Smarrigt gottigott. :)

 


Jag har lagt in ett smarrigt recept på Cupcakes i min Receptblogg . Titta gärna in och prova på.

Det är omöjligt, sa Tvivlet,
Det är farligt, sa Rädslan,
Det är onödigt, sa Förnuftet,
Prova ändå, viskade Hjärtat...

Sköna Maj Välkommen..........



Valborsmässoafton här då.  En kväll då det oftast händer någon otäck olycka. Dessa hemmagjorda smällare som alltid finns någonstans och ställer till det. Hoppas verkligen att det inte händer ikväll. Det blåser kallt här idag. Valborg brukar komma med tråkväder. Förra året regnade det och var jättekallt ute. Det ser ut som det ska regna ikväll oxå. Håller tummarna att de har fel. Blir så besvärligt att grilla under paraplyet. I går damp nya telefonkatalogen ner i brevlådan. Det är så vansinnigt liten text så man ser ju knappt något. De borde skicka med ett förstoringsglas oxå.

Visst, man kan kolla på nätet. Alla har inte internet. Framför allt då många äldre som kanske dessutom ser väldigt dåligt. Ikväll kommer min väninna hit. Vi ska grilla var det tänkt, dricka lite vin och bara ha det trevligt. Om det blir någon majbrasa får vädret avgöra. Ska på dagen titta förbi min mormor en stund. Måste handla lite oxå. Glömde nämligen köpa grillkol i går. Det kan ju vara bra att ha om man ska lyckas grilla. Ha nu en riktigt härlig Valborg och var rädda om er.

Fettskatt.


För att stoppa skenande kostnader för svenskarnas övervikt bör en "fettskatt" införas, anser författarna till en ny rapport.

http://www.vk.se/Article.jsp?article=439653

De måste ju ha tänkt med allt annat en huvudet. Visst kostar fetma massor av pengar för staten. Alla äter sej dock inte feta. Det finns sjuklig fetma oxå. Vi betalar väl tillräckligt med skatter ändå i detta avlånga land. Det måste väl finnas något annat sätt att få bukt med detta. Snart blir det väl förslag på en smalskatt oxå. De äter inte tillräckligt och handlar inte så mycket. Då förlorar ju staten skatteintäkter. Det skulle inte förvåna mej. Alla ser vi olika ut och ingen ska behöva lida för det. Feta, smala, långa,korta har väl alla rätt till samma villkor här i livet .

Fräckt :)


Tur man inte är banan då:)



Vill inte ha regn på Valborgsmässoafton.

 

Hej och hopp. Ännu en solig dag. Imorgon eftermiddag ska det bli regn här. Låter inte alls skoj då vi hade tänkt grilla och sitta ute. Det är väl så förbannat typiskt. Det har vart sol och fint hela veckan, så kommer Valborg med regn.  Skiiiit. Igår slutade mitt internet att fungera. Det var först nu på morgonen som det kom tillbaks. Var i alla fall och klippte mej igår. Nu känns skallen flera kilo lättare. Några blommor blev det inte. Det får bli idag istället. För tre månader sen satte jag två avocadokärnor. Har varit på väg att kasta dem flera gånger då inget hände. Men så plötsligt så ser det ut så här.

Någon fler än jag som ska gå på bröllop idag? Jag gillar Prins William. Verkar vara så mysig som person. Nu dags för påtår och svara på lite bloggkommentarer. Ha en toppendag och var rädda om er.

 

♥♥♥˙·٠•● Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●•٠·˙♥♥♥
De vackraste smycken jag någonsin
har haft runt min hals.....
är mina FEM BARNS armar.
♥♥♥˙·٠•● Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●•٠·˙♥♥

Så får man inte göra....



Gomorron i solen. Ser ut att bli en fin dag idag oxå. Vad den här veckan har gått fort. Det smällaer bara till så är det helg igen. Snart är det Valborgsmässoafton. Det är bara att hoppas att det fina vädret består. Igår hade jag fastighetsägaren här. De håller på att måla balkongerna. . Jag lyfte in möblerna och grillen från ballkongen till vardagsrummet så det blev ganska rörigt. Nu är det gjort och allt är på plats igen. Ska inhandla lite blomster att pryda balkongen med tänkte jag. nu har jag suttit och betalt räkningar. Inte alls skoj. Tänk om man slapp, så mycket skoj man skulle kunna ha. Suck, suck. Senare idag blir det ett besök hos lilla mormor. Efter det bär det iväg till frissan för att ta bort lite vildvuxet från skallen. Ska bli så skönt.
Måste få berätta om ett bus jag gjorde som liten. Tror jag var 7 år och brorsan 4. Min lillebror som är tre år yngre än mej var livrädd för månen då han var liten. Mamma fick varje kväll hänga en mörk yllefilt utanpå den nerdragna rullgardinen så den inte skulle synas. Av någon anledning var jag sur på honom. Jag tog en stol.  ställde på sängen. Klättrade upp där och ritade en stor halvmåne på väggen som jag glatt färglade. Orange blev den. Mamma blev inte speciellt glad. Det dummaste var ju att att jag sa att det var brorsan som gjort det när mamma frågade. Han som var livrädd för månen och dessutom inte hade en chans att nå så högt upp. Ha ni något minne där ni gjort något riktigt dumt som barn?

Lite småskoj så här på morgonkvisten.
Per fyra år, studerar mycket fascinerat sina testiklar där han sitter i badkaret.
Till slut lyfter han blicken mot sin mor och frågar:
- Mamma, är det här min hjärna?
- Inte än min älskling, inte än...

Ha det bäst och var rädda om er.


Viktigt att tänka på.



Varmt i bil
Lapp för att uppmärksamma om värmen
Har du sett en hund i varm bil och inte riktigt vågat krossat rutan för att du inte vet vad du har rätt att göra? Man hör alltför ofta hur hundar (och även barn) har blivit lämnade i bilar på en varm sommardag och helt enkelt inte klarat sig. Människor har... ibland ingen aning om hur snabbt det kan bli olidligt varmt i en bil när solen ligger på. De vet heller inte något om vad man får göra för att hjälpa, vad man ska och inte ska göra för hunden när man väl fått ut den. Här finns det information om detta ämne. Symptom, vad man får göra, hur man ska hjälpa hunden. Bilderna kommer från hittadjur.seVisa mer
Tillhörande: Svenska Vinthundklubben / Swedish Sighthound Club

Denna är nästan likadan som den här ovan . Skillnade är att det finns ett nummer att sms:a till.

