Den Vilda Färden med Pottan och Gunghästen.Hurra för solen. Den har återvänt till lilla Holmsund idag efter att ha varit på rymmen i går eftermiddag. Just inkommen efter morgonpromenade med Eskil och kan bara konstatera fast det är sol blåser det kallt som bara den. Bara att hoppas att dessa vindar drar någon annanstans.

Igår kväll var jag hos min rara granne Irma och drack kaffe. Hon berättade en härlig historia från sin barndom. Hon är idag 67 år så det som hände är längesedan. De bodde ute på landet i ett tvåfamiljshus. Då var det utedass som gällde och potta inne på natten för barnen. De var fyra syskon och fick varje morgon gå ut och tömma kisspottan. Hon var 5-6 år då detta hände. Det var hennes tur att gå ut med eländet. Då sa hennes snälla syskon (de bodde på övervåningen) ta gunghästen så går det fortare. Stollan sätter sej på gunghästen och far ut för trappen med pottan i högsta hugg. Vi skrattade så tjöt båda två när hon berättade om sin färd med gunghästen och pottan. Hennes mamma skrattade däremot inte när hon fick skura kiss överallt. Tur att hon inte skadade sej. Så det kan gå.

I går när jag var ute med Eskil tog jag en närmare titt på detta som ligger bakom huset där jag bor. Ser på avstånd ut som en hög med bråte. När jag gick riktigt nära så ser jag att det är något som växer. Nån som vet vad det kan vara?????

Lite påtår nu så kanske man piggnar till. Måste samla ork och lust för att följa dotter Anna och torka förnster i hennes lägenhet som hon flyttat från. Ha en skön söndag Bamsekramen


Äntligen såg jag Tussilago igen :-d
Idag har vi faktiskt sol och varmt här. 11 grader i skuggan. Inte mycket men med tanke på hur det varit känns det otroligt skönt. Jag trodde inte mina ögon i morse. Satt på balkonngen och drack kaffe då plötsligt ettt litet flygfär satt på min ena hand. En mygg var det. Tittade två gånger :-O Tror aldrig jag sett mygg här så tidigt någon gång.
Jag har varit ute på en skön lång promenad med Eskil. Gick och tänkte för mej själv "finns det inga Tussilago nu förtiden"? Det är flera år sedan jag såg några. Minns ju då man var barn och hittade Tussilago. Då var det vår. Plötsligt såg jag något gult i diket. Små söta Tussilago. Så glad jag blev. Traskade oxå förbi Stora Vårstjärnor som växer på många ställen här.

Mindre roligt är då hur våra gång och cykelvägar ser ut här. Man får nästan lov att gå på vägarna för att inte kliva i all skit. Ändå så var det någorlunda gångbart här där jag tog bilden.


Ha en härlig lördag. Bamsekramizar.


Inte lätt alla gånger

Sju dåliga saker med att vara en snopp:

 

1. Man har hål i huvudet.

2. Man umgås med två nötter varje dag.

3. Grannen är ett arsle....

4. När man mår som bäst kräks man.

5. Bästa vännen är en svanslös mus...

6. Två ögon jag inte kan se med...

7. Varje gång jag blir upphetsad så kräks jag...

 

Skinka eller korv?????? :-P


Äntligen helg. Kallt som tusan är det ute trots att det är 6 grader varmt. I helgen har jag fint besök här. Lilla Eskil.
Det är en lite Jack Russel. Då han kommer hit springer han alltid in i köket och sätter sej vid kylen. Korv eller skinka kanske :-P Så här ser han ut den lille fliuren.


Är jag inte söt ????? Husse är bortrest i helgen så därför är han här. Nu hoppas jag bara på bättre väder innan Valborg. Skönt om man kan vara ute. Förra valborg satt vi ute i solen och åt. Jättehärligt var det. Dags nu att ägna sej åt lite hushållsvård. Det är ju fredag.

FÖRDELAR MED ATT VARA 60+ OCH PÅ VÄG MOT 70 o 80

1) Kidnappare är inte särskilt intresserade av dig.

