Kyckling och Baconpaj i Långpanna
Kyckling och baconpaj i långpanna
För 10-12 personer.
En paj som passar både till vardags och fest! Om man är 4-6 personer så ta halv sats. Är man många kan pajen med fördel gräddas i en långpanna.
Ingredienser
200 g smör
200 g valnötter
6 dl vetemjöl
0.5 dl kallt vatten
Fyllning:
2 paket skivad bacon
6 st kycklingbröst
1 st medelstor purjolök
4 st vitlöksklyftor
Curry
Salt
Peppar
Äggstanning:
7 ägg
7 dl gräddmjölk (hälften vispgrädde och hälften mjölk)
3 dl riven lagrad ost
Salt
Peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa nötterna i matberedaren.
Tillsätt sedan mjöl och mixa till en mjölig konsistens.
Mixa ner det kalla vattnet.
Kavla eller tryck ut i önskad form och ställ i kyl eller frys. Grädda i cirka 5 minuter på 200 grader.
Strimla baconet, tärna kycklingen och ansa och skiva purjolöken.
Lägg baconet i en het panna och fräs någon minut tills det fått lite färg. Tillsätt kycklingtärningarna och vitlöken.
Låt allt få lite färg och tillsätt sen purjolöken.
Krydda med curry, salt och peppar.
Äggstanning: Vispa äggen och gräddmjölken lätt.
Lägg fyllningen i det förgräddade skalet och fyll på med den rivna osten och äggstanningen.
Grädda i 30-50 minuter, beroende på storlek i 150 grader.
Kommentarer
Trackback