Soligt men kallt.

Idag strålar solen på en molnfrin himmel. 9 grader varmt är det men blåser småspik. Riktigt isiga kalla vindar. Idag har jag ätit penicillinet i en vecka. Hostar och snorar fortfarande men är dock betydligt piggare. Verkar vara en riktigt seg förkylning detta. Det jobbiga är att man känner sej så orkeslös. Tror all kondition rymt från kroppen.

Har nu fått klart i hallen och jag är så nöjd. Bakat lite har jag oxå gjort. Ska lägga ut recepten på min Receptblogg bara orken innfinner sej. Tack för alla rara kommentarer. Kommer att svara på dem eftersom :)

Den här söta hälsningen fick jag häromdagen av min goe vän Stevie . Visst är den söt) :)
Nu får ni alla ha en underbar dag. Bamsekramar från mej till dej :)

Dagens Klokord
●▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬●
Jag har inte receptet på framgång...
Men ett recept på fiasko...och
det är att försöka göra alla tills lags...♥♥♥
●▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬●

Verkar bli en vacker höstdag

Gomorron. Vaknade tidigt i morse till strålande sol. Äntligen håller jag på att friskna till. Känns så rackarns bra.  Jag har hållit på att pyssla i hallen lite denna vecka. Känner mej ganska nöjd nu. Några små förändringar bara och det vart toppen. Har bla pressat ljung och silvereksblad och gjort tre jättesöta små tavlor. Ska ta kort på dem sen.
På onsdagskvällen kom min Thailändska granne och frågade om jag vill köpa kantareller. Så snällt av henne. Köpte ett kilo då det bara är jag som äter kantareller här. De var så stora och fina. Jag har aldrig någonsin sett så stora kantareller. 80 kronor betalade jag. Toppen må jag säga.
Har haft fröken Ida här och idag kommer hon tillbaks. Det är så mysigt att ha henne här. Får se vad vi hittar på för något. Jag ska ta med mej min kaffemugg nu och sätta mej på balkongen och njuta av det vackra vädret en stund. Ha en underbar lördag alla.
Dagens klokord
❤ ❤¸.•*""*•.¸❤
(¯`v´¯).¸.•❤ ))) ..❤ ❤¸❤ ❤¸.•*""*•.¸❤¸.•*""*•.¸❤❤
Ge mig Sinnesro, att acceptera det jag inte kan förändra.Ge mig Mod, att förändra det jag kan.Ge mig Förstånd, att inse skillnaden. ❤
Bamsekramtill er alla.

Dating online.

Det är många som pratar om nätdating. Har själv inte provat men det kanske skulle vara en idé. Jag har bloggvänner som träffat sina käraste online. Det finns ju idag många dejtingsidor men Spraydate verkar mest lockande. Det är gratis i motsats till många andra datingsidor däe du får betala dyra penar för att kunna se bilder och skriva meddelanden mm. Jag har just registrerat mej där . Vi får väl se vad som händer . Spännande är det i alla fall. En datingsite som har närmare 800 000 tusen registrerade medlemmar. En seriös plats där du kan känna dej trygg i ditt sökande. Där finns massor med frågor och svar . Gratis nätdejting kan ju inte vara fel eller hur. Då jag nu varit ensam snart ett år kanske det är dags att söka en vän. Någon att hålla av och om. Spraydate ser så inbjudande ut när man går in på sidan.  Det är bara att ta mod till sig och sätta igång. Klicka nu på länken om du vill prova på nätdejting. Själv hoppas jag på att komma ifrån ensamheten snart.
Ha en bra fredag.

Inredning är inte det lättaste.

Att inreda sitt hem så man får den harmoni man vill ha är inte lätt. Efter att ha bott här snart ett år känner jag mig fortfarande inte klar. Just nu är det hallen som gäller. Som tur är har jag hittat en toppensida där man hittar allt om inredning. Bra råd och tips, många länkar att gå in på och få bli lite klokare. Skan man inreda för att visa vem man är eller ska man inreda efter senaste modetrenden? Det är frågan. Det känns så mycket bättre nu när jag hittat till denna sida. Vet nog nu hur jag ska Möblera min lilla hall för att få det som jag vill ha det. Alla har vi ju olika behov och vill få ut olika saker med den tid vi spenderar i vår  bostad. hur gör jag för att få ett litet rum att se större ut ? Frågorna kan vara väldigt många. Många rådfrågar vänner men då får man ju oftast så många olika förslag. Gå in på denna sida och läs vidare. Är väldigt glad att jag hittade den. Har du funderingar om inredning så kika in där du oxå.
Ha en bra dag.

Nu ska skiten bort från kroppen.

