Kör försiktigt :)




och jag vaknade 4 i morse. Kommer att bli en lång dag tror jag. Inga lurvtussar här igår eller idag. Matte ligger sjuk så de är hemma och håller henne sällskap. Det blir nog en riktig slappardag idag. Städade gjorde jag igår och tvätten fixades i onsdags. Kryper nog upp i soffan och fortsätter sticka på mina vantar.

Massor med snö har vi fått. Det har snöat oavbrutet sen i går natt så nu ser det ut som vinter. Synd bara att det är plusgrader. Jag har suttit och tittat på gardintyger på morgonen. Blev sugen på att göra om i sovrummet då jag sydde köksgardinerna. Jag har sån lust att måla min säng vit. Är så förbaskat less på denna furusäng. Får väl se om orken infinner sej.

Dags nu att hoppa in i duschen. Sen blir det en prommis ner till macken och köpa dess hemska ciggaretter som inte går att låta bli. Det är närma . Ligger bara bakom huset jag bor i. Tur det för är inte skottat härute eller plogat. Det är bara att plumsa i snön.

Ni har väl inte missat detta?????????

Ny bilbälteslag fr.o.m. 1/1-2012

Var vänlig att vidarebefordra detta mail till vänner och bekanta!


DET KAN RÄDDA LIV!


Enligt Vägverket minskas olycksrisken med 65%!



Sätt på bältet och kör försiktigt!

Ha en underbar fredag. Var rädda om er och varandra. Kramizar.

Ibland räcker inte tiden till.



Ruggväder ute kan man lugnt säga. Plusgrader och snöstorm. Jag har varit ute på en sparktur och det var inte skoj. Har haft fullt upp här ett tag så bloggen har fått vila.

Gardinera i köket är sydda och på plats. Så här blev resultatet.


Så här ser tyget ut på nära håll.


Allt är bra i denna lägenhet förutom placeringen av köksfönstret. Det sitter som en smäck mot skafferiet så det är svårt att få det snyggt. Detta retar mej så jag kan bli galen.

Skriver mer sen när jag känner att tiden finns. Tjilevippen på er och massor av kramar.

ETT LITET KLOKORD PÅ VÄGEN .





Idag ska det jagas hundhår :)



Faen vad det har stormat inatt. Trodde ett tag att taket skulle lyfta.. I går var det plus och minusgrader om vatannat. Vi får se hur vädret blir idag. Just nu visar termometern på -4. Det var full rulle hela dagen igår. Ida sov över här. 7 kom Anna med vovsarna. 8 gick vi och lämnade Ida på skolan. Så blev det en promenad på nästan en timme. Så skönt så :)

Fram då med symaskinen och fortsatte sy på gardinerna. Idag ska de upp. Hoppas bara de blir bra där de ska hänga. Hann med tvättstugan oxå. Kan lova att det blir bra med motion. 3 trappor upp och ner var gång jag ska ner i tvättstugan.

Håret blev bra efter klippningen. Såg ut som en riktig rufstuffsa före. På begäran lägger jag ut en bild. Egentligen ska jag inte göra det då jag aldrig ser normal ut på ett enda foto. Här kommer det i alla fall.


Idag är vovvefritt här då Anna är ledig så det blir att ta fram Herr Snabeldrake och jag hundhår. Men först efter jag fått upp gardinerna.

Ha en underbar fredag och var rädda om er/varandra. Kramiz.

TÄNKVÄRDA ORD





Det är inte lätt att bli gammal



Nyss hemkommen från en långprommis med Penny och Skojja. Vi gick med Ida till den nya skolan som invigs idag. En alldeles ny skola med massor av nya möjligheter. Det är F-9 skola där även biblioteket fått nya stora lokaler. Jag tror alla barn var lite pirriga i morse när de skulle gå in :)

I går var jag hos mormor ganska länge. Non fyller snart 91 och är stundom ganska klar och stundom ganska virrig. Det jobbiga är att hon ligger och väntar på att hennes mamma och pappa ska komma och hälsa på. Även om man förklarar att de är döda sedan länge så har hon glömt det efter några minuter.

Hon var ledsen på dem igår. Hon berättade att "mamma och pappa har köpt ett hus så nu måste jag flytta dit".
Vilket hon inte ville. Försökte få henne att förstå att hon behöver inte flytta , utan hon ska bo kvar där hon är. Det är så jobbigt att lämna henne när hon är i det tillståndet. Även om det finns personal runt henne som är jättebra på alla sätt så svider det i hjärtat.  Jag ska springa upp en sväng idag oxå och se hur det är fatt.

Jag sydde nya dukar till köket i går kväll. Det är så rackarns skönt att ha en symaskin igen :) I kväll blir det att sy gardiner. Nu ska jag ta vovisarna och gå över till min granne som är frissa. Hon ska klippa mej och jag ska göra slingor på henne. Ha en bra dag. Kramizar till er alla.

