Vit Kladdkaka med hallon
Godast är den dagen efter den är bakad.
Ingredienser
225 g vit choklad
225 g smör
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 tsk rivet citronskal
2 dl hallon
Gör så här
Smält chokladen och smöret över vattenbad. Låt svalna lite. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop med choklad/smöret. Rör försiktigt. Tillsätt äggen och citronskalen. Rör till en jämn smet.
Häll i en bröad form med avtagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck försiktigt i hallonen jämt fördelat över kakan. Använder du frysta hallon så låt de tina och rinna av ordentligt innan.
Grädda mitt i ugnen i 175º i 35 min. Låt kallna, gärna över natten..
Servera med vaniljglass, grädde eller youghurt med lite vaniljsocker .
Ät och njut.
Kram
Den låter smarrig. Kram
Mums så gott det låter och ser ut! Hoppas du har en trevlig lördag. Kram Sara
:-d:-d:-d