon stund men fick vackert krypa tillbaks till sängen.

Idag känns det bättre. Känner mej fortfarande alldeles matt men har inte lika ont i skallen. Nu är det bara solen som fattas. Kanske man skulle bli på bättre humör då. Bara att hålla tummarna att den hittar hit. Är det någon som har en stråle att skicka så gör gärna det:)

Dags för duschen nu , sen ska jag umgås med min vän Snabeldraken tänkte jag. Tror han känner sej sällskapsjuk.
Ha en bra tisdag och var rädda om er.

Bli medlem på GratisBio.se och få poäng för allt du gör på nätet!Våra Arslen.Det finns en ny studie om hur kvinnor upplever sina arslen. Resultaten var ganska intressanta för 30% av kvinnorna anser att deras arslen är för feta. 10% av kvinnorna anser att deras arslen är för magra. Resterande 60% säger att de inte bryr sig, de älskar honom, han är en bra människa och att de inte skulle byta ut honom för allt i världen ... :)

Så finner du inre frid.


En läkare på morgon-TV förklarade hur man finner inre frid. Det är att avsluta det man påbörjat.
Så jag såg mig omkring i huset och började med saker som jag ännu inte avslutat, avslutade en flaska Gin, tömde den påbörjade flaschkan Baileys, en pava Råm, ett pås shipps, ½ kladkak ohc enassk ckohldad. du sha bar a veeta hurr jekkla brar ja måR nu. VA snell å snikka de hervidaer til de somm behovre innner frii takc

Grattis på Morsdag alla Mammor.

Grattis på Morsdag älskade lilla mamma.
Tänk om det bara kunde vara lite roligare väder. Himlen är grå och det blåser så kaltt så fy faseen. Vars är värmen? Om någon känner den så skicka gärna hit lite. Det skulle sitta fint. I dag ska jag och min bror. gratta mamma hos mormor. Vi är ju så många och alla ska till alla. Lättare då att göra så. Mina döttrar kommer hit ikväll.

I går kväll skulle jag titta på Kvällen är din. Kom på det när det var tio minuter kvar av programmet. Skiit vad sur jag blev då. Måste komma ihåg att det är Final i Mästarnas Mästare ikväll för det tänker jag inte missa. Ida ska sova här och hon gillar oxå det programmet så det får bli vårt kvällsmys. Det är ganska festligt, hon är 9 år och har fastnat för Stenmark. Hon hejar hej vilt på honom.

Jag fick ett gulligt mms igårkväll av Annelii. Amanda hade fått prova på och rida. Hon är ju så jätteallergisk lillgumman men det hade gått bra. Hon hade sagt "om jag inte är allergiks när jag blir stor ska jag ha 30 hästar". Kan tänka mej att hov var lycklig som bara den. Hon älskar ju djur så mycket.


Jag undrar om Heta Linjen finns kvar? Då kanske man skulle kunna ringa dit och beställa lite värme :) Nu dags för lite mera kaffe. Ha en härlig dag alla och var rädda om er.


Bli medlem på GratisBio.se och få poäng för allt du gör på nätet!Pepsodent anti-ageÄr jag. Klicka på bilden så får du veta mer om Buzzador eller följ denna länkhttp://www.buzzador.com?refstr=attigrib〈=SE Har nu fått glädjen att var med i kampanjen Pepsodent anti-age. Här på Pepsodents hemsida kan du läsa mer om detta. Pepsodent ant-age är den första tandkrämen som hjälper till att motverka fem ålderstecken i munnen.

  • Erosion av tandemaljen
  • Förlorad vithet
  • Tandköttsproblem
  • Uppdraget tandkött
  • Ilande tänder
I går var jag så och hämtade mitt paket som innehöll allt detta.

Så nu blir det buzzning här hemma någon kväll framöver. Då får vännerna komma och prova på den nya tandkrämen. Vill du oxå bli en Buzzador? Då kan du gå in på den här länken och Registrera dej. https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1〈=SE&refstr=attigrib
Ha det gott.

Titta så söta vi är :)


Några rader så här på kvällskvisten. Det har regnat hela kvällen och är verkligen tråkväder. Har bara latat mej. Även pratat bort lite av kvällen i telefon med tre av döttrarna. Så trevligt så.

Fick ett mms av äldsta dottern Annelii i eftermiddag. Jag blev så jätteglad. Det är mina sötnosar Amanda och Elias. De har varit och handlat examenskläder idag. Sessan Amanda har ju sin första skolavslutning nu. Så spännande det ska vara för henne. Skulle så gärna åka upp till vindeln och vara med. Oturligt nog är det dagen före Lehna tar studenten och då har jag massor att göra.

Tror jag måste ta ett snack med Skolan i Vindeln och säga att de får vackert flytta avslutningen till en annan dag. Tror ni de ger sej? :)
Här är de ialla fall mina älskade småtroll.


