Något konstigt på himlen .

Igår morse skrev jag så här på FB  " I morse såg jag och lurvisarana nåt konstigt. En molnfri himmel med en stor gul sak på. Jag tror den kallas soooooooool . Hurra :-) " Idag vaknade jag och livet har gått tillbaks till det normala. Mulet och regn. Har bakat tårtbottnar idag på beställning av världens bästa Eva  :-) I morrn ska jag garnera den. Bra sysselsättning i det härliga vädret. 
 
Då Anna hämtade lurvisarna igår fick jag en försenad födelsedagspresent. Ett presentkort på en av blomsteraffärerna här. Passar super då det är planteringsdax för uteväxterna. Tusen tack Anna och Jonte :love:
Nu i skrivandes stund så tittar lilla solen fram . Får nog passa på att cykla iväg och uträtta några ärenden då. Ha en underbar fredag. Kramizar till er alla :love: :love:
 

HP + HP = Konstigheter

Nu  är jag ordentligt less på detta regnande. Skönt ändå att ha lurvisarna här så man kommer sej ut. Hoppas hoppa och hoppas att det blir bättre snart. I går var jag till doktorn för att få lite nya mediciner. Har varit på ultraljud och det visade sej att jag har förträngningar i halspulsådrarna på bägge sidor. Så det blir att äta Trombyl samt Atorvastatin (blodfettsmedicin) . Känns ju inte så där jättebra men bara att gilla läget.
 
Dessa underbara datorer då och dras leverne. Förra året köpte jag en ny dator. En HP. Har sedan tidigare en HP skrivare som inte är speciellt gammal. Skulle installera skrivaren men fick ett felmeddelande. Denna skrivare är inte kompatibel med denna dator. Suck stånk och stön. Sökte efter uppdateringar av drivrutiner till skrivaren. Fanns ju bara miljarders. Så igår fick jag för mej att prova igen. Då plötsligt kom det upp rätt på en gång och skrivaren installerades utan problem. Hurra hurra.
 
Nu ska jag förpassa mej till köket och dikbänken. Ha en bra dag. Bamsekramar till er alla. :love: :love:
 

Det här blir spännande

 
Urban, Vilhelmina, Blenda så ska sommaren enda. Så står det i bondepraktikan. Idag har Urban namnsdag oxå ska vädret bli i juni. I morgon Vilhelmina som då står för juli. Blenda i övermorrn och står för augusti. Vi får vid gud hoppas att det inte stämmer. Regn här idag, likaså i morrn och i övermorrn. Sov gott och dröm sött :)
 

Hej å hå ut vi gå

Här fortsätter vädret att spöka. Dock blåser det inte men regnet står som spön i backen. Men hej å hå ut vi gå. Det blev en skön långpromenad i det blöta med mina älskade lurvtussar.
Från en vacker kvällshimmel
Till detta lite mindre vackra.
Där fastnade vi vid en massa blåbärsris. Ser ut att kunna bli en väldigt massa blåbär i år.
Tycker att fina Mozart ska få visa upp sej  på en lite större bild. Är jag inte fin så säg ?
Det var lite om dittan och dattan. Ha en sköön måndag. Massa kramar skickar jag till er alla. :love: :love:
 
 

Mozart är bara för fin.

Jag får väl börja med att gratulera Måns som tog hem segern till Sverige igår. ;-P Pingstafton firade jag med bästaste föräldrarna ute i Obbola i deras sommarstuga. Lehna och Erik kom förbi sen stund och sa hej innan de skulle vidare på andra äventyr. ;-P God mat , efterätt och dryck bjöds det som vanligt på. Kaffe och gofika belv det oxå ;-P Jisses vad mätt jag var hela kvällen.
 
Så kom då måsen Mozart. Han kommer alltid när de flyttat ut till stugan på våren. Sätter sej på fnsterbläcket och väntar. Kommer ingen ut knackar han tills någon kommer med nån gobit till honom. Han är så fin så ;-P Vädret går ju att diskutera. Sol och regn om vartannat och blåste kalla vindar. Idag är det uppehåll men blåser kallt. Inte alls skoj.
 