Gomorron. Här öser regnet ner idag. Det är 12 grader varmt och alldeles vindstilla så det känns ganska behagligt ute trots regnet. Den här förbaskade influensan har verkligen varit jobbig. Jag är helt orkeslös. I går fick jag börja äta penicillin och fick även hostmedicin så nu kanske det går mot bättre tider. Har sovit 7 timmar inatt utan att vakna en enda gång. Det är första natten sen jag blev sjuk för 12 dar sen.
I måndags satt jag hela förmiddan och försökte få kontakt med Vårdcentralen. En babblande hurtig röst som bara upplyser om att " just nu har vi inga telefontider så var god försök senare" så till slut gav jag upp. I går så gick det bättre.
Har haft Ida här ett par dar som underhållit sin sjuka mormor. Hon är för go den ungen. Så lillsessan Amanda då som igår fick börja ta sprutor mot sin allergi. Vi hoppas nu att hon ska bli hjälpt av detta så hon kanske kan klappa en katt , hund och andra djur så småningom. Hon älskar ju allt vad djur heter. Det är så ledsamt när de små blir så allergiska som hon är. Nu ska jag ta och fylla på kaffemuggen och inta lite medicamenter. Ha det bäst alla och massor med kramar skickar jag.

Hosta bortskänkes. Fri levernas.



Ja det är ju det och jag är fortfarande lika jäkla förkyld. Jag har haft en jäkla skitnatt. Hostat, hostat och hostat. Tjock i skallen och ont i bihålorna. Jag fattar inte att man kan ha så mycket snor i skallen. Hur ryms det andra nödvändiga cellerna?  Har inte mycket ork just nu men det kommer väl bara jag blir frisk får man hoppas.

Dagens Klokord
VÅGA!!!
Våga skratta högt och ta risken
att göra dej löjlig.
Våga visa tårar och ta risken
att framstå som sentimental.
Våga sträcka dej mot en annan och ta risken
att bli innvolverad i deras liv.
Våga berätta dina tankar och drömmar och ta risken
att dom förminskas.
Våga säja att du älskar och ta risken
att bli avvisad
Våga tro på någonting och ta risken
att mislyckas.

Ha en underbar dag alla. Bamsekramar får mej till dej.



Jäkla influensa säger jag då :(



Så här känner jag mej idag. Har hostat i natt igen så Det känns som både huvud och mage har varit med om en jordbävning. Det känns kyligt idag. Bara 12 grader. Solen lyser bland molnen och det blåser. Ska försöka lägga mej en stund. Får se om det går. Den förbaskade hostan har ju en benägenhet att sätta igång så fort jag närmar mej sängen.

Ni får hålla till godo med detta så länge. Självbetjäning är ju väldigt vanligt nu för tiden.


Ha en underbar dag alla. Bamsekramar får mej till dej.



Dagens Klokord


♥ ♥ ♥  ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬ ஜ۩۞۩ஜ ♥♥♥
Jag föddes utan att be om det & jag kommer dö fast jag
inte önskar det. . . Så låt Mig åtminstone leva som JAG vill !!!!
... Jag kom inte till världen för att tillfredsställa DIG!!!!. Och om
du inte gillar nåt hos Mig, skriv det på en lista, vik den ett par
gånger & stoppa sen upp den nånstans där solen inte skiner
♥ ♥ ♥▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬♥ ♥ ♥

Livet är inte alltis så lätt



Idag är det ett år sedan min bästa väninna somnade in efter att hon förlorat kampen mot cancern som härjade i hennes kropp. Jag saknar henne så fruktansvärt så det går inte att beskriva.
Älskade Lamour du fattas mej.

Mitt liv vändes verkligen upp och ner förra året. En mycket nära bekant till familjen fängslades för attt han mördat sin sambo, min väninna dog och min sambo lämndae mej. Allt detta hände inom loppet av fyra månader. Jag kämpar fortfarande med att försöka komma tillbaka till livet. Vissa dar går det bra men andra är allt bara nattsvart.Försöker att hitta mej själv och få vara glad, känna att jag har ett liv. Det är svårt det ska gudarna veta. Jag tror ändå någonsatns inom mej att det kommer att lyckas till slut. Jag försöker se postivt på tillvaron och är så tacksam för att jag har mina barn, barnbarn och föräldrar. Det är dem som gjort att jag orkar vidare. Tack för att ni finns. Älskar er så mycket.

Önskar alla en bra dag.
Bamsekramar till er alla.


