Sköna maj välkommen.
Sköna maj välkommen ska vi väl sjunga ikväll. Just nu ser det inte att bli nån skön början på maj. Det är 1 grad varmt och ösregnar ute. Det blir ännu en Valborg med en blöt brasa som de inte får eld på. Det är så trist. Just nu ligger vår Lehna på operationsbordet för att operera bort en knöl under ena ögat. Är så förbaskat orolig. Jag skulle följa henne till sjukhuset men hon har en kompis med sej. Det är bara lokalbedövning så hon får gå hem idag. Väntar bara på att hon ringer och säger att allt gått bra. I går var det en flyg och fläng dag. Jag var först och hälsade på mormor. Därifrån cyklade jag iväg till lilla mor och hälsade på henne. Far var på stugan och höll på att förbereda för valborg. Efter det hämtade jag Ida på skolan. Hon fick välja vad vi skulle äta till middag. Det blev parisare med bröd och potatissallad. Så hägrade då glassdisken där vi inhandlade glass. Sista anhalten blev leksaksavdelningen där hon hittade en häst som absolut behövde ett nytt hem och en go liten Ida som skulle ta hand om den. Väl hemma här så badade hon . Efter badet blev det middag , film och glassätning. Så mysigt så.
I kväll är vi bortbjudna. Det blir nog ingen brasa om vädret fortsätter så här men det blir nog rackarns trevligt ändå. Nu önskar jag er alla en trevlig Valborgsmässoafton. Ha det bäst och massor med kramar till er alla.

Skapa din egna tv-tablå helt gratis!
Vill du ha gratis biobiljetter?

Spela Travian på nätet? Det kostar inget och är väldigt skoj.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Lagomt är bäst eller hur?


Jag fick ett mail ikväll av min bloggvän Maritha
Det står så här.


Nu har man funnit Annas mamma. Eller är det bilder hämtade från framtiden med Anna Anka?


Äntligen nåt bra med WindowsDatorn är verkligen toppen nu för tiden!

Äntligen en vettig fråga!Äntligen kom det förlösande regnet.
Hej och hallå. I morse vaknade jag av ett konstigt smattrande. Vad var det då som lät ? Jo detta.


Det förlösande regnet. Så jäkla glad jag blev. Det är så bra när det kommer och sköljer bort lite pollen och damm för då vet jag att det blir mycket bättre. Dessutom behövs det för att skölja bort all jäätefin sand som ligger kvar här efter grävningen för bergvärmen.  Hoppas bara att det inte regnar på Valborgsmässoafton. Dagen ska jag ägna åt hushållsvård så nu ska herr Snabeldrake fram . Hoppas han är på humör för en riktig svängom. Ska även ta en tur till mormor och umgås med henne en stund. I lördags bakade jag filmjölkslimpa. En limpa som hela familjen gillar och som är enkel att göra. . Receptet hittar du här Receptbloggen
Nu tror jag det är dags för påtår och sen kavla upp ärmarna och få något gjort. Ha det jättebäst. Kram till er alla.

Skapa din egna tv-tablå helt gratis!
Vill du ha gratis biobiljetter?

Spela Travian på nätet? Det kostar inget och är väldigt skoj.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Ett stort tack till er alla.
Go eftermiddag alla goa bloggvänner. Nu håller jag på att vakna upp ur min allergikoma som jag kallar det. Vädret är underbart och jag försöker vara ute lite och få frisk luft. Jag måste få tacka er alla för att ni står ut med mej . Dessa blommor skickar jag till alla mina rara bloggvänner. Det är lite men väl ment. Ni betyder alla så mycket för mej. Tack för att ni finns. Bamsekramar till er alla.


Skapa din egna tv-tablå helt gratis!
Vill du ha gratis biobiljetter?

Spela Travian på nätet? Det kostar inget och är väldigt skoj.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Vilken dag är du född?


Vilken dag är du född? Själv är jag ett måndagsbarn

MÅNDAGSBARN
är en ögonfröjd och är snällt och rart. Den som är född på en måndag, är oftast svärmiskt lagd, och har ett sinne för poesi, är mild, vänlig, godhjärtad och hänsynsfull.