Schlagerfestivalen såg jag hemma. Höll naturligtvis tummarna för Måns. Tyckte han var bäst igår.
I torsdag var jag och klippte mej. Äntligen. Så på fredagen färgade jag håret så nu känner jag mej som en ny människa. Det var verkligen behövligt ;-P
Nu ska jag gå ut och hämta lite rabarber och göra en paj. Ha en underbar Pingstdag. Kramar till er alla. :love: :love:

Både skojsigt och eländigt.

 
 
Jag sitter här och undrar när den riktiga värmen ska komma. Det är tolv grader varmt och sol ,men blåser kallt som bara den. förra veckan skrev jag om mannen som körde rattfull och körde på tre ungdomar. http://www.vk.se/1448154/tre-pakorda-pa-tegsbron I tisdags var det dags igen. Då anhölls samme man för mordförsök på sin chef. Ni kan läsa mer om det här.http://www.vk.se/1452709/stort-padrag-i-centrala-umea http://www.vk.se/1454678/mordmisstankt-erkanner-brott    
Kvinnan har livshotande skador. Det är så fruktansvärt  ;-(
 
Nog med tråkigheter nu. Berättade oxå om dotra Jenny som beställde en soffa. Den skulle komma efter 3-5 dar. Nu efter 6 veckor och 2 felleveranser så har den då äntligen kommit. De hade ju lämnat en tresitsdel extra i stället för divandelen till soffan andra leveransen. Tror ni de har ordnat med tillbakafrakt av denna? Icket sa nicke. Så nu har hon en stor tresitsdel stående hemma. Blir ganska trångt om utrymme ;-(
 
I söndags var det kalas här då tanten jag fyllde år ;-P Trevligt hade vi och presenter fick jag. Det är så härligt att få ha sin stora brokiga familj runt omkring sej. Två av döttrarna saknades dock. Anna låg sjuk och hennes Jonte hade åkt iväg på jobb. Äldsta dottern Annelii jobbade men Johan (hennes man) och barnbarnen var här. Fick ju äntligen träffa nysaste tillskottet i familjen. En liten fyrbenting som heter Bruno. Så rackarns söt liten parvel. Kommer lite bilder här.
 
Ha nu en skön fredag och var rädda om er. Bamsekramar till er alla :love: :love:
 

Don´t drink and drive .

Fy vad trist med detta regnade som aldrig verkar ta slut. Kallt är det oxå.
 
Igår blev 3 ungdomar påkörda av ett rattfyllo i Umeå. Det är så fruktansvärt idiotiskt att inte folk kan ge fan i att sätta sej i bilen när de inte är nykter. Ni kan läsa mer om detta här  http://www.vk.se/1448154/tre-pakorda-pa-tegsbron.
Idag väntar vi med spänning på Leverans av Jennys soffa. Det har nu tagit 6 v3ckor sen hon beställde den. Det skulle ta 3-5 arbetsdar. Två feleleveranser så nu blir det tredje gången gillt. Håll tummarna för att det blir rätt den gång. Nu vänder jag till köket för att koka hallonsylt. Ha det bäst och var rädda om er Kramizar till er alla :love: :love:
 

Glad vovar

Fy så tyst och tomt det var här när jag vaknade. Inga pussande lurvisar. Anna och Jonte kom hem från Turkiet igår kväll och gissa om vovarna blev glada ;-P bara lite trist att Anna blivit sjuk. förkyld så nånting, Filmade när de kom . Det lite suddigt på slutet men lite hopp och studs kan man se;-P 
I tisdagskväll var vi till Lehna och Erik på middag. Lurvisarna fick naturligtvis korv. Sedna tog Erik med dem ut på en långprommis .Här tror jag det blev lite vila.
Då det regnat tre dar i rad så är det ganska sandigt här så idag blir det storstäd och bädda rent i sängen. Kvällen ska jag ägna åt hockey. Det är ju kvartsfinal Sverige-Ryssland. Hoppas de tar sej vidare. Ha nu en skön flygaredag. Kramar till er alla :love: :love:
 

Var är värmen ?

