Fakta uppsats om en ko.

 
 

Hunden och katten :)

Som väntat glömde jag ställa om både vågen och klockan i går kväll. Härlig dag idag oxå har vi här. Jag hade två av döttrarna med respektive här och vi hade en trevlig kväll. Vi åt så storknade nästan. Engelska pratade vi alla. Lehnas Nico kommer ju från France och har inte varit här så länge. Lite, lite svenska pratar han. Men för allas trevnad fick det bli engelska då. Rackarns tur att man kan det. Lehna kom på att vi skulle lysna på hundens och kattens dagbok. Tur man inte satt och körde bil för då hade det blivit diket nästa. Skrattade så jag trodde jag skulle dö här.
 
 
Nu ska jag ta mej en prommis i solen. Får passa på medans vädret tillåter. Ha en bra fortsättning på påsken. Bamsekram

Glöm inte....................

 
Inatt har vi två viktiga saker att komma ihåg. 
Först detta.
Så denna viktiga händelse.
 
Så vad ni är gör, Glöm inte detta. Kramelikram

Hönan har värpt :)

Härligt väder verkar det bli idag. 0,0 visar termometern, sol och inte ett moln. Hurra. Idag är det matfix som gäller till kvällens påskmiddag. Har kokat ägg på morgonen. Tagit fram blåbär ur frysen till en blåbärspaj. I går kväll marinerade jag kycklingfileér så de är klara att stoppas in i ugnen. Till det blir det potatisgratäng. Lite lax och annat smått gott kommer oxå att finnas på bordet. Sen måste jag ut en sväng. Kom på att jag glömt handla hem påskmust. Aja då. Det får man ju inte vara utan till påskmaten. Så hoppas jag att jag inte glömt något annat.
 
Jag längtar så till nästa vecka. Då kommer mina älsklingar från Vindeln och ska vara här några dar :love:
 
Även den här lilla älsklingen kommer :love:
 
Då blir det kusinbus för hela slanten. Hoppas innerligt att det blir fina dagar så vi kan var ute oxå.  Nej nu är det dags att fortsätta med matlagningen. Ha en underbar påskafton. Kramelikram till er alla.

KvastAsta är hemma igen :)


 
Så var kvastresan över för denna gången. Efter att ha plockat lite stickor från rumpan (dåligt putsad kvast) en varm dusch och lite mat känns det bra att vara hemma igen :-P 
 
I går var det fullt hus här ett tag. Först kom Anna och Tobias för att hämta lurvtussarna. Ida och Jenny var här. Så kom Jennys Tobias. Sist kom Maria och Hasan och hade en massa gofika med sej. Det blev en hel del tuggande. gott var det. Jenny hade köpt så fin present till mej från hennes lilla familj.
Den ska jag hänga i något av fönstren. Har haft besök idag oxå. först kom Ida och hennes kompis Linnea och ville se på film och äta påskgodis :-). Nu ikväll har Maria och Hasan varit och hälsat på. Alltid trevligt med besök. Annars har dagen ägnats åt att tapetsera om i bloggen. Det har tagit några timmar men jag är nöjd med resultatet. Griljerat en skinka har jag oxå gjort idag. Nu är det väl inte så mycket annat att hurra för än att hoppa ner i sängen. Kanske skulle ta och göra en äggtoddy först. Natti natti alla goa männskor. Påskkram från lilla mej.:love:
 
 
 

Flyg försiktigt :)

 
Nu är det dags alla kvastfarare. Ni är väl laddade ? :-P Det är jag. Allt packat och klart. Några ord på vägen bara.
Tänk på detta
 
:)
 
Varningskyltar finns oxå för de som håller sej på backen som tur är :-P
 
Nu hoppas vi bara att kvastarna startar. Ha en härlig flygresa så ses vi i Blåkulla. Jag önskar er alla en Glad Påsk . Påskkramar  :love: från KvastAsta.
 

Så glad jag blev :)

Ett litet god natt kommer här från KvastAsta. Men innan jag säger gonatt måste jag bara tacka dessa två sötisar för presenten jag fick idag. Dotra Lehna och hennes Nico kom och överaskade mej. Jag fick ett presentkort från Lindex. Superkul
 
Tusen tack snälla rara ni :love:

YES :)

 
YES, Jag gjorde det. Jag kom hem med en flaska YES
 
Söker du nytt jobb ?

Dags att se över kvasten

Då var det dags igen då. På torsdag bär det iväg till Blåkulla. Har tagit fram kvasten för en rejäl genongång. Katten ska borstas och kaffekitteln putsas :-P Så hoppas vi bara på vackert väder då så vi inte flyger fel bland molnen.
 
Har påskpyntat lite här hemma och gjort i ordning en kruka med påskris och fjädrar ute på gården. Påskmaten inhandlad så jag kan göra en matsäck om jag blir hungrig under flygturen ;-)
Fint väder idag igen. Något kallare än igår. -1,7 just nu och sol. Kan ju inte klaga. Nu ska jag sätta en stämpel i pannan. Där ska det stå DISKMEDEL. Jag har glömt att köpa det fast jag varit till affären flera gånger. Förhoppningsvis någon frågar varför det står diskmedel i pannan så jag kommer ihåg det :rolleyes:. Ska plocka fram Snabeldraken nu, sen torka golven. Efter det får det bli en cykeltur till Konsum. Håll tummarna nu att jag kommer hem med en flaska Yes diskmedel. Ha en skön dag. Bamsekram från KvastAsta.

Jag ser en sol :)

Ännu en vacker dag. -0,5 just nu. Sol och inte ett moln på himlen :-P . Jag har planterat lite blomfrön på morgonen. Surfinia och tagetes som jag sparade frön från i fjol. Hoppas de tar sig då. Veckan som gått har det varit full fart med hundar barnbarn och lite annat smått och gått. Har hunnit med att klippa mej bla ;-). Jag har ju varit livrädd hela veckan att jag oxå skulle åka på magsjuka. Tur nog så har jag sluppit detta elände. I fredags åkte jag med föräldrarna in till Umeå. Handlade på Maxi. Skoj att få se nåt annat än vår konsumbutik (enda affär vi har här). Köpte en köttermometer som jag vart utan ett bra tag. Det har inte funnits här i vår lilla byhåla. Köpte lite vin oxå när jag ändå var i la stada.
 
Jag hade middagsfrämmande här i fredagskväll. Lehna, Nico, Jenny och Ida var här och käkade. Det blev fyllda lövbiffar, klyftpotatis, gräddsås, sallad dressing oxå vitlöksbaquetter. Till dessert åt vi dajmtårta med hallon och grädde. Det var supergott. Sen tror jag att vi alla drabbades av matkoma :tired:. Trevligt hade vi då. Igår var dotra Maria och Hasan och hälsade på. Deras vove fick nio valpar för fyra veckor sedan. Inte en lugn stund kan jag väl nästan påstå. Kvällen avslutades med kaffe hos grannen, lite tv tittande ,lite datanördande och sen sängen. Ha en skön söndag. Kramelikram till er alla :love:.

Suss gott :)

 
Tassar in och säger natti natti och suss gott. Håller tummarna att det är bra väder imorgon.
Kramelikram

Vars tog våren vägen ?????

 
men inte när det är så förbaskat kallt.
I går var det vårdagjämning. Det mäks då inte alls. I två dar ha det varit  5-6 gader kallt ute. Det har blåst så det kännts som 25. Fy och usch. I dag känns det lite bättre men det blåser fortfarande. Mina älskade lurvtussar åkte ju hem i söndagskväll. På måndagen fick matte Anna magsjuka så då fick de komma tillbaks. I går kväll åkte de hem igen till deras älskade matte. Hon är fortfarande inte riktigt bra men står på benen och kan äta lite i alla fall.
 
Idag tvättads det här och saneras hundhår. Stackars Herr Snabeldrake, han får jobba för högtryck. Själv tror jag att jag fått psykisk magsjuka. Går omkring och mår småilla. Är nog bara rädslan att åka dit då jag varit omkring flera som fått denna plåga. Dags nu att sätta fart här så något bli gjort. Ha det jättebäst alla och massor med kramizar.
 
Nytt sätt att lära våra barn Svensk Grammatik

Latardag är inte så dumt.

Solen lyser från en molnfri himmel idag och termometern visar på - 7,3 grader. Det var så tyst här i morse. Lurvisarna åkte hem igår kväll så det blev inga morgonpussar. Rackarns så glada de blev när matte kom :-) . Idag ska jag bädda rent i sängarna sen ska jag bara vara lat. Känns så bra så ;-P Måste nog ut och ta mej en promenad även om jag inte har några hundar här. Får ta tillvara på de soliga dagarna.Tror jag ska plocka lite påskris. Kom just på att påsken är nära.
 
Här en bild på Anna där hon åkt sträckan hon väntade på. Hon ser lite piggare ut här än vad hon gjorde före :-).
 
Ett filmklipp från draget. Snacka om hundliv. 
 
Här behövs nog rejäla hörselkåpor. Nu in i duschen sen får vi se vad dagen har att ge. Ha det bäst och massor med kramar.