TISDAGSBARN är älskvärd och gör allt med fart. Den som är född på en tisdag, är vanligen stark och handlingskraftig, men är ofta krigisk och går anfallsvis tillväga

ONSDAGSBARN får lida ont, men kärt besvär. Den som är född på en onsdag, har i regel snabb uppfattningsförmåga, är intelligent och läraktig, men kan också vara ganska självsvåldig.

TORSDAGSBARN sliter tungt, och gör fin karriär. Den som är född på en torsdag, är gärna energisk och snabb i vändningarna, men kan ofta förivra sig och handla oöverlagt

FREDAGSBARN är god och givmild och gör gärna gott. Den som är född på en fredag, är kärleksfull och trofast. De förstår att skapa ett lyckligt hem och har i regel tur med kärlek.

LÖRDAGSBARN får arbeta för födan och slita hårt. Den som är född på en lördag, har sällan tur med kärlek. De har vanligen lycka med sig i handel och penningaffärer.

SÖNDAGSBARN är sött och snällt, har det alltid bra och får det mesta de vill ha. Det har alltid ansetts för lyckligt att vara född på en söndag. De kan se in i framtiden, nästan allting lyckas för dem och de har en livlig fantasi.

Äntligen känns det lugnt.Äntligen med stort Ä är mor och far på väg hem. De kom till Stockholm igår efter en 14 timmar lång resa för att få veta att inga flyg till Umeå går pga av att Umeå flygplats var stängt. Det belv hotell och bokning på första flyget till Umeå nu på morgonen. Då visste vi ju inte om det skulle öppnas eller inte. Höll på att få att få slag i gårkväll då jag följde flygstatusen och såg att Arlanda skulle stänga kl 22.00 i går kväll. Som tur var blev det inget av det.  Nu håller nog deras plan på att landa. Var nyss ute på balkongen då det passerade. Undrar om de såg att jag vinkade *fniss* Äntligen kan jag slappna av. Säger bara Välkommen hem. Sol har vi i dag men bara ett par grader varmt. Tjingeling så länge . Kramizar i massor till er alla.
Skapa din egna tv-tablå helt gratis!
Vill du ha gratis biobiljetter?

Spela Travian på nätet? Det kostar inget och är väldigt skoj.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Du får se att det är rätt* En, enkel vän, de kommer till dig, agerar som en inbjuden.
* En verklig vän öppnar ditt kylskâp och serverar sig själv.

* En enkel vän har aldrig sett dig grâta.
* En verklig vän har sina axlar vâta av dina târar.

* En enkel vän känner inte till förnamnen pâ dina föräldrar.
* En riktigt vän har deras nummer i sin adressbok.

* En enkel vän tar med sig en flaksa vin till dina fester.
*En verklig vän kommer tidigt och hjälper dig och stannar sent för att hjälpa dig att diska.

* En enkel vän avskyr när du ringer efter det att du har gâtt ocgh lagt dig.
* En verklig vän frâgar varför du har tagit sâ lâng tid pâ dig att ringa.

* En enkel vän tror att vänskapen är slut efter ett gräl.
* En verklig vän ringer dig efter ett gräl.

* En enkel vän förväntar sig att du alltid är där för henne/honom.
* En verklig vän är alltid där för dig.

* En enkel vän läser detta meddelande och suddar ut det.
* En verklig vän sänder det till andra

En epok har gått i gravenVilket jäkla kaos det är med flyget. Föräldrarnas plan skulle enligt uppgift landa på Arlanda kl 7:15 Det är försenat till 13:55. Flygplatsen här i Umeå är stängd igen så det ska bli intressant att se när de kommer sej hem.  Marias (dottern) man skulle flyga med Norwegian från Umeå kl 10 idag för att kl 14:20 flyga till Bagdad. Enligt Norwegian så går flyget fast flygplatsen i Umeå är stängd. Vilka förbannade idioter. Tittade nyss och det står fortfarande på deras hemsida att alla avgångar går från Umeå idag. Snacka om att lura folk.  I Umeå gick en epok i graven igår. Björklöven har gått i konkurs. Umeå är stort och kan ändå inte behålla ett hockeylag. Det är många som sörjer nu. Det känns konstigt. Björklöven har ju alltid funnits. Men tyvär så är den sagan slut. Tycker det är synd om alla som lagt ner själ och hjärta i klubben. Vila i frid eller vad säger man.