2) I en gisslan-situation är du troligtvis en av de första som blir släppt.

3) Ingen förväntar att du springer - nånstans- överhuvudtaget.

4) Folk som ringer kl.09 på morgonen, kan gott få fråga: " Väckte jag dig?"

5) Folk ser inte längre på dig som en hypokondriker.

6) Du har inte mer att lära dig på det hårda sättet.

7) Något av de sakerna du köper nu, håller resten av livet.

8) Du kan klara dig utan sex, men inte utan dina glasögon.

9) Du ser inte längre en fartbegränsning som en begränsning.

10) Du har slutat med att hålla magen inne, oavsett vem som går förbi..

11) Dina hemligheter, som du delar med vänner, stannar kvar hos dom.
För dom kan inte komma ihåg dom.

12) Antalet nya hjärnceller du får, är äntligen nere på en nivå som du
kan hantera.

13) Du kommer inte ihåg vem som har sänt dig denna lista, men skicka
den vidare innan du glömmer det... =))

Tjillevippen för denna gång. Ha en skön fredag. Bamsekramizar till er alla.

På kryssning mellan hundskiten :thumbdown:

Kan inte låta bli att förundra mej över all förbannade hundskit som ligger på trottoarer, gång och cykelvägar. Man får verkligen kryssa sej fram. Förstår inte dessa hundägare som lämnar skiten. De måste ju tycka det är trevligt att gå med sin hundar i all skit:-s  Nej skärpning alla hundägare. Det kostar så lite att plocka upp. Hundbajspåsar är inte dyra.
Det är kallt ute idag. 3,9 plus. Vi har ute och gått över en timme och jag höll på att frysa bort händerna. Skönt att komma in i stugvärmen igen. Idag tror jag att jag ska plantera om lite blommor. Har börjat lite smått men det är en del kvar som skriker på hjälp för att de håller på att växa ur krukorna. Ska i alla fall börja med att dyka ner i diskbaljan så får jag väl se om lusten infaller sej :-)

Brottningsmatchen är över .

Nu har jag brottats med två hemska resårbottnar. Har haft bort frotteöverdragen och tvättat dem och nu skulle de på. De ville bara inte riktigt samma sak som mej. Dem fick ge sej, så var det bara. Har suttit och plottrat med bloggen lite oxå så nu börjar det svida i ögonen. Kaffesugen är jag. Där tog förnuftet överhanden och sa blankt nej. Rackarns bra det då annars blev det nog en sömnlös natt. Nu säger jag nattis och suss gott. Kramelikram.

Det bästa :-)

♥♥♥˙·٠•● Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●•٠·˙♥♥♥
De vackraste smycken jag någonsin
har haft runt min hals.....
är mina FEM BARNS armar.
♥♥♥˙·٠•● Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●•٠·˙♥♥♥Är så lycklig för att de är mina alla  fem. Tack älskade tjejer , utan er vore jag ingenting. Älskar er.

Snart är det sommar :-P

Regn idag då. Bra städväder är det om det bara inte vore så tråkigt. Jag har lyft upp resårbottnatrna från sängen och tvättat frotteöverdragen till dem. Rackarns så tunga de är. Skönt ändå att få bort allt damm som samlas.
Längtar så till sommaren. Här är något att tänka på för alla hundägare då värmen kommer. För otroligt nog läser man varje år om hundar som blivit instängda i heta bilar med alla fönster stängda. Inte bara hundar utan även barn.
Här i vårt lilla Holmsund blir det skojsigt värre. Här arrangeras Skärgårdskampen under två veckor i Juni. Det är tredje året nu. Då får barn i åldrarna 7-14 år chans att prova på en massa aktiviteter och arbeta med värdegrundsarbete i olika former. Det hela avslutas med att ett riktigt dragplåster gästar här. Ingen mindre än Sean Banan. Ett verkligen härligt arbete de ansvariga gör för våra barn och undomar. Barnbarnen här längtar och frågar titt som tätt "när kommer han" så det ska bli skoj att gå dit med dem.
Här kan ni läsa allt om Skärgårdskamp och göra anmälan http://skargardscamp.wordpress.com/
Dags att återvända till sorummet nu och fortsätta jaga dammråttor, sen blir det att ge sej ut i regnet med vovsarna. Ha  en bra dag alla. Kramizar.

