Glasshjärtan med Hallon och Vitchoklad.

Det här receptet kommer ifrån Koka Ihop


Ingredienser (6 portioner/st.)

Hallonglass

3 dl hallon
2 msk socker
1,25 dl grädde
1 st äggula
1 msk socker

Vitchokladglass

38 gram vit blockchoklad
1 dl grädde
1 st äggula
1 msk socker

Gör så här

  1. HALLONGLASS: Mosa hallonen med en sked i en sil och låt saften rinna ner i en skål.Försök att få ut så mycket saft som möjlig och utan frön.
  2. Vispa grädden i en skål.
  3. Vispa äggulan och socker i en annan skål.
  4. Sockra hallonen med 2 msk och rör ner dem i äggvispet. Tillsätt gräddvispet och rör om försiktigt.
  5. VITCHOKLADGLASS: Smält blockchokladen i vattenbad.
  6. Vispa grädden i en skål.
  7. Vispa äggulan och socker i en annan skål.
  8. Tillsätt den smälta chokladen i äggvispet, rör om och tillsätt den vispade grädden.
  9. Häll nu de olika glassarna växelvis i portionsformar, sockerkaksform eller som jag i Tupperwares siliconform med hjärtan. Rör om något varv, lite lätt.
  10. Frys in i minst 4 timmar.
  11. Vid servering dekorera ev. med spritsad grädde och hela hallon eller hallonsås.
  12. Givetvis kan du även göra denna glass på andra bär ex. jordgubbar och blåbär.

Serveringsförslag

Spritad grädde och hallon


Kommentarer
Postat av: sara

Mumsigt :)

2010-02-13 @ 11:15:42
URL: http://milktonium.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0