Fick sån lust att babbla lite :)

Gomorron i stugorna. Tänk så härligt det är att få vakna så här tidigt not. Var ett tag sedan jag skrev här. Bloggtorkan har varit total. Det är sånt som händer ibland. Så plötsligt så finns lusten där igen. Vädret är allt annat än normalt. Senaste dagarna har det varit 3-4 grader varmt, blåst och snöblask. Regn och snö om vartannat. 
 
Är så glad för att mitt badrum äntligen är renoverat och klart. Blev så bra så :) Har ju bara väntat i två år och 2 månader. Dagarna ägnar jag mycket till dessa två underbara lurvisar. De är så glada när de kommer på mornarna så man kan ju inte bli anat än lycklig :)
 
I lördags var jag ute på galej med två av döttrarna. Vi var först och käkade på Eastern Palace sen blev det Schlagerklubben. Trevligt som bara den var det. Är ju nästan 2 år sedan jag var ute sist så det behövdes verkligen.
Jag och Lehna då.
 
Lite av all mat vi åt. Det var Buffé. Provad även på att äta Sushi vilket jag inte tyckte var någon höjdare.  Men annars var det det super gott.
 
På tal om mat så gjorde jag en fransk middag här en kväll. Lehna har haft sin franske pojkvän här några veckor. Det blev så gott. Var ju lite hispig att det inte skulle bli bra men Nico tyckte det var toppengott. Rackarns tur att man kan prata engelska. Tänk så jobbigt det skulle vart annars. Kan ju inte franska så det skulle blivit ganska tyst annars.Bra att få prata lite engelska, det blir inte så ofta man gör det :) Nu tror jag att jag ska krypa isäng och försöka sova ett par timmar. Klockan sju kommer Penny och Skoja så då är det bara att vara pigg och rask. Ha det bäst. Kramelikram.
 
Dagens Klokord

Full rulle :)

Ny vecka och nya mål. -12,5 visar termometern idag. Det har hållit sej mellan 12 och 13 grader hela helgen. Otroligt vackra dar har det varit trors kylan. Den där gule skane har lyst varje dag och alldeles vindstilla har det varit. Har haft fullt upp i helgen med både tvåbenta och fyrbenta barnbarn. Ida har varit här samt Penny och Skoja. Det har blivit många sköna promenader :) Så här såg det ut utanför köksfönstret i lördags.
 
Så vackert så. Så har jag ju naturligtvis suttit och lekt med min nya telefon :) Kärringen kan trots att hon håller på att vara gammal :) Jag har lyckats ladda ner appen Instagram, ta bilder och fixa ramar. Här är en av dem.
 
Svårast är ju att skriva sms och sånt. Allt är ju så smått och inga tangenter. Bara att tränna och träna :) Idag blir det till att umgås med Herr Snabeldrake. Hundhåren yr omkring. Jag har tagit ett beslut åt dem och det är att de ska få samlas på ett ställe :) Ha en skön måndag. Bamsekramar till er alla.

Jisses vad duktig man kan vara :)

Tråkväder idag. Igår var det helt underbart ute. Ett par grader kallt, strålande sol, inte ett moln på himlen och alldeles vindstilla. Nu är det oxå ett par grader kallt men mulet och blåser värre än värst. Jag hade ju mina älskade lurvtussar här igår. Tvättade massor. Fattar inte hur det kan bli så mycket. Dunder och brak har det varit i badrummet sen i tisdags. Det smäller inte lite när de river kakel. Ska bli så skönt när de är klara därinne. Slippa se det eländiga mögliga fönstret.Framförallt slippa äckellukten därinne :)
 
Spännande saker hände igår. Jag var och hämtade min nya telefon som jag beställt. Det var dags för mej oxå att följa med i utvecklingen. Det blev en Sony Ericsson Xperia Ray Gold. Så här ser den ut den farliga tingesten.
Ida skrattade gott när jag berättade vad jag beställt för telefon. Så nu är det upp till bevis att jag kan lära mej använda den :) Lyckades starta den, koppla upp mej på nätet, ringa och skriva sms, byta skärmbild och en massa andra konstiga saker :) Jippi. Inte ett enda sånt där fult ord ni vet. Sånt där som brukar hoppa ur truten ibland :) Nu sitter jag och väntar på Byggis. Han ska börja kakla idag. Jag tror jag bara ska vara smålat idag. Känns inte helt fel. Dags för lite påtår och fundera vidare om jag ska vara lat eller inte. Ha en toppen dag. Kramar till er alla.
 

Fy faen för Norrrtåg.

