Vit Kladdkaka med hallon

Godast är den dagen efter den är bakad.


Ingredienser
225 g vit choklad
225 g smör
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 tsk rivet citronskal
2 dl hallon

Gör så här
Smält chokladen och smöret över vattenbad. Låt svalna lite. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop med choklad/smöret. Rör försiktigt. Tillsätt äggen och citronskalen. Rör till en jämn smet.

Häll i en bröad form med avtagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck försiktigt i hallonen jämt fördelat över kakan. Använder du frysta hallon så låt de tina och rinna av ordentligt innan.

Grädda mitt i ugnen i 175º i 35 min. Låt kallna, gärna över natten..

Servera med vaniljglass, grädde eller youghurt med lite vaniljsocker .
Ät och njut.
Kram


Redd Hummersoppa

Det här smarriga receptet kommr från Snejky  och låter makalöst gott. Tack vännen för det.

Redd Hummersoppa

 4 port

Ingredienser:

1 kokt hummer (400 g)

4 msk olivolja

4 centiliter konjak eller några droppar konjaksessens

2 deciliter torrt vitt vin eller saften av ½ citron

1 gul lök

1 morot

1 bit rotselleri

1 lagerblad

1 timjanskvist

1 knippa persilja

2 msk tomatpuré

1 liter fiskbuljong

1 - 2 mask vetemjöl

salt, cayennepeppar

 

Förberedelser:

Skala grönsakerna & hacka eller tärna dem fint. Dela hummern på längden & tag ur allt köttet. Krossa klorna. Skölj alla skaldelar & torka dem. Stöt skalen a stjärt, klor & sköld ganska fint i morteln.

 

Tillagning:

Koka upp buljongen i en kastrull. Hetta upp oljan i en annan mindre kastrull på låg eller medelgod värme. Häll hummerskalet i oljan & fräs under omrörning 5 - 10 minuter eller tills det börjar dofta hummer.

 

Lägg grönsakerna bland skalen & bryn under omrörning, 5 - 10 minuter. Tag kastrullen av värmen & rör in mjölet. Häll över massan i buljongen & tillsätt persilja, timjan, tomatpuré, vin & konjak. Sjud 20 minuter utan lock.

 

Vispa ner grädden i soppan & koka upp. Smaka av med salt, peppar & ev citron eller mera vitt vin. Sila & servera soppan. Precis innan servering lägg i hummerköttet.

 

Mums!


Köttfärspaj

Köttfärspaj
Ingredienser till köttblanidningen:
1 grön paprika
3-4 deciliter riven ost
2 stjälkar bladselleri
3 deciliter gröna ärtor
1 lök
450 gram nötfärs
½ tsk peppar
3 msk hackad dill
1 msk margarin eller smör
1½ tsk örtsalt
1 burk krossade tomater
1 msk vetemjöl

Ingredienser till degen:
4 msk vatten
5 deciliter vetemjöl
1 tsk salt
175 gram margarin eller smör
1 ägg (för pensling)

Så tillagar du degen: skär matfettet i mindre bitar och blanda det med salt och vetemjöl i en skål. Häll i lite vatten och arbeta ihop degen till en bra konsistens. Ställ degen att vila i kylskåpet.

Så tillagar du köttfärsen: Stek köttfärsen i en stekpanna i lite av matfettet. Hacka löken, sellerin och paprikan till små bitar och häll ner dem i stekpannan. Blanda vetemjölet och lita av tomaterna och häll ner i stekpannan tillsammans med resten av tomaterna, ärtorna, dillen, salt och peppar. Blanda ihop och låt stå en stund.

Ta ut degen ur kylen och tryck ut hälften av den i en pajform. Häll i köttfärssåsen och strö den rivna osten över. Kavla ut den resterande degen till en cirkel och lägg över köttfärsen som ett lock. Ta en kniv och skär ut från mitten på 3 ställen i locket. Pensla locket med ägget. Ställ in pajen i ugnen på 200 grader i 45 min.


Mandarin- och chokladcheesecake

Mandarin- och chokladcheesecake
För 12 personer.



