Surströmming är mums :)

 
Så typiskt att det måste regna idag. Tänkte nämligen göra höst på ballkongen och ute i rabatten. jag har köpt så fina Erica ljung och Silvergirlander. Ska plocka lite rönnbärskvistar oxå. Håller tummarna att det slutar droppa däruppifrån snart. Gårdagen var full med fart och fläng. Jag, mamma och min moster åkte in till Umeå och shoppade lite. Köpte mej ett par mossgröna leggings. Lite mat blev det på Maxi och ett par byxor till fröken Ida. Dottern Maria kom in på Maxi när vi var där så hon åkte med oss hem. På kvällen var jag hos föräldrarna och åt surströmming tillsammans med finaste bror med fruga och moster. Brorsans två döttrar kom då vi ätit färdigt. Roligt att träffa dem oxå. God efterrätt fick vi oxå. Allt var supergott. Det blev en trevlig kväll. Mindre trevligt att vakna i morse. Då kom de ljuva dofterna efter gårdagens strömming :) Tur man är ensam hihihihi.
 
Igår fyllde vår goaste Skoja 1 år. Grattis till henne. Tänk vad tiden går fort. Tycker inte det var länge sedan Anna kom hem med det lilla knytet.
 
Nu ska jag ställa mej och skala grönsaker. Det blir korvgryta här idag. Gör ett storkok så räcker det en stund. På eftermiddan ska jag iväg till lilla mormor och vara med henne och moster en stund. Hon åker hem till Växjö i morgon så det dröjer väl ett tag innan vi ses igen. Ha en härlig dag och vara rädda om er . Kramelikram
 
Dagens tips

KOMMENTARER
Inger Rozén

Å vilken underbar bild på Skoja!
Älskar djur,
Attis,det lilla gula huset i min blogg ligger i Enköping på Kryddgårdsgatan.En kulturskatt.Där bodde också en kok vovve,som hette Skippy med matte och husse.
Jag intog min lunch hos paret,med matlåda hemifrån.Skippy åt bara sin mat med sked som matte matade henne med.Till slut,så ville Skippy smaka min mat och det fick hon ju.Och slutligen sa matte,det är ingers mat!Då gick det bra att äta slälv.
I äldre inlägg hos mig har jag mer om denna hund och paret!
Kram,Inger

2012-09-26 10:51:18
URL: http://chintohs.blogspot.se/
Inger Rozén

Hej!
Kloka vovven Skippy.Rymde hemifrån.Jag möter henne på vägen från skolan.Det var mig Skippy var att möta!Hur kunde hon veta min lunchrast?
Kram Inger

2012-09-26 10:53:15
URL: http://chintohs.blogspot.se/
Zoyababe

Åååå, voven liknar min lilla Kickan som var min sista hund. Hon föddes samma dag som prins Carl-Philip 13 maj 1979 och dog drygt 9 år senare när hon dessvärre sprang rakt ut framför min pappas traktor och blev överkörd! Älskar sheltisar.
Kram

2012-09-26 11:11:17
URL: http://www.metrobloggen.se/zoyababe
Bibbi

Hon är så otroligt söt skolmogna Skoja <3
Gillar receptet. Tack ska prova det redan idag :love:

2012-09-26 11:51:47
Nillas Trädgård

Å vilken mysig vovve :-)
Har aldrig testat surströmming... men det lockar av någon anledning inte så mycket... Undrar varför ;-)
Ha en fin dag och jag håller tummarna för att regnet slutar och du kan plantera din ljung!

2012-09-26 12:13:43
URL: http://www.nillasgarden.se
Snejky

Ett riktigt härligt recept...:love:
Nja, vet inte om det skmakar så gott, har iofs aldrig testat & det kommer jag aldrig att göra heller. Inte efter jag känt lukten av denna vidriga doft på jobbet efter att det varit surströmmingsfest....hihihihi
Söt lite vovve. :love:
Varma kramen.....;-P

2012-09-26 15:12:57
URL: http://snejky.se
syren

Ditt kärleks recept gillar jag.Surströmning har jag smakat men jag tycker den smakar för mycket salt.kram

2012-09-26 15:37:23
URL: http://syren-syren.blogspot.com
Veiken

Jag håller inte med dig vad det gäller surströmming. Jag har ätit det två gånger och sedan blir det aldrig mer - jag lovar! Kramar

2012-09-26 20:23:07
URL: http://www.veiken.se/
Anna - bakmamman

Har aldrig nånsin smakat surströmming, undrar om jag kommer våga nån gång ;)
Ha en fin helg!

2012-09-29 08:42:16
URL: http://bakmamman.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)





Trackback