Regnet det bara öser ner lalalalalala.....

Tråkväder idag oxå. Regn och dimma :-s . Jag har den stora glädjen att ha en dejt med den älskade tvättstugan idag. Wow så lycklig jag är :) Det är ju inte alla förunnat.Igår kväll tittade jag naturligtvis på Körslaget. Som tur var så gick min favoritkör vidare. Team Bagge. Då det slutat somnade jag på soffan. Vaknade lika fort igen. Då var klockan kvart i tio. Skyndade mej att hoppas isäng och vad händer? Klarvaken blev jag då och låg och snurrade isängen. Steg upp till slut och var vaken halva natten Så typiskt. Nästa gång ska jag inte röra mej ur fläcken, utan ligga kvar på soffan. Dags nu att gå till dejten min. Ha en skön söndag. Kramelikram
 
Så kan det gå när man inte förstår varandra

 

Bara en vanlig lördag

 
Här är molnigt idag. Bara att tända alla lampor så man ser var man sätter fötterna. De har lovat regn. Fy och usch :-s . Inatt har Ida sovit här. Snart ska hon iväg på födelsedagskalas. Hoppas de får skojsigt. I går var jag duktig värre. Köpte nämligen första julklappen så nu är det bara resten kvar :) Tänkte försöka börja i tid i år och inte vänta till julveckan. Var ute och höststädade rabatten jag har här ute och gjorde ett höstarr i en av de stora krukorna som står vid bron. Måste även plocka in tomaterna innan frosten kommer. Hoppas de mognar till ordentligt inne i värmen.  Nu ska det plattas hår här. Ida vill ha sitt hår plattat den lilla rackaren. Hon har ju så fina lockar men det ska vara platt :) Sen blir det ett besök hos lilla mormor. Får inte missa körslaget ikväll :) Skoj att titta på. Ha en bra dag Kramelikram.
 
Bäst att hålla ögonen i styr :)
 

vilken frisyr ska vi ha idag då???

Gomorron. Bara 4,6 grader idag. Det blir svlare och svalare ute nu. idag ser jag den stora gule däruppe och inte blåser det heller. Så skönt. Sovmorgon idag :) Sov ända tills halv sju. Jippie så skönt :) Anna kom med lillskruttan Skoja klockan sju. Alltid lika roligt med de här vovsarna. Hopp och studs och jätteglad. Förutom hundpromenader så blir det en latardag idag. Känner starkt för det. På eftermiddan kommer Ida. Hon ska vara hos mej ikväll och sova över. Det blir så mysigt så. Kanske Skoja får någon ny frisyr. Man vet aldrig. Så här såg hon ut för ett tag sedan när de båda var här :) Hon var så söt så :)
 
 
Lite fredagsskoj
 

Detta hände sig på Äldreboendet

Gamla Svea på äldreboendet hade blivit förtjust i sin granne Albert. Till slut tog hon mod till sig och frågade om hon fick komma in på Alberts rum på kvällen och titta på TV.

"Det går bra", sa Albert, " men då får du allt lov att hålla i min PetterNiklas en stund".

Kan jag väl göra, tänkte Svea och började tillbringa kvällarna hos Albert.

Ända tills Albert tröttnade och började uppvakta Ester istället.

Svea blev väldigt sårad och ledsen.
"Varför gör du så här?", frågade hon. "Vad har Ester som inte jag har?".

"Parkinson", svarade Albert!
 
Ha en underbar fredag och var rädda om er och varandra. Bamsekramen

Ögat är trött och kinden matt........

Tittar in och säger natti natti. Trött i ögat nu då jag varit uppe sen halv fem i morse. Bakade en äppelkaka i långpannan. gottigt vart det.
 
Var och lunchade med dotra Lehna . Det blev en kycklingtallrik. Inte alls dumt. Då jag kom hem gjorde jag två såna här höstarrangemang för att ha på balkongen.
Har tagit in solcellslamporna och håller på att ladda batterierna. Har ju inte varit så mycket sol på sistone.
 
Den här lilla nyckelpigan hittade jag och Ida på balkongen. Den var så liten så vi såg den knappt.
 
Cyklade iväg till mor och far en sväng på aftonen. Sen blev det kaffe hos min rara granne Irma.Nu hoppas jag det blir bättre väder i morgon. skulle sitta fint. Lilla Skoja kommer sju i morrn bitti. Skönt då om man slipper regnblöta sandiga tassar efter man vart ute. Sov så gott nu. Nattkramen


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Guds änglar gråter hysteriskt idag.