Vad tänker Polisen med?



Vilken härlig dag det vart idag oxå. I morse då jag steg upp var det alldeles grått och mulet. Det hade regnat ute. Sen kom den gua vackra runda saken och lyste upp. Varmt, soligt och skönt. Jag har varit ute på en lång cykeltur. Det var så skönt så. Satt och läste dagstidningen på nätet och hittade detta.

Här kollas du av polisen

Klicka på länken och läs artikeln. Det ska göras en stor trafikkontroll. Vad jag inte fattar är varför de skriver ut var de ska göra dessa kontroller. Självklart håller man hastigheten ,är nykter och använder säkerhetsbältet om folk vet att de står där. De skulle säkert fånga mer trafikdårar om de höll tysta. Men man ska väl aldrig sluta förvåna sig. Snart ska jag börja med middan. Idag blir ost och skinksallad. Känns bra i denna värme. Här kommer något som vi alla bör tänka på.

●▬▬▬▬▬▬۩۞۩▬▬▬▬▬▬▬●
Varje sekund Du ältar det förflutna...
är en sekund Du stjäl från Din framtid! ♥
●▬▬▬▬▬▬
۩۞۩▬▬▬▬▬▬▬●

Ha en skön fortsättning på denna måndag.




Teknikens framfart.


Mannen bakom den kommersiella cd-skivan Norio Ohga har avlidit. Den japanske operasångaren blev 81 år.
Läs mera om honom HÄR Det här får mej att minnas tillbaka. Tänk vad tekniken rusat framåt.

Då jag växte upp hade vi en sån här hemma. En vacker radiogrammofon.

Då jag var tolv och brorsan nio inhandlades en sån här resegrammofon. Jisses vad lyckliga vi var. Vilket dunder ljud *fniss* Rasp, rasp men glada var vi.

Då jag fyllde 13 fick jag en rullbandspelare som delades med min bror. Snällt eller hur. Stor tung och klumpig.

Då jag fyllde 15 (tror jag att det var) så fick jag en alldeles egen kasettbandspelare. Liten och nätt. Den följde naturligtvis med på badstranden hela den sommaren. Lyckan var total. Inte lika roligt när bandet fastnade och tuggades sönder.

Då jag flyttade hemifrån köpte jag en sådan här allt i ett stereo. Naturligtvis lika lycklig då. Ljudet var ju enormt bra tyckte man då.

Nästa inköp blev ett sådant här dunderverk. Här kan vi börja tala om bra ljud. Då hade jag hunnit gifta mej.

Idag har jag en sådan här stereo. Platt och ful men förbaskat bra.Vad jag saknar är en hederlig gammal skivspelare till alla mina vinylskivor. Tror jag måste köpa mej en sådan.

Idag behöver man egentligen inte ha en stereo heller. Bara att ladda ner all tänkbar musik på USB-minnen. Idag kostar de ju nästan ingenting. Så är det bara att stoppa in den i TV:n och spela. eller varför inte en Mp3 spelare. Lika billiga de idag. Jag minns då ena dottern skulle fylla 14 (hon blir 23 i år) så önskade hon sej pengar för att köpa en sådan. De var ju svindyra då. Den hon köpte var på 512mb och kostade 1500kr.  Idag köper man en på flera gb för ett par hundralappar
.
Cd skivorna var ju fantstiska då de kom ut på marknaden , men dyra. Idag säljs det nog inte lika mycket av dem som då. Eller vad tror ni???????????????????? Ett är då säkert. De är betydligt mindre och lättare än både stenkakor och vinylskivor.



Upprop för de utförsäkrade.

Upprop för de utförsäkrade

Idag går människor ut på gator och torg i hela landet för att delta i Påskuppropet.
Läs hela artikeln HÄR . Detta är för en viktig sak, så alla ni som har möjlighet STÄLL UPP.

Mat, mat och mera mat :)

 



Gomoorn denna sista dagen på påskhelgen. Ännu en dag med sol. Dessvärre ser den ut att ska hålla sej borta några dar framöver. Påsken har varit bra med mycket god mat , sällskap och mys. På påskafton var -jenny och Ida här. Även hennes granne Linda med sonen victor som är lika gammal som Ida. Gubbarna deras var ute och jagade. Blev en väldigt trevlig kväll. Vi åt surrade och fnittrade på här. Ida sov över . Hon orkade inte cykla hem sa hon med ett förläget leende på läpparna :) Påskdagen sov vi till nio. Det är inte ofta jag kan sova så länge så det var skönt. Ida cyklade iväg till en kompis . Jenny stannade här och lagade sedan en god middag till oss. Rackarns skönt att ha en egen kock:) Tack Jenny . Det får du göra fler gånger. På kvällen kom Maria(en annan av döttrarna) och fikade med oss. Riktigt myspys hade vi. Idag ska jag hälsa på mormor, sen tror jag banne mej att jag ska göra ingenting. Det känns så bra så. Här kommer lite bilder .

Vår egen lilla påskkäring på Skärtorsdagnen.

Glada Jenny på Påskafton.

Nubbeslladen

Grekisk Pytt som vi åt med grillad fläskkarré

Så lite ditten och datten

Kvllen avslutades med denna goda Dajmkaka som serverades med vispgrädde.

Jag tycker vi inte gjort annat än ätit i helgen. Gott har det varit. Behövs säkerligen en motionsrunda efter alla godsaker. Kom just på en sak som jag måste göra idag. Måste komma ihåg att ladda batteriet i kameran. Den dog i går. Det sa bara poff. Ikväll är det ju final i körslaget. Det får jag inte missa. Nu ska jag synda. Ska sätta mej på balkongen och avnjuta en sån där giftpinne och dricka lite kaffe. Ha det bäst och var rädda om er och varandra.



