Toscarutor garnerade med blockchoklad


Toscarutor garnerade med blockchoklad

Toscarutor garnerade med smält mörk blockchoklad, En extra god kaka att ha hemma till kaffet.

Ingredienser
3 ägg
1/2 dl kaffegrädde
2 dl socker
125 g smält margarin
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

2 askar mandelspån, á 70 g
1 dl socker
75 g margarin
2 msk mjölk
2 msk vetemjöl

200 g mörk blockchoklad

Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt grädde, smält margarin och mjöl blandat med bakpulver.
Häll smeten i en långpanna ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter.
Till toscaglasyren blandas margarin, socker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull och sjud upp under omrörning.
Bred glasyren över kakan och grädda högre upp i ugnen ytterligare ca 10 min.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Skär den i rutor och bred smält blockchoklad runt kanterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0