Fruktpaj med smuldeg.
Paj med nektariner och gröna vindruvor.
Smuldeg
1.5 dl strösocker
1.5 dl salta jornötter eller saltade cashewnötter
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör
Fyllning.
5 nektariner
2-3 dl vindruvor
smör till stekning
4 msk socker.
sirap att ringla över pajen.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1714175/images/2011/p8110855_161459429.jpg)
Blanda alla ingredienser till pajdegen och kör i matberedare eller knåda ihop med händerna.
Skär nektarinerna i bitar och dela druvorna på mitten. Stek dem i smör och socker för att få en lita karamelliserad smak.
Lägg fyllningen i en form och smula sedan över pajdegen. Ringla lite sirap över.
Grädda i 200 grader 20-25 minuter.
Servera gärna med glass.
1.5 dl salta jornötter eller saltade cashewnötter
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör
Fyllning.
5 nektariner
2-3 dl vindruvor
smör till stekning
4 msk socker.
sirap att ringla över pajen.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1714175/images/2011/p8110851_161459419.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1714175/images/2011/p8110855_161459429.jpg)
Blanda alla ingredienser till pajdegen och kör i matberedare eller knåda ihop med händerna.
Skär nektarinerna i bitar och dela druvorna på mitten. Stek dem i smör och socker för att få en lita karamelliserad smak.
Lägg fyllningen i en form och smula sedan över pajdegen. Ringla lite sirap över.
Grädda i 200 grader 20-25 minuter.
Servera gärna med glass.
Grillolja.
Denna grillolja blir fantastisk god. Passar både till fläskkött,nöt och kyckling.
5 msk Soya
1dl Olja
2 vitlöksklyftor (pressas)
2 msk Honung
Saften av en halv Apelsin
1/2 tsk grovmalen Vitpeppar
3 msk Grillkrydda.
Rör ihop alla ingridienserna och låt den gärna stå över natten.
5 msk Soya
1dl Olja
2 vitlöksklyftor (pressas)
2 msk Honung
Saften av en halv Apelsin
1/2 tsk grovmalen Vitpeppar
3 msk Grillkrydda.
Rör ihop alla ingridienserna och låt den gärna stå över natten.