Påskkaka


Lättlagad och trevlig Påskkaka
1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
nötter
2 liter whisky
Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka.
Häll whisky i ett decilitermått och drick.
Upprepa.
Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande
håller kvalitén.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa
igen.
Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.
Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt.
Schätt på elvischpen igen...
Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en
muvschkrejsel.
Schmaka sen om whiskyn forfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt.
De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.
Schila citronsaften, lägg till en ma...sched... och schå socker,
eller nåt, va fan.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret, icg....schå kolla schen
whiskyn.
Gå å lägg dej....

Vad har vi att klaga på??????


Fick detta filmklipp idag. Jag har tittat och gråtit. Här klagar vi väder, mygg,mjölken kostar för mycket och myccket mycket mer. Vi har egentligen inget att klaga på. Då jag sett detta blir det ännu mera sant.

 

Sommarvärme är inte dumt :)




Glad fortsättning på påsken. Hemma frå Blåkulla igen. Resan dit och hem gick utan missöden :)  Vilket sommarväder vi har. Redan 11 grader i skuggan. Det kan man inte klaga på. Igår var det oxå sommarväder här. Jag var ju borta på städuppdrag hela dagen så det blev inte så mycket tid till bloggen. på kvällen gjorde jag Nubbesallad som vi ska ikväll när Jenny och hennes familj kommer på middag. Receptet hittar ni här. Det är så vansinnigt gott. Skinkan är griljerad och köttet vi ska grilla är marinerat. Ska baka en Dajmkaka oxå. Den är oxå god. Smaskig som bara den. Jag har varit så förbaskat ledsen i helgen. Såna här storhelger är jobbiga. Det är då alla minnen och grubblerier kommer. Det ska ju genomlevas så det är väl bara att bita ihop. Lite glädje blev det igår kväll när jag tittade på Så ska det låta. Jag gillar ju Markolio så mycket och igår var han med där. Nu ska jag skala potatis och skära grönsaker så det är klart. Ska göra ugnsrostade grönsaker till köttet. Ida har beställt potatissallad och det ska hon få. Så ska de kokas ägg oxå.  Ska senare svara på era goa kommentarer. jag har läst dem men inte hunnit svara på alla. Tack så jättemycket för dem :) Ha en toppendag.

 

 


Tänk positivt :)


 

 

 

Hur kan en sådan människa få ett sådant jobb?



Gomorron. Här har vi så otroligt vackert väder idag. Än så länge ska man väl kanske säga. Man vet ju aldrig vad som händer under dagen. I går var det många små söta påskkäringar i farten. här hade jag två stycken som var väldigt ivriga att komma iväg. De jobbade hårt med sina söta små påskkort innan de flög iväg på kvasten. Dagen kantades för mej av en otrolig islka och ledsenhet. Detta har väl inte undgått någon?
Flera gånger ringde Emil Linnell upp SOS.
Det är så fruktansvärt hemskt så man blir nästan vansinnig. Sånt här ska bara inte få förekomma. Vilken panik för den stackars killen. Sen för hans anhöriga att få höra detta samtal. Sjuksköterskan har fått sparken men vad hjälper det. Emil får inte livet tillbaka och hans anhöriga får leva med detta ringande i öronen. Dessutom hade ju denna människa fått flera varningar innan på grund av sina attitydproblem. Vad i helvete hade hon då på SOS-alarm att göra kan man ju undra. Det kanske behöver göras tester av psykologer innan man får en sådan anställning, en riktig undersökning för att se att personen är lämpad för att ha ett sådant stort ansvar, för att vara lämpad att jobba med människor. Visst kan man utbilda sej till sjuksköterska men för den skull är det inte säkert att man passar för jobbet.
På kvällen var jag hos mina föräldrar på påskmiddag. Vi åt och drack gott men detta malde i huvudet på oss alla.
Hade så svårt att somna då jag kom hem då Emils ansikte dök upp hela tiden. Han blev ju bara 23 år.
Nu ska jag klä mej och cykla iväg till min bortgångna väninnas man . Där ska vårstädas. Det blir min långfredag.
Ha det gott och var rädda om er.

Kurvor är bra:)



☆ ¸. • * ¨ * • ☆ ☆ Vi damer med kurvor är dom bästa! ☆ Det är bara hundar och arkeologer som vill ha ben... ☆ • * ¨ * • ☆

Glad Påsk




Gomorron. Då var det påsk då. Ser ut att ska bli fint väder i helgen. Skööönt. vi hade en mysig dag igår oxå jag och Ida. Vi cyklade iväg och hälsade på lilla mormor. hon blir så vansinnigt glad när man kommer. Då vi for hem stannade vi och tog ett par bilder på lite vårtecken. Sen blev det lite mera påskpyssel, spel och stickning. Idag ska vi måla ägg. Vid ett kommer hennes kompis hit. De ska ut och påska. Spännande värre. Jag ska griljera påskskinkan. Kvällen ska jag tillbringa med mina föräldrar. Där ska det grillas. Mums :)

Förutom all hundskit som man får kryssa sej fram mellan och allt annat bråte som folk slänger längs vägarna hittade vi dessa små söta blommor igår. Tror de heter Skills.


Ida fick ett Nintendo DSI i julklapp

Det kan man göra en massa roligt med. Bla. så här. Visst är vi söta.

Här är den blivande halsduken hon håller på att sticka.

Ja, det var lite om vår gårdag. Ha en riktigt mysipysig dag. Var rädda om er och flyg försiktigt. Vi ses på Blåkulla.


 

Var kommer påskäggen ifrån?????


Ja fast nu är det ju egentligen God Förmiddag. Jag vaknade halv sex i morse och kunde banne mej inte somna om. Det regnade ute och såg allmänt trist ut. Vid sju började solen titta fram. Nu ligger den och smyger bakom molnen. Jag har fått lära mej något väldigt viktigt på morgonen. Vars påskäggen kommer från. Vet ni det?????? Jo så här ligger det till.



Snacka om viktig upplysning:) Igår åkte jag och Ida iväg till Umeå för att shoppa lite. Jag skulle ha en jacka och ett par skor. Detta blev resultatet

Lite påskpysselgrejor till Ida samt stickor och garn till henne.

