Blåbärscheescake
Blåbärscheescake 12 bitar.
Ingredienser
Botten:
25 g margarin eller smör
3 dl krossade digestivekex, ca 10 st
3/4 dl grädde eller mjölk
1 tsk kanel
Fyllning:
200 g blåbär
400 g cream cheese, vanlig eller lätt
1 dl socker
4 ägg
2 tsk vanillinsocker
2 dl Kesella vanilj (köp två förp)
1 msk maizena
Garnering:
1 dl Kesella vanilj
Blåbär
Servering:
Vätskan från blåbärspurén
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält margarinet och låt det svalna under tiden digestivekexen krossas i skål. Blanda samman kanelen med kexsmulorna och tillsätt sedan margarinet och mjölken. Tryck ut massan i botten av en form med löstagbara kanter och 24 cm i diameter.
Passera blåbären genom en finmaskig sil så att vätskan får rinna av och spara sedan vätskan i en skål i kylen.
Mixa all creme cheese i en matberedare tillsammans med sockret. Tillsätt blåbärspurén tillsammans med de övriga ingredienserna och mixa till en slät smet. Häll fyllningen i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Låt kakan svalna och låt den helst stå och mogna i kylskåpet i någon dag.
Täck ytan med Kesella vanilj innan servering och garnera med blåbär. Servera kakan med blåbärssåsen som blev över efter blåbärspurén.
Kommentarer
Trackback