Denna cheesecake passar perfekt när du har buffé. Den är fylld av saftiga mandarinbitar och är väldigt uppfriskande efter en måltid. Till ett riktigt speciellt tillfälle kan du använda mandarinklyftor inlagda i sockerlag, eller i likör om du kan få tag på det.

Ingredienser
Botten
100 g smör
225 g mörka chokladkex, krossade

Fyllning
8 mandariner
3 matskedar gelatinpulver
450 g mascarpone eller färskost
4 ägg, skilj på äggulor och vitor
2 dl strösocker
3 dl creme fraiche eller gräddfil
3 matskedar Cointreau eller Grand Marnier

Gör så här
1 kakform med löstagbar botten, 25 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper

Smält smöret i en liten kastrull över svag värme, och rör sedan ner kaksmulorna. Tryck ut i ett jämnt lager i kakformens botten, och kyl i 30 minuter.

Finriv skalet från 2 mandariner och ställ åt sidan. Pressa 4 mandariner, och häll saften i en liten kastrull. Strö över gelatinet och låt svälla i 10 minuter. Filea resten av mandarinerna, och skär i små bitar.

Rör mascarponen mjuk i en stor skål med en träsked eller elvisp. Vispa sedan ner äggulorna, 1 1/4 dl socker, creme fraiche och likör. Värm försiktigt gelatinet tills det har smält, och rör ner i blandningen. Vänd ner mandarinskalen och den hackade frukten.

Vispa äggvitorna till hårt skum i en absolut ren bunke. Vispa ner resten av sockret, lite i taget. Vänd ner i smeten och häll upp i kakformen. Jämna till ytan och kyl i 3-4 timmar, tills den har stelnat.

Ta försiktigt ut cheesecaken ur formen och lägg upp den på ett plant fat. Dekorera med spritsad grädde, spritsade chokladdekorationer och choklad-doppade mandarinklyftor.

Du kan också spritsa ett oregelbundet sicksackmönster på ovansidan av kakan med lite smält, mörk choklad.

Frukostbröd med Havre

Det här härliga receptet kommer från Maggan . Tack snälla du. Det ser verkligen gott ut.


Ingredienser (16 bitar)

5 dl fiberberikade havregryn

2 dl grovt rågmjöl

1 dl rågkross

1 dl linfrön

2 tsk salt

7 dl vatten eller mjölk (Jag tar hälften av varje här)

2 msk olja

50 gr jäst

ca 8 dl vetemjöl

Gör så här.

1.Blanda havregryn, rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke.
värm vätskan till 37 grader och rör ner den och oljan i mjölblandningen.

2.Smula ner jästen och rör om till jästen är löst.
Tillsätt allt vetemjöl och arbeta degen i maskinen ca 5 min. Strö över lite mjöl på degen och låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.

3.Lägg ett bakplåtspapper på långpannan (30x40 cm) eller smörj den med matfett.

4. Knåda degen lätt i bunken (Jag brukar köra runt lite med degblandaren i maskinen) stjälp upp degen på plåten, strö över lite mjöl och tryck ut degen jämt över hela plåten.
Skåra till 16 rutor (Jag använder en pizzaslicer) nagga med en gaffel. Pensla med vatten och strö över havregryn, tryck till lätt så de fastnar. Låt jäsa ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda ca 20-25 min.
Låt kallna på galler med bakduk.

Jag brukar dela upp dem i 16 rutor och fryser in dem så.

När det är dags att äta dem delar man dem längs med så man får två halvor.


Frusen blåbär & citron cheesecake




Den som inte gillar blåbär eller citron kan byta ut det mot vad som helst! Byt bara ut bären till någon annas slags frukt/bär, eller ha i choklad bitar


Ingredienser
Botten:
150 g digestivekex
50 g smör, smält

Fyllning:
200 g philadelphiaost eller annan cream cheese
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2 dl blåbär, frusna eller färska
1 citron, finrivet skal

Gör så här
Botten:
Mixa kexen till smulor, blanda i smöret och tryck jämnt ut i formen (med löstagbar kant).