Jag ska i alla fall åka upp till Vindeln några dar i sommar och rå om dem. Nu blir det soffläge och tv en stund innan sängen kallar.
Natti natti och suss gott. Bamsekramar till er alla :)

Mjölkmaskinen :)En bonde beställer en högteknologisk mjölkningsmaskin och när den levereras slumpar det sig så att hans fru är bortrest.
Bonden bestämmer sig därför för att testa maskinen på sig själv först. Han för in snoppen i utrustningen och trycker på startknappen. Maskinen gör ett bra jobb och han har det minst lika trevligt som när frugan är i farten.
Men när han är färdig kan han inte ta bort maskinen. Han tittar i manualen, men utan att hitta något som kan hjälpa honom. Han trycker på varenda knapp, men det enda som händer är att maskinen skakar, klämmer och suger mer eller mindre.
Till sist bestämmer han sig för att ringa upp tillverkaren.
- Ja, hallå, jag har just köpt en mjölkningsmaskin av er. Den är jättebra, men jag undrar hur man gör för att ta av den från kornas spenar.
- Inga problem, maskinen är programmerad så att den automatiskt släpper taget när den har samlat ihop två liter mjölk!

Vi hann nästan undan regnet.Fredag hela dagen. Idag har jag och Lehna varit in till stora staden. Nu är studentplakatet beställt . Det fick hon naturligtvis inte se. Studentklänningen är inhandlad. Studentmössan fick hon hem i mars. Så tjusigt så. Lehna shoppade lite annat smått och gott. Klicka på hennes namn så kommer ni till hennes blogg och ser vad hon. shoppat.

Precis då hon skulle ta kort small hennes kamera. Slut kamera kvar. Jäkla skiit. Det blev att fota med telen istället. Då vi åkte hängde regnet i luften. Vi klarade oss från det blöta till ca femton minuter innan vi skulle åka hem. Då öppnade sig himlen.
Själv har jag inhandlat ett par skor.

Samt en fotlänk. Har haft samma i så många somrar men den har kommit bort i flytten. Hittade en då till slut som jag fastnade för.

Lunchen intog vi i Umeå. Hungernerven började rycka och dra. Mätta och belåtna fortsatte vi vår leta grejortur. Lehna skulle köpa skor men hittade inte dem hon ville ha. Hon får göra ett nytt försök någon annan dag. Nu ska jag njuta av mitt kaffe. Var så förbaskat kaffesugen då vi kom hem. Ha en bra fortsättning på denna fredag.

Bli medlem på GratisBio.se och få poäng för allt du gör på nätet!Det gäller att tolka allt på rätt sätt :)

Kropp och hälsa - frågor och svar

Fråga: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre?
Svar: Definitivt inte! När du tränar en muskel, blir den större. Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en stor mage.

 

Fråga: Är simning bra för figuren?
Svar: Tja, se på valar

 

Fråga: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet,stämmer det?
Svar: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under livet. Kasta inte bort dem på träning!! Genom träning slår hjärtat snabbare, och du förkortar livet! Vill du leva längre? Ta dig en tupplur!

 

Fråga: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer frukt och grönsaker?
Svar: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko? Gräs. Och vad är det? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker!

 

Fråga: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker?
Svar: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin. Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger allt..........

 

Fråga: Är choklad osund?
Svar: Är du tokig? Kakaobönor=bönor och bönor, linser o dyl är vansinnigt nyttigt, det vet alla, eller hur? Det är den bästa "feel-good"-maten man kan få!!

 

Fråga: Är det viktigt att vara i god form?
Svar: Rund är en form, så god som någon!

Grattis mina älskade småtroll :)


Säger vi idag till våra älskade småtroll tvillingarna Victor och Jonthan som fyller 9 år. Vi hörs ju ikväll. Mormor älskar er.


Här blåser det som faen idag oxå. Har varit på prommis. Var först med Ida till skolan sen vandrade jag vidare. Det är sol. inte ett moln på himlen och 13 grader varmt i skuggan. Jag hade behövt vantar på mej. Var alldeles stel om händerna när jag kom hem.

Tänker fortsätta berätta lite om min skolresa. Då vi skulle ha slöjd i årskurs tre fick vi promener iväg till Kyskskolan. Det var långt att gå. Det fanns ju inga skolskjutsar då. Jobbigt när det var kallt eller regnade. Kyrksolan ligger vid vår kyrka. Det kanske hörs av namnet. Idag används den av konstnärer.


Sen gick då färden till Centralskolan. Det var egnetligen bara för högstadeielever. Vi var så många fyror det året så vi var två klasser som fick börja där. Jisses var rädda vi var för alla stora elever fårn början. Man stod och tryckte mot husvägggen och tordes inte röra sej ur fläcken. Som tur var insåg vi att de var inte så farliga. Vi gick ju i skolan även på lördagarna. Tror det var i sjunde klass som vi blev befriade från detta. Här gick jag från årskurs fyra till årskurs nio. Det är ganska festligt för några av mina döttrar har haft samma lärare som jag själv en gång hade.


Senare döptes skolan om till Skärgårdsskolan och idag heter den Storsjöskolan. Det är idag en F-9 skola så här går nu Ida i årskurs 2. Här har vi även vårt stora fina Bibliotek. 2012 tas denna skola ur bruk. De håller nu på att bygga en ny skola bara en liten bit därifrån. Kommer nog att kännas lite konstigt. Den har ju alltid funnits där.
Lite mer om mitt Holmsund kommer i ett annat inlägg.