Nya skor hittade hon oxå.

Vad blev det till mej då? Jo, en  ny BH och några par trosor och hårspray  :)

Hoppsan, jag glömde dessa. Doftljus som luktar så rackarns gott.

Här står lilla fröken och väntar glatt på bussen.

Efter det blev det lunch på McDonalds och sen bussen hem. Då var det bara att rusa ner i tvättstugan. Hade tvättid.
Det blev en intensiv men rolig dag. Halv fyra for Ida hem och jag fortsatte med min älskade tvätt :) Ida kommer hit idag igen. De har ju påsklov och hon vill inte stiga upp och gå till fritids så då blir det mormor istället. Vi ska hälsa på min lilla mormor en stund sen ska vi måla ägg. Ha det bäst och var rädda om er.

 

 

Idag firar vi de galnas dag :)




●▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬●
Idag e de dom galnas dag !
Känner du nån som e galen eller om Du själv e galen,
sätt de här på din status
å va gla´ att Du inte e som alla andra !!! ))
●▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬●

Det är mycket man vill ha :)

 



Det verkar bli en fantastisk fin dag idag. Inte ett moln på himlen. Bara sol,sol och mera sol. Ida sussar ännu och Lehna är på servicehuset för att prova på jobbet. Idag blid det shopping. Vi ksa köpa egna stickor till Ida och lite garn. Så behöver jag en vaxduk till bordet på balkongen. En ny sommarjacka behöver jag och skor. Ja, det är mycket man skulle vilja ha. Vi får väl se vad jag hittar. Bordet var vitt en gång i tiden. Nu ser det förjäkligt ut.
Satt och tittade på nyheterna tidigare då de visade alla bränder i Frölunda. Fruktansvärt. Vilken oro det måste vara för människorna som bor där. Idag blir det oxå att skicka påskkort och en slant till barnbarnen som bor en bit härifrån. Jag ska inte köpa påskägg i år. De får så mycket påskägg med godis i ändå.

Tänkvärt:
Hur kan vi vänta på en sällsynt fågel, men vända bort blicken när vi möter en udda människa? Hur kan vi värdera ett feltryckt frimärke till flera miljoner, men en kantstött människa till ingenting? Varför behandlar vi ömtåliga glas med silkesvantar, men låter sköra människor hamna på gatan?

Ha en bra dag och var rädda om er

Svenska Lotto har just nu ett väldigt bra erbjudande.
Youga är väl aldrig fel.

Kvällen är kommen.




Det blåser fortfarande här men inte lika mycket som under dagen. Ida har ju varit här idag. Hon har påskpysslat oxå fick jag göra iordning en ny sticknig till henne. Småarmarna har vevat på utav bara den. Själv har jag städat. Dammråttorna har en salig förmåga att smyga in överallt.  Hon her varit hemma några timmar och är på väg hit igen för att sova över. Vi ska åka in till Umeå imorgon och shoppa lite. Det gick bra för Lehna på arbetsintervjun. I morgon bitti ska hon vara på servicehuset klockan sju för att prova på. Så vi hoppas på det bästa.
På tal om servicehus så är det en rackarns tur att det finns personal som hjälper de äldre. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så behöver även gamlingarna kärlek.



Ha en bra kväll . Tjillevippen.

Vi ses på Blåkulla :)



Hallojsan. Snart är det dags för årets färd till Blåkulla. Ni har väl servat kvasten hoppas jag. Själv flyger jag på torsdag och hoppas att får träffa många av er där :) Här stormar det idag så det riktig dånar. tur att solen tittar fram annars skulle det vara trist. Jag har Ida här idag. Vi har just ätit risgrynsgröt och nu sitter hon och påskpysslar.
Lehna (dotra) har varit på arbetsintervju för sommarjobb på servicehuset nu på morgonen. Hon ska tillbaks imorgon klockan 07:00 för att prova på. Nu är det bara att hoppas, hoppas och hoppas. Det är inte lätt att få jobb idag för dessa ungdomar.

Lite nyheter från Felix som gör det goda godare.

Nya kondommärkenFELIX kondomer: Gör det goda godare

FROSTIES kondomer: De väcker tigern i dig

GEVAILIA kondomer: När du får oväntat besök

NOKIA kondomer: Connecting people

OLW kondomer: För att du älskar det goda

CARLSHAMNS kondomer: Gott, gotti, gott gott

McDONALDS kondomer: Livet har sina goda stunder

LIBERO kondomer: Det känns tryggt

LÄTTA kondomer: Om du har bestämt dig

VICKS kondomer: Extra starka, extra friska

STATOIL kondomer: Det du behöver när du behöver det

PEDIGREE PAL kondomer: Rekomenderad av ledande uppfödare, köttiga bitar rakt igenom

GINSANA kondomer: Orka mer

GB-GLASS kondomer: Jag och min magnum

LOREAL kondomer: För det är jag värd

GORE TEX kondomer: Guaranteed to keep you dry

DELIKATESS YOGGI kondomer: Nya smarriga smaker i ny fin förpackning

ERICSSON kondomer: Its all about communication

MICROSOFT kondomer: Where do you want to go today

ALGRENS-BILAR kondomer: Det enda sättet att stoppa dom är i munnen

PRINGLES kondomer: Once you pop, you cant stop

BLÅ-BAND kondomer: Smaskens till sista slicken

Ha en skön måndag och var rädda om er.



Hasardspel.


Har du någon gång provat på någon form av Hasardspel. Själv har jag spelat Black Jack någon på finlansbåtarna. Jag har inte provat på att spela på nätet men vet att det är massor som gör det.
På nätet finns det massor av spelsiter . Det gäller att hitta rätt. Vilket ska du välja om du vill spela. Här på CASINO
finns en väldigt bra och utförlig guide där du kan ta reda på mer om alla dessa siter. Vilka som är seriösa och vad du ska tänka på. Det viktiga är att inte handla i ett missbruk. Allt kan du läsa om där.


Roulette är ett annat spel som är väldigt populärt.