Idag har vi ruggväder här. Det har regnat sedan i går kväll tills nu på morgonen. Uppehåll nu men blåser kallt som bara den. 8 grader varmt men det känns inte. Bara på med vinerjackan när man går ut. I går på en av våra promenader hittade vi en tuva med vitsippor. De är ju så fina.
 
Alldeles ensam stod den lilla tuvan. Tittade på hockeyn som från början var lite oroande för Sveriges del, men de vann ju till slut. Heja Sverige. Lite kvällsmys med vovarna blir det varje kväll när vi går isäng.
Nu är det bara en kväll kvar att mysa på. I morrn kväll kommer Anna och Jonte hem. Fy tusan vad tomt och tyst det kommer att bli. Jag bara älskar dessa underbara små lurvtussar. 
Hittade igen detta filmklipp från första mötet med Penny och lilla Skoja. Anna hade varit i Stockholm och hämtat lilla valpen som fyller 4 år i september. Tänk vad tiden går fort.
Dags att dra runt lite med dammsugaren nu. Är inte bara lite sandigt här efter blöta promenader. Ha en bra dag och kramar till er alla.:love: :love:

En dag med massor av utevistelse.

 
Idag har det blivit massor med ute tid. Började morgonen med en lång skön promenad, Vi var ute drygt en timme. Nu har vi nyss kommit hem
 efter tre timmars utevistelse. Finaste Amanda har varit här i Holmsund och spelat fotboll med sitt lag från Vindeln. Jag, Finaste Ida ,Penny och Skoja var där och hejade på dem. Hundarna hade väldigt jobbigt då de inte fick vara med och leka med bollarna;-P Amandas lag förlorade efter förlängning Det blev 4-3 till Obbola. Bägge lagen spelade bra och det var så spännande så  ;-P
OVanför våra huvuden flög en örn omkring. Lite för högt upp för att få med på bild tråkigt nog.
 Sötnosarna mina :love:
Här är ett par sötnosar till :love: Efter matchen gick vi till Storsjön och spanade lite. En ankdamm där inga fåglar anlänt ännu, men de kommer nog snart.
 
   Nu ligger vovsen och vilar och jag väntar på att kaffet ska bli klart. Ha en skön fortsättning på dagen. Kramizar till er alla :love: :love:
 

Bajspåsar vart än ögat ser.

 
I morse när vi gick ut var det strålande vackert väder. En timme senare blev det kallt och blåsigt men nu är det bättre igen. Det blev stugan full här på förmiddan. Först kom Jenny med glass och gofika. Efter en stund kom Ida oxå till sist Lehna och Erik. Lurvisarna vart naturligtvis överlycklig då de gillar dem alla. Jenny spelade in en videosnutt för att skicka till matte och husse. 
https://www.facebook.com/jenny.lundgren.58173/videos/10152853827248616/?l=7445210557282857083
 
Det är otroligt hur folk gör när de är ute och rastar sina hundar. Inte alla men en hel del. Det finns en hel del hundlatriner utställda. Här är en
På ett avstånd från tunnan och ca tio meter bort så ligger detta.
 
Varför inte öppna locket och slänga påsarna där??????????? Nej , skärpning folket. Dags för lite kaffe nu och gos med vovarna. Ha en skön lördagskväll. Kramizar till er alla.

Älskade barnbarn.

Så är det helg igen då. Den här veckan har gått så fort. Idag äe det mulet, blåser lite och duggregnar. Det vill vi inte ha. Det ser ut som det ska klarna upp. Håller tummarna för det. Härligt att Sverige vann hockeyn igår. Heja dem, I slutet på februari hade jag några av mina barnbarn (Amanda, Elias och Ida) här en helg. Vi passade på att fira Amanda då som fyllt år. Lite bilder kommer här.
 