Ha en bra dag och håll i hatten.

Bli medlem på GratisBio.se och få poäng för allt du gör på nätet!Mina första skolår :)


Så har stormen satt igång igen. Nu får det banne mej ge sej med detta blåsande. Nu är i alla fall mormor klippt. Jag cyklade en lite extra sväng när jag for hem och hamnade här utanför. Lövöskola. Skolan där jag mina första tre år. ¤ av mina döttrar har oxå gått där. Idag används det av förskolan som det heter. Man får ju inte säga dagis längre.

När jag var barn fanns det inga staket inne på skolgården. Men då det är småbarn där är det ju ett måste. Det var grus, gräs och massor med träd. Vi lekte ofta där på kvällarna oxå. vi var många som bodde väldigt nära. Det fanns ingen matsal utan äta fick vi göra på en närliggande skola Sandviksskolan. Där gick mellanstadieeleverna.

Vi fick ställa oss i ordentliga led och promenera dit. Det var en liten smal grusväg på några 100 meter. Efter den vägen stod en del gamla hus oxå likvagnsboden som vi sa. Där var en springa mellan dörrarna så man kunde se in. Oj vad vi sprnag fort förbi. På kvällarna var vi ofta där runt omkring och lekte. Det var ju både kusligt och spännande.

Det här är roten på en gammal, gammal tall. Den står fortfarande kvar på skolgården. Då vi var barn tyckte vi den var så stor. Där lekte vi oxå mycket och hade denna rot som skattgömma. Det är en ganska djup skåra där i mitten som det rymdes både det ena och det andra.


Kan oxå berätta att vi hade ingen gympasal i skolan. Vi fick hålla till i klassrummet. I vårt klassrum hade vi en gammal tramporgel. Flickorna fick byta om framför orgeln och pojkarna bakom. Där drog vi på oss de stiliga blå gympadräkterna och de vita sockeplasten:) Det gick bra det oxå. I tredje klass fick vi börja använda oss av sporthallen. Undrar än idag varför vi inte fick vara där tidigare.
Det var lite om mina första skolår.
Kramelikram

Bor vi i Sverige eller???????


Jag är svensk och jag vill kunna sjunga vår Nationalsång utan att bli kallad för rasist. Vi måste vara ett av de få länder där man inte får sjunga sin nationalsång.

Här har det alltid sjungits den på skolavslutningarna. Herregud  vi bor ju i Sverige, vi måste väl få fira vårt land utan att det skall kallas för rasism. Jag har själv jobbat med många invandrare men aldrig hört någon sagt ett ord om att vi skulle vara rasister för detta så vars kommer det ifrån kan man ju undra.

Jag minns så väl en händelse för några år sedan. Det var en grabb som hade en keps med svenska flaggan på. Han skulle inte få vara med på skolfotot om han inte tog av sin keps. Så undrar folk varför det finns så mycket rasism. Sådant bäddar ju för att våra ungar ska bli rasister.

Här har jag en uppmaning till er alla som vill fira vårt land.

UPPMANAR ALLA ATT 6:e JUNI PÅ NATIONALDAGEN KL.12.00 GÅ UT Å SJUNG VÅR NATIONALSÅNG PÅ GATOR & TORG I PROTEST MOT ATT DEN EJ FÅR SJUNGAS I SKOLORNA PÅ AVSLUTNINGEN.... VÅR NATIONALSÅNG ÄR INTE RASISTISK. ÄR DU EN MES ELLER VÅGAR DU KOPIERA DETTA OCH VARA MED OCH KÄMPA ?? JAG TÖRS!!!

Jag är så glad att jag är SVENSK.


Inte lätt att hitta felet.


Gomorron alla. Måste få fråga om någon därute använt sej av virusprogrammet PC tools? Köpte det till Lehnas dator vilket visade sej vara en katastrof. Hon började få blåskärmar och datorn stängdes av stup i kvarten. Det var många som gissade på alla möjliga fel. Allt från trasigt nätverkskort till att måsta installera om Windows. Jag satte mej och letade runt på nätet och kom fram till att det nog berodde på detta program. Hon avinstallerade det och sen har datorn fungerat klockrent. Datorn är ju ny så då vill man att den ska fungera. Vilket hemskt väder vi hade här igår. Det stormade så in i bomben och regnade stundvis. På eftermiddagen kom solen fram men blåsten höll i sig. Nu är det sol 14 grader varmt och blåser bara lite. Igår var jag och dotra ute och åt lunch. Efter det gick vi upp till mormor som jag skulle klippa. Hon var inte pigg så klippningen fick vi hoppa över. Mor och far kom oxå dit. De hade med sej en stor kasse rabarber. Mums. Tack för dem.  På kvällen hade vi midddagsgäster här. Jenny, Ida och Emelie. Det hade beställts Tacos och så fick det bli. Tror vi drabbade av matkoma allihopa efter det.

