Långpannerutor
Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
2 msk honung2
tsk sal
t1 dl solroskärnor
4 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl
Pensling:MjölkSolroskärnor
Gör så här
Ugn 225°
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölk och smör till 37° och häll över jästen och rör tills den lösts upp.
Tillsätt honung, salt, solroskärnor, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl, tills den släpper skålens kant.
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Lägg över degen i en långpanna som är täckt med bakplåtspapper.
Jämna till.Skär rutor med mjölad kniv.Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Pensla med mjölk och strö på solroskärnor
.Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna och bryt i rutor.
Kommentarer
Trackback