Mustigt och gott Middagstips.
Januari är en kall och mörk månad även om det just nu är plusgrader ut. Värm dig med en god soppa.
Minestronesoppa
100g bacon.
2 stora lökar.
2 morötter.
125g rotselleri.
2 burkar krossad tomat.
8 dl vatten.
3 kvistar timjan.
3 kvistar persilja.
1 lagerblad.
Salt och peppar.
1 burk kidneybönor.
100g gröna bönor.
100g blomkål eller broccoli.
100g bacon.
2 stora lökar.
2 morötter.
125g rotselleri.
2 burkar krossad tomat.
8 dl vatten.
3 kvistar timjan.
3 kvistar persilja.
1 lagerblad.
Salt och peppar.
1 burk kidneybönor.
100g gröna bönor.
100g blomkål eller broccoli.
Tärna och stek bacon. Ta upp bacontärningarna, tärna grönsakerna och stek dem i baconfettet. Tillsätt vatten och krossade tomater. Blanda i timjan, persilja, lagerblad, salt och peppar och låt koka ca 30 minuter. Ta sedan bort timjan, persiljan och lagerbladet och tillsätt kidneybönor, grovhackade gröna bönor och blomkålsbuketter. Låt koka ytterligare 8 minuter. Smaka av. Dekorera med bacontärningarna och servera med ett gott bröd och riven ost.
Smaklig måltid .
KOMMENTARER
Trackback