Sen blev det lite tv tittande och surr. Ida hade matteläxa som hon gjorde. De gick hem vid halv nio och då var jag så förbaskat trött så det fick bli soffläge där jag fastnade framför tv:n. Idag ska jag göra ett nytt försök .att få mormors hår klippt. Tjugo över ett ska jag hämta Ida på skolan oxå kommer storasyster Emelie hit och ska äta middag med oss då Jenny och Daniel jobbar i kväll. Nu blir det en kaffesluring till sen lite hushållsvård. Ha en härlig dag och var rädda om er.

Bli medlem på GratisBio.se och få poäng för allt du gör på nätet!Lite grönt har vi i alla fall fått.


Vilket konstigt väder vi haft idag. Gick med Ida till skolan i morse, då blåste det av bara den. Som tur var varma vindar. Så kom solen med hela sin charm för att snabbt skymmas av alla mörka moln. Precis då jag skulle ge mej ut började det spöregna. Så kom solen igen. Tack för det. Ikväll är jag bara så lat. Har suttit ute på balkongen en stund. Tog några bilder då. Det har ju faktiskt blivit grönt här oxå. så här ser det ut om jag tittar till vänster från balkongen.


På höger sida har vi denna vackra utsikt. Tåg, tåg och åter tåg. Byggnaden ni ser är vårt Servicehus där min mormor bor. Nära och bra. Där har vi oxå Vårdcentral, Folktandvård och Sjukgymnast. Där på baksidan har vi vårt lilla centrum med banker, kiosk och spelbod, konsum, apotek och pizzerior. Det finns tre pizzerior i den här byhålan.


Lite grönska då. Oxå till vänster.


I morgon skall jag iväg och klippa min mormor. Då får de lyfta upp henne från sängen och sätta henne i rullstolen. Lite bökigt är det , men det brukar gå bra. Nu börjar En unge i minuten på tv. Jag brukar titta på det så tills vidare säger jag Ha en fortsatt bra kväll. Bamsekramar till er alla.
PS. Inget sånt tv program ikväll upptäckte jag just. Skiit oxå.
DS

Så vackra skålar.

Jag är med och tävlar om dessa vackra skålar och en matchande duk hos Hem och Drömmar Titta in till henne och var med och tävla du oxå.

Nu är det bara att hoppas på Fru fortuna.
Kram

Hur ska man tyda Bibeln?Tänk så härligt. Idag kan vi gå ut utan att blåsa bort. Det gillas skarpt. Gårdagen vart en riktig flängdag. Var och hälsade på min mormor först. Cyklade sedan iväg till loppisen som naturligtvis hade stängt. Öppnar igen den 4/6. Det var ju så typiskt. Sedan blev det Konsum då för att fylla på förråden lite. Väl hemma blev lite stickande. På aftonkvisten ringde jag min väninna so jag segentligen skulle ut och roa mej med. Vi bestämde oss för att åtminstone gå ut och äta. Sagt och gjort så blev det. Över två timmar satt vi och åt surrade och hade bara trevligt.
Väl hemkommen blev det lite mer stickande. Tittade på Kvällen är din och naturligtvis blödig som man är så kom ju tårarna. Tycker det är så bra det programmet. Så blev det lite slötittande på tv, dator och stickning innan jag till slut masade mej isäng vid halv ett.  Nu väntar jag på hyrsevärden. Han ville ju låna min lägenhet idag för visning då fastigheten är ute till försäljning.
Detta hittade jag och måste bara lägga in det här. Skrattade gott. Man kan ju tyda bibeln på olika sätt .

Ha en skön söndag och var rädda om er. Bamsekramar.

 

 

Faen vad jag fryser.Faen vad jag fryser idag. Det är tio grader varmt ute men blåser som bara den. Riktigt kalla ishavsvindar. Tur att solen tittar fram. I går färgade jag håret. Jag köpte en färg som blir mörkt röd. Har använt den förut och resultatet brukar alltid bli bra. Höll på att dåna av då det var klart. Tittade mej i spegeln och håret var en jlust röd konstig ton. Kastade mej på cykeln och åkte till konsum. De hade inte mycket att välja på så det fick bli svart istället. Har välsdigt svårt att fastna på bild men så här blev det.

Ingen Big Bang har det blivit än. Vilken jäkla tur. Vill ju gärna hinna använda mina nya kläder först. Idag blir det besök hos goa lilla mormor men först ska jag ta en sväng på loppisen och se om de har några nyheter där. Även om man inte handlar något är det ju skoj att titta. Sen får vi se vad dagen har att bjuda på. Det var meningen att jag och min väninna skulle gå ut och roa oss ikväll, men jag har så ont i ryggen och ett knä så det får bli någon annan gång. Min hyresvärd ringde just och ville låna lägenheten i morgon. Fastigheterna här är ute till försäljning och de ska visning. Visst ska väl det går bra. Inga problem med det. Ha nu en underbar lördag och var rädda om er.