Fyllning:
Rör philadelphian, äggulorna, sockret och citronskalet till en jämn smet.
Vispa grädden tills den är fast, och rör ner i ostsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd ner i smeten. mixa blåbären till en puré med en stavmixer eller liknande. Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt).
Häll allt försiktigt ovanpå kexsmulorna, och ställ formen i frysen i minst sex timmar, gärna över natten. Tina 20-30 min innan servering och servera med frukter! (Jag hade över lite blåbärs puré på cheesecaken precis innan servering.)

 


Kött och Grönsakssoppa.

Här kommer ett recept från annsan. Tack så mycket för det.


Receptet är för: 4-5 port

1 ½ liter vatten
2 tsk salt
5 vitpepparkorn
3 kryddpepparkorn
1 morot, skalad
1 gul lök, skalad
500-750 g nötkött, med ben, t ex
högrev, märgpipa.

2-3 morötter, skalade, fint tärnade
1 liten kålrot, skalad, fint tärnad
1 bit rotselleri, 75-100 g, skalad, fint tärnad
1 purjolök, skivad
1-2 buljongtärningar
1-2 krm vitpeppar
ev kryddpepparkorn
½ dl persilja, hackad

Gör så här

Koka upp vattnet, lägg i salt, pepparkorn, skalad morot
och lök. Lägg i köttet och koka sakta under lock tills köttet
är mört, cirka 1 ½ timme. Ta upp köttet. Sila buljongen
som köttet kokat i och häll tillbaka det i kastrullen.

Lägg i rotfrukterna och koka tills de är nätt och jämnt
mjuka, 10-15 minuter, lägg i purjolöken och koka
ytterligare 5 minuter. Skär under tiden köttet i små
tärningar. Lägg dem i soppan, smaka av med
buljongtärning, peppar och eventuellt kryddpepparkorn.
Blanda i hackad persilja.

Kladdig Kladdkaka

Det här härligt smaskiga receptet kommer ifrån Thinkerbella . Tack för det vännen. Den här gången har hon gjort dem i muffinsformar. Bilden kommer från henne.



Ta fram alla ingredienserna som behövs för kladdkakan och sätt ugnen på 175 grader.
Smält 100g smör i en kastrull.
Ta sedan fram en bunke och vispa 2 ägg + 2,5dl socker poröst.
Häll sedan i det smälta smöret + resten av ingredienserna.
2 tsk vaniljsocker, 1dl mjöl
4 msk kakao
.Häll ner din färdiga smet i en brödad form, och ställ sedan in formen i ugnen.
Låt den stå inne 15-20min, beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. Voilá, sedan är den klar!

Banan och Dumlepaj.

Banan och dumlepaj
För 6 personer.

Lättlagad och sjukt god.
Den är nästan godast kall dagen därpå..

Ingredienser
Pajdeg:
200 g smält smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl råsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
1 påse dumlekolar
2-3 bananer
sirap

Gör så här
Smält smöret. Rör i direkt i kastrullen, övriga ingredienser.

Sprid ut lite av smuldegen i botten på en smord pajform.
Vara sedan skivade bananer och halverade dumlekolor.
ringla lite sirap över. Avsluta med resten av smuldegen.
Grädda tills pajen blivit gyllenbrun.

Njut med glass eller vaniljsås

Marmorerade kolabrownies

Marmorerade kolabrownies
För 20-30 st personer.


Underbara brownies! Kladdiga, mäktiga och fulla med nötkola

Ingredienser
Brownie:
4 ägg
150 g smör
50 g ljus choklad
50 g mörk choklad
1 dl socker
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl

Kolan:
25 g smör
½ dl socker
½ dl sirap
½ dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
½ dl grädde
1 tsk mjöl
1 dl malda nötter

*
*

Gör så här
Brownie:
Rör ihop ägg och socker.
Smält smör och hälften av chokladen tillsammans.
Hacka resten av chokladen och blanda ihop allt.

