Fruktpaj med smuldeg.
Paj med nektariner och gröna vindruvor.
Smuldeg
1.5 dl strösocker
1.5 dl salta jornötter eller saltade cashewnötter
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör
Fyllning.
5 nektariner
2-3 dl vindruvor
smör till stekning
4 msk socker.
sirap att ringla över pajen.
Blanda alla ingredienser till pajdegen och kör i matberedare eller knåda ihop med händerna.
Skär nektarinerna i bitar och dela druvorna på mitten. Stek dem i smör och socker för att få en lita karamelliserad smak.
Lägg fyllningen i en form och smula sedan över pajdegen. Ringla lite sirap över.
Grädda i 200 grader 20-25 minuter.
Servera gärna med glass.
1.5 dl salta jornötter eller saltade cashewnötter
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör
Fyllning.
5 nektariner
2-3 dl vindruvor
smör till stekning
4 msk socker.
sirap att ringla över pajen.
Blanda alla ingredienser till pajdegen och kör i matberedare eller knåda ihop med händerna.
Skär nektarinerna i bitar och dela druvorna på mitten. Stek dem i smör och socker för att få en lita karamelliserad smak.
Lägg fyllningen i en form och smula sedan över pajdegen. Ringla lite sirap över.
Grädda i 200 grader 20-25 minuter.
Servera gärna med glass.
Kommentarer
Postat av: Nettan
Det receptet ska genast skrivas ner och provas.
Postat av: Ninz
Draaaaaaa mig baklänges på en skottkärra! Det där såg grymt gott ut, måste testas!!
Kram
Postat av: Ninz
Då blir det glass, efter din rekommendation :)
Kram:-)
Trackback