Lite mera höstlov då.

Minusgrader här idag. Bara 3,2 men det är fullt tillräckligt. Här kommer lite mer från höstlovsveckan med sötkidsen. På torsdagen hade vi bestämt att vi skulle gå till Vårt fina Tropichus som vi har här i Holmsund. Amanda och Ida har varit där förut men inte Elias. Han var lite orolig för ormarna och pratade hejvilt hur han skulle göra med dem. Förklarade att de är intelåsta och kan inte smita ut. Efter lunchen så traskade vi iväg då. Oj så spännande det var :)  Då vi väl kom dit så var det full fart. Elias var så faacdcinerad av dessa ormar och tryckte näsan mot glasen. Mest spännande var nog skallerormarna.
 
 
Vi gick runt och tittade på alla djuren. Kolla blicken på Elias här :)
 
 
De har jättestora tusenfotingar som jag inte tycker om . Ida däremot gillar dem helskarpt. Då de hållit i dessa var det viktigt att man tvättade händerna då de kan utsöndra nån form av gift.
 
De har två ormar där som de tar fram så man får hålla i. Oj vad spännande det blev. Elias var först i kön men när de kom ut med ormen försvann han blixtsnabbt. Amanda både ville och inte. Till slut bestämde hon sej för att föröka lillhjärtat.
 
 
Ida har hållit i den några gånger tidigare och stod över denna dag till förmånen för alla andra barn som var där. (Två grupper förskolebarn ) så det var mycket folk. Jag klappade oxå ormen men vägrade hålla i den. Är livrädd fär de otäckingarna. Så gick vi runt och tittade på allt som fanns där . Blev en del bilder .
 
En av Skallerormarna de har där.
 
Denna ormen låg så festligt uppringlad.
 
Många små silkesapor har de där. De är ju så söta.
 
 
De här små raringarna är bedårande söta. Kommer inte ihåg vad de heter men nån form av  ekorre är det.
 
De har även spindlar, skorpioner, massor med både giftiga och icket giftiga ormar, skölpaddor, vandrande pinnar, ödlor, både stora och små och vete gudarna allt. Det blev ett par spännande timmar som avslutades med att Amanda och Ida köpte ett litet mjukisdjur var och Elias köpte en orm. Vi knatade iväg till Konsum och köpte glass och lite andra förnödenheter. Sen bar det iväg hem. Jenny som var här hade bakat sockerkaka medans vi var borta. Mums. Mina föräldrar kom och hälsade på och då blev det denna goda kaka och glass. Hade lovat barnen att vi skulle äta hamburgare till middag. Oj vad de åt :) På kvällen blev det film och mys igen. Det var nog allt från denna dagen. Kramen från mej till er alla.

KOMMENTARER
Sita

God morgon Attis. Den där tusenfotingen som Ida håller skulle jag ej klara av. Inte heller ormarna. Har fobi för spindlar med. Bara kul att titta på med glas mellan. Kram

2012-11-06 08:07:33
URL: http://siitasblogg.blogspot.com
ume71

Vet inte om glas imellan hjälper:bigeyes: livrädd för ormar
Men det ser ut som att barnen trivdes:-)

2012-11-06 11:06:57
URL: http://www.aiklchf.blogspot.com
ume71

följer dig oxå

2012-11-06 11:37:20
URL: http://www.aiklchf.blogspot.com
Inger Rozén

:-)Trevliga bilder!Åtminstone barnbarnen.De där ekorrarna har min dotter i sin trädgård.New Orleans.
Kram,Inger

2012-11-06 13:36:54
URL: http://chintohs.blogspot.se/
Veiken

Jag hatar ormar så alla andra som gör det, har min fulla förståelse.... Annars är det fantastiskt att kunna titta på djur och kanske till och med känna på dom. Underbart för ungar och vuxna med för den delen! Kramar

2012-11-06 17:04:24
URL: http://www.veiken.se/
Micke

Härligt med Apor tycker jag, identifierar mig med dem ibland..haha.
Djur är kul :-)

Ha de fint.

2012-11-06 19:21:05
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Fenixmona

Så¨mycket fina bilder du fick , så mycket spännande att se både för barn o vuxna! Det syns hur facinerad Elias är när han spärrar upp ögonen....jätebra bilder! Att hon vågade att hålla i de där ludna otäckingarna...En heldag ihop fick ni! Kramiz

2012-11-07 03:59:26
URL: http://fenixmonasliv.blogspot.com


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)

Trackback