Morotskaka med glasyr



Morotskaka med glasyr

2 ägg.
200 g strösocker.
1 dl olja.
150 g vetemjöl.
3 tsk bakpulver.
2 tsk pressad citronsaft.
Lite salt.
3 tsk kanel.
3-4 dl riven morot.
Ca. 2 dl russin.
70 g valnötter, hackade.
Smör till smörning av kakformen
.125 g Philadelphia ost (light kan med fördel användas för ett fettsnålare alternativ).
Lite citronsaft.1½ dl florsocker.

Vispa ihop ägg, strösocker och olja. Häll ner vetemjöl, bakpulver, salt och kanel i skålen och rör försiktigt runt. Hacka valnötterna och tillsätt dessa tillsammans med morötter, russin och citronsaft. Det hela blandas väl innan det hälls ned i den smorda kakformen. Grädda i ugnen i 175 grader, 45 min. Då kakan är avkyld görs glasyren genom att blanda Philadelphia osten, florsockret och citronsaften. Glasyren fördelas jämnt över kakan innan servering.

Kommentarer
Postat av: slingersnoken

Åh vad sugen jag blev...

Ska nog försöka göra en, men glutenfri för min dal.

Kram M

2010-04-23 @ 21:21:40
URL: http://slingersnoken.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0