Funderar du på att spela så gå in på CASINO Där hittar du verkligen allt du behöver veta. Glöm inte att om du spelar så spela med sunt förnuft och ta reda på vad som är vad innan du börjar. Många vinner , andra förlorar. Det gäller att veta vad man gör. Därför är det viktigt att kontrollera vars du spelar.

Minns nu Solstollarna?




Jag blev så glad i kväll när jag googlade och hittade denna med Solstollarna. Den spelades ofta hemma oss i mitten på 80-talet. så med denna trudilutt säger jag natti natti och suss gott.'

http://pyjamas.bandcamp.com/track/sov-somna-in

Även på Äldreboendet behöver man kärlek.




Detta hände sig på Äldreboendet

Gamla Svea på äldreboendet hade blivit förtjust i sin granne Albert. Till slut tog hon mod till sig och frågade om hon fick komma in på Alberts rum på kvällen och titta på TV.

"Det går bra", sa Albert, " men då får du allt lov att hålla i min PetterNiklas en stund".

Kan jag väl göra, tänkte Svea och började tillbringa kvällarna hos Albert.

Ända tills Albert tröttnade och började uppvakta Ester istället.

Svea blev väldigt sårad och ledsen.
"Varför gör du så här?", frågade hon. "Vad har Ester som inte jag har?".

"Parkinson", svarade Albert!

Glöm inte att söndag är en vilodag.



Visst ser det härligt ut :) Idag blåser det bara lite här. Solen håller på att titta fram och det ä 8 grader varmt ute. Jag känner mej lat idag. Har fortfarande inte klätt på mej. Jag har suttit ute på balkongen i morgonrocken en stund och lyssnat på fåglarnas kvitter. Det låter så underbart tills fiskmåsarna kommer skrikande. Då låter det inte så underbart längre. Snacka om att de kan leva om. Idag ska jag ägna mej åt tröjan jag håller på att sticka. Tänker ha den klar innan sommaren. Dotra sover så det är så rackarns tyst här. Tror jag ska sjunga en trudilutt för henne :) Kan tänka mej att det blir livat i holken då *fniss* Nej, det är nog säkrast att låta bli. Tror hon kom hem ganska sent inatt.

Snart fyller jag år och jag har önskat mej denna tingest :)


Det skulle vara något det :) Ha nu en underbar söndag och tänk på att det är vilodagen.


Svenska Lotto har just nu ett väldigt bra erbjudande.
Youga är väl aldrig fel.

Var försiktiga om ni åker till Mexico.




Det blev ingen grillning här. Det har varit soligt men blåsigt. Kallt blåste det dessutom. Bakade en äppelpaj så där lagomt till Körslaget. Den var god som bara den. Tyckte det var rätt kör som fick lämna. Nu är jag så trött så ögonen hänger snart ner över hakan. Blir ett hopp i säng alldeles snart.

Om ni någonsin åker till Mexico så akta er för lagens långa armar, annars kan det gå så här.


Natti,natti och suss gott.

Förbaskade blåsande :s




Vaknade i morse till en något gråmulen dag. 6 grader varmt och solen försöker tränga sej genom det gråa. Blir säkert en ganska bra dag tänkte jag då. Gick ut på balkongen för att inse att så är inte fallet. Faen vad det blåste.
Så typiskt då. I går var det underbart väder så jag bestämde mej för att skruva ihop den nyinköpta grillen. Fick anlita Lehna då det var lite bök att hålla ihop delarna och samtidigt skruva. Blodvite uppstod när hon fastnade med knäet i en krok som stack ut. Aj och fan men hopskruvad blev den till slut. Förhoppningsvis kanske det slutar blåsa innan kvällen så det går att grilla då. Jag har tagit fram en fläskfilé ur frysen som jag tänkte grilla. Det är ju så göttigt. Så måste jag ju titta på körslaget. Inte så många lag kvar nu så spänningen stiger.
Vad ska ni göra en sådan hr dag? hoppas det blir något trevligt. Nu skuttar jag iväg till duschen sen ska jag ta mej en cykeltur. Blåser jag inte bort så hörs vi igen. Ha det bäst.

Så här ser vår nya blanka fina grill ut :)

Svenska Lotto har just nu ett väldigt bra erbjudande.
Youga är väl aldrig fel.


En underbar dag är till ända :)




Ny dag och nya mål. Igår firade vi lilla mormor hela dagen. Det var så trevligt men samtidigt lite sorgligt. Hennes Alzheimers gör ju att hon stundvis är ganska förvirrad. I går väntade hon att hennes mamma och pappa skulle komma.
Vi förklarade för henne att de är döda sen länge. Så gick det en stund och hon frågade efter dem igen. I övrigt var det en bra dag. Hon var så glad över all uppvaktning. Personalen på servicehuset hade varit så gulliga och ringt efter en trubadur som brukar åka runt och spela för de gamla. Då han kom sjöng personalen med honom. Han hade tappat texten i någon låt och då hade mormor tagit över och sjungit de rätta orden :)

Lilla goa mormor såg ut så här när vi kom.


Här är mormor , mina föräldrar, Jenny, Ida, Jag och min lillebror Chrille.


Tre av mina döttrar var lediga dagen till ära. Maria, Lehna, Jenny med mitt barnbarn Ida.


Många vackra blommor blev det.


Så är då kalaset till ända och en trött liten mormor är nog glad för det.


Tack älskade mormor för allt du gjort och för att du alltid funnits tillhands för oss alla.
Älskar dej.

Idag har vi 90 årskalas



säger jag idag till min älskade lilla mormor som fyller 90 år. Hon är så festlig trots sin sjukdom. Hon frågar "hur mycket fyller jag" 90 svarar vi "vilken gammkäring jag är" så skrattar hon så gott. Vi har alltid stått varandra så nära jag och mormor och jag fasar för den dagen hon inte finns med oss längre.
Inatt har jag haft sovkompis här. Jag hämtade Ida på fritids igår. På kvällen var vi och tittade på musikal. Den var jättebra. Vi skrattade så vi tjöt. De gör det så bra ungdomarna som medverkar. Ingen av dem har någon vana från sådant , ändå är de så superduktiga. Det blev en snabb cykeltur hem för att få den lilla damen isäng så hon orkar med skolan idag. Nu på morgonen efter jag cyklat med Ida till skolan så var det dags för tandläkaren. Inte är det billigt direkt så nu får väl börsen lika och skrika ett tag. Skönt att få det gjort. Cyklade sedan en sväng och plockade lite påskris. Ska väl försöka påskpynta lite här. Nu ska här bäddas och diskas, sen åker jag och föräldrarna iväg till födelsedagsbarnet för att duka och göra klart inför kalaset. Ha det bäst och var rädda om er och varandra.

