Vit Kladdkaka med hallon

Godast är den dagen efter den är bakad.


Ingredienser
225 g vit choklad
225 g smör
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 tsk rivet citronskal
2 dl hallon

Gör så här
Smält chokladen och smöret över vattenbad. Låt svalna lite. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop med choklad/smöret. Rör försiktigt. Tillsätt äggen och citronskalen. Rör till en jämn smet.

Häll i en bröad form med avtagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck försiktigt i hallonen jämt fördelat över kakan. Använder du frysta hallon så låt de tina och rinna av ordentligt innan.

Grädda mitt i ugnen i 175º i 35 min. Låt kallna, gärna över natten..

Servera med vaniljglass, grädde eller youghurt med lite vaniljsocker .
Ät och njut.
Kram


Kommentarer
Postat av: Sita

Den låter smarrig. Kram

2010-02-27 @ 09:33:12
URL: http://www.metrobloggen.se/Sita
Postat av: Sar

Mums så gott det låter och ser ut! Hoppas du har en trevlig lördag. Kram Sara

2010-02-27 @ 17:30:13
URL: http://milktonium.blogg.se/
Postat av: Anonym

:-d:-d:-d

2010-03-04 @ 17:23:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0