Lite allmänt babbel och några bilder :-)Måndag hela dagen lång. Solen sken i morse men nu har det blivit mulet :-( Helgen har gått fort som bara den. I går var det så härligt ute. Sol och skönt tills på kvällen då ösregnet kom. Idag har jag fått hit mina små lurvusar Penny och Skoja igen. Så mysigt så. Vi är just inkomna efter en långprommis. Här kan ni titta hos matte Anna och följa henne i hennes jobb med lurvisarna. Nu i maj ska de iväg och tävla så det är full fart med träning.

Jag tror jag fått en ordentlig muskelinflammation i min vänstra arm. Har haft lite småont i bägge överarmarna ett tag. På fredagnattt vaknade jag och trodde armen skulle sprängas. Kunde knappt röra den. Jag har haft ett elände med av och påklädning. Hade som tur var Voltarensalva hemma som jag smort med så det börjar kännas lite bättre. Idag blir det en latardag. Tänker försöka att vila armen så mycket som möjligt.

Lägger in lite mera bilder här från påsken då Ida och Amanda var här. Även kusinerna Victor och Jonathan kom ju på besök då.

Även jag lyckades fastna på en bild :-)Lite smått och gott med barnbarnen.Jag är så glad för att jag fått lov av hyresvärden att göra en blomrabatt här vid vår bro. Det tokkliar i fingrarna kan jag berätta. Ska bli jätteskoj. Saknar trädgårdspysslandet så enormt sen jag flyttade till lägenhet. Men nu får jag ju påta lite grann jiiiippppiiii ;-P

Så avslutar jag med Dagens KlokordÖnskar er alla en skön måndag. Var rädda om er och varandra. Kramiz

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Det är så viktigt att vi alla hjälps åt. Här kan vi göra något för en god sak.
JUST NU SÖKER UNICEF EN HÄSLOSPECIALIST TILL KONFLIKTOMRÅDEN I AFGHANISTAN. I TJÄNSTEN INGÅR BLAND ANNAT ATT MASSVACCINERA MILJONTALSBARN MOT STELKRAMP,  POLIO OCH MÄSSLING.

Nu har du chansen att vaccinera 95 barn mot stelkramp med hjälp av ditt bloggande. Genom att blogga ger du fler barn chans att överleva och utvecklas. Din bloggpost gör nämligen inte bara fler uppmärksamma på UNICEFs viktiga arbete för barn utan för varje bloggpost som publiceras inom kampanjen skänker Apotek Hjärtat 95 vaccin mot stelkramp.

Hjälp de barn som behöver det mest. Blogga och vaccinera fler barn.
Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på

unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

För varenda unge

Spela online.

Tycker det ser roligt ut? Då ska ni gå in på sajten och prova. Betson har funnits länge och har stora framgångar. De slog upp sina portar 2002 och har blivit ett av de största spelbolagen. De har ett brett och trevligt spelutbud. Det är inte bara det som lett dem till framgång utan även att deras kunder ska känna trygghet genom deras licenser bla. De är oxå måna om ett ansvarsfullt spelande för sina kunder. Det bästa casino som ger ett säkert och tryggt spelande. Det finns så många olika spel. Casino, bingo, Black Jack Games, Lotter mm. På sidan kan du läsa allt om företaget och deras sätt att vara. Här kan du även följa allt som händer i spel coh sportvärlden.
Jag har vänner som brukar spela där och två av dem har vunnit en hel del pengar.  De äger en licens på Malta vilka är medlemmar av EU. Om detta kan ni läsa mer på Betson. Ska du spela så gå in här och prova.
Lycka till