Morrn morrn . Så var alla helgerna överstökade då. Det känns skönt att återvända till vardagen igen. -2 står det på termometern idag. Ganska lagomt. Idag kommer de äntligen och ska renovera mitt badrum som är så in i helskotta fuktskadat. Har tjatat i två år. Plötsligt händer det som det sägs :)
 
I torsdags åkte jag och Ida iväg till Vindeln för några dars bus och mys med min äldsta dotters familj. Jag har ju läst var och varannan dag i tidninge  om Norrtåg som bara strular. Nu fick vi känna på det. Kollade på nätet innan vi for hemifrån. Inga störnungar på den linjen vi skulle åka med. Då vi satt och väntade på tåget säger Ida "varför finns inte vårt tåg med på tavlan" en stor display på väggen. Började kolla och det fanns inga uppgifter alls om detta tåg. Ingen information heller någonstans. Ringde Annelii och bad henne kolla tidtabellen. Tåget skulle gå ett så jag hade läst rätt. Hon ringde information och fick veta att tåget inte kulle gå utan det var ersättningsbuss. 4 minuter kvar och vi skulle ta oss runt hela stationen för att komma till bussen. Vi hann precis. Istället för att åka tåg i 47 minuter fick vi nu sittaa på en skumpig buss i 1 timme och40 minuter. Fy faen säger jag bara. Dåligt som bara den att de inte ens informerar att tåget är inställt. Detta är tydligen något som händer dagligen. Fram kom vi till slut.
 
Där väntade två förväntasfulla barnbarn (Idas kusiner). Amanda och Ida försvann fort för att leka fnittra och ha skoj. Elias satte sej vid min dator som jag lovat att ta med mej. De har ju dator själv men tydligen är mormors laptop så mycket roligare :) Vi vuxna lämnades med vårt kaffe och en massa surr. En mysig helg med god mat , dryck, bus, mys och en massa lek.
 
Så här kan det se ut då tre lyckliga sötisar är ute i snön.
 
Jag har gjort ett bildspel istället för att lägga in en massa bilder :) 
 
I söndags var det dags för hemfärd. Vi tog bussen då för att säkert veta tt vi skulle komma oss hem. Nu inväntar jag lurvtussarna Penny och Skoja som ska vara hä medans matte jobbar. Ha en bra dag. Bamsekramar till er alla.

Alla blir vi gamla :)

Gomorron och God Fortsättning på det nya året. Känner mej allt pigggare och om det går som planerat ska jag och Ida åka upp till Vindeln i morgon till äldsta dottern Anneli och hennes familj. Ska bli så skoj så. Måste ju säga att det är en rackarns elak virus som flyttat in i min kropp. Jag vaknade på julaftonsmorgon och hade svinigt ont i halsen och onda bihålor. Julafton genomlevde jag som tur var :) Hade Maria och hennes man Hasan, Anna, Jenny, Tobias och Ida här. Lehna jobbade och kom efter nio på kvällen. Alla hade vi varit snälla och fick klappar. Anneli och hennes familj var hit en sväng på förmiddan innan de åkte vidare till sitt julfirande. Roligt att få krama om dem en stund. Det som saknade var ju då lilla mormor. Vi brukar alltid vara hoe henne några timmar på dagen och spela och sjunga julsånger och jula med henne. Var lite ledsen här på dagen.
 
På juldagen skulle vi åka och jula med barnbarnen Jonthan och Victor i Umeå. Jag var skitdålig men fick så dåligt samvete när Victor ringde och frågade vilken tid vi skulle komma. Tog min snoriga näsa och följde med. Sen har jag mest legat nerbäddad i soffan. Stickat några par sockar mellan nysningarna och snytandet har kah gjort. Anna blev oxå sjuk men frisknade till ganska fort.
 
Så blev det då nyårsafton. Hade inte mycket till ork men fixade till en god middg till mej och Jenny som var här då. Lite senare kom min väninna Astrid och tillbringade kvällen här. Hade även lurvtussarna Penny och Skoja här. Lehna jobbade även denna kväll och kom efter nio. Blev ostbricka och en massa surr. Ett glas vin drack jag oxå :) Tolv så skålade vi då in det nya året. Vi såg inte så mycket av alla fyrverkerier då det var både disigt och molnigt ute. Set blev en trevlig kväll trors att orken inte fanns där :) Idag dejtar jag tvättstugan samt ska sy draperier till Lehnas sovalkov. Det var nog allt för nu. Ha det bäst och var rädda om er och varandra. Bamsekramar.
 
Något att tänka på.