Filmjölkslimpa i långpannan.
I helgen bakade jag denna limpa som är en favorit här.
Ingridienser
1l Filmjölk
2dl Sirap
1100g Rågsikt
2msk Fänkål
1msk Anis
3tsk Bakpulver
3tsk Bikarbonat
Gör å här
Srbeta ihop degen och bred ut den i långpanna. Degen blir ganska lös så jag brukar doppa slickepotten i vatten och dra ut den med.
Grädda i mitten av ugnen
30 minuter i 100 grader och sedan
45 minuter i 150 grader.
Pensla med vatten då limpan är klar. Skär i mindre bitar. Går utmärkt att frysa in.
Ingridienser
1l Filmjölk
2dl Sirap
1100g Rågsikt
2msk Fänkål
1msk Anis
3tsk Bakpulver
3tsk Bikarbonat
Gör å här
Srbeta ihop degen och bred ut den i långpanna. Degen blir ganska lös så jag brukar doppa slickepotten i vatten och dra ut den med.
Grädda i mitten av ugnen
30 minuter i 100 grader och sedan
45 minuter i 150 grader.
Pensla med vatten då limpan är klar. Skär i mindre bitar. Går utmärkt att frysa in.
Kommentarer
Postat av: Ing-Marie
Hej!
Hur stor form har du till detta brödrecept?
Trackback