Massor med Grattis till alla mammor och Loreen.

 
Till världens bästa mamma säger jag idag Grattis på Mors Dag. Älskar dej. 

Strax ska jag cykla iväg till lilla mormor. Mamma ska gratta sin mamma och jag ska gratta min mamma. Lättare att räffas på ettt ställe då. Här ska vi fira mors dag i morgon :-)
Grattis säger jag oxå till Loreen och Sverige som vann i går kväll.
 
I går var vi på tioårs kalas hela dagen. Strålande vackert väder var det så barnen kunde vara ut hela tiden. Jag har gjort ett bildspel här som ni kan titta på. Pga av att jag inte pratat med alla barns föräldrar så har jag Prinsarnas 10 årskalas. on PhotoPeach
Dagen höll på att sluta väldigt illa. Då vi skulle bära in allt så tog jag plåten som resten av tårtan var på.  Mitt förbaskade knä ville då inte samma sak som mej. Jag föll platt på rygg. Hann tänka "släng plåten" så jag inte skulle få den i skallen. Som alltid när det händer nåt så började jag skratta. Alla blev nog lika chockade när de såg mej ligga där gapskrattandes och med tårtrester runt gräsmattan. På kvällen började det kännas av. Gjorde ont banne mej överallt. Det blev att ligga i soffan och titta på schlagern. Knappade mellan det och lite andra program. Rackarns skoj att Sverige vann.
 
Trots vurpan så var det en riktig toppendag. Nu får ni alla ha en underbar dag och grattis till alla mammor. Bamsekram.

Snart reser vi.

Gomorron. Ja nu åker vi snart ut i stora vida världen jag och Ida. Ända till Umeå åker :-) 1,5 mil  är det. Tänk så långt. Vi ska ju åka på tiorskalas idag och jag har bakat tårtbotttnar i långpannan. Ska bli spännande att ta det på bussen. Gör färdigt tårtan på plats annars är det risk att det blir katastrof. Jag är lite sliten i armarna idag efter allt grävande igår. Rabatten är klar med kantstenar på plats. Nu ska det bara planteras. Det ska bli så skoj.
Önskar alla en fin dag. Kramen
Glöm inte att vara med att TÄVLA priset är en spännande påse från Glitter. Klicka på länken och läs mer.

Helgen är räddad :-)



Ännu en dag med strålande sol och varmt. Hipp hipp hurra. Igår planterade jag lite blommor och kryddor i krukor och balkonglådor på balkongen. Gjorde även iordning en stor kruka med en pelargon och tagetes i. Idag ska jag börja gräva på min rabatt. Äntligen :-) Det riktigt spritter i kroppen av det vackra vädret. Helgen kommer att vara full fart på.  I morgon fyller mina gokillar Victor och Jonthan 10 år.



Jag har lovat att göra tårtan så det blir kvällens projekt. I morgon förmiddag tar jag Ida och tårtan och åker in till Umeå. På söndag blir det tårta igen då det är morsdag. Efter allt det tårtätandet behövs det nog lite motion kan jag tänka :-)
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe. Sen cyklar jag iväg till föräldrarna och lånar en spade och hämtar lite rabarberplantor. Glöm inte att vara med och TÄVLA HÄR .

Dagens klokord



Ha det bäst. Bamsekramar till er alla.

Nu är det tävlingsdax :-)


Gomorron denna underbara dag. Sol vindstilla och redan15 grader i skuggan. Äntligen säger jag bara. Börjar med att berätta att min dotter Lehna har en tävling på sin blogg. Gå in och var med du oxå. Alltid roligt med sådant. Klicka bara på länken som följer så får du veta mera om tävlingen. TÄVLINGSDAX .

Förra veckan fyllde jag år och hade alla mina nära och kära hemma. Presenter fick jag oxå så jag har tydligen varit snäll :-) Hann ta några bilder på mina gulliga barnbarn.
Här sitter Jonthan och Ida i soffan och softar.



Victor softade i egen soffa.



Så söta Amanda och Elias som jag inte hann fota. Här kommer en bild på dem som jag tagit lite tiditgare.

Jag bara älskar småtrollen så mycket. Kan ju inte bli bättre än att få dem nära mig. Idag ska jag plantera lite blommor i mina krukor på balkongen. Det har kliat i fingrarna länge men det har varit så förbaskat kallt . Nu kan jag inte hålla mej längre. Herr Snabeldrake ska få lite mat idag oxå. Det finns gott om mat här nu så han blir nog mätt. Hoppas ni har lika fint väder som vi har här idag. Ha det bäst och du glöm inte att vara med och TÄVLA.
Bamsekram

Vilken underbart rolig Debut :)


Hej alla. Nu ska jag Penny berätta om min allra första riktiga Agility tävling. Ni som brukar läsa mormors blogg har nog sett mej härinne lite nu och då. Mormor får skriva eftersom det inte riktigt passar mej :-) Så här var det. Matte och husse anmälde mej och storebror Bobby (collie) till denna tävling. Ett tag såg det ut som allt gå skogen. Först blev Bobby sjuk så han blev satt på smärtstillande vilket innebar ingen tävling för honom. Han skulle då få vara hos mormor medans vi andra åkte iväg. Då gick mattes bil sönder. På torsdagkväll gick husses bil sönder och vi skulle åka på fredagsmorgon. Jämmer och elände. Det såg inte alls bra ut. som tur var hade husse en snäll kompis som lånade ut sin bil :-) Så vi kom oss till slut iväg.

Väl framme i Skellefteå spillde matte ut kaffe över sin nya telefon. Inte bra. Hurra vilken tur, den höll. På lördagsmorgon när vi vaknade var matte jätteförkyld, feber ont i halsen och snuva. Till tävlingen skulle vi. Matte var så nervös så hon bölade. Men skam den som ger sej. Det började med en hoppklass där jag missade ett hinder så det blev disk. Så var det då dags fär aglilityklass och då rackarn satte vi fart både jag och matte. Gissa vem som kom tvåa? Jo duktiga jag, lilla Penny. 2:a av 29 startande. Helt underbart. Gissa om matte skrek och tjoade. Husse hejade på och lillskruttan Skoja (lillasyster) oxå tror jag :-)

Här kan ni se hela racet. Det är husse som filmat.



Så här såg vi ut efter prisutdelningen. Stolt glad matte med mej i famnen, prydd med en vacker välförtjänt rosett.



Så kom då lördag och matte mådde lite bättre. Efter intagen frukost och rastning så var det då dags för dagens strapatser. Hoppklass först då där jag rev ett hinder och matte den stollan tappade fokus så det blev disk. Så blev det dags för agilityklass och där gav vi järnet. Duktiga jag blev etta av 31 startande och naturligtvis blev det ett väldigt tjoande här oxå. Hemma gick mormor och snyftade av stolthet och glädje :-)

Här kommer det racet. Snälla husse filmade idag oxå .



Prisutdelning igen då och jag fick en ny vacker rosett. Här står stolta matte med mej i famnen.



Så var denna roliga helg över. Trötta och glada vände vi hemåt till Holmsund för att hämta Bobby och åka hem och vila. Han blev så glad när vi kom. Det blev fullt bus på en gång :-) Det är faktiskt lite synd om honom som måste ha denna hemska sak runt huvudet.



Nu är vi samlade igen och det känns bra det oxå. Titta bara så fina vi är.

Så här trötta var jag och lillasyster Skoja i morse efter helgens bravader.



Massor med blöta pussar från oss alla tre . Penny /mormor


Ringeliring eller inte.

En lugn och stilla dag. Mulet och trist ute. Jag ska vara socialidag när jag är hundledig. Börjar med att hälsa på lilla mormor. Sen i afton ska jag cykla iväg till bästaste mor och far. Jag ska hämta frysta röda vinbär och pelargonplantor som jag fått av mamma. Det blir så bra så. Inte mycket mer att skriva om just nu.

RING INTE OM DU ÄR SJUK :-)


Ha det bäst. Bamsekram

Sommarjobb finns för alla :-)

Nu är Snögubben glad. Han har fått sommarjobb :-)


Vi går och går och titta vad vi hitta.

