Redd Hummersoppa

Det här smarriga receptet kommr från Snejky  och låter makalöst gott. Tack vännen för det.

Redd Hummersoppa

 4 port

Ingredienser:

1 kokt hummer (400 g)

4 msk olivolja

4 centiliter konjak eller några droppar konjaksessens

2 deciliter torrt vitt vin eller saften av ½ citron

1 gul lök

1 morot

1 bit rotselleri

1 lagerblad

1 timjanskvist

1 knippa persilja

2 msk tomatpuré

1 liter fiskbuljong

1 - 2 mask vetemjöl

salt, cayennepeppar

 

Förberedelser:

Skala grönsakerna & hacka eller tärna dem fint. Dela hummern på längden & tag ur allt köttet. Krossa klorna. Skölj alla skaldelar & torka dem. Stöt skalen a stjärt, klor & sköld ganska fint i morteln.

 

Tillagning:

Koka upp buljongen i en kastrull. Hetta upp oljan i en annan mindre kastrull på låg eller medelgod värme. Häll hummerskalet i oljan & fräs under omrörning 5 - 10 minuter eller tills det börjar dofta hummer.

 

Lägg grönsakerna bland skalen & bryn under omrörning, 5 - 10 minuter. Tag kastrullen av värmen & rör in mjölet. Häll över massan i buljongen & tillsätt persilja, timjan, tomatpuré, vin & konjak. Sjud 20 minuter utan lock.

 

Vispa ner grädden i soppan & koka upp. Smaka av med salt, peppar & ev citron eller mera vitt vin. Sila & servera soppan. Precis innan servering lägg i hummerköttet.

 

Mums!


Kommentarer
Postat av: elina

låter gott

2010-02-26 @ 13:57:59
URL: http://elinanilssoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0