Svenska Lotto har just nu ett väldigt bra erbjudande.
Youga är väl aldrig fel.
 

Detta ska jag inte göra.



Efter långt och moget tänkande har jag kommit fram till detta. hur det än blir i sommar så ska jag inte göra detta
Resten får tiden utvisa.

JAG SKA INTE FISA I EN VÅTDRÄKT.




Vad ska det bli av vårt lilla samhälle?

 



En gråmulen dag är det idag. Termometern visar just nu på 5,6 plus. Sitter med min onda tand. Fanns ingen tid hos tandis förrän i morgon. De har så ont om tider på folktandvården där jag går nu mera. Indragningar och massor med patienter har ställt till det så. Jäkla tur det är torsdag snart då.
Ikväll ska jag på Musikal. Varje år ordnar niondeklassarna en Musikal här i Holmsund. Det brukar vara så bra.
http://vk.se/Article.jsp?article=435782 Här kan ni läsa lite mer om detta projekt.
Här i vårt lilla Holmsund händer det saker. Snart går en Epok i graven. Det är golvfabriken som läggs ner. Den 27 maj är det finito.

Det är så tragiskt. Fabriken har funnits sedan 1941. Närmare 170 personer jobbar där. Min mamma jobbade där när jag föddes. En av mina svärsöner jobbar där sen 25 år tillbaks, vänner och vänners barn. Det kommer säkert att bli en dominoeffekt för hela samhället. Butiker, matserveringar ja alla kommer de att mista kunder. Värst är det nog för dem som är lite äldre. Det är svårt nog idag att få ett jobb. Är man närmare 60 är det näst intill omöjligt. Unga som bildat familj kanske köpt hus har det inte heller lätt. Ett 30-tal personer har i dagsläget fått nya jobb så det är bara att hoppas att det ordnar sej för de övriga oxå. Det ligger en konstig tysnad och oro över hela samhället.

FAKTA Armstrong

1941 Tillverkning av ekparkett startar vid den SCA-ägda fabriken i Holmsund.

1949 Plastgolv börjar tillverkas.

1971 Parkettfabriken läggs ned och året efter startar tillverkning av laminerade mattor.

1973 Statsföretag övertar Holmsund golv AB.

1978 Oy Wiik köper före-taget.

1980 Oy Nokia ny ägare.

1983 Börjar tillverka mönstrade våtrumstapeter.

1989 Skåne-Gripen ny ägare.

1994 Avtal tecknas med Armstrong world industries om tekniskt och kommersiellt samarbete.

1996 Skanska industri köper Skåne-Gripen och därmed också Holmsund golv AB.

1997 Armstrong köper 51 procent av aktierna.

2001 Företaget blir helägt av Armstrong.

2009 Besked om nedläggning.

2011 Nedläggningen blir verklighet.

Senare idag ska jag och lilla mor och göra färdigt inför det stundande 90 års kalaset i morgon.

Ha det bäst

 

 

Vad händer i sommar då?




Gomorron på er alla. Vädergudarna fortsätter vara oss nådiga. Snön smälter sakta men säkert. Inatt har det regnat här. Bra om det regnar på nätterna och är fint på dagarna. Idag ska jag och mor till mormor och vårstäda lite. Det blir ju 90 års kalas på torsdag. Jag har haft en grubblarnatt. Tänker på sommaren, på vad jag ska göra. Tidigare har båten varit en självklarhet. Det har ju varit en stor del av mitt liv. Får panik när jag tänker på det. Men jag får försöka göra det bästa av situationen . Det kommer inte att bli lätt men det måste gå. Ingen trädgård att påta i. Ingen båt att åka ut med så vad gör man. Aja, måste försöka tänka på något annat en stund nu. Har i varje fall en studentskiva att planera. Lehna vår yngsta dotter tar studenten nu i Juni så det är en del som ska förberedas. Nu håller jag tummarna för att hon ska få sommarjobb. Hon ska på arbetsintervju nästa vecka så hoppas, hopas och mera hoppas. Kan ju berätta för er som sett på filmklippet där Ida fiskar att hon slängde i fisken i vattnet igen. Hon tyckte så synd om den. Ha en bra dag och var rädda om er.
Barnkläder och babykläder | Försäljning av ekologiska barnkläder | blingo - Snyggt Samvete



Storgäddan.


Måste bara få visa detta filmklipp.
Detta är mitt barnbarn Ida. Filmat förra sommaren av pappa Daniel när hon fick sin första stora fisk alldeles själv.

Dioxiner eller inte?




Veckans sista dag och återigen en vacker dag med strålande sol. Jag har en riktig latdag idag. Sitter fortfarande i morgon rock och bara slappar. I går fick jag äntligen hit mina utemöbler. Jag har balkongen i söder. Nu är det bara grillen som fattas. Är jätteskönt att kunna sätta sej därute och inte stå.
Jag blev så glad när jag läste att vi kommer att få fortsätta äta denna underbara surströmming.

http://www.vk.se/Article.jsp?article=434580 
Den luktar inte gott men smakar desto bättre. Dioxiner eller inte men surströmming villl jag inte vara utan.

Här kommer dagens sanning.


