Frusen blåbär & citron cheesecake
Den som inte gillar blåbär eller citron kan byta ut det mot vad som helst! Byt bara ut bären till någon annas slags frukt/bär, eller ha i choklad bitar
Ingredienser
Botten:
150 g digestivekex
50 g smör, smält
Fyllning:
200 g philadelphiaost eller annan cream cheese
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2 dl blåbär, frusna eller färska
1 citron, finrivet skal
Gör så här
Botten:
Mixa kexen till smulor, blanda i smöret och tryck jämnt ut i formen (med löstagbar kant).
Fyllning:
Rör philadelphian, äggulorna, sockret och citronskalet till en jämn smet.
Vispa grädden tills den är fast, och rör ner i ostsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd ner i smeten. mixa blåbären till en puré med en stavmixer eller liknande. Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt).
Häll allt försiktigt ovanpå kexsmulorna, och ställ formen i frysen i minst sex timmar, gärna över natten. Tina 20-30 min innan servering och servera med frukter! (Jag hade över lite blåbärs puré på cheesecaken precis innan servering.)
Kommentarer
Postat av: Sita
Låter godare än vanlig cheescake. Kram
Postat av: Chili
mums va gott!:)
Postat av: cecce
Hej!
Så kul att du har en receptblogg! Det visste jag inte!! Vilket lockande recept. Älskar cheesecake i alla dess former!
Själv bakar jag just nu kanelbullar. Sitter och väntar på mjölet bara som sambon fick ge sig ut och köpa. Bra om man kollar att man har ingredienserna hemma innan man startar...:-)
Kram
Postat av: Sara
Mums cheesecake! Så sjukt gott, längesen man åt det dock.
Postat av: Gilla
Det här receptet måste jag bara prova. Vi ska ha gäster på lördag nästa vecka så det blir bra som dessert eller till kaffet.
Gilla
Postat av: Recept
Vad gott det ser ut! Detta måste jag testa.
Fin blogg! :)
Postat av: rebecka
du har ju http://bakpassion.blogg.se/2009/february/-frusen-blabar-citron-cheesecake.html
Trackback