Långpannerutor




Ingredienser

50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
2 msk honung2
tsk sal
t1 dl solroskärnor
4 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl

Pensling:MjölkSolroskärnor

Gör så här

Ugn 225°
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölk och smör till 37° och häll över jästen och rör tills den lösts upp.
Tillsätt honung, salt, solroskärnor, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl, tills den släpper skålens kant.
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Lägg över degen i en långpanna som är täckt med bakplåtspapper.
Jämna till.Skär rutor med mjölad kniv.Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Pensla med mjölk och strö på solroskärnor
.Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna och bryt i rutor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0