DAGENS KLOKORD







Ny dag, nya mål :)




Vad härligt det är att vakna och få två superglada lurvisar som kommer inspringande och tom pratar av glädje när de ser en.

Nu ska julen städas ut ovh våren tas in. Måste nog fixa nya köksgardiner. Problemet är att jag inte kann bestämma mej för vad jag vill ha :( Blir till att gnugga geniknölarna då. Ska iallafall packa ner alla tomtar och allt annat smått och gott idag. Granen får nog stå kvar ett tag till. Sen blir det en sväng och titta till lilla goa mormor.

När matte kommer på lunchrast blir det mys på hög nivå. Så här såg det ut igår.




Nu blir det morgonprommis med hundarna . Sen bär det av ner i stora mörka källaren för att hämta kartonger att packa ner alla julsaker i. Ha det bäst och var rädda om er. Kramizar.

DAGENS KLOKORD




Kingolotto - Spela lotto gratis

Skriv om kampen för varenda unge.

Text att publicera på din blogg:

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!

 

Bilder att publicera på din blogg

Högerklick och välj spara som för att ladda ner bilderna. Ps. Glöm inte att uppge fotografens namn/UNICEF

 

UNICEF/Kate Holt
Många barn i Etiopien har förlorat en eller båda sina föräldrar.

 


UNICEF/Josh Estey
En liten pojke vaccineras mot mässling i Indonesien.

 


UNICEF/Georgina Cranston
Smutsigt vatten dödar fler barn än krig.

 

UNICEF/Donna DeCesare
Tonio Jorge, 6 år, i El Salvador fyller små plastpåsar med kol som hans familj säljer på marknaden där de bor.

Fisa bör man :)



Gomorrn. Äntligen en vanlig vecka utan heelgdagar som gör att man blir helt dagavill. Kanske dags att börja städa bort julen tror jag. Lurvtussarna kom strax före sju i morse. De är alltid lika glada när de kommer. Ida kom igår och har sovit över. De börjar ju inte skolan förrän på onsdag, så två dagar jullov till. Hon sussar fortfarande. vi hade lite svårt att somna igår båda två. Kvart i elva hörde jag från sovrummet " mormor, hur mycket är klockan?" Kvart i elva svarade jag . "men jag har ju tråkigt" sa Ida med en lurig blick. Hade lite svårt att hålla mej för skratt. Så låg hon och surrade och fnittrade ganska länge innan hon till slut somnade.

Det verkar bli fint väder idag. -5,8 och ingen blåst än så länge. Vi får gå ut och hitta på nåt sedan. Bus med lurvtussarna i snön som de älskar. Nu ett hopp i duschen och sen lite mera kaffe. Ha det bäst. Kramar från lilla mej.

DAGENS KLOKORD



Kingolotto - Spela lotto gratis

Långhelg gör inte ont :)




Andra dagen nu med knastrande snö, minusgrader och sol. Så skönt så. I går hade jag söndag hela dagen. Insåg ju att det faktiskt är två dar kvar på denna helg.

Det har varit lugnt och stilla. Vovseledig har jag vart oxå. På måndag kommer de små lurvisarna igen. Det är inte utan att jag saknar dem.  Duktig har jag varit oxå. Min mobil gick sönder strax före jul. Då jag har garanti kvar mailade jag företaget där jag köpt den och vips hade de skickat emballage och allt som behövdes för att skicka tillbaks den. I torsdags kom jag äntligen mej för att skicka den. En stor eloge till  KATSHING.SE för deras vänliga bemötande och snabbhet. Nu använder jag min gamla telefon som fungerar den den tycker det passar.

Jag var även och hälsade på min lilla mormor. Hon var så trött och bara sov. Jag satt länge och klappade henne på kinden och pratade men hon fortsatte sova. I går sparkade jag iväg till föräldrarna och fikade, surrade och bara myste. De åker utomlands i dag och blir borta i två veckor. Det kommer att bli så tomt. Tur att två veckor går fort.

Mössan är klar. Är i valet och kvalet om jag ska göra en tofs.



Har även blivit lite vantar och sockor i olika färger.



Jag stickar såna här tvsockor som är så sköna och skoj att sticka.


Ida och hennes storasyster Emelie beställde var sin mössa. Ida ville ha rosa och Emelie en svart.


Ja det är lite av vad jag sysslar med förutom att ta hand om Penny, Skojja oxå Ida som kommer och hälsar på ganska ofta.  nu får ni ha en bra fortsättning på helgen. Det tänker jag ha. Kramizar i massor.

DAGENS KLOKORD


♥ ♥ ▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬ ♥ ♥

Pratar du bakom MIN rygg, betyder det att jag kommit längre än du. Kommenterar du MITT liv, betyder det att MITT liv är mer spännande än ditt.
Har du tid att leta efter MINA misstag, betyder det att du har för lite att göra. Fortsätt med det du, så lever JAG livet under tiden
♥ ♥ ▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬ஜ۩۞۩▬▬▬▬▬▬▬♥ ♥


Kingolotto - Spela lotto gratis

Vackert med snö på träden.

