Tortilla med fajitakryddad kyckling

 

Här kommer ännu ett recept från min vän Annsan. Tack gums för det.



4 portioner

400 g kycklinglårfilé, eller kycklingbröstfilé
1 msk smör
1 msk olja
1 rödlök, skalad, skivad
1 påse Fajita kryddmix
1 dl vatten
4-8 tortillabröd
ev limeklyftor

Bönsallad:

ca 400 g kikärtor
ca 400 g svarta bönor
4-5 feferoni, mild eller stark, skivad
1 bananschalottenlök, eller
3 schalottenlökar, eller
½ gul lök, skalad, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk bladpersilja, hackad
½ dl olivolja
2-3 msk pressad lime
1 tsk spiskummin, malen
1 tsk koriander, malen
½ tsk salt

Gör så här

Dela lår- eller bröstfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en
stekpanna med smör och olja. Stek kycklingen runt om
och löken. Tillsätt kryddmixen och späd med vatten (eller
det som står på förpackningen). Låt puttra tills kycklingen
är genomstekt, cirka 7 minuter.


Blanda eventuellt ner bönsalladen i kycklingen så
bönorna blir varma. Värm bröden enligt anvisningarna på
förpackningen. Fyll tortillabröd (1 eller 2 per portion) med
fajitakyckling (och bönsallad om man vill ha den kall).
Eller byt ut bönsalladen mot tomatsalsa eller en tacosås.
Pressa eventuellt över limesaft.


Bönsallad

Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag
och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök
och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och
salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna
salladen dra 30 minuter eller längre.


Kommentarer
Postat av: Jonas H Svensson

Ser gott ut, hamnade här av slumpen. :) Kommer tillbaka fler gånger!! ;)

2010-03-15 @ 09:35:04
URL: http://jonashsvensson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0