Shoppingtur i Umeå :)Fredag är kommen och det är strålande vackert väder ute. Har just kommit hem efter att ha följt Ida till skolan. Passade på att ta mej en prommis. Det var så skönt att röra på fläsket lite. I går åkte jag, Jenny och Ida in till stora staden Umeå för att shoppa lite. Fick ju som jag skrev tidigare presentkort på Lindex i födelsedagspresent.
Den här söta toppen fastnade jag för.

Likaså denna.

Tröjan här blev jaag kär i på en gång.

Ett par byxor blev det oxå.

Så denna väska då. Har bara svarta så jag tänkte försöka mej på något annat.

Till slut blev det hårfärg.

Efter detta gick vi iväg och köpte mjukglass.  Så kom Lehna från skolan och mötte upp oss på stan. Kände då att jag inte orkade sätta igång med någon middag när vi skulle komma hem så det fick bli onyttig mat på Max istället. tur att vi bestämde oss för det. Jag var helt slut när vi kom hem.
Måste få visa min vackra blomkrukor. Dessa kommer från min mormor och morfar och jag minns dem sen jag var barn. Jag har 9 stycken i olika storlekar.

Så till slut ett par bilder på tröjan jag håller på att sticka. Bakstycket är klart och framstycket på gång.

Nu sitter jag med färgen i håret och väntar med spänning på resultatet. Sedan blir det nog lite fredagsstädning.
Nu återstår det bara att se om jorden går under i morgon. Ha en härlig fredag. Bamsekramar från mej till dej.

Bara för att.......

♥♥♥˙·٠•● Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●•٠·˙♥♥♥
Fast jag inte gråter behöver det inte betyda att jag inte är ledsen.
Bara för att jag skrattar behöver jag inte vara glad.
Bara för att jag inte ber om nåt, betyder inte att jag inte önskar mig.
Även om jag kan verkar stark och säker, är det inte säkert att jag är det.
Det kanske verkar som att jag hittar, fast jag kanske egentligen är totalt vilse.
Allt är inte alltid vad det ser ut att vara.
♥♥♥˙·٠•● Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●•٠·˙♥♥♥

Nya Rön. Varning för is.


Visste ni att

Vodka & is förstör njuren.
Rom & is förstör levern.
Whiskey & is förstör hjärtat.
Gin & is förstör hjärnan.
Coca cola och is förstör tänderna.

Den där jävla ISEN är ju livsfarlig!! Varna alla du känner.

Har du provat på att spela casino online?Har du någon gång provat på att spela casino på nätet? själv har jag ingen erfarehet av det men jag har vänner som spelat och vunnit en hel del pengar. Det gäller att hitta det rätta spelet. Något du kan lita på och känna dej trygg med.
online casino Detta funnits sedan 2005 och har blivit en av de ledande casinoguiderna på nätet. Här kan du få all hjälp du behöver när du vill spela. Du kanske undrar om du kan lite på detta att spela på nätet ex. Dessa frågor och mycket mera får du reda på här. Tveka inte utan lär dej först vad som är bra innen du börjar spela.
Det mest kända casinospelet är Roulette Här kan du läsa allt om de olika sortes spel som finns. Det finns nämligen flera versioner av detta.
Ta chansen och ta reda på allt du vill veta om spelande på nätet innan du börjar. Klicka på länkarna ovan så kommer du rätt på en gång.
Lycka till

Ett år äldre då :)Hejsan hoppsan denna soliga dag. Just nu visara´termometern på 13,8 grader i skuggan. Hjärtligt tack för alla gratulationer i går. Det värmde. Det blev en bra dag. Presenter fick jag oxå:) Fick bla presentkort på Lindex. Det sitter bra. Behöver verkligen inhandla lite nytt för sommaren.  Två jättefinaa halsband fick jag oxå. De är handgjorda och betyder extra mycket. Det är mamman till en av Jennys kompisar som gjort dem. Tråkigt nog dog hon i cancer för ett par veckor sedan. De ska jag bevara extra väl. Så fick jag pengar, det är inte heller fel. Halsbandet till höger är gjort av glas. Blommorna hade Ida plockat. Tack alla för uppvaktningen. Så roligt när ni kommer.

Här kan ni titta in och se några härliga sommarbilder. Det är hos min dotter Lehna http://lehnal.blogg.se/ Hon har fullt upp nu med att räkna ner dagarna till studenten. Vi har börjat planer så smått inför detta. Hon har ialla fall bestämt att hon inte ska gå på balen. De har tydligen andra trevligheter på gång :) Nu ska jag ta hand om disken från gårdagen. Var så förbaskat trött i går kväll så den fick stå. Ha en härlig dag och var rädda om er.
Bamsekramar från mej.

Allt känns så fel idag.Gomorron alla. Idag har vi riktigt ruskväder här. Himlen är grå och det duggregnar till och från. Kallt är det oxå. Jag bjuder på kaffe och tårta så det är bara att ta för sej. Det känns så konstigt att fira denna födelsedag. Men det ska ju genomlevas det oxå. Inget är ju sej likt här, men livet måste gå vidare ändå. Såna här dar känns det bara så tungt. I vilket fall som helst hoppas jag ni vill dela min tårta med mej. Ha en bra dag alla och massor med kramar från mej.


