Vinbärspaj med maräng.

Vinbärspaj med Maräng.


Pajskal:
1 dl skorpmjöl
2 dl vetemjöl

125 g smör
1 st äggula
0.5 dl socker

Fyllning:
0.5 l röda vinbär
3 st äggvitor

1 dl socker

Gör så här

1. Pajskal: Smält smöret och blanda i skorpmjöl, vetemjöl, äggulan och socker.

2. Blanda ihop degen gensat och klä pajformen. Låt den sedan vila i kylen 1 timma.

3. Grädda sedan i 15 minuter på 225 grader mitt i ugnen.

4. Fyllning: Vispa först äggvitorna till ett skum. Häll sedan i sockret och vispa till ett hårt skum.

5. Vänd sedan ner vinbären i äggvitan. Fyll sedan upp pajformen med smeten.

6. Grädda pajen i 150 grader i 20-25 minuter.


Kommentarer
Postat av: jessie

Vad gottigt det ser ut, ovanligt med maräng i en paj, det har jag inte testat innan. :)

Kram <3

2012-10-31 @ 11:28:02
URL: http://frostypink.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0