Brownie cupcakes

Det här receptet kommer från Mia. Tack Mia för att jag får Låna det. Hennes blogg hittar ni här. http://systerystersdagbok.blogg.se/

Brownie cupcakes:

120 g mörk choklad
225 g smör
3 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljpulver
4 stora ägg
100 g mjölkchoklad, hackade i tärningar
(ev,pecannötter 1 dl om man vill)

Frosting:
2 tsk osaltat smör
200 g choklad (välj själv om du vill ha mörk eller ljus, jag valde ljus)
6 msk grädde
2 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver

Så här gör du.

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält choklad och smör i en kastrull. Häll det sen i en skål. Tillsätt socker, mjöl och vanilj i smörblandningen och blanda väl. Vispa i ett ägg i taget. Blanda slutligen i choklad tärningarna.
Fyll formarna till 3/4 och grädda i ugnen ca 20 min. Låt svalna.

Frosting:
Ha i alla ingredienser i en kastrull förutom vanilj extrakten. Rör om tills allt smält, ta bort kastrulen från spisen .
Rör i vaniljpulvret och låt svalna. ( låt frostingen vara i kylskåpet och rör om då o då tills konsistensen blir lagom hård för att spritsas). När du spritsat frostingen över cupcaken behöver inte cupcaken stå i kylen, frostingen smälter inte och behåller formen hela tiden. Njut!


Mammas Nubbesallad

Mammas Nubbesallad
2.5 dl gräddfil
1.5dl majonäs
4 msk kaviar
1 rödlök
1 dl skuren purjolök
6 dl tärnad potatis
3 msk hackad dill
1 burk matjessill
Blanda gräddfil, majonäs och kaviar först
Hacka rödlök, purjo och dill och blanda i
Blanda i potatisen
Öppna mtjesburken, slå i lite av spadet
skär matjesbitarna i lite mindre bitar.
Smaka av och tillsätt ev. mer av spadet.
Gör gärna Nubbesalladen ett dygn innan den ska serveras.

Servera i Tunnbrödskorgar eller rostat bröd.


RSS 2.0