Måste nog försöka umgås med Snabeldraken idag. Vovsen småbusar och sover omvartannat. De är bara så goa. Medans jag sitter här och skriver så tittar solen plötsligt fram Hurra för det. Ha en underbar fredag. Bamsekramar till er alla :love: :love:

Det blev en bra dag.

Idag blev det en bra dag. Flera långa sköna prommisar i det vackra vädret med finaste vovarna. En extra promenad fick de tidigare ikväll då svärsonen Erik kom och lånade dem  :-) 
De är bara så mysiga :-) Här ute i min rabatt har rabarbern kommit upp ganska mycket. Likaså trädgårdsklinten.
 
Klinten är så fina när de blommar. Bara att vänta :-)
Håller på att sticka resåren på framstyckena på min kofta. Jag ska sticka knapphålen nu. Det gillar jag inte så det fick bli en liten paus. Så blir det en kvällsista med de finaste innan sängen kallar. Måste bara vänta tills hockeyn slutar. Natti natti och bamsekramar till er alla :love: :love:
 

Furniturebox? Inte en chans

 
Precis så arg som damen på bilden känner jag mej. Min dotter Jenny beställde en ny soffa hos  Furniturebox för ca 1 månad sen. Det skulle ta tre-fem arbetsdar. Efter nästan två veckor skulle då äntligen soffn komma. Vi blev inte så lite snopna när det kom en 90x200 cm resårmadrass. Ingen soffa. Då Jenny ringde dem frågade de om hon var säker på att det var en säng och inte en soffa. Idioter säger jag bara ;-s 
De gjorde en ny order och soffan skulle komma inom tre-fem dar. Hon hade dessutom tagit ledigt från jobbet för att kunna ta emot soffan, I morgon är det två veckor sedan. Idag så kom då äntligen den efterlängtade soffan och vad händer. De har gklömt att skicka Divan-delen och skickat två stycken tresitsdelar . 
 
Tycker så synd om Jenny som fått vänta så. Det är tydligen vanligt hos detta företag har jag fått klart för mej nu. Det dröjer väl två veckor till nu då innan förhoppningsvis soffan kommer. Dessutom erbjuder idioterna hela 2,5% avdrag för varje försenad vecka. Väldigt generös. Vore det jag skulle jag avbeställa soffan och be dem dra åt pipsvängen. Ha en skön kväll alla. Själv ska jag ta en prommis i regnet med lurvtussarna. Kramen

 

Trötter

 
 Go förmiddag. Tröttare än tröttast idag då jag inte kunde sova i natt. Mulet är det men ganska varmt. Testar att skriva lite för att se om det går att skicka inlägget till Facebook. Det är problem med det här. Ska slänga på  mej lite kläder nu innan vovsen kommer. Ha en bra dag. KRamizar

Tiden går och går .

Hoppas alla mår bra där ute :-P Här har det varit bloggtorka länge nu men ska försöka få ner några rader. Hoppas på lite värme nu. vädret har det varit lite si och så med. Det har i alla fall börjat grönska och en hel del vårblommor har tittat fram :-P Jag har planterat om mina pelargonior som stått i vinterförvaring. Bra då om det blir lite varmt så man kan ställa ut dem en stund på dagarna. Ikväll har jag sått plocksallat. Sår i en ballkonglåda. Det brukar växa så det räcker hela sommaren. Jag hoppas det blir så i år oxå :-P
 
 En del stickande har det blivit. Mössor , sockar och pulsvärmare. Nu håller jag på att sticka en kofta till mej själv. Längtar tills den blir klar. Lite smakprov kommer här.
 
 
I morrn får jag två inneboende lurvtussar hit :-P Matte och husse åker till Turkiet en vecka så det blir hundmys på högsta nivå. Ska bli så roligt så :-P Kylen är laddad med korv. Ett måste, annars får jag så sorgsna blickar. 
Så får man ju en massa motion oxå , vilket är toppen. Nu är det väl inte så mycket mer att hurra för än att hoppa i säng. Ha det bäst och en massa kramar till er alla. Natti natti och suss gott :love: :love: