Köttfärspaj
Köttfärspaj
Ingredienser till köttblanidningen:
1 grön paprika
3-4 deciliter riven ost
2 stjälkar bladselleri
3 deciliter gröna ärtor
1 lök
450 gram nötfärs
½ tsk peppar
3 msk hackad dill
1 msk margarin eller smör
1½ tsk örtsalt
1 burk krossade tomater
1 msk vetemjöl
Ingredienser till degen:
4 msk vatten
5 deciliter vetemjöl
1 tsk salt
175 gram margarin eller smör
1 ägg (för pensling)
Så tillagar du degen: skär matfettet i mindre bitar och blanda det med salt och vetemjöl i en skål. Häll i lite vatten och arbeta ihop degen till en bra konsistens. Ställ degen att vila i kylskåpet.
Så tillagar du köttfärsen: Stek köttfärsen i en stekpanna i lite av matfettet. Hacka löken, sellerin och paprikan till små bitar och häll ner dem i stekpannan. Blanda vetemjölet och lita av tomaterna och häll ner i stekpannan tillsammans med resten av tomaterna, ärtorna, dillen, salt och peppar. Blanda ihop och låt stå en stund.
Ta ut degen ur kylen och tryck ut hälften av den i en pajform. Häll i köttfärssåsen och strö den rivna osten över. Kavla ut den resterande degen till en cirkel och lägg över köttfärsen som ett lock. Ta en kniv och skär ut från mitten på 3 ställen i locket. Pensla locket med ägget. Ställ in pajen i ugnen på 200 grader i 45 min.
har haft ett liten bloggpaus.. men är nu back on track igen!
hur är det med dig? :)