91 År

Rackarns vad denna helg gått fort. Igår blev det världens busväder på eftermiddan. Nu lyser solen och det känns toppen. Tvätten bortgjord och manglingen likaså. Så skönt så.
Igår var vi hos lilla mormor och firade henne på 91-års dagen. Hon var trött igår och hade inte mycket ork lilla gumman. Här en bild på mej, min goa lillebror och mormor. Hon lyckas alltid blunda när man tar kort på henne :)
Här är min Maria med sin gammelmormor.
Så jag då med finaste lillebror och våra älskade föräldrar som båda fyller 75 år i år. Är så tacksam att jag har dem. Tack för att ni finns.
Efter ett par timmar var mormor så trött så då åkte vi hem. På kvällen skulle jag se på Kvällen Är Din men det missade jag. Synd det. Var till min granne och drack kaffe med nybakade bullar istället. Nu tror jag att det får bli en promenad i det vackra vädret. Bäst att passa på. Ni får ha en bra fortsättning på denna söndag.
Bamsekram till er alla :)

Amandas stora dag :)
Gomorron. Idag säger jag GRATTIS till min goa lilla mormor som fyller 91 år.  Vaknade i morse och tittade ut och kunde bara konstatera att det vackra vädret från i går var bortblåst. Ända sedan i tisdags har det vart regn och rusk här. Riktigt hundväder som man säger. Med två lurviga sötisar här på dagarna så har det inte varit grusfritt inne kan jag lova :) I går var jag hundledig så då blev det skördning av sand och hundhår.

I tisdags var det en glädjens dag här. Det var sista dagen Amanda var här och hon skulle få prova på att vara med vovvisarna. Hon har varit superallergisk sedan hon var bebis. Ett riktigt elände. Djurvän som hon är dessutom.Inte roligt då det följer med så mycket. Bara att inte kunna gå hem till bästa vännen för där finns djur ex. Nu har hon sedan i höstas tagit Hypotenssprutor mot hund och katt och nu var det äntligen dags att prova.

Det var en ivrig åttaårig Amnda som flög upp ur sängen när Anna kom med lurvisarna på morgonen. Det var inte utan att tårarna kom kan jag lova. Kusin Ida har ju oxå Hundar. Henne har hon inte heller kunnat hälsa på. Två lyckliga tjejer. Amanda till vänster då.


Det gick superbra. Inga reaktioner alls. Helt underbart skoj. Det är svårt att med ord beskriva henes lycka och glädje. Dags för påtår nu. Sen blir det dusche, bäddning oxå iväg till mormor på kalas. Ha en härlig lördag :) :)
Bamsekramar til er alla.

En liten natthälsning

Tassar in här och säger natt natt till er alla. Kramizar i massor :)

Slut påsk kvar då.

Även om det är lite sent att säga Glad Påsk så här på helgens sista dag så gör jag det ändå. Här har varit full rulle. I torsdags kom lilla fröken Amanda från Vindeln för att fira påsk här med oss och kusin Ida. Själv blev jag sjuk på långfredagen . Mindre roligt kan man ju säga. Tur att Jenny och Lehna varit här och hjälpt mej.
Fredan började med att flickorna gick ut och påskade.
De var så söta så de små kärringarna. På kvällen hade vi främmande av mina två gulliga granntanter och åt påskmiddag tillsammans. Kände mej knas hela dan och halv tio på kvällen däckade jag. Åkte på en ordentlig förkylning. Vi hade i varje fall en trevlig kväll.
På lördan gick Jenny och Lehna iväg med tjejerna på badhuset och hade trevligt. På eftermiddan kom kusinerna Victor och Johnathan och hälsade på. Jätteskoj var ju det.
Det blev ett par timmar av bus , spel och skratt.
Nu har jag nyss kommit ur duschen. Flickorna är ute och leker och väntar på mej. Vi ska ta en prommis till affären och handla. Jag har lovat att vi ska äta tacos idag. I morgon far de båda små liven hem. Fy så tyst det kommer att bli här då. Som tur är kommer Penny och SKoja då och håller igång mej :). Ha nu en härlig fortsättning på denna påskens sista dag.
Kramizar till er alla.