Regnet det bara öser ner lalalalalala


Nog är det måndag alltid. Kom just hem efter en blöt cykeltur. Har haft en fröken Ida på övernattning så jag cyklade med henne till skolan.  Grattis säger jag tilll Finland och Grattis Sverige till silvret. Jag blir så irriterad på alla som svär och lever rövare över hur dåligt de spelade. De är ju ända andra bäst i värlede och det är väl inte fy skam. Idag ska jag försöka baka lite. Vi har fyllemånad här. I morgon fyller jag och min brorson år. På onsdag fyller min brors fru år. Den 26 fyller mina barnbarn tvillingarna Jonthan och Victor 9 år så är det då till slut morsdag. Det blir mycket tårta. Det får bli mycket raska promenader. Har fotat lite här hemma i helgen. Lägger in Klickbilder annars blir det väl flera sidor.

Lite från vårt kök.

Hallen

Här sover jag och har mitt lilla minikontor. Måste bara inhandla något att sätta på väggarna där.

Vardagsrummet då.


Balkongen då. Där ska det upp ett par balkonglådor med blomster oxå. Även grillen får plats.


I det bortre huset på denna bild bor Ida. hon kan står här på balkongen och pårata med mamma och pappa. Nära att springa över gräsmattan

Lehnas rum är privat så det har jag inte fotat . Ej heller badrummet. Ja det var lite från vårt nya hem. hoppas ni haft en bra helg och får en bra måndag. Ha det bäst.

Grattis Säger vi idag till Eric och Sverige.
Grattis Eric och Sverige. De vart ju väldigt spännande.Idag är jag trött som bara den. Det blev sent inatt. Klockan var nästan två innan jag kom isäng. Mulet är det här idag men inte samma eländiga blåst som igår. Hade behövt vantar när jag cyklade iväg till mormor. Hon blev som vanligt jätteglad när jag kom.  Till middag gjorde jag helstekt fläskfilé i ugnen. Det blev så gott så.

Gjorde en smuldegspaj med blåbär som vi skulle ha på kvällen när vi bänkade oss i tvsoffan.

Maria,Jenny och Ida kom och gjorde oss sällskap. Här sitter Maria, Lehna och är djupt försjukna i sina telefoner. Ida då, som vanligt kreativ. Hon virkar katthalsband.

Sttackars lilla Jenny(Idas mamma) tyckte hon blivit så fet efter hon varit här hos mamma och svullat blåsbärspaj:)

Värdinnan själv kom oxå med på bild :)

Det blev lite mörka bilder. De fotade med mobilen här, men vad gör väl det ? Huvudsaken att vi hade trevligt.
Måtta och belåtna kollade vi på festivalen. Det blev en lång och spännande kväll innan det var klart. Då Jenny och Ida skulle gå hem var Lilla fröken så trött så hon sov över här. Nu ligger hon i soffan och tittar på barnprogram och äter frukost. Lehna sover och själv försöker jag vakna till med massor av kaffe :) Nu ska jag gå och hålla Ida sällskap en stund. Ha en härlig söndag. Tjillevippen på er alla.

Shaaaaake it :)Idag vill jag börja med att säga Stort Grattis till Ingela. Önskar dej en underbar dag och skickar dej en blomsterhälsning.

Grattis oxå till Tre kronor som vann matchen igår och gick till final. Det blir en riktig ryasre på söndag då när de möter Finland. Det blåser kallt här idag. Som vanligt när det är helg så stormar det. Trist tycker jag. Mor och far var just hit med lite rullströmming. Får väl trösta mej med det. Tur det är sol. jag ska åka och hälsa på min goa lilla mormor idag. Ikväll blir det att bänka sej framför tv:n och heja på Eric.
Jag har hittat det optimala verktyget för attt få bort gäddhänget på armarna så nu jäklar ska det skakas.

Ni måste bara titta på det här klippet :) Gör inte detta verka så vete väl faen vad man ska göra

Ha en riktigt bra lördag och var rädda om er.

Fredagen den trettonde, oj då.

 Gomorron, eller jag ska kanske säga god förmiddag. Sista dagarna har jag mått skit. Tor och Oden har bott i min skalle och verkligen visat att de lever. Vet inte om det är blodtrycket som spökat. Snorig och nysig oxå. Det är så mycket pollen ute nu. Det jobbiga med denna allergi är att jag blir så fruktansvärt trött. Kan sitta och somna. Idag är skallebangen borta men näsan rinner. Det får den gärna göra bara jag får ha skallen i behåll. Det har regnat lite på morgonen. Toppen , för det behövs. Grattis säger jag till Eric Saade som gick vidare till finalen i går kväll. Det vart lite pirrigt på slutet så det bara var en plats kvar. I Umeå har vi vår egen Eric Saade .De heter likadant och skulle utseendemässigt kunna tas för bröder  Det här måste ni bara se. http://www.vk.se/Article.jsp?article=443789
Det sägs ju att alla har en dubbelgångare och här stämmer det då till punkt och pricka.
Igår kväll fick jag ett mms av min dotter i Vindeln. Mina älskade småtroll Amanda och Elias hade fått en härlig överraskning. De har önskat sej en studsmatta länge och nu stod den plötsligt där. Jag kan riktigt se deras glittrande lyckliga ögon framför mej :)


Skiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit nu spillde jag kaffe på mobilen. Inte bra. Aja, det är ju Fredagen den trettonde så nåt ska väl hända. Hoppas bara att det räcker med den fadäsen.( 5 minuter senare) har jag torkat telefonenm fri från kaffe. Det vart inte så farligt. Phu vilken tur. Dags att ta mej i kragen nu och svara på alla kommentarer. Det har blivit lite dåligt med det de senaste dagarna. Ha en underbar fortsättning på fredagen och var rädda om er.

Ögonlaser.


Då jag växte upp var jag så närsynt och hade brytningsfel. Glasögon som alltid kändes vara till besvär. På vintern imma och på sommaren svettigt under glasögonen. Idag är det många som fixar synfelen med Ögonlaser med goda resultat.
Tänk om det funnits förr. Har själv bekanta som gjort denna Ögonlaser behandling och är supernöjda. Man behöver inte sövas. Ingreppet är i stort sätt smärtfritt och över på några minuter. Du får gå hem samma dag och slipper lång konvalecenttid.. Är du less på att ständigt använda dina glasögon så undersök vad Ögonlaser skulle innebära för just dej. Det är ju inte billigt med glasögon eller linser heller. Bara att välja bågar kan ju vara jobbigt. Ett gott råd, gå in på Ögonlaser och läs mer om de olika metoderna som finns för detta.

Vad har barnen gjort för ont?????????


Vilket underbart väder vi har. Det är redan 13 grader varmt i skuggan. solen lyser från en molnfri himmel. Hurra vad skönt. Mindre glad blir man när man läser sånt här.

Knattar avstängda efter fotbollsbråk

Hela laget avstängt efter att föräldrar bråkat med domaren. Är det massbestraffning eller vad. Herregud de är 8 år. Hur ska det kännas för de barnen vars föräldrar ställt till detta. Vad gör de barnen i laget vars föräldrar inte varit inblandade. Börjar de hata sin lagkamrater? Barn kan ju som vi alla vet vara fruktansvärt onda. Nej förbjud dessa föräldrar att vistas på matcherna om de inte kan sköta sej istället.
Idag har jag tvättstugan. Känns så bra så i detta vackra väder.  Nu kffe och svara på lite kommentarer. Tlls vi hörs så får ni ha en underbar dag. Glöm inte att skydda er från solens farliga strålar.

 


Förbannde sommarplåga.Jag har suttit ute på balkongen en stund ikväll. Plötsligt börjar det välbekanta ljudet av de förbaskade myggorna surra runt skallen. Me don´t like. Undrar om det ska bli en myggsommar i år. Med tanke på att jag bor på andra våningen där detannars inte brukar vara så myggigt. Länge sedan de var i farten så tidigt.
Glömde skriva i förra inlägget att jag uppdaterat Receptbloggen med lite gosaker ikväll. Titta gärna in och ta del av det goda. Natti,natti och suss gott.

Helgen som gått :)


Så har snart denna måndag blåst iväg. Helgen har varit ganska datafri här. Ida har varit och håliit mormor i gång. Jag är fortfarande förkyld, men inte sjuk. Det blev ju att ta fram sygrejorna i fredagskväll då. Denna gång skulle det sys en väska. Fortfarande utan symaskin så är det bara att sy för hands.  Jag lägger in några klickbilder här.
Ida klippte fyra såna här delar.      De syddes ihop tilll två sidostyckenstycken.   Stoppningsmaterilal fanns hemma.

Så det färdiga resultatet då
På lördag mellan all syning for vi på loppmarknad. Där fanns mycket skoj. det här inhandlade Ida. Bara grejor som man absolut behöver :) 50 kronor blev det.
Själv köpte jag de här. De låg i kartongen och var oanvända. 10 kronor kostade de.
På kvällen ahde vi tänkt grille men det blåste så förbannat så det fick bli spisen istället.
Sen bjöd Ida på efterrätt. Ugnsfriterade bananer med glass. Gissa om det var gott. Här jobbar hon andäktigt.


Så här fint serverade hon sin efterrätt.
.

Mätta och belåtna intog vi soffan sedan och tittade på Hitta Nemo och så blev det förstås en massa lördagsgodis.
Söndagsmorgon var det så dags att motioner mormor. vi var ute på gården och spelade en och en halv timme. Jag kan lova att det kändes i både armar och ben :)


Det var lite av helgen som gått. Har även planterat blommorna och hängt upp dem på balkongen. Idag är det storstäd av sovrummet. Så härligt att få hänga ut allt från sängen och bädda rent. Jag har varit och hälsat på min goa lilla mormor idag oxå. Hon var inte alls pigg idag. Hostade så hemskt. Inte roligt att höra. En till som hostar är Lehna. Hon har hostat en vecka nu. Riktigt hemsk skrällhosta. Värst är det på nätterna. Verkar inte vilja ge med sej trots medikamenter. Snart är det middagsdags. Här blir det ugnsstekt falukorv med kokt potatis och sallad. Ha det bäst och en trevlig fortsättning på måndagen. Bamsekramar till er alla.

