Glasshjärtan med Hallon och Vitchoklad.
Det här receptet kommer ifrån Koka Ihop
Ingredienser (6 portioner/st.)
Hallonglass |
|
3 dl | hallon |
2 msk | socker |
1,25 dl | grädde |
1 st | äggula |
1 msk | socker |
Vitchokladglass |
|
38 gram | vit blockchoklad |
1 dl | grädde |
1 st | äggula |
1 msk | socker |
Gör så här
-
HALLONGLASS: Mosa hallonen med en sked i en sil och låt saften rinna ner i en skål.Försök att få ut så mycket saft som möjlig och utan frön.
-
Vispa grädden i en skål.
-
Vispa äggulan och socker i en annan skål.
-
Sockra hallonen med 2 msk och rör ner dem i äggvispet. Tillsätt gräddvispet och rör om försiktigt.
-
VITCHOKLADGLASS: Smält blockchokladen i vattenbad.
-
Vispa grädden i en skål.
-
Vispa äggulan och socker i en annan skål.
-
Tillsätt den smälta chokladen i äggvispet, rör om och tillsätt den vispade grädden.
-
Häll nu de olika glassarna växelvis i portionsformar, sockerkaksform eller som jag i Tupperwares siliconform med hjärtan. Rör om något varv, lite lätt.
-
Frys in i minst 4 timmar.
-
Vid servering dekorera ev. med spritsad grädde och hela hallon eller hallonsås.
-
Givetvis kan du även göra denna glass på andra bär ex. jordgubbar och blåbär.
Serveringsförslag
Spritad grädde och hallon
Kommentarer
Postat av: sara
Mumsigt :)
Trackback