Ha en riktigt skön söndag,

Medelålders käringar ska inte blogga




Gomorron. Ännu en vacker dag. 7 grader varmt och sol ler däruppe. Jag hade så trevligt brorsdotterns 18 års kalas igår. Kom hem strax efter tolv. Smolken i glädjebägaren var att jag bet sönder en tand. Soligt värre. Ser bara hur hundralapparna fladdrar iväg. Har ont som faen i truten. Vasst är det oxå men det går ju inte att låta bli att vara där med tungan. Jag ska försöka härda ut tills på måndag så jag slipper åka in till Umeå. Idag ska jag fortsätta plantera om mina blommor. Började häromkvällen med några stycken men det är en del kvar. Jag fick en rolig kommentar för ett tag sedan. Har fått nåt liknade förut. Det var från en 26 årig tjej. " Jag förstår inte varför ni medelålders sk kärringar och hemmafruar håller på att blogga. Fatta att ni har inget här att göra". Undrar varför de tror att man är hemmafru bara för att man är i medelåldern. Jag trodde nog att man var lite mer mogen än så när man är 26 år. Vi behöver inte sitta och puta med läpparna, blondera håret och visa tuttarna för att ha våra vänner kvar här. Jag bloggar för jag tycker det är kul, inte för att ha 3000 besök per dag som hon skrev då att hon hade.
Så till er alla goa gummor och gubbar ha en underbar lördag. Bamsekram till er alla.

Här  kommer en gammal Beatlesgoding som jag tycker passar så bra idag i solen.

Lite Fredagsskoj skadar väl inte.




Så var det fredag igen då. Tack alla som kom till partajet här :) Jag har haft Ida sovandes här två nätter. Det är så mysigt när hon kommer. I går gjorde jag trolldeg som hon gjorde små söta figurer av. Torkade dem i ugnen. Ska cykla dit med hennes grejor senare idag. Hon får måla dem då hon kommer hem från skolan. Härligt väder är det. Solen har kommit fram och snön försvinner fortare och fortare. Känns lite jobbigt nu då jag vet att det börjar gro hemma i trädgården. Krokusarna blommar nu och tulpanerna brukar alltid komma fram så här års. Får ta mej en promenad någon dag och gå dit och titta. Har bara så förbaskat ont i mitt ena knä så det är jobbigt att gå. Måste beställa tid på VC så jag får kolla upp eländet. I kväll ska jag på 18 års kalas. Det är min brors dotter som fyller myndig. Det ska bli nice.
Här kommer lite Fredagsskoj.

Amerikanska armén ansåg att de hade för många officerare och
beslutade att erbjuda förtida bonus.
De lovade officerarna som frivilligt tog pension en bonus på
1,000 dollar för varje tum som mäts i en rät linje mellan två punkter
på hans kropp. Officerarna fick själva välja vilka dessa två punkter
skulle vara.

Den första officeren som accepterade bad att han skulle mätas
från toppen av huvudet till toppen av tårna. Hans mått var på 72 tum
och han gick ut med en bonus på 72.000 dollar.

Den andra officeren som accepterade var lite smartare och bad
att han skall mätas från toppen av hans utsträckta händer till tårna.
Han gick ut med 96.000 dollar

Den tredje var en gammal underofficer, en riktig grizzlybjörn,
när dom frågade hur han skulle vilja bli mätt svarade han "Från toppen av snoppen till min testiklar."

Dom undrade om han kanske inte ville ompröva sitt mått, och
berättar om de stora fina bonusar de två tidigare officerarna hade
fått. Men den gamla officeren insisterade och de beslutade att låta
honom få sin mätning utförd som han ville. Mätningen skulle utföras av en förtroendeläkare.
Läkaren kom och gav officeren order om att "drop 'em", vilket han gjorde.
Läkaren lägger ut måttbandet på spetsen och börjar mäta neråt när han plötsligt utbrister.
- "HERREGUD! Var är dina testiklar?"
- I Vietnam svarar den gamle officeren lugnt.

Ha en underbar fredag. Bamsekramar till er alla :)

Barnkläder och babykläder | Försäljning av ekologiska barnkläder | blingo - Snyggt Samvete



Vilken tjusig medalj.




Nu är det Lille Elias tur att bli lite omskriven. Det är alltså Amandas lillebror 4,5 år. Idag har de åkt lilla Vasaloppet på förskolan. Jag pratade med honom ikväll och har var så glad när han berättade att han vunnit Vasaloppet :)
Det är synd att de bor så långt bort annars hade jag ju kunnat kila iväg och titta och heja på.

Här är han på G lillprinsen.



Så den fina medaljen då som jag tror alla knattar får som åker. vilken lycka för de små raringarna.
titta vilken tjusig medalj jaag fått:)


Mormor saknar er mina små charmtroll. Kramelikram

Mitt i prick igen då.



Sol idag oxå Så härligt så. Här fortsätter kalaset så välkommen alla.
 Så har hon gjor det igen  min lilla sötis.
Hennes tredje skytteträning och det går så toppenbra. 168 poäng av 200 möjliga. Man blir ju mäkta stolt:) Pratade med henne i telfon i går kväll. Hon var så lycklig . Nu vill hon börja tävla.

Denna bild är från första kvällen.

Så här såg det ut i måndags.



Det är så jättteskoj. Hon är ju bara 7 år sessan. Idag har jag tvättstugan . fy och blä. Det är så många trappor och jag har ett knä som inte vill samma sak som mej. Det värker och bränner som bara den. Jag får snart börja åka kana på rumpan när jag ska ner för trapporna. ska ta min underbara tvättkorg nu och försöka stapla mej ner.
Ha en toppenbra dag. Bamsekram till er alla.

Barnkläder och babykläder | Försäljning av ekologiska barnkläder | blingo - Snyggt Samvete

I dagarna tre :)





Nyss hemkommen från min lilla mormor kom jag på att jag glömt säga någon tid för partyt:) Det är bara att komma när det passar. Valfri klädsel.  Festen pågår i dagarna 3 :) Så på med stora leendaet nu och välkommen
Kamelikram

Partytime.



Vilket strålande väder jag vaknade till i dag. inte ett moln på hemmlen. Bara sol, sol och mera sol. Känns så rackarns bra. I går var det mindre bra. fick sån fruktansvärd huvudvärk, kallsvettades och började må illa. Jag blev riktigt orolig. Kom på då att jag glömt ta min blodtrycksmedicin. Det har hänt en gång tidigare och var likadant då. Tog mitt lilla piller , la mej och vilade en stund och vips så var allt bra igen. Ang mina enorma lottovinst fick jag ett bra förslag av en av mina bloggvänner. Hon föreslog att jag skulle bjuda alla bloggvänner på partaj så varsågoda.