Soffhäng och kämparglöd

Även denna dag började med en lång härlig prommis med söta lurvisarna. 1,5 grad kallt och alldeles stilla ute. Ingen sol idag, istället så snöar det. Gillas inte. Igår blev det inte så mycket annat än dammsugning och långa sköna promenader i solen. Var till grannen och drack kaffe å kvällen. Lite tv tittande blev det oxå och naturligtvis soffhäng med de bästa.
 
Här en bild på en glad Anna efter hon kört 1,3 mil på skidor med draghundarna.
 
Igår var hennes sträcka 9 km. Det hade varit moddigt, eländigt och tungt men fram kom hon.
Så här ser fröken ut idag i väntan på att starta sin sista sträcka. Trött och ledbruten.
 
Draget avslutas i Vännäsby med prisutdelningar och gemensam middag ikväll. Tror nog hon kommer att sussa gott inatt med sina älskade vovsar. Vindelälvsdraget börjar i Ammarnäs och avslutas i Vännäsby. En nätt liten sträcka på 40 mil. Heja ni som kämpar er fram med både skidor och hundslädar. Ha nu en härlig söndag alla. Kramelikram.
 
Toatips för er som är less på att torka kiss

Solen gillar vi :)

Kan inte klaga på vädret nu. Gick ut tidigt imorse med lurvisarna. Helt underbart skönt. 5,5- strålande sol och ingen blåst. Nästan så jag önskade att jag tagit en kafetermos med mej. Vår älskade lilla Ida har legat på lassa sen i onsdags. Hon blev förkyld förra helgen plus en elak magsjuka. Hon hade så ont i magen så hon blev inlagd. Smärtorna fortsatte trots dropp och olkia medikamenter. Nu har hon blivit bättre och kunnat äta lite så idag får hon komma hem lillgumsan. Håller både tummar och tår nu att inte smärtorna kommer tillbaks.
 
Idag kör Anna sin andra sträcka i Vindelälvsdraget. Det gick bra igår så nu håller vi tummar och tassar att det går bra idag oxå. Det är så rackarns skoj när vovsarna attackerar mej på mornarna med sin pussar. Det är bara att ta betäckning om man inte vill drunka i deras glada slickande och pussande. I morrn kommer matte hem och då vet jag två stycken som kommer att bli superglada. Dags att ta fram snabeldraken nu sen ut i det vackra vädret igen. Skickar en massa solstrålar till er som inte har någon sol idag. Jag kan ju för guds skull inte ha allt det vackra för mej själv. Bamsekram till er alla..
 
Äkta Kärlek

 

Lite ditten och datten :)

får nog lov att göra lite uppdatering här. Underbart väder har vi. Några grader kallt och strålande sol. Jag har två inneboende här sedan i onsdags. Penny och Skoja. De ska vara här tills på söndag. Matte Anna är med och tävlar i Vindelälvsdraget (draghundstävlingar) och jag är jättenervös. Idag startar hon klockan tolv och har 1,3 mil att köra på skidor med hundarna. Håller tummarna så de blir blå. 
 
Förra veckan var det sportlov och da var Elias och Ida här. Naturligtvis skule vi gå och äta pizza. Elias hade massor av funderingar vilken pizza han skulle ha. Det slutade med att han vill ha ett miniskrov. Ida och jag år pizza. Jättegott var det En av dagarna var vi iväg till Luftlandet. Det var hopp och studs dagen lång. Det fanns en massa roliga grejor där.
 
Elias längtade så. Han skulle absolut äta sockervadd och det gjorde han med råge lilltrollet. Ida oxå.
Jag sprang runt med kameran , men det var inte lätt att fånga hoppande springade barn med de.
Här kommer Ida farnade.
Lite fler bilder här från dagen.
 
 
 
Efter Luftlandet promenerade vi till mina föräldrar och fikade och umgicks med dem. Det var så skönt att komma ut från bullret. På kvällen blev det mys med chips, ostkrokar, läsk och film. De var ganska så trötta båda två. Så blev det en dag med pulkaåknig. Tack sötnosar för att ni ville komma och motionera mormor.
 
Torsdagkväll åt vi Tacos här med Lehna och hennes Nico som återvänt från Frankrike. Sen så har dagarna gått i sakta mak med tvätt, städning, lite slappande och hundvaktande. Nu ska vi snart ut på en riktig långprommis i det vackra vädret. Ha en härlig fredag. Kramelikram.
 
 

Färglatt värre :)

 
Hipp hurra ingen snö i da :-P Det gillar vi. I går bakade vi cupcakes jag och Ida. De blev så fina så. Bakade efter Leilas recept. Lite för söta i min smak men annars goda.
 
