Oxe det är vad jag är

Oxen är en uråldrig symbol som man kan finna långt tillbaka i tiden och inom en mängd olika kulturer. Ursprungligen är oxen en offersymbol från antikens tid men den har också en stor roll inom hinduismen och även från Kretas tjurkult. För att hedra ursprunget av sitt stjärntecken brukar personer som är födda i oxens stjärntecken alltid bära någonting på maskeraden som symboliserar antikens Grekland. Den populäraste artikeln är Butterick´s lagerkrans som alltid går hem.

Oxen är praktisk, tålmodig och beslutsam och har fått jordens egenskaper så som trygghet och harmoni. Oxen tar vara på de goda sakerna i livet och uppskattar skönhet, konst, mat, dryck och bekvämlighet. Oxen hjälper gärna till med Halloween-sminkningen och kan ödsla timtal på att få till djävulsminket, häxsminket, vampyrsminket och mumiesminket precis så som hon/han vill ha det. Oxens konstnärliga sida tas fram genom sminkningen.

I och med att oxen har ett starkt ägandebehov så kan detta ge upphov till svartsjuka. På det känslomässiga planet strävar oxen efter starka och stabila förbindelser. Oxen är en stark partner som aldrig sviker dig. Dessvärre kan oxens behov av trygghet uttrycka sig som ett överdrivet kontrollbehov. Om Du är kvinna och är tillsammans med en oxe så bör Du inte gå på maskerad utklädd till sexig pirat, sexig polis och sexig sjuksköterska då andras heta blickar kan driva din ox-partner till vansinne. Dock uppskattas alltid dessa kostymer i hemmet då det då bara är oxen själv som kan ge dig dessa blickar. Även accessoarer som luddiga handbojor går hem hos oxar då de får ge uttryck för sitt starka ägandebehov.

En kvinnlig oxe går gärna på maskerad som polis och njuter av makten hon får under kvällen. Även fast det är en tillfällig och påhittad makt finner hon detta mycket glädjesamt.

Även om oxar har en hög toleransnivå så är det inte omöjligt att reta upp dem. Händer detta är det säkrast att befinna sig på behörigt avstånd då en uppretad oxe anses som farlig. Hämta fort polishjälmen och romarskölden och ta skydd bakom soffan eller närmast närliggande möbel.

Oxen är tystlåten och det moderna samhället kan tyckas vara en aning för stressigt för henne/honom och likaså kan motviljan för förändringar få dem att vända sig ännu mera inåt i sig själva. En Butterick’s-artikel som alltid uppskattas av oxen är det klassiska tusenlapps-toalettpappret som för oxens tankar tillbaka till den "gamla goda" tiden.

Oxen är mycket stark inombords och där finner de alltid styrka.


Nja, vet inte om det stämmer så bra det här *fniss*

KOMMENTARER
Karin

Glad fortsättning på påsken du med. Fast nu kanske den är slut? :)



Min man är oxe och en del saker som du skrivit ovan stämmer men en del är helt fel. Han skulle aldrig brusa upp av några blickar, han vet nog inte vad svartsjuka är :) och han är inte så väldigt konstnärlig (skulle nog få skratta mycket om han skulle sminka någon) men däremot tystlåten, stabil och trygg. Stubinen är milslång men när det smäller så smäller det. (Jag har klarat mig hittils) Det mesta var kanske rätt ändå.



Ha det!



//Karin

2009-04-13 10:50:33
URL: http://sakerochting.se
Anki

Det är alltid roligt att läsa om stjärntecken, ibland stämmer det inte överhuvudtaget, men som med alla de här tecknen, det finns alltid något skrivet som stämmer, det är väl därför det är uppradat så mycket,



Ha en bra dag

2009-04-13 10:57:17
URL: http://ninnieblogspotcom.blogspot.com
Nattis

Stämmer perfekt på mig! :)

majsan47

Nja, inte vet jag om det stämmner på mig. Jag är som sagt oxe jag också. HATAR maskerad och svartsjuk är jag då inte. Inte tystålten heller visslar KRAM kul att läsa

2009-04-13 19:55:54
URL: http://www.metrobloggen.se/majsan47


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)





Trackback