Det är sol och varmt här idag och det bästa av allt , det blåser inte. Ska ta och cykla iväg och hälsa på mormor en stund. Sen blir det att städa lite. Det behövs för dammråttorna yr runt här nu. Ha en bra dag. Kramen till er alla.Skapa din egna tv-tablå helt gratis!
Vill du ha gratis biobiljetter?

Spela Travian på nätet? Det kostar inget och är väldigt skoj.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Buden om tiderna är många.Nu har jag suttit och följt SAS resor. Alla plan avgår från USA men tiderna ändras hela tiden. Första tiden var 15.00 andra 17.20 sedan blev det 21.oo för att sanbbt ändras rill 17.00 . De vet inte vars de landar , om det blir här eller Oslo. Det roliga är att på ankomsttid står det 17.15 den 22/4 på alla avgångar. Aja Huvudsaken de kommer sej hem. Ha en trevlig resa och hoppas ni får landa i Sverige. Kram


Äntligen lite piggare men flygkaoset består.

Hej och hallå. Det här är första dagen på ett bra tag som jag inte känner mej dödligt trött. Det känns så underbart härligt.  Jag har suttit och fökjt askmolnsprognoserna sen tidigt i morse. Det är ju meningen att föräldrarna ska flyga hem från USA idag men ännu vet vi inte. Enligt sista prognosen så har askmolnet nu delat på sej så en en del är på väg västerut mot USA och den andra halvan är på väg norrut.  Sist jag pratade med mor hade de fått någon uppgift om att ev flyga till Oslo och sedan på något visa komma sej därifrån. En evinnerlig kaos och oreda.
Flygplatserna stänger ju och öppnar ideligen så nu är det bara att vänta och se. Vädret här idag är si så där. Solen lyser och det är  5 grader varmt i skuggan. Dock så blåser det småspik ute. Nu ska jag fortsätta spåna i flygprognoserna för dagen. Den här sången Lykkeliten var min favorit när jag var barn. Jag gick omkring on sjöng den nästan alltid. Det här är en lite nyare version med Carola. Tjingeling och massa kramar till er alla.


Skapa din egna tv-tablå helt gratis!
Vill du ha gratis biobiljetter?

Spela Travian på nätet? Det kostar inget och är väldigt skoj.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Prosit

Gomorron. Tittar in och skriver några rader. Jag är så trött och totalt orkeslös just nu. Det är allergin som ställer till det. Tack för alla goa kommentarer. Jag läser för fullt men har inte orkat att svara på dem. Jag gör det så fort jag orkar.  Vi har fint väder idag. Sol och varmt så jag ska försöka ta mej ut en stund. Ha det så gott tills vi hörs. Kramar till er alla.

Skapa din egna tv-tablå helt gratis!
Vill du ha gratis biobiljetter?

Spela Travian på nätet? Det kostar inget och är väldigt skoj.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Hej morfar.
Hej morfar. De här ljusen tänder vi för dej idag. Tänk att ett helt år har gått sen du somnade in och lämnade oss.
Ett år fullt av saknad men oxå många glada tankar. Tack för alla fina stunder du gav oss. Vi saknar dej så mycket
och hoppas du har det bra vars du än är nu. Det här kortet brukar vi sitta och titta på hos mormor och hon blir så glad när hon ser på det. Älsklingen min kallar hon dej då.


Någon gång kommer vi nog att mötas igen. Sov gott lilla morfar och tack för allt.
Du fattas oss
Birgitta

Vill inte vara allergisk.
Gomorron. Vilken helg det varit. Vädret har varit väldigt upp och ner här. Det har stormat, snöat och varit sol om vart annat. Just nu är det sol och 5 grader varmt.  Jag har varit så trött hela helgen så det har inte blivit någonting gjort annat än att jag tittat till mormor. Förbannade allergi säger jag bara. Det är så jobbigt när man blir så trött så man knappt orkar sitta upp. Undrar hur man skulle må om man inte tog dessa allergimediciner? Då skulle jag förmodligen sova dygnet runt. Måste försöka ta mej i kragen idag och få nåt gjort. Det verkar åtminstone som flygen ska börja gå igen. Föräldrarna kommer sej nog hem då får vi hoppas. De flyger från USA på onsdag om allt vill sej väl. Tänkte ringa till mamma i morse  men kom som tur var på att det är natt därborta så jag måste vänta tille i eftermiddag. Hon har varit så orolig att de inte skulle komma sej hem. Måste ta mej ett piller nu. Sen blir det duschen och en promenad i solen. Tjingeling och massor med kramar till er alla.

Skapa din egna tv-tablå helt gratis!
Vill du ha gratis biobiljetter?

Spela Travian på nätet? Det kostar inget och är väldigt skoj.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Vilken liten stjärna.
Vilket skitväder det blev idag då !!!!!!! Mulet, blåser småspik oxå har det snöat. Läste just att detta sakmoln från Island kan ställa till så vi får en kall sommar. Efter denna vinter vill jag ha varmt, varmt, varmt och massor med sol. Vi tittade på Talang 2010 igår kväll och här är min favorit. Den här lille killen kommer nog att gå långt. Så duktig som han är nu vid bara 8 års ålder. Söt är han oxå.Hade  ju tänkt fortsätta med lite stenplocning idag men det blir nog inget av det i detta skitväder. Jag ska cykla iväg till mormor istället och hålla henne sällskap en stund. Så måste jag ringa till föräldrarna och höra om de är medvetna om flykatastofen här i Europa. De kommer ju hem till veckan. Förhoppningsvis. Ha nu en trevlig lördag .
Kram till er all.

Grattis säger vi till Sannof idag.
Idag säger jag grattis till min goa bloggvän Sannof . Ett jättestort Grattis vännen. Önksar dej en underbar födelsedag.

Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva uti hundrade år!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva uti hundrade år!


Och när hon har levat
Och när hon har levat
Och när hon har levat uti hundrade år!
Ja, då ska hon skjutas.
Ja, då ska hon skjutas
Ja, då ska hon skjutas på en skottkärra fram!


Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits på en skottkärra fram
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas på en häst bakåfram!


Och när hon har hängits
Och när hon har hängits
Och när hon har hängits på en häst bakåfram
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas i en flaska champagne!

Skickar dej en stor korg med blommor och massor med födelsedagskramar.

Underbara fredag med sol och stenplock.
Äntligen fredag och vädret är fortfarande på topp. Mår bättre idag. Jag ska försöka gå ut och bära lite sten idag. Det finns hur mycket som helst efter grävningen här.  Hur länge jag kan vara ute återstår att se. Återstår att se gör oxå när flygtrafiken kommer igång. Tänk vad häslosamt för miljön när inga flygplan är i luften. Är det ett sätt av Moder jord att ställa till med detta vulkanutbrot just för att spara på miljön?  Läste just att Annic Jankell tagit tagit till Umeå för att inviga Sveafestivalen i Umeå som börjar idag. Nästan 9000 kr gick den resan på. Läs mer  HÄR . Det är banne mej inte klokt. Med allt elände , alla indragningar och besparingar i detta vår Sverige borde det väl finnas nåt bättre att lägga så mycket pengar på. Finns säkert någon här i Umeå som klarat detta öppnadne av fesivalen lika bra.
Ska ta mej en liten tur till mormor innan jag börjar med stenarna här. Ni får ha en underbar dag. Tjingeling så länge. Kramar till er alla.

Barnskobutiken är en av Sveriges största webbutiker för barnskorHjälp barn lära sig Engelska i Mingovilles virtuella värld. Roligt och mycket givande!


Vi som driver Bra Barnkläder är föräldrar och barnklädes-entusiaster som tycker det är kul med barn- och babykläder.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Så vacker dikt.


Den här vackra dikten ffick jag för ett år sedan av Wiccan . Hittade den nu och känner bara tt jag måste lägga ut den.

När dagen känns tung
och livet känns kallt
är det svårt att se
en mening med allt.

Så ensamt det är
att bära en sorg.
Men bördan kan lätta
med andras försorg.

För tankar kan värma
och ord göra gott.
En blick kan berätta
att någon förstått…

Så känn att du har
ett stöd här i mig.
För det ska du veta
- jag tänker på dig!

Världens bästa Hey Jude
Idag känner jag mej precis så här som han på bilden. Det är toppenväder ute och jag brotts med min allergi. Blir så fruktansvärt trött så jag orkar absolut ingenting.  Här kommer i varje fall världens bästa version av Beatles Hey Jude. Ni måste bara ta er tid att titta.Jag återkommer när jag mår bättre. Nu blir det bara att vila ett par timmar.
Kram till er alla.

Födelsedagskalaset till ända.


Nu har vi varit och grattat mormor. Sjungit och fikat har vi gjort.  Hon var trött idag men var trots allt glad. Har tagit lite kort så min kära moster och hennes familj får se. De bor ända borta i Växjö.Jag och lillebror med gumman då. Mormor lyckas alltid blunda när man knäpper kort på henne.

Lehna och maria fick oxå vara med på ett hörnIda kom oxå på kalas. Dkutig på att grimasera är hon då.

Måste ju få ta en titt  på tårtan.

De sista bilderna blev så mörka. Här är mammas kusin Gull-Briit, Jenny och IdaDet var trevligt men samtidigt så sorgligt. För bara några månader sedan var ju mormor uppe och gick och klarade det mesta själv. Det är nog inte roligt att bara ligga så.  Hon var så trött när vi gick hem idag. Tror nog hon tyckte det var skönt att få vila.

Grattis säger jag idag till vår älskade mormor.
Ännu en  dag med strålande vackert väder. Man känner hur kroppen vaknar till liv och hur glädjen sprids i hela kroppen av denne gula lampa. Idag grattar jag min goa mormor som fyller 89 år. Ska iväg dit senare och ordna med kalaset. Hoppas bara att hon är någorlunda pigg idag. Det går ju upp och ner hela tiden. I går var hon rätt så pigg. Orkade hålla sej vaken och var glad. Det är bara att hålla tummarna. Mamma ringde från Amerika häromdagen. Där hade de varmt och skönt. Det var 29 grader i skuggan. Lite annorlunda än här. I går hade vi 10 grader varmt i skuggan och det var jag så glad för. Jag saknar dem så förbaskat. Brukar ju prata med mor i telefon varje dag men dt går ju inte nu. Skulle nog kosta skjortan då. Nu ska jag ta en sväng hos er innan jag gör mej iordning och piper iväg. Ha en toppen dag och en massa kramar till er alla.

Barnskobutiken är en av Sveriges största webbutiker för barnskor


Hjälp barn lära sig Engelska i Mingovilles virtuella värld. Roligt och mycket givande!

Vi som driver Bra Barnkläder är föräldrar och barnklädes-entusiaster som tycker det är kul med barn- och babykläder.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

På jakt efter vårtecken.


Nu har jga varit ute och promenerat och försökt hitta minsta lilla vårtecknet. Inte en enda liten Tussilago ens hittade jag. Då jag kom hem tog jag mej en ordentlig titt här på gården och gissa vad jag hittade.
Första tulpanera har tittat fram.

Så hittade jag även den första synliga Krokusen. Gissa om jag är glad.

Det blir nog vår här oxå. Hipp, hipp och hurra. Vi har så vackert väder nu för tredje dagen i rad. Det är så skönt så. Känner ju att både kroppen och humöret mår mycket bättre.  Nu ska det bli gott med kaffe efter allt letande.
Tjingeling tills nästa gäng.
Barnskobutiken är en av Sveriges största webbutiker för barnskorHjälp barn lära sig Engelska i Mingovilles virtuella värld. Roligt och mycket givande!Vi som driver Bra Barnkläder är föräldrar och barnklädes-entusiaster som tycker det är kul med barn- och babykläder.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

The wheels of Life
Med detta i minnet köpte jag mig en ny skoter.

 

Jag ville ha någon som var billig i drift och kunde ta mig till affären och runt i stan.

Den här tyckte jag skulle passa till ALLA mina behov.

Jag älskar

Kom ihåg:

Äldre människor är värdefulla:

Vi är mer värdefulla än den yngre generationen:

Vi har silver i vårt hår.