Så då var vi inne efter en lång skön promenad. Detta hittade vi idag.

Den här lilla söta blomman känner sej nog ensam. Där stod hon utan sällskap.

Likaså den här stackars maskrosen. Det märks att det varit kallt. Det brukar ju vara fullt av dem.

Dessa tussilago var desto flera.

Så undrar jag så vad detta är för Aktiebolag. Det står ju AB hm.......

Det finns så mycket skoj att lukta på. Vi tar oss även en paus och funderar lite :-)

Det var lite från vår promenad. Kramelikram.

Plötsligt så händer det :-)



Päronet faller inte långt från äppelträdet brukar man väl säga. Mitt gulliga barnbarn Ida älskar att följa med pappa ut på både jakt och fisk. Häromkvällen var det dags för Råddjurjakt då. Sitter spänt och väntar.


Plötsligt så händer det.

Själv tror jag inte att jag skulle våga :-) Sol är det även idag men det blåser kallt ute. Jag har lurvtussarna här så det blir snart en långpromenad. Det är så skönt att komma ut och röra på sej. Det är en stor fördel med hundarna att man kommer sig ut i alla väder. Måste nog oxå umgås med min bäste vän Snabeldraken. Han ser hungrig ut den stackars kraken.

Jag har glömt att visa bild på mitt fina herrbesök jag hade här i helgen men här kommer den. Han heter Morris och är helt underbart go.


Nu blir det skor och jacka på och ut och vandra. Ha det bäst och var rädda om er och varandra. Kram




Ormet kryper

Äntligen sol och varmt. Tänk så mycket piggare man blir. Helgen har varit full fart här. Jag har huset fullt med folk. I söndags lyckades den här lilla damen få med mej till Tropichuset som vi har här. Jag har aldrig satt min fot där. Jag är nämligen dödligt rädd för ormar. vi gick ialla fall dit och jag gick in på darriga benMot alla odds så överlevde jag :-) Både Ida och Maria höll i ormen Pelle. Ida ville absolut att jag skulle känna på den. Jag ställde mej bakom Tobias, sträckte modigt fram lillfingret och kände på den. Jisses vad jag skakade. Den här ormen är inte så stor. De har dem som är mycket mycket större.


De har djur från alla världens hörn. Små söta silkesapor bla som var bra mycket roligare att titta på .
Jag har gjort ett bildspel där ni kan se många av djuren som finns där. Bara att klicka här på bilden så kan ni se dem.
Tropichuset i Holmsund on PhotoPeach
 

Dags nu för en promenad i solen med lurvtussarna som jag har här idag. Ha en skön dag alla. Kramen.

Nu är det vinter igen.....

Free Orkut and MySpace Graphics Glitters scraps



Gomorron den underbart vackra dag. Inte. När jag steg upp ösregnade det och nu snöar det. Fy så trist. Vars tog våren vägen????? :rolleyes: Blir nog att sysselsätta sej inomhus idag. Den tänkta grillningen hoppar vi över.
Veckan som gått har vart full fart med hundar, barnbarn, tvätt och annat skojsigt. Jenny följde en dag på långprommis då alla tre vovsar var här. Då fanns det faktiskt något som visst kallas sol däruppe :-)
Då man är ute och promenerar hittar man en hel del konstiga saker. Den som lämnat denna frös nog på sin färd.
Så allt krossat glas då. Inte alls roligt för små djurtassar.
Nej då är detta vackrare att titta på. Det blommar för fullt nu.
Så lite mor och dotter solglasögonprovning. De behövs då inte idag.
En blomma har jag kvar att plantera om sen är det färdigt med blommorna inomhus. Bara värmen kommer nu så får man kanske sätta igång utomhus. Det kliar i fingrarna. Senare idag ska jag tvinga mej ut i ovädret och hälsa på lilla mormor. Nu tror jag det får bli påfyllning i kaffemuggen.

Visste ni detta???????
?
Nu vet vi det oxå :-)
Ha en bra dag. Bamsekramizar.