Boka Hotell online

Tänk vad skönt det är att kunna boka hotell på nätet. För ca 20 år sedan skulle jag boka hotell till 18 stycken i Köpenhamn. Jag gick folkhögskola då och vi skulle på studieresa. Kan bara säga att det inte var lätt. Sitta i telefon och försöka hitta bra hotell till bra pris. Danskan var inte så lätt att förstå. Idag bokar man lätt via internet. Du kan gå in här Hotell Köpenhamn Här finns allt du behöver veta. Du hittar det du söker. Billiga hotell, dyra hotell. Du betalt inget när du bokar utan det gör du den dagen du anländer. Här finns massor med tips oxxå på olika sevärdheter och turist attraktioner. Helt perfekt. Bara att sitta hemma och välja och vraka. Ska jag någon gång resa till Köpenhamn kommer jag absolut att gå in på Hotell Köpenhamn och boka hotell.  Hotellen är lätt att avboka oxå om du får förhinder. Här kan man sitta hemma i lugn och ro och söka sej fram till det som passar bäst. Massor med roliga och andvändbara tips hittar du på sajten.  Tummen upp för denna sajt. Lägg till denna sajt till era favoriter. Man vet aldrig. rätt vad det är är det dags att åka till Danmark.

Dunderförkyld.




Fy vilken dunderförkylning jag fått. Mår som en skit. Vet inte vad som händer på min blogg men för de som använder Internet Explorer verkar det bara låsa sej. Inga problem dock med Firefox och Goole Chrome. Hoppas det löser sej. Härligt väder har vi här. Sol och varmt. Typiskt då att man ska ligga inne och vara sjuk. Önskar alla en skön söndag.

Dagens kloka ord.
OBS OBS OBS!!!
I dessa sjukdomstider!
Sätt detta i din status om du känner en man som varit förkyld och överlevt.
På så sätt ger du andra män hopp om att mirakel kan ske!
♥♥♥♥♥

Kramar till er alla.

Det kan vara för sent, så ta vara på stunderna ni får.

 

 


Att vara mamma.

Efter 17 års äktenskap ville min fru att jag skulle gå ut med en annan kvinna och äta och gå på bio. Hon sade, ”Jag älskar dig, men jag vet att den andra kvinnan älskar dig och skulle tycka om att vara med dig en stund.”

* * *

Den andra kvinnan som min fru ville att jag skulle träffa var min MAMMA, som varit ensam i 20 år, men kraven från mitt jobb och mina två barn hade gjort att jag träffat henne ytterst sällan.

* * *

Den kvällen ringde jag för att bjuda ut henne på middag och bio.

* * *

“Vad har hänt, mår du inte bra", frågade hon?

* * *

Min mamma är en kvinna som misstänker att ett samtal sent på kvällen eller en överraskande inbjudan betyder dåliga nyheter.

* * *

“Jag tänkte att det skulle vara trevligt att umgås lite med dig”, svarade jag. ”Bara vi två.”

Hon tänkte ett ögonblick och sade sedan, ”Det vill jag väldigt gärna.”

* * *

Den fredagen efter jobbet, när jag körde för att hämta henne, var jag lite nervös. När jag kom till hennes hus märkte jag att även hon verkade nervös inför vår träff. Hon väntade vid dörren.   Hon hade lockat håret och bar den klänning hon hade burit när hon fyllde år den 19 november.

* * *

Hon log med ansiktet strålande som en ängel.”Jag sade till mina vänner att jag skulle gå ut med min son, och de blev imponerade” sade hon, när hon klev in i bilen. ”De väntar med spänning på att få höra om vår träff.”

* * *

Vi gick till en restaurang som inte var förstklassig, men väldigt trevlig. Min mamma tog min arm som om hon var en Lady. När vi satt oss var jag tvungen att läsa menyn. Hennes ögon kunde bara läsa stor text. Halvvägs igenom förrätterna lyfte jag blicken och såg mamma sitta där och stirra på mig.. Ett drömmande leende låg på hennes läppar. ”Det var jag som brukade få läsa menyn när du var liten.”sade hon. ”Då är det dags för dig att slappna av och låta mig återgälda dig.” svarade jag.

* * *

Under middagen hade vi en angenäm konversation - inget märkvärdigt, men vi fick veta vad som hänt i varandras liv sedan sist vi sågs. Vi pratade så mycket att vi missade filmen:

* * *

När vi kom hem till henne senare sade hon: ”Jag vill gå ut med dig igen, men bara om du låter mig bjuda.” Jag gick med på det.

* * *

“Hur var middagen? frågade min fru när jag kom hem. ”Väldigt trevlig. Mycket trevligare än jag kunde tro.” svarade jag.

* * *

Några dagar senare dog min mamma i en svår hjärtinfarkt. Den kom så plötsligt att jag inte hade en chans att göra något för henne.

* * *

En tid senare fick jag ett brev med en kopia av ett restaurangkvitto från samma ställe där mamma och jag var och åt. En medföljande lapp sade: ”Jag betalade i förskott. Jag var inte säker på att kunna följa med; men i alla fall så betalade jag för två platser - en till dig och en till din fru. Du kan aldrig förstå vad det betydde för mig. Jag älskar dig, min son.”