 
Gomorrn. Idag gråter både guds änglar och min näsa :-s Inte mycket att göra åt det. Bara att vänta på bättre tider.  Otroligt nog är det nu 15,5 grad varmt ute :)
Tänkte mej ju ut och plocka lite rönnbärskvistar. Det känns ju inte så lockande just nu.Idag åker min moster hem till Växjö och det känns lite trist. Får väl se när vi kan träffas nästa gång.  Det är ju över 100 mil så det blir ju inte varje dag. 
Måste ju säga att man ska aldrig sluta förvåna sej. Blev så arg när jag läste i tidningen idag att någon idiot har srulit 4 hjärtstartare på sjukhuset här i Umeå. Det är ju livsviktiga apparater och kan vara enormt farliga om de kommer i fel händer. Hur i helsicke kan folk vara så sjuka att de gör sådant. Här kan du läsa hela artikeln. http://www.vk.se/707797/hjartstartare-stulna-fran-nus . Man får hoppas att samvetet hugger ordentligt i kroppen på den/dem som gjort detta så de lämnas tillbaka.
Jag tror jag ska baka ett par äppelkakor i långpannan idag. Gott att ha lite fika i frysen. Känns som en bra bakardag i detta väder. Lite mera kaffe nu, sen blir det duschen. Ha det bäst och var rädda om er och varandra. Bamsekramen.
 
Dagens klokord

 

Surströmming är mums :)

 
Så typiskt att det måste regna idag. Tänkte nämligen göra höst på ballkongen och ute i rabatten. jag har köpt så fina Erica ljung och Silvergirlander. Ska plocka lite rönnbärskvistar oxå. Håller tummarna att det slutar droppa däruppifrån snart. Gårdagen var full med fart och fläng. Jag, mamma och min moster åkte in till Umeå och shoppade lite. Köpte mej ett par mossgröna leggings. Lite mat blev det på Maxi och ett par byxor till fröken Ida. Dottern Maria kom in på Maxi när vi var där så hon åkte med oss hem. På kvällen var jag hos föräldrarna och åt surströmming tillsammans med finaste bror med fruga och moster. Brorsans två döttrar kom då vi ätit färdigt. Roligt att träffa dem oxå. God efterrätt fick vi oxå. Allt var supergott. Det blev en trevlig kväll. Mindre trevligt att vakna i morse. Då kom de ljuva dofterna efter gårdagens strömming :) Tur man är ensam hihihihi.
 
Igår fyllde vår goaste Skoja 1 år. Grattis till henne. Tänk vad tiden går fort. Tycker inte det var länge sedan Anna kom hem med det lilla knytet.
 
Nu ska jag ställa mej och skala grönsaker. Det blir korvgryta här idag. Gör ett storkok så räcker det en stund. På eftermiddan ska jag iväg till lilla mormor och vara med henne och moster en stund. Hon åker hem till Växjö i morgon så det dröjer väl ett tag innan vi ses igen. Ha en härlig dag och vara rädda om er . Kramelikram
 
Dagens tips

Måndag igen då :)

 
Free Orkut and My Space Graphics Glitters scraps
Gomorron. Idag känns det kyligt ute. 6grader varmt och blåsigt. Brrrrrrrrrrrr. Som tur är så lyser den vackra gule däruppe. I helgen har det inte funnits så mycket tid för bloggande. Har umgåtts med min moster som är på långväga besök :) Tävlingarna för vovsen gick bra i lördags. Penny tog en första och en tredejplacering.  Klassvinst i hopp A pinne plus uppflytt till klass 2 hopp B 3: a  Jätteskoj.
 
 
Bobby har jag inte fått någon bild på ännu men det kommer. Han tog en andra och en fjärdeplats, fick pinne och blev uppflyttad till klass två :)
 
Jag blir ju så hispig när de är och tävlar. Så skönt så när telefonen ringer då :) Hann även med en snabbis med äldsta dottern Annelii ich hennes familj igår. Hann krama om goingarna Amanda och Elias. Fort gick det  men kramar blev det. Fick rökt sik av föräldrarna i går. Jisses så gott det är. Nu blir det några drag med snabeldraken och torkning av golven. ha en toppendag. Kramelikram.
 
Något att tänka på.

 

Tävlingsdax.

Ett litet tillägg till förra inlägget. Glömde ju berätta att det är tävlingsdax idag för de här två lurvisarna.
Penny här då :) som är en gosig lite Sheltie.
 
Så fina Bobby :) Lurvisen Collie.
 