Nu sitter Ida och pysslar här. Vi väntar på att klockan ska bli tio. Då ska vi traska iväg till Second Hand butiken vi har här i byn. Alltid roligt att gå där och titta. Så blir det en tur till Konsum för att fylla på förråden så vi slipper det när Elias kommer. Ska bli så skoj att få rå om honeom ett par dar. Får se vad vi hittar på för bus då.  Nu ska vi inta lite frukost och sen bege oss. Ha det bästelibäst. Kramar.
 
Viktigt att Tänka På

 

Ja se det snöar ja se det snöar......

Not. Första dagen på sportlovet och snön vräker ner. Tur nog har det blivit mildare ute. I går kväll var det - 17. Nu är det -1,5. Det tackar vi för. I eftermiddag kommer Ida och då ska vi baka cupcakes. Måste ju ha lite sportlovsgottis :) 
I morgon kommer lillprinsen Elias från Vindeln och ska vara här ett par dar. Ska bli så skojsigt. 
 
Ikväll ska det dejtas med tvättstugan, inte lika skojsigt alls men ett måste. Ska även sticka klart socken jag håller på med. Har en halv socke kvar så det ska väl inte ta så lång stund.
Nu ska jag vara lite tjatig här. Lägger ut Lehnas annons igen på telefonen som hon ska sälja.
 
Jag säljer min Nokia Lumia 920. Telefonen är två månader gammal men bara använd ca 3 veckor. Nypris 5500 kr. Säljer den för 4000kr. Priset kan diskuteras vid snabb affär. Ring 0725739526.
 
Nu blir det lite kaffe här och sen fram med stickningen. Ha en skön måndag och var rädda om er och varandra. Kramelikram

Rena orkanen ute.

Snöstorm så det dånar ute. Inte alls vad jag önskat. Något är fel med Blogg.se. Det har inte gått att komma in på några av bloggarna där sedan i går kväll. Skriva går bra och att publicera men sen är det stopp. Får se hur länge detta ska ta.
 
Igår kväll åkte vovsarna hem. Gissa om de blev lyckliga när matte kom. Här blev det tomt och tyst. Det blev ändå en sen hundprommis för mig. Grannarna skulle åka bort så jag lovade att gå ut med fina Båtsman då. Det är en blandning mellan Border Collie och Golden Retriwer. Han är så fin. Var och drack kaffe och surrade lite med en annan granne, sen så blev det farmen. Nu har jag fröken Ida på besök. Hon håller på att platta sitt hår. Så ska hon krusa det oxå. Blir säkert jättebra. Lilla fröken ska på kalas :)
 
Nu ska det bäddas rent. Har ju haft två lurvisar i sängen så det är ganska hårigt. Det är så mysigt att bli väckt av deras pussar på morgonen. Saknade det i morse. Om två veckor kommer de och ska bo här några dar igen. Matte ska fara iväg och tävla på Vindelälsdraget. Ska bli spännande att följa deras framfart. Ha nu en skön lördag alla.
Kramelikram
 

Nokia Lumia 920 säljes

Min dotter säljer sin Nokia Lumia 920.
 
Jag säljer min Nokia Lumia 920. Telefonen är två månader gammal men bara använd ca 3 veckor. Nypris 5500 kr. Säljer den för 4000kr. Priset kan diskuteras vid snabb affär. Ring 0725739526.
 

Kung Bore tillbaka.

Här har varit rena södern. Vi har haft plusgrader hela veckan. Så lovar metrologerna kallare väder och snö. Typiskt nu då när sportlovet kommer. Idag är det -1,5 blåser värre än värst så har det snöat inatt. Jag har haft två sovkompisar inatt. Penny och Skoja. Matte håller på att flytta så då får de bo här ett par dar. Hade även Collie Bobby här igår kväll. Det var så mysigt så. Nu har vi varit ute på morgonpromenad och jag höll banne mej på att blåsa bort. Skoja gillar när det blåser och försöker fånga allt som blåser omkring. Det går inte att låta bli att skratta när hon får sina fångarattacker. 
 
Det blir väldigt mysigt inne med tre hundar i det väder som varit. Blött och massor med sand som fastnar i deras lurviga pälsar. Måste fram med Snabeldraken nu och dammsuga. Golven känns som om de skulle vara gjorda av sandpapper. Ganska bra egentligen. Bara att gå omkring då så slipper jag ju nöta på fotfilen :) Oj, kom just på att jag glömt att ta min blodtrycksmedicin på morgonen. Bäst att slänga i sej lite piller då. Ha en härlig fredag. Bamsekramar