Guldbrev från Buzzador


Jag är en     Klicka på bilden och gå med du oxå. Nu ska jag buzza för Guldbrev.se Jag har fått hem instruktioner, avtal, en säkerhetspåse samt ett retur kuvert. Har du gammalt guld du inte vet vad du ska göra med är detta ett bra alternativ. Trasiga guldkedjor mm. Guldet värderas samma dag det mottagits så det går fort oxå. Jag som Buzzador får 10% mer och mina vänner får samma chans om de säljer sitt guld.  Du kan läsa mer om du går in på denna länk http://www.guldbrev.se/ . Kommer att buzza här hemma med mina vänner. vill du oxå bli en Buzzador kan du gå in på denna länk och anmäla dig.
http://www.buzzador.com?refstr=attigrib〈=SE
Kram

Kvinnors ökande alkoholkonsumtion.
Skälet till kvinnors ökade alkoholkonsumtion kan nu förklaras!
Dagens trosskydd har så stor uppsugningsförmåga att vi blir torra i halsen!!!
Sprid detta vidare till alla kvinnor så slipper vi ha dåligt samvete för allt gott
vin vi dricker!

Obs!!!!!!! Snorvarning utfärdad.
Gomorron. Här är det snorvarning idag. Lehna har ju legat pall sen i lördags och nu verkat bacillerna ha intagit min kropp. Har ont i halsen som faen, öronen likaså och näsan rinner somen vattenkran. Tur är det i allafall att solen skiner från en molnfri himmel och termometern visar på 5 grader i skuggan. Varmare ska det bli.  Har haft Ida här på övernattning igen. Denna gången blev det en ny kanin till hennes kaninfamilj. Hon syr så fingrarna bångnar :)

Lite blommor har blivit inhandlade. Lyckliga Lotta hör ju sommaren till. De får ta plats i köksfönstret.

Likaså denna Pelargonia.

Två Surfinor som ska hänga på balkongen. Kunde inte bestämma mej vilken färg jag skulle ta så det fick bli en av varje.

Ska oxå ha lite krasse och penseér tänkte jag. Idag blir det nog inte mycket gjort. Får se till att försöka bli frisk.
Jag skrev ju härom sistens att jag inte skulle skriva något om Bin Laden. Måste ändå  lägga in denna.

Bin Laden är nu död men hans bröder Marme Laden, något mörkareChoko Laden och vegetarianen Sal Laden är fortfarande på fri fot. Förutom dessaeftersöks även hans kusin Pinaco Laden och hans senila farbror VarfanvadejagLaden ;-)

Ni får ha en bra dag. Tjilevippen .

 

Natti, natti och suss gott.Bin Laden är död . Annica Östeberg fri efter 30 år. Jag tänker inte skriva något om det. Det räcker med alla andra som gör det. För mej räcker det att titta in en snabbis och säga natti, natti och suss gott.
Ögat är trött och kinden matt. Avslutar kvällen med denna underbara låt.Nattiskramar till er alla.

Vars tog solen och värmen vägen ?Efter ett par dars ofrivillig bloggpaus är jag tillbaks. Mitt internet försvann och det visade sej vara modemet som gått sönder. Kontaktade supporten hos Tele2 som lovade skicka ett nytt inom 48 timmar. De var väldigt tillmötesgående. Nu har jag just kommit hem efter en kall cykeltur med Ida till skolan. Jag har ju haft en söt lite sovkompis här inatt. Alltid lika mysigt när hon kommer. Det är kallt som bara den ute. Kanske får ta fram vintermunderingen igen. Vlborgsmässoafton blev trevlig. Det var ju toppenväder. regnet höll sej undan. Vi grillade och kunde sitta ute och äta. Drack lite vin och hade allmänt trevligt. Så gick vi med Jenny och Ida och skulle beskåda majbrasan. Den skulle tändas halv åtta. Då vi kom dit vid 19:20 hade den nästan brunnit upp. De hade tänt den tidigare för att folket som var där frös. Det är då ett jäkla sätt. Hem igen då och fortsatte och ha skojsigt. Det som var mindre skoj var att Lehna blev sjuk på kvällen. Riktigt eländigt förkyld. Det kom på bara ett par timmar. Hon har legat pall sedan dess. Känner sej lite bäättre idag säger hon.På söndagen var jag och grattade Emelie (mitt bonusbarnbarn) Idas storasyster som fyllde 14 år. Massor med gofika blev det. Lite mera som lägger sej runt magen :)  Var bara tvungen att ta kort på denna skönhet. Det är Ida och Emelies faster och farbror som äger den.
Skulle inte alls ha något emot att ha en sådan. Nu ska jag göra mej lite kaffe och försöka få tillbaka lite värme i kroppen. Hoppas ni haft en bra Valborgshelg. Ha det bäst och var rädda om er.