Grattis söta Ida :)

 
 
 
Vad är det för en dag 
År det en vanlig dag
Nej det är ingen vanlig dag
För det är Idas födelsedag
Hurra, hurra, hurra.
 
 
Grattis till min älskade prinsessa som fyller 11 år idag. Önskar dej en underbar födelsedag och massor med presenter. Massor med kramizar hjärtat mitt.
 
 
 
 
Ha en bra dag och var rädda om er och varnandra. Kramelikram
 

Grattis lilla morfar :) :)

 
Idag tänder jag ett ljus för älskade lilla morfar som skulle fyllt 98 år idag. Tänk att det snart 4 år sedan han lämnade oss.
 
Tror nog du är lycklig där du är nu då du fått lilla mormor till dig. Kanske det ser ut så här då.
 
Ni fattas oss. En vacker dag ses vi igen. 
 
 
 

Dags för blondering månne?

Idag är det så otroligt vackert ute. Plus/minus noll visar termometern, sol och vindstilla. Här ute på gården har en hare rejsat. Det är spår kors och tvärs i snön. Han måste ha blivit yr av allt snurrande :) För ett tag sedan fick jag en kommentar av en ung tjej. En väldigt sjuk sådan. Hon undrade vad vi gamla kärringar hade på bloggen att göra. "ni är ju bara en massa lyxhustrur som inte gör annat än att sitta och fila naglarna, fortsätt med det och låt oss andra slippa ha er här" mm.
För det första så är jag ingen lyxig hemmafru, för det andra biter jag på naglarna så jag har inga att fila. Jag bloggar för min egen skull och ingen annans. Vill jag ha hundratusentals besökare får jag väl börja visa tuttarna, blondera håret och puta med truten. Inget som jag direkt intresserad av. Vem faen vill se en fembarnsmors gamla hängande tuttar på bloggen :)
 
Tittade lite på melodifestivalen igår och kan inte säga annat än att Bizex var bäst. Fy vilket dravel. Lite mer spännande idag dag då med lite Alpint VM tittande. Det börjar strax så här avslutar jag. Ha en skön söndag. Kramelikram

Den nya idolen :)

 
Så har snart ännu en vecka gått och lite närmre sommaren är vi. Tänk så härligt. Dagarna blir ljusare och ljusare och det känns i hela kroppen. Plusgrader har vi haft här nu några dar. Det har blivit en massa långa promenader med lurvisarna under veckan. Så skönt att få vara ute och röra på sej. Idag får Snabeldraken jobba för fullt. Har en massa lurviga hår här överallt. Kan inte förstå var de kommer ifrån :)
 
En ny idol har poppat upp för Ida. Yohio heter hen. Så här vacker blir man då man ska se likadan ut.
 
Så här fin är man då man inte är Yohio:)
 
Även Moster Anna, mormor och mamma Jenny måste ju prova på.
 
Likaså Idas älskade Smilla.
 
De här två lurviga raringarna undkom som tur var det hela.
 
Dags för en promenad nu tror jag. Idag blir det utan vovsar. Ska nog gå bra ändå. Ha en skön lördag och var rädda om er och varandra. Kramelikram
 
Gubbar, visste ni detta ?
 

Grattis Söta Amanda :)

Vad är det för en dag 
År det en vanlig dag
Nej det är ingen vanlig dag
För det är Amandas födelsedag
Hurra, hurra, hurra.
 
Grattis till min älskade prinsessa som fyller nio år idag. Hoppas du får en underbar födelsedag. Presenter och  får du på kalaset. Massor med kramizar hjärtat mitt.
Vill oxå önska alla en trevlig Alla Hjärtans Dag
 
Ha en bra dag och var rädda om er och varnandra. Kramelikram
 

Vädergudarna är inte riktigt kloka :)

Rackarns oxå. Idag har minusgrader igen. Hela 3,3 :) Blåser gör det som bara den oxå. Snart kommer mina älskade lurvtussar så då blir det att ge sig ut i blåsten. Ser ut som det ska bli kallare mot helgen. Lagomt är bäst, eller hur ? Nu har det varit ett väldigt hattande däruppifrån. Plus, minus, sol , moln och blåst. 
 
Igår när Ida var här så började hon sjunga "en lite tomtegubbe satt en gång" och jag fortsatte sjunga "på stubben utanför sin stuga" då fick jag en väldigt konstigt blick på mig. Men hur kan du den låten mormor undrade hon. Den brukade min mamma sjunga när jag och Christer var små svarade jag. Hon såg så rolig ut, precis som om hon tänkte "du är ju för gammal" för att sjunga såna sånger som vi sjunger nu :) De barnen , de barnen. På kvällen var vi iväg på kalas hos dottern Maria då. Där vankades massor med gofka. Tack för det gums :) Idag blir det kycklingsallad till middag. Ska steka kycklingen nu och sen trotsa vädrets makter och ta en prommis med lurvisarna. Ha det bäst och massor med kramizar.
 

Grattis smurfan :)

 
Grattis säger jag idag till min älskade dotter Maria som fyller 34 år. Massor med kramar. Fler du ikväll.
 
 
Önskar dej en underbar födelsedag.
 

Så gör en pensionär :

 
Barn är väl för underbara :) Av dem får man verkligen höra sanningen.
 

Vinterland

 
Gomorron. Så som denna vackra varelse känner jag mej idag. Natten till lördag sov jag inte en blund så gåårdagen var inte rolig. Tog mej en sparktur i det vackra vädret. Var och hälsade på bästa föräldrarna. Fikade och surrade. Gjorde allt för att hålla mej vaken. Fixade lite mat när jag kom hem. Gott som tusan blev det. Stekt lax, ugnsrostade grönsaker, kokt potatis och hollandiesås.
 
Höll på att somna medans jag åt. Lyckades då hålla mej vaken som tur var. Skulle vart skoj om jag vaknat med ansiktet i maten :) Tittade lite på tv så kvart i nio kastade jag mej i sängen. Sov tills klockan tre. Var klarvaken och kunde inte somna om. Tror sängjäkeln jävlas med mej:mad: Dagen blir så förbaskat lång när man stiger upp den tiden. Ingen melodifastival blev det ju heller. Nog om detta då.
 
För två veckor sedan var jag och Ida till Umeå för att shoppa lite. Vi passa då på att kolla in den fina Snöborgen de byggt där. Så jättefint med eldstad, sittplatser med renskinn, en liten backe att åka i. Stjärtlappar fanns att låna där. Har gjort ett bildspel därigfrån. Titta gärna. Klicka på helskärm så blir det bättre.
 
 
Tror jag ska brygga mej en kanna kaffe till och titta på tv en stund nu. Ha en skön söndag. Kramelikram :love: