Morotskaka med glasyr
Morotskaka med glasyr
2 ägg.
200 g strösocker.
1 dl olja.
150 g vetemjöl.
3 tsk bakpulver.
2 tsk pressad citronsaft.
Lite salt.
3 tsk kanel.
3-4 dl riven morot.
Ca. 2 dl russin.
70 g valnötter, hackade.
Smör till smörning av kakformen
.125 g Philadelphia ost (light kan med fördel användas för ett fettsnålare alternativ).
Lite citronsaft.1½ dl florsocker.
2 ägg.
200 g strösocker.
1 dl olja.
150 g vetemjöl.
3 tsk bakpulver.
2 tsk pressad citronsaft.
Lite salt.
3 tsk kanel.
3-4 dl riven morot.
Ca. 2 dl russin.
70 g valnötter, hackade.
Smör till smörning av kakformen
.125 g Philadelphia ost (light kan med fördel användas för ett fettsnålare alternativ).
Lite citronsaft.1½ dl florsocker.
Vispa ihop ägg, strösocker och olja. Häll ner vetemjöl, bakpulver, salt och kanel i skålen och rör försiktigt runt. Hacka valnötterna och tillsätt dessa tillsammans med morötter, russin och citronsaft. Det hela blandas väl innan det hälls ned i den smorda kakformen. Grädda i ugnen i 175 grader, 45 min. Då kakan är avkyld görs glasyren genom att blanda Philadelphia osten, florsockret och citronsaften. Glasyren fördelas jämnt över kakan innan servering.
Kommentarer
Postat av: slingersnoken
Åh vad sugen jag blev...
Ska nog försöka göra en, men glutenfri för min dal.
Kram M
Trackback