* * *

I det ögonblicket förstod jag det viktiga med att säga: “JAG ÄLSKAR DIG” i tid och att ge våra kära den tid de förtjänar. Inget i livet är viktigare än familjen. Ge dem tiden de förtjänar, för det här går inte att skjuta upp till “en annan gång”.

* * *

Någon sade att det tar sex veckor att bli normal igen efter att du fött barn ..."någon" vet inte att när du väl blivit mamma blir inget “normalt” igen..

* * *

Någon sade att instinkten säger hur du ska vara som mamma ... "någon" har aldrig haft en treåring med sig till affären.

* * *

Någon sade att det är tråkigt att vara mamma .... "någon" har aldrig åkt med i en bil som körs av en som nyss fått körkort.

Någon sade att du är en ”bra” mamma, ditt barn ”blir bra” ... "någon" tror att det följer med intruktionsbok och garanti till barnet.

* * *

Någon sade att du inte behöver en utbildning för att vara mamma ... "någon" har aldrig hjälpt en tolvåring med matteläxan.

* * *

Någon sade att du inte kan älska ditt andra barn lika mycket som du älskar ditt första ... "någon" har inte två barn.

* * *

Någon sade att det svåraste med att vara mamma är förlossningen ... "någon" har aldrig stått och sett sitt barn gå på skolbussen den första skoldagen.

* * *

Någon sade att en mamma kan sluta oroa sig när hennes barn gifter sig ... "någon" vet inte att ett giftermål ger en ny svärson eller svärdotter under hennes vingar.

* * *

Någon sade att en mamma har gjort sitt när hennes sista barn flyttar hemifrån ..."någon" har aldrig haft barnbarn.

* * *

Någon sade att en mamma vet att du älskar henne, så du behöver inte säga det till henne ...

"någon" är ingen mamma.

 

Skicka detta vidare till alla “mammor” i ditt liv och alla som en gång haft en mamma. Det handlar inte bara om att vara mamma; det handlar om att uppskatta människorna i ditt liv medan de finns där hos dig....!

Skickar en kram.


Använd inte dagen på att se tillbaka
Du ska ändå inte den vägen....
Lev med de beslut du tar....
Även om andra inte accepterar det....
Livet är ändå som en bok, du kan ändå inte ändra på de ting som redan står skrivet, men du kan starta ett nytt kapitel....

Fredagskram till er alla.

Klokord <3




Ett leende betyder inte alltid att du är glad,
utan att du är stark nog att le även när det gör ont...

Full rulle och massor med gofika.



Måndag hela dagen dessutom :) Det känns att hösten är på väg. Det är grått ute 16 grader varmt. Det blåser och är fuktigt och löven börjar dala. Har just kommit hem efter att ha cyklat med Ida till skolan.

Om ni klickar på den här bilden får ni se något skoj. Min goe bloggvän Stevie har gjort en filmsnutt med mej och David Hassselhoff. Vi har skrattat så gott här åt detta. Tack vännen. Klicka på bilden så ser ni filmen :)


Två bilder fick jag oxå av Stevie. Så fina så.


I lördags var det full rulle här.Min väninna Astrid var här. Som vanligt blev det en massa surr, skratt och fikande. Maria och Hasan kom med mitt nya barnbarn. Den här lilla sötingen.


Kisha heter hon och är så rackarns go och söt.

Precis då vi stoppat i oss en massa gott fika ringde Anna. Hon och Tobias skulle komma förbi och bjuda på fika. Anna hade bakat mockarutor och drömmar. Bara att fortsätta stoppa i sej då. gott som bara den var det.
Så till sist kom Jenny och Ida. Ida sov över här. Jenny skulle börja jobba sju på söndagsmorgon och pappa Daniel är ju borta på älgjakt. Ida hade köpt en 3D tidning med underbara bilder på Fiskar , koraller, sköldpaddor och en massa annat skoj. Anna tog på sej de medföljande glasögonen och blev så söt :)


Jenny har fullt upp med att kolla vem som är brunast av oss två. Hon blir så retad över att jag är brunare än henne :) Hör till saken att jag aldrig solar . Fota måste hon absolut.


Vi hade en heltrevlig kväll. Synd bara att äldsta dottern Annelii bor så långt bort. Det var bara hon som saknades på lördagskvällen av syskonskaran.  IDa har sovit här inatt oxå. Jenny jobbade till nio i går kväll och började sju imorse. Hon har i vanlig ordning pysslat och donat. Nu ska jag ta och bädda ihop sängen och plocka undan lite Ida grejor. Ha en härlig dag.
Bamsekramar till er alla.



 

<