Lilla Skoja får inte tävla ännu. Hon fyller ett år i dagarna och de får inte tävla förrän de är 18 månader.
Charmskruttan våran. Även hon en lite Sheltie :)
 
Så den här dagen kommer att gå i hispighetens tecken. jag blir sån när de är och tävlar. Lycka till. Älskar er <3

Mors lilla olle i skogen gick :)

 
Gomorron på er. I dag har vi bara 5 grader här. Lite mulet men alldeles vindstilla. Måste nog köpa lite ljung snart och fixa krukorna här ute. Det blommar fortfarande, men det dröjer nog inte länge tills frosten kommer. 
Här hände något otäckt för drygt en vecka sedan. Anna, min dotter som är matte till de tre vovsarna ringde mej förra tisdagkväll och var jätteskärrad. Jag blev så vansinnigt rädd. Så berättade hon att hon varit och gått runt elljusspåret med Penyy och Skoja (Sheltisarna). Penny hade gått in blnad träden och satt och bajsade. Plötsligt började hon röra på sej samtidigt som Anna hörde ett visslande. Hon trodde det var en hundvisselpipa och vände sej om. 10-20m bort stod en björnhona med sina två ungar. Hon blev ju naturligtvis jättterädd och satte igång att springa mot vägen som var ca 2 m bort. Där stannade hon en bil och fick snällt nog skjuts hem. Mannen som skjutsade hem henne larmade polis. Det blev inte mycket till sömn den natten. Oftast lufsar de ju iväg , men man vet ju aldrig med en björnhona som har ungar. Tänk bara om någon av hundarna hade sprungit fram till dem. fy tusan så otrevligt.
Dagen efter skulle 580 skolbarn springa Skojljoggen. Den springer de runt elljusspåret. Skolan informerades så de la joggen på en sträcka inne i samhället istället. Björnmamman hade nog tagit sina ungar och rymt om det kommit 58 barn galoppernades genom skogen. För allas säkerhet och för att slippa oro så ändrades det.
 
Idag ska jag hälsa på mormor och Britt-Marie (min moster) .Sen sätter jag mej och stickar. Ida har beställt en svart mössa så jag har köpt garn till denna. Håller ju på att vara dags för mössa på. Ha en bra dag och var rädda om er och varandra. Kramelikram.
 
DAGENS KLOKORD
 
 
 
 
 

Gökuret

 
Lite humor så här på fredan kanske :)
 
Häromkvällen följde jag med mina väninnor ut för en "helkväll med tjejerna". Jag sa till min sambo att jag skulle vara hemma vid midnatt, "Jag lovar."
 
Nåväl, timmarna passerade och margueritorna slank ner alldeles för lätt.
Omkring klockan 3 på morgonen begav jag mig hemåt, ganska packad.
 
Precis när jag klev in genom ytterdörren satte gökuret i hallen igång att gala 3 gånger.
Snabbt som ögat, (då jag insåg att min sambo förmodligen skulle vakna till) så gol jag ytterligare 9 gånger.
Jag var ganska stolt över mig själv över att ha kommit på en sådan snabb lösning (trots att jag var stupfull), för att kunna undkomma en förmodad konflikt med honom.
 
Nästa morgon frågade min sambo mig vilken tid jag kom hem, och jag svarade att jag var hemma vid midnatt. Han såg inte arg eller sur ut. Pust!
Jag klarade mig denna gång!
 
Sedan sa han: "Vi behöver ett nytt gökur."
 
När jag frågade varför, svarade han: "Ja, igår kväll gol göken i gökuret tre gånger, sedan sa den "Oh Shit", gol 4 gånger till, harklade sig, gol ytterligare 3 gånger, fnissade, gol två gånger till och sedan snavade den över vardagsrumsbordet och fes."
 
 
Ha en skön fredag. Kramelikram

Lite mer från sommaren ;-)

 
Ny dag ,nya mål. Köttsoppan igår blev nice gott. Kokade mycket så jag har även fryst in till ett par måltider till. Jag var och hälsade på lilla mormor igår. Hon var på ett strålande glatt humör. Klar i huvudet så det var roligt att prata med henne. De dar då hon är förvirrad kan det vara ganska jobbigt. Nu ser vi fram emot torsdag då min moster kommer från Växjö. En vecka blir hon här. Det ska bli skoj. 
 
Har även denna sommar varit på en liten minisemester ute på föräldrarnas stuga. Det är så lugnt och skönt därute vid havet.
Så här vackert blir man mottagen där :)
 
Så har vi ju detta vackra par som tar emot :)
 
Vackra blommor finns det massor av bla. denna. Tror banne mej den var närmare 75-80cm i omfång.
 
Syrenerna har haft mycket blommor i år.
 