Vi har guld i våra tänder.

Vi har stenar i våra njurar.


Vi har
bly i våra fötter.

och


Vi är laddade med
naturell gas!


Skicka detta vidare!!  Alla behöver ett gott skratt om dagen !!!

Jag har fått en award av GLAMOURMAMMAN


Jag har fått en award av GLAMOURMAMMAN Tack snälla rara.

Den som få denna award ska berätta sju intressanta fakta om sig själv.

1. Jag älskar att vara ute med vår båt.

2. Jag biter på naglarna.

3. Jag tycker om att göra mina egna mönster när jag stickar.

4. Jag har aldrig smakat blodbröd.

5. Jag är ingen TV fantast. Tittar inte mcyket på TV

6. Jag gillar musik i alls dess former utom jazz.

7 Jag hatar att stryka kläder

Nu när jag mottagit denna award så gäller följande:
1. Kopiera awarden på din blogg
2. Länka till personen som gett dig awarden
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv
4. Välj ut 7 andra bloggar du vill ge awarden till
5. Länka till deras bloggar & kommentera hos dem att de har en Award att hämta hos dej.

Som vanligt tycker jag det är svårt att välja ut några speciella så jag skickar denna vidare till alla som vill ha den.

Allergidags igen då.Gomorron alla. Denna helg har det inte blivit mycket till skrivande här. Mormor har varit viktigare för mej. Jag är även så fruktansvärt trött. Vårallergien har satt in och det är lika jobbigt varje gång det kommer. Jag har sovit sen halv tio i går kväll och änså känns det som jag varit vaken felra dygn. Vi har haft vackert väder i helgen. Igår var det varmt och sol hela dagen och det verkar bli lika fint väder idag. Det är fortfarande massor med snö kvar men det minskar. Det är så roligt att se alla lyckliga ungar som fått ta fram sina cyklar. I går var Ida ute och cyklade med ett stort leende på läpparna. Amanda ska ju få sin födelsedagscykel snart. Hon fick ju ett kort när hon fyllde år med en cykel på där vi skrivit att när snönn försvinner ska det köpas en ny cykel. Nu är det snart dags. Idag ska jag beställa tårtor till mormors födelsedag på onsdag . Vi har ett kondis här där de gör så vansinnigt goda tårtor och smörgåstårtor. Mumsigt ska det bli. Nu puttrar perculatorn i köket och kaffeångorna försöker tränga sej in i min täppta näsa. Nu är allergitableetrna intagna och kaffet upphällt så kanske jag vaknar till . Hoppas all ni som vart på bloggträffen i Höör haft det underbart. Ha det bäst och massor med kramar till er alla.
Barnskobutiken är en av Sveriges största webbutiker för barnskorHjälp barn lära sig Engelska i Mingovilles virtuella värld. Roligt och mycket givande!Vi som driver Bra Barnkläder är föräldrar och barnklädes-entusiaster som tycker det är kul med barn- och babykläder.

Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Det som göms i snö.
Är det för en del då det är lördag men inte här. Här blir det lugnt och stilla. Varmt har vi här idag och solen är på gång. Har vi tur blir det en riktigt fin dag. Hoppas, hoppas det börjar torka upp och att all snön försvinner . Vi behöver sätta igång och fixa i ordning härute efter allt grävande. Vill ju inte ägna hela semester till det. Det ser helt enkelt förjävligt ut just nu var man än tittar. Har tagit några bilder från balkongen nu på morgonen.

Sen så är hela infarten en stor lerpöl. Hjälp säger jag bara .
Lite roligare bilder kommer här. Så här vart mina gardiner när de blev klara.Det har varit väldiga problem att komma in på metros bloggar. Ska göra ett nytt försök nu. Sen ska jag iväg och titta till mormor som just nu är väldigt dålig. Ha en bra lördag. Kramizzzzzzzzzzar till er alla.

Grillsäsongen har börjat.

 

Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här.
Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till, eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör.
Förmodligen eftersom det medför vissa risker (tändvätska, eld osv.).

När en man erbjuder sig att grilla händer följande:

Rutin:
1. Kvinnan handlar maten.

