Fredagsträffen vecka 14
Cheesekake från Koster
För 10 personer.

En förrätt som passar på påskbordet, buffébordet
eller som förrätt tillsammans med en skiva rökt lax
Ingredienser
200 g mörkt bröd alt kavring
100 g smält smör
2 msk gelatinpulver
¾ dl vatten
3 dl crème fraiche (37%)
3 dl gräddfil
1 rödlök, finhackad
½ dl dill, finhackad
100 g Abba Cavias röd stenbitsrom
Gör så här
Mixa bröd med smör till en slät massa och lägg i botten i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
Blanda gelatinpulvret med vatten och låt svälla i några minuter.
Blanda crème fraiche, gräddfil, rödlök, dill och caviar.
Smält gelatinet på svag värme och rör sedan ner det i crèmefraicheblandningen.
Häll blandningen över kavringen och låt stå kallt i 24 timmar.
Garnera gärna med en kvist färsk dill och lite röd caviar.
Servera gärna med en skiva rökt lax.
Lycka till! Smaklig måltid.
Ha en trevlig helg och var rädda om er. Kramizzzzar.

Nu har det kommit 3 tikar 2 hanar.Många kramar
Mmmmmm...verkar väldigt gott!!!Kramiz!
mums! :)
Mums. Låter gott! Ha en skön fredag med massor av godis =)
ja hon har varit så duktig .Kram
mm det rinner i mungiporna
Tack Attis! Jag gillar att fota. Är lite som att måla tänker jag. Eller laga mat eller något annat kreativt.
Ha en fin kväll (är snön kvar??) och njut av att våren är på väg.
Kramisar
Låter riktigt gott.
Vi brukar göra en annan variant på cheescake och då helt strunta i kex/kavringsbottnar och bara frysa själva smeten och äta den som glass. Det är en mer efterättslikanande cheesecake.
Åh det där lät gott.
Trist att det snöar hos er.
Vi har strålande sol just nu.
Oooh, gud så gott det verkar! D måste jag prova!:D
Mmmm, ser så mumsigt ut!
Sv. gott att det är fler än jag som tycker så, det är bara att du hämtar den.
Kram Locklig
Oj oj, det där lät rackarns gott måste jag säga. Jag kopierar och spar det receptet.
Kram och skön helg från Marianne
Det har ser ju ut att vara gott. Tack för det. kram
Det lät redigt gott det där du!
Glad fredagskram!
Hon har valpat färdigtJag sätter in bild på bloggen imorgon.Det blev 3 tikar 2 hanar.Kram
Svar: Jag jobbade från 7.00 - 16.oo!
åhh hoppas du får sova gott i natt då =)
Allt bra med mig dax att huppa i säng..
Va händer i morgon då?? Kram å ha en bra kväll..
Stackars er. Snö... jag har sovit i fotöljen hela kvällen =) Är det våren eller...
Sovgottkram från Bibbi
såg inte så dumt ut alls :)
allt bra??
Morron! Det där lät jättesmarrigt! :) Men det är alldeles för mycket "bök" för mig, haha! Ha en bra dag :)
God morgon i stugan! Det där låt gott, skulle bara haft nån som lagade till det, fniss.. Ha en bra dag :)
Godmorgon i stugan denna underbara lördag! Kramiz
Morn morn! Bilderna är insatta nu på bloggen Ha en bra dag .Kram
låter gott men kan inte göra här nere,alla ingridienserna finns inte
Något liknande har jag ätit! Gott! Kram