Den här rosen är märklig. Så fort det regnar dör blommorna.
 
Två husdjur har de ute på stugan oxå. En mås och en igelkotte. Tror måsen varit där flera år. Kommer de inte ut så sätter den sej på fönsterbläcket och knackar på fönstret.
 
Kotten fick rökt fisk och det gillades.
 
Vi hade så trevligt så. God mat och dryck.Boul spelade vi oxå.. Jag den lilla amatören vann två av tre matcher över de två proffsen :)
 
Den här regnbågen fotade jag klockan tre en natt. Inget regn bara en regnbåge.
 
Det hade varit likadant ett par nätter före. Då stod det i tidningen om det. Tydligen väldigt sällsynt att regnbågen kommer på natten.
Nu ska kaffemuggan fyllas med påtår sen kanske det är dags att klä sej ioch göra lite nytta. Ha det bäst och massor med kramar till er alla.
 

 

Det doftar så gott :)

 
Tänk att jag hittade hit idag oxå. Känns så bra så. Idag stod det tvätt på schemat. Det är avklarat nu. Har även kokat en stor kastrull med älgköttsoppa. Det doftar underbart gott. Ska göra klimp till när vi ska äta. Jag hittade ett recept på västerbottensklimp. Det skulle vara 1 dl riven västerbottensost i smeten. Tänkte köpa en bit sån ost. Den kostade bara 186 kr/kg så det får bli vanlig klimp. Lite för dyrt tycker jag. Brukar bli gott ändå :)
 
I somras när alla barnbarnen var här var det så vackert väder en dag så vi bäestämde oss för en baddag. Säg den glädje som varar. Halvägs till stranden blev det världens dimma. Vi cyklade ändå vidare.
Det blev nog mer lek på stranden än bad. Roligt hade de i alla fall.
 
Någon har roat sej med att ställa ut en parkbänk i vattnet. Ida passade på att vila en stund :)
 
Så här kan man ju oxå göra om man tycker vattnet är för kallt. Jonthan och Ida slappar.
 
Elias och Amanda trivdes bäst på stranden :)
 
Hittade så vackert spindelnät. Jättestort var det.
 
Fikapaus är ju ett måste på stranden :) Här sitter Elias, Jonathan och Victor och gottar sej.
 
Amanda och Ida gottade sej oxå :)
 
Vi avslutade med en glass innan vi skulle cykla hem. Då blev det strålande sol och vackert igen. Precis då så kom Anna, Tobias och vovarna så barnen fick busa med dem sen stund. Vädret till trots så blev det en härlig dag min mina små älsklingar :)  Ha det bäst. Kramen till er alla.
 
 
Dagens Klokord.
 
 

Kanske skrivkrampen håller på att försvinna :)

 
Nu var det länge sedan jag skrev något här. Har haft total skrivkramp. Hösten är kommen och det är svamptider. Sommaren har varit trist. Mycket blåst och inget som helst badväder. Kan inte minnas att vi haft så dåligt väder en hel sommar. Har ändå haft det trevligt. Det har varit barnbarn på besök. Både fyrbenta och tvåbenta :)
Här kommer en bild på de tvåbenta :) Det är Jonthan, Ida, Amanda och Elias. Victor står bakom . Vi hade några härliga busiga dar. För Elias var det extra spännande. Det var första gången att fara från mamma och pappa och vara borta fler dar. Han tyckte det var toppenskoj :)
 
 
Så var det de fyrbenta då. Det har blivit en del tävlingar under sommaren med bra resultat. Både första och andraplaceringar. Några placeringar längre bak oxå men roligt har de haft. Bobby knep sin första seger vid sin första tävling. Toppenskoj.
 
Penny då som oxå kommit etta och tvåa några gånger. Kan lova att det sitter en stolt mormor här.
 
Så får vi ju inte glömma underbara lilla skruttan Skoja som ännu är för ung för att tävla. Hon har oxå varit här då matte och husse vart på tävling. Oj vad vi myst :)
 
De är bara för härliga. Kan även vara lite busiga. Idag har jag alla tre vovsar här. Var iväg och handlade och då jag kom hem hade någon tuggat på min ena foppatoffel. Har mina misstankar om vem det kan vara. Lillbusan Skoja skulle jag tro :) Tur det var en gammal slite toffel.
 
Rönnbär är det i massor här. En del säger "mycket rönnbär lite snö" andra säger "mycket rönnbär, mycket snö" undrar vad som är sant. Det var lite av vad jag gjort i sommar. Mer kommer sen. Ha en underbar dag och var rädda om er.
 
Något att tänka på.