Let´s party. Ni är alla så välkomna.
Det blir inte bättre än vad man gör det till. jag köpte mej tulpaner i går 20 stycken. Årets första. Det är mina favoritblommor. Här sålde de buketter med tio st. för 29 kronor. Då får man lov att passa på. Ska ta och bädda nu sen blir det en prommis . På hemvägen ska jag hälsa på lilla mormor en stund. Ha en toppendag. Bamsekramar till er all och vi ses på partyt :)

Barnkläder och babykläder | Försäljning av ekologiska barnkläder | blingo - Snyggt Samvete

Glömde berätta.......



att jag vann på Lotto igår. Jippi hurra. Sitter här och undrar för fullt hur jag ska spendera pengarna.


sitter och drömmer mej bort.

Solsemester?


Pyramiderna kanske?


Cykelsemester kanske skulle vara nåt.



en resa till alperna???????????

.
Lika bra att inse att med en vinst på 133 kronor är det bara att fortsätta ägna sej åt detta. Suuuuuuuuuuuuuuuuck


Tjileevippen på er.

Frukost.



Vad härligt det är när man ser hur snön försvinner. 3 grader varmt är det och varmare ska det bli. Har just ätit frukost. Det är något som jag alltid haft svårt för men nu måste jag. I och med att jag måst börjat med blodtrycksmedicinen som jag ska ta på morgonen. Den ska tas till frukosten. Jag sväljer och sväljer och intalar mej att det går så bra så. Igår var jag och hälsade på mina föräldrar efter att hyresvärden vart här och fixat avloppet.  Hade den där hemska avloppslukten i näsan hela dagen. Tror han fick upp ett kilo gegg därifrån. Fick med mej rökt sik hem. Det är så förbaskat gott. gjorde mej en stor macka med varm sik på lagomt till Körslaget. Det är ju bra körer allihopa men igår höll jag nog på Team Gabriel. Ska bli spännande och se vem som vinner denna omgång.
Kämpar på med rökningen gör jag här. Har inte slutat ännu men minskat ner ordentligt. Måste ta mej i kragen och sluta helt och hållet. Bara hoppas att det inte blir allt för många magar som gungar då. Dags nu för lite kaffe sen ska jag ta mej en promenad och vara lite nyttig. Ha en ljuvelig söndag :)
Kramelikram

Vilken jäkla stank



Hallojs där ute i stugorna. Vaknade i morse till ett grått trist väder. Det regnar ute. Fördeln med det är väl att snön förvinner lite fortare. Steg upp och klev in i duschen. Där blev det lattjo lajban. Plötsligt var hela golvet täckt av vatten. Tätt i avloppet så det tjongar om det. Har legat därinne på alla fyra och gråvt, grävt och ännu mer grävt. Det verkar inte vara rengjort på flera år. Fy faen vilken stank. Jag har ju inte bott här så länge. Nog tror man väl att folk gör rent sådant när de flyttar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fick ge upp till slut och ringa hyresvärden. Hoppas han inte dröjer allt för länge för det stinker asgam i helaa lägenheten.

Denna har jag haft på bloggen förut. Fick den nu av min mor och tycker den är så charmig :) så det får bli en repris

Ha en skön lördag. Bamsekramar till er alla .

Lite småskoj.


Måste få berätta nåt skoj som hände för några veckor sedan. Jag och min dotter Maria var och hälsade på min mormor. Hon har alzheimers och är ganska virrig ibland men hon klarar sej rätt så bra med hjälp av bromsmediciner. Hon känner alltid igen oss men kan samtidigt berätta att det bor tre hundar i blomman, Vissa dar är det en björn , andra dar kan det vara en fågel. I varje fall så satt vi och pratade och jag säger till henne "snart ska vi ha 90 års kalas" då tittar hon på mej och säger " men har du blivit så gammal" Gissa om vi skrattade. Nej sa jag, det är ju du som fyller 90. Jag tyckte väl att du blivit hemskt gammal sa hon då och skrattade hon med.
Hon har alltid glimte i ögat och ett rappt svar på tungan fast hon är så pass sjuk.

Här är en bild på bästa föräldrarna och lilla mormor som jag tog för en vecka sedan.


Detta är en ny version av mej. Ida har spökat ut mej och tyckte jag blev så söt så :)


Kanske skulle ta på mej denna mundering nästa gång jag går ut på samhället här :)
Ha det bäst. Kramizar

Ett litet ord på vägen





Det är så lätt att såra. Lättare än du tror. Ett överlägset hån, några tanklösa ord, du kanske inte menar, kan påverka mer än du vet och ge en människa känslan av ensamhet. Det är så lätt att glädja, lättare än du tror. Ett vänligt leende, några uppmuntrande ord, sagt i en vänlig ton, kan värma mer än du vet. Så kanske vi ska starta kvällen och visa lite kärlek?

Nattskata eller???????



Gomorron. Idag lyser solen med sin frånvaro. Termometern visar på -0,2. Började pilla med bloggen i går kväll och vips så var klockan halv tre. Är huvudet dumt så får kroppen lida. Halv sju vaknade jag. Låg ett bra tag och knep ihop ögonen och försökte somna om men icke sa nicke. Bara att stiga upp och se glad ut. Får se om man kan lyckas klara sej från att bli lurad idag. 1 april då vet man aldrig. Ska ta och slänga ut sängkläderna på balkongen en stund. Måste oxå iväg och handla. Det håller på att eka i kylen. Vi grillade faktiskt här för tre veckor sedan. Använde en engångsgrill och det var så gott så. Doften när man grillar är ju bara så härlig. Ska inhandla en grill så jag slipper köpa Engångs varje gång man blir sugen på grillat. Ha en härlig fredag och var rädda om Er
Bamsekramar



Barnkläder och babykläder | Försäljning av ekologiska barnkläder | blingo - Snyggt Samvete