2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen med en öl i handen.

Här kommer det viktiga:
4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.

Mera rutiner:
5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter och underlägg.

6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

Viktigt igen:
7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

Ännu mera rutiner:
8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet i trädgården där hon har lagt på en ren duk.

9. Efter maten dukar kvinnan av och diskar.

Och viktigast av allt:
10. Alla tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter.

11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han har misstänkt länge) att det aldrig går att göra en kvinna nöjd!

Kanske det blir sol idag.
Det verkar som solen försöker titta fram här. Ingen dimma idag så nu ser jag ut. Jag är musbränd idag. Satt i soffan med en mugg kaffe i knäet. Pötsligt nös jag och kaffemuggen tippade.

Det var alldeles nykokt  så gissa om det var varmt. Hela muggen kaffe for ut. Bara att slänga av sej kläderna fort och duscha med kallt vatten. Ajjjjjjjjjj så ont det gjorde.  Ingen var det som ville blåsa heller. Förstår inte det. Jag har drömt om sommaren inatt och gud så roligt jag hade. Vi var ute med en jättestor båt någonstans i Australien.
Skulle vara nöjd om det var sommar här och jag fick vara ute i solen. Jag lovar att sanrt ska jag oxå se ut så här.

Förhoppningsvis ska det inte dröja allt för länge. Nu är det nog dags att sluta och drömma och återvända till verkligeheten. Idag ska jag och Maria (dotter) kila iväg och titta till mormor. Ska även gå till kondiset här och beställa tårtor. Mormor fyller 89 år nästa vecka. Ska beställa två tårtor till personalen oxå till mormor. Det är så gullig personal på hennes boende så de är verkligen värda lite gottis. Ha det bäst  och kramizar till er alla.

Barnskobutiken är en av Sveriges största webbutiker för barnskorHjälp barn lära sig Engelska i Mingovilles virtuella värld. Roligt och mycket givande!Vi som driver Bra Barnkläder är föräldrar och barnklädes-entusiaster som tycker det är kul med barn- och babykläder.

Min stora Shoppasdag ;-P

Gomorron. Idag ligger dimman tät. Det snöar inte jippiiiii så bra. Igår åkte jag ju iväg med en av döttrarna in till Umeå för att shoppa lite. Jag är ju inte den som gillar att springa i affärer allt för mycket men det händer.

Jag inhandlade en ny bäddmadrass och två kuddar till Anna. Samt tre ugnsformar och lite annat smått och gott. Själv kom jag hem med en flaska Ajax och en ny måttsats då den gamla gått sönder. Vi hade trevligt i varje fall. Slutstationen blev Coop där vi fikade innan vi avslutade med att handla lite mat.  Det var min shoppingunda ;-P
Fick ett MMS från gubbas i går afton. Han har fotat från balkongen på Hotell Globen på 10 våningen.

Det är inte som här där jag bara ser snö överallt. Lite fusk är det allt. Nu ringde lilla mor från Arlanda där de just nu sitter och väntar på avgång till Aamerikat. 10:40 går deras flyg och tar sen ca 7 timmar. Skulle nog smygit mej ner i deras bagage. Aja, det får bli någon annan gång. Jag får väl ägna mej åt att tvätta istället. Det är ju nästan lika intressant som att åka till USA . Dags att försöka vara lite nyttig nu. Ha det bäst. Bamsekram till er alla.

Titta gärna in här på Receptbloggen Kanske du hittar nåt som lockar.
Glöm inte heller att skriva på Namnlistan om Organdonation Det gör ni HÄR eller på Gröna Bandet i min sidomeny. Vill ni veta mer om varför denna insamling startats så går ni här till Anki vars man väntar på en ny lever och läs mer.

Här kan du spela gratis Bingo. Det är bara att registrera dej så får du spela 10 rader per dag.

Söker du presenter? Då ska du kolla in detta.

Här hos MYSTICA hittar du roliga grejor både till henne, honom och hemmet.


Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Uppe med tuppen.Uppe med tuppen var vi här idag. Har skickat i väg gubbas till Stockholm . Han ska på kurs. Alldeles vitt är det ute idag igen. Förstår inte att det inte kan sluta snöa. Jag mår i alla fall bättre idag . Väldigt skönt är då det. Det är påsklov här nu så jag hoppas det blir bra väder i veckan. I eftermiddag ska jag följa med en av döttrarna in till stora staden på en shoppingtur. Sen blir det att säga Hejdå till föräldrarna som åker till USA i morgon. Min far har sin bror och hans familj där samt flera kusiner. Det blir tomt när de åker bort men jag överlever nog. I helgen har vi äntligen kommit oss för att titta på Män son hatar kvinnor. Den var väldigt bra. Vi skulle även titta på Flickan som lekte med elden och Luftslottet. Då jag vart så förbaskat dålig hoppade vi över det. Får bli en annan gång.
Dags för påfyllning av kaffet nu . Ha det bäst. Kramelikram.

Titta gärna in här på Receptbloggen Kanske du hittar nåt som lockar.
Glöm inte heller att skriva på Namnlistan om Organdonation Det gör ni HÄR eller på Gröna Bandet i min sidomeny. Vill ni veta mer om varför denna insamling startats så går ni här till Anki vars man väntar på en ny lever och läs mer.

Här kan du spela gratis Bingo. Det är bara att registrera dej så får du spela 10 rader per dag.

Söker du presenter? Då ska du kolla in detta.

Här hos MYSTICA hittar du roliga grejor både till henne, honom och hemmet.


Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Ägg är inte bra.
Nu säger jag som Jocke Tjosan,tjosan på er. Sent ska syndaren vakna. Jag vet så jäkla väl att jag inte ska äta såna här.

Men ändå kan jag inte låta bli. Det slutar ju naturligtvis att jag mår så här.


Jag blev jättesjuk igår kväll. Kräktes och fick världens huvudvärk . Mår fortfarande inte så värst bra. Jag känner mej lite så här. Grön .


Tack för alla era goa kommentarer. Tar lite tid att svara på dem då ögonen inte trivs vid denna skärmen. Men svar kommer det lovar jag. Ha det bäst och massor med kramisar till er alla.

Glad fortsättning på påsken.Hej på er och Glad Fortsättning På Påsken. Ska försöka berätta lite snabbt om veckan och dess katastrofer. Det började i tisdags då datorn kraschade. Allt på hårddisken försvann. Installerade om Windows då. Så långt allt väl.
På onsdagsmorgon när jag skulle fortsätta installera så hade skärmen pajat. Inte alls skoj. Så satte jag igång och klippa tyg till nya gardinerna . Tog fram symaskinen och skulle börja sy. Då har det fanskapet oxå gått sönder. Den sydde bara baklänges. Blev så förbannad så jag gick bara ut. På eftermiddagen kom mamma med sin symaskin som tur var. Gardinerna blev klara på skärtorsdagen. Har hämtat ner vår gamla tjockskärm som jag sitter vid nu. Den  är ju inte så stor och jag får så fruktansvärt ont i ögonen när jag sitter framför den.  Vi får väl se om det är lönt att kosta på att laga plattskärmen annars får vi köpa en ny. I övrigt har det varit en härlig helg med mycket god mat och andra trevligheter. Vädret har inte varit det bästa. Mulet och dimma. I morse snöade det här men nu håller det på att klarna upp. Hoppas ni alla haft en skön helg så långt. Ha det gott så hörs vi. Massor med påskkramar till er alla.

Här kan du spela gratis Bingo. Det är bara att registrera dej så får du spela 10 rader per dag.

Söker du presenter? Då ska du kolla in detta.

Här hos MYSTICA hittar du roliga grejor både till henne, honom och hemmet.


Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista

Glad Påsk

Gomorron. Det blir ett snabbt inlägg här. Vill önska er alla en Glad Påsk. Återkommer när vi fått ordning på datorn.  Ha det så gott. Massor med påskkramar till er alla.
Här kan du spela gratis Bingo. Det är bara att registrera dej så får du spela 10 rader per dag.

Söker du presenter? Då ska du kolla in detta.

Här hos MYSTICA hittar du roliga grejor både till henne, honom och hemmet.


Vill du rösta på min blogg kan du gör det här.
bloggstarts Topplista