Idag är det så vackert ute på träden. De är fulle med snö. Synd bara att det blåser. Trettondagsafton är det ju oxå. Det blir nog bara en lugn stilla kväll med lite god mat. Har just kommit in efter att ha varit på lunchprommis med dessa sötisar.
Rackarns vad roligt de har i snön. Penny far runt som en galning och  Skojja försöker hänga på. Man kan ju inte annat än skratta.
Nu är min mössa klar. Jag har gjort en tofs nu på morgonen så den ska bara sys fast. Kommer bild på underverket senare.
Ha en härlig Trettondagsafton och kör försiktigt om ni ska ut på vägarna.
Kramen.
<iframe type="text/html" src="http://imp.double.net/?23235;87;6445;0;28465;target=_top" frameborder="0" height="60" width="468" allowFullScreen="1"></iframe>

Pennys första möte med lillasyster.

Det viner ute av blåsten.  Fy så trist. Halkigt är det så man törs knappt gå ut. Nu är det snart två månader sen Anna kom hem med lilla Skojja. Penny var ju här hos mej medans matte åkte till Stockholm. Så här såg det ut när vi mötte upp matte med lillasyster tidigt på morgonen. Vi bestämde att vi skulle träffas ute.
Det var en glad och förundrad Penny som sprang iväg mot matte. Nu ligger de här och sussar efter en glad srund med bus.
Jag ska ta kaffemuggen med mej och sätta mej i soffan och fortsätta sticka på min mössa.
Ha en bra dag. Kramlikram.

Nästan slut helg kvar nu :)

Får väl börja med att säga God Fortsättning. Hoppas innerligt att 2012 blir ett bra år. Julen firade jag hos min bror och hansfamilj. Det var så trevligt så. Nyårsafton låg jag sjuk och firade in det nya året själv nerbäddad i soffan.
Mina gulliga döttrar gav mej en ny symaskin i julklapp. Jippi så glad jag blev. Min gamla skar ihop för ett år sedan så jag har vart utan .
Vädret är verkligen upp och ner. Vi har fått äran att ha lite vitt på backen ett par dar. Nu regnar det och är plusgrader igen. Det gillas inte. På dagarna har jag hand om Annas vovsar. Lilla Skojja växer så det knakar. Växer så det knakar gör även Marias lilla valp Kisha. De är så söta de små liven och full med bus.
Har stickat en hel del senaste tiden. Det har blivit både vantar, socko och mössor. Just nu håller jag på med en mössa till mej själv. Man vet aldrig om det kanske blir kallt.
Jag har fått lite problem. Det är nämligen så att En kärring har flyttat in hos mig.

Om du tycker jag e lite frånvarande, trött och konstig så ska jag berätta en sak för dig så att du lättare kan förstå mig.
En konstig gammal kärring har flyttat in hos mej, vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån.
Jag har absolut inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hon där. Hon är en listig jävel.
Hon håller sig undan för det mesta, men när jag går förbi en spegel kan jag se skymten av henne. 
När jag ställer mej framför spegeln så står kärring-fan där och täcker nästan hela mig, 
så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild. 
Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon ropar bara tillbaka. Det är grymt. 

Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala hyra, men nej då. 
Hittar ibland nån liten slant i en ficka eller under soffdynan, men det är bara småpotatis. 
Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig. 
Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så bara försvinner dom????? 
JAG kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket pengar, min enda slutsats är att kärring- fan stjäl. 
Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna. 

Men det är inte bara pengar som försvinner! 
Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna, speciellt godsaker som choklad, vin och annat gott. 
Jag kan inte ha sånt hemma numera, hon tycks vara riktig sötrövad. Men hon borde se upp - kilon kommer fort. 
Tror att hon förstår problemet för hon justerar min våg så att den visar för mycket när jag stiger på och på så sätt 
vill hon få mej att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt. 

Stackars kärring, för att vara en gammal människa e hon väldigt barnslig. 
Hon ändrar även på mina kläder så att dom inte längre passar mej. 
Sen rotar hon i mina papper och saker så att jag inte kan hitta nåt längre. 
Speciellt det här är tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på allt. 

Hon kan till och med röra om i mina videoband, så att jag spelar över sånt som jag skulle ha kvar. 
Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min post och i tidningarna suddar hon ut, 
så att jag knappt kan se vad som står. Tv:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel. 
Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre. 
Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag inte ska få upp dom. 
Tycker ni att hennes sätt att återgälda min gästfrihet är rättvis??? 

På nätterna snarkar hon så hårt att jag vaknar - mycket störande.
Hon följer mej vart jag än går, när jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon samma plagg 
och ställer sig framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej i spegeln. 
Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne.. 
Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med mig på men då jag skulle ta ett nytt 
passfoto - vad tror ni då hände? Just som det blixtrade till ställde hon sig framför mej. 
SÅ NU FÅR JAG HA HENNE I PASSET 10 ÅR FRAMÅT!!!!!
Ha det bäst. Kramizar till er alla.