Kolan:
Smält smöret och häll i grädde, socker, farin och sirap.
Låt koka upp.
Rör i resten av ingredienserna och låt det tjockna lite.

Häll hälften av browniesmeten i en halvstor långpanna.
Häll på hälften av kolan, browniesmet och kola igen.
Marmorera lite snyggt och ställ in i ugnen i 8-10 min, 175 grader.

Skär i rutor och låt svalna, förvara i kyl eller frys

Helgryta av Fläskfilé

Ännu ett recept från Sita.

Helggryta

1 fläskfilé,
1 paket bacon
1 finhackad gul lök,
1 klyfta vitlök,
1 liter färsk svamp,
2 dl grädde,
2 dl creme freiche,
några ölkorvar,
salt, ev lite soya.

Gör så här:
Stek allt Var för sej, sen häller man allt i en gryta, häll över grädden o cremefreichen. Låt puttra några min. Skär sist ner ölkorvarna Som inte steks före. Servera med potatis eller Bulgur.

Laxgryta från Sita

Här kommmer ett recept från Sita. Tack för det .

Laxgryta.
6 hg lax
2 påsar ris, 10 minuters
5 dl milda grädde 4%
1 burk räkor i lag
1 burk bounjorsås m smak av charlottenlök o gräslök
lite salt o 2 msk skaldjursfond.
  Smaklig mat.

Koka riset. Blanda sen ner alla ingredienser förutom räkorna.. De lägger du ner då allt är klart.

Glasshjärtan med Hallon och Vitchoklad.

Det här receptet kommer ifrån Koka Ihop


Ingredienser (6 portioner/st.)

Hallonglass

3 dl hallon
2 msk socker
1,25 dl grädde
1 st äggula
1 msk socker

Vitchokladglass

38 gram vit blockchoklad
1 dl grädde
1 st äggula
1 msk socker

Gör så här

  1. HALLONGLASS: Mosa hallonen med en sked i en sil och låt saften rinna ner i en skål.Försök att få ut så mycket saft som möjlig och utan frön.
  2. Vispa grädden i en skål.
  3. Vispa äggulan och socker i en annan skål.
  4. Sockra hallonen med 2 msk och rör ner dem i äggvispet. Tillsätt gräddvispet och rör om försiktigt.
  5. VITCHOKLADGLASS: Smält blockchokladen i vattenbad.
  6. Vispa grädden i en skål.
  7. Vispa äggulan och socker i en annan skål.
  8. Tillsätt den smälta chokladen i äggvispet, rör om och tillsätt den vispade grädden.
  9. Häll nu de olika glassarna växelvis i portionsformar, sockerkaksform eller som jag i Tupperwares siliconform med hjärtan. Rör om något varv, lite lätt.
  10. Frys in i minst 4 timmar.
  11. Vid servering dekorera ev. med spritsad grädde och hela hallon eller hallonsås.
  12. Givetvis kan du även göra denna glass på andra bär ex. jordgubbar och blåbär.

Serveringsförslag

Spritad grädde och hallon


Valentines smörgåstårta

 

Alla hjärtans smörgåstårta

Detta är en smörgåstårta som lämpar sig speciellt för Alla hjärtans dag. Om du väljer att baka vårt bröd går det bra dagen innan tårtan ska göras. Det är viktigt att brödet är helt kallt. Du som vill kan använda färdigköpt bröd och bara göra fyllningen. Den fyllda tårtan ska stå kallt i 2 timmar, så ta med det i planeringen.
Antal portioner:
6
Ingredienser
Bröd;

25 g jäst (1/2 paket)
2 dl vatten, 37 grader
1 msk flytande margarin
1 tsk socker
1/2 tsk salt
5-6 dl vetemjöl

Tårtfyllning:
bordsmargarin
100 g kallrökt lax i bit
250 g räkor med skal
2 hårdkokta ägg
2 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
1/2 dl chilisås
30 g röd stenbitsrom (1/2 burk)
1/2 dl finklippt dill
1 msk finhackad rödlök
svartpeppar

Till dekoration:

1/2 slanggurka
1 kruka gröna sallatsblad
1/2 citron
150 g kallrökt lax i skivor
30 g röd stenbitsrom
30 g svart stenbitsrom
dillkvistar
1 dl fint hackad persilja

Gör så här1. Bröd: Smula jästen och lös upp den i vattnet. Rör ner margarin, socker, salt och så mycket mjöl att det blir en fin blank deg. Täck och låt jäsa i 30 minuter. Slå upp degen och arbeta igenom den. Platta ut till en tjock kaka och lägg i väl smord form, 25-27 cm. Nagga med gaffel och jäs ytterligare 30 minuter. Värm ugnen till 200°. När degen snabbt reser sig efter ett lätt tryck med fingret är den färdigjäst. Grädda 25-30 minuter längst ner i ugnen. Låt svalna på galler under bakduk. Låt brödet kallna helt innan du gör tårtan.

2. Skär laxen i bit i tunna strimlor. Skala och hacka räkorna ganska grovt. Hacka äggen och blanda med lax, räkor, crème fraiche, majonnäs och chilisås. Hacka rödlöken fint. Rör i röd rom, dill, lök och svartpeppar.

3. Skär brödet i form av ett hjärta. Dela brödet i tre och bre margarin på samtliga bottnar. Bre ett tjockt lager fyllning på den undre botten, aningen mindre på nästa och resten på den översta botten. Tryck ihop försiktigt och stryk bort eventuellt överflöd runt tårtans kant. Svep tårtan i plast och ställ i kyl i 2 timmar. Tårtan kan stå över natten.

4. Hacka persiljan fint. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Skiva citronen. Lägg sallatsbladen som en bädd på ett serveringsfat. Placera tårtan ovanpå och lägg citron- och gurkskivor runt om. Lägg den skivade laxen på tårtan, lägg på räkorna och klicka på rommen. Toppa med klickar av majonnäs. Klappa in kanten med persilja.

 


Valentinhjärtan

Det här receptet kommer från vår goa vän annsan . Tack för det vännen.


Receptet är för 4 portioner
5 dl vetemjöl
0,75 dl socker
200 g smör eller margarin
1 äggula
Fyllning:
ca 1,5 dl vaniljkräm eller Kesella vanilj.
Garnering:
1,5 dl florsocker
ca 1,5 msk vatten
2-3 droppar röd karamellfärg
hallon.
Ugnstemperatur
200º
Gör så här.Blanda mjöl, socker, rumsvarmt fett och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i en matberedare. Lägg degen i kylen ca 30 minuter.Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje till en rektangel, ca 15x30 cm, på mjölat bakbord. Ta ut 8 hjärtan av varje rektangel. Tryck fast hälften av dem som botten i formarna. De behöver inte smörjas. Fördela vaniljkräm eller vaniljkesella i dem.
Täck med resten av hjärtana och tryck ihop degkanterna ordentligt runt om, men så att formarnas kanter är degfria.

Grädda på plåt i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna. Knacka formarna mot bakbordet och vänd försiktigt ur kakorna på det.

Blanda florsocker, vatten och färg till en jämn smet. Pensla den över kakorna när de kallnat. Garnera ev med hallon. Låt glasyren stelna.

Kakorna är godast dagsfärska, men kan frysas oglaserade


Hälsodrinkar

Uppochhoppa-drink ( 2 glas)

Med nyponpulver för lederna och gojibärspulver för styrkan.

1 tsk nyponpulver

1 tsk gojibärspulver 

2 dl mangojuice eller smoothie (Brämhult)

Rör eller skaka samman pulver och mangojuice. Njut direkt.


 Knallgrön anti ageing-drink ( 2 glas)

Drick gärna en sådan här varje dag!

1 tsk vetegräspulver

1 tsk korngräs-pulver

2 dl apelsinjuice

en skvätt lime- eller citronsaft

Rör eller skaka ihop juice och pulver. Drick direkt!


 Sex on the beach ( 2 glas)   

Med ökad sexlust från macapulver och ökad -vitalitet från acai-pulver är chansen till ett bra sexliv (på stranden!) betydligt större.

1 tsk macapulver

1 tsk acaipulver

2 dl tranbärsjuice

Skaka ihop och drick direkt!


Vitlökspaj med skinka eller lax.

Detta är en av mina favoritpajer.



Pajskal

150g smör eller margarin.
3 dl   vetemjöl
1/2 msk vatten.
Blanda pajdegen och lägg i kylskåp en timme.
Tryck sedan ut den i en pajform och grädda i mitten av ugnen 15 min på 225 grader.

Fyllning

2 dl gräddfil
1 burk Creme Bonjour Vitlök och Örter
150 g skinka som strimlas  eller 150 g rökt lax.
2 klyftor vitlök
5 dl riven ost

Häll fyllningen över det förgräddade pajskalet och fortsätt grädda ca 15 min till i samma grader.
Servera med sallad.
Bon Apetit.

 


Tacolasagne. Ett recept från annsan.


Hejsan annsan  här som gästbloggare! Kramiz


Receptet är för 4 portioner


1 gul lök, finhackad
400 g köttfärs
2 msk tacokrydda
1 msk smör
1 burk krossade tomater
1 ½ dl mjölk
2 dl crème fraiche
 8 lasagneplattor
1 stor morot, riven
 3 dl riven ost

Ugnstemperatur 200º
Gör så här Fräs lök, köttfärs och tacokrydda i smör.
Blanda ihop mjölk , crème fraiche, krossade tomater och morot.
Varva köttfärsfyllningen och tomatröran med pastaplattorna i tre lager, strö över osten.
Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills lasagnen fått fin färg.

Tack annsan för detta recept. Jag gjorde den förra veckan och det blev supergott. Ett litet tips är att sätta till dubbla mängden Tacokrydda .


Levergryta

Detta recept kommer från Sita. Tack för det.

Här kommer receptet.
Levergryta
ca 5 hg lever skurna i små bitar.
blanda 1 dl vetemjöl o 1.5 tsk svartpeppar.
Rulla levern i det.
Stek i marg. eller smör.
 Hacka 2 gula lökar o 1 burk champinjoner som oxå fräses.
Häll på vatten o koka, ej grädde då kan de skära sej.
Mot slutet av kokninge så hälles i tomatpuré eller ketchup.
Smaka av med salt. Smaklig måltid. Kram

Nougatbitar med crisp

Ingredienser

1/2 dl rispuffar,
 125 g mjuk nougat,
100 g ljus blockchoklad

Gör så här

Stö rispuffarna i en mortel. Riv nougaten på ett rivjärn. Rör den mjuk. Blanda samman nougaten med rispuffarna. Forma smeten till rektangulära bitar. Smält blockchokladen i vattenbad. Doppa bitarna i chokladen. Ställ dem på ett smörgåspapper. Låt dem stelna något. Dra med en gaffel i chokladen. Låt bitarna stelna på sval plats.

Ät och njut.
Följ min blogg med bloglovin

Västerbottensostglass.

 
  Av Västerbottensost kan man göra mycket. Detta är en av favoriterna.

Västerbottenglass (4 port)

100 g riven Västerbottensost
3 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl Vispgrädde

Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker hårt. Vispa grädden tjock. Vänd ihop äggblandningen med grädde och ost. Frys 4-6 tim.

Servera med varma hjortron


Långpannerutor




Ingredienser

50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
2 msk honung2
tsk sal
t1 dl solroskärnor
4 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl

Pensling:MjölkSolroskärnor

Gör så här

Ugn 225°
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölk och smör till 37° och häll över jästen och rör tills den lösts upp.
Tillsätt honung, salt, solroskärnor, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl, tills den släpper skålens kant.
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Lägg över degen i en långpanna som är täckt med bakplåtspapper.
Jämna till.Skär rutor med mjölad kniv.Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Pensla med mjölk och strö på solroskärnor
.Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna och bryt i rutor.

Ny blogg.

Här kommer jag att lägga ut recept av alla de slag. Hoppas ni ska hitta något som passar.
Kram

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0