Smuldegspaj med Blåbär.

Här kommer ett eget recept på smuldeg som blir så gott och knaprigt.


Smuldeg
1 dl cashewnötter
3 st digstivekex
1,5 dl socker
1,5 dl havregryn
2,5 dl vetmjöl
200 g kallt smör
Fyllning
8 dl blåbär eller andra bär
2 msk potatismjöl
4 dl strösocker.

Grovhacka nötter och digestivekex i matberedare. Tillsätt de torra ingridienserna samt smöret.
Blanda samman till en smuldeg.
Lägg bären i en ugnsäker form, strö över potatismjök och socker. Rör om med en sked så allt blandas.
Strö sedan över smuldegen.
Grädda i mitten av ugnen 225 grader i ca 20-25 minuter tills pajen fått fin färg .
Servera med glass, grädde eller vaniljsås

GUACOMOLE

Här kommer ett enkelt och gott recept på Guacomole. Det kan du servera till Tacos,Tapas,Grillat som dip till både chips och grönsaker.




Guacomole

1burk Creme Fraiche
2 Avocado
1 Vitlöksklyfta
1msk saft från Lime eller Citron
1krm Salt
Peppar efter behag.

Skala Avocadosaarna och kör dem i matberedare eller mosa dem. Krossa vitlöksklyftan. Pressa citron eller lime.
Blanda allt ordentligt. Låt det stå och dra en stund så smakerna får blandas ordentligt.

Ljummen Bulgursallad

Ljummen burgursallad. Oxå väldigt passande till grillat.

3 dl Bulgur
1 Hönsbuljongtärning(Till kokningen av bulguren)
250 gram fryst Grönkål
1 stor rödlök
150g Fetaost
10 körsbärstomater
1 Granatäpple.

Koka bulguren enligt anvisningen på paketet. Tina Grönkålen och låt den rinna av. Hacka Rödlöken, tärna fetaosten och dela körsbärstomaterna. Dela Granatäpplet och ta ur kärnorna som blandas i salladen. Lättaste sättet är att ta en träslev och slå på äpplet. Då brukar kärnorna trilla ur. Blanda alltsammans och njut.

Gott till grillat.




God lättlagad röra. Passar utmärkt både till sallad och grillat.
1stort äpple som tärnas i små bitar
3 dl Creme Fraich
Grillkrydda efter behag